Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@biciklissie Jsem moc ráda, že poradna byla v pořádku, mě to čeká příští stredu a už teď odpočítávám dny 😁. Jinak k výbavičce, četla jsem spoustu názorů, kolik a čeho - dopředu nikdy člověk neví, jak moc bude miminko velké, pak taky u blinkacích dětí se častěji mění oblečky... Vidím to tak, že do začátku pořídím věci velikostí 50 - 63, max. ještě o jednu víc, chci hlavně overálky a zavinovací body...
@natysnovec No, tak to už asi člověk asi nemá tolik času a energie, aby to tak požíval. O té placentě jsem četla, že to může být tím, vydrž.
@knoflikarka Tak budu taky moc držet pěsti. Já se teď zase budu klepat na ten další screening, budu se objednávat zítra. Takže pořád něco odpočítáváme a na něco se klepeme. Nebo se spíš klepeme strachy. Jj, tak taky tak nějak s tu výbavičkou. Začínám tedy 56 a kdyby mělo být menší, tak ještě rychle přikoupím. A kupuju samé praktické, dobře oblíkatelné věci. Jen odhad toho množství mi dělá problém...
@biciklissie no já právě doufám, že na té kontrole mi Dr. udělá i ten velký ultrazvuk, i když nevím, teprv budu na začátku 20. týdne, každopádně v průkazce mám druhý screening proškrtlý a už jdu jen k němu (díkybohu). Po kontrole plánuju udělat nájezd na lidl eshop, tam mají právě i ta zavinovací body. ;)
@veraakubik mne se po magnosolvu chtelo zvacet! Hnus hroznej, tak mam ted tabletky magne b6 a pohoda 🙂
@knoflikarka Aha, tak mě doktorka říkala právě dnes, že se mám na něj objednat zase do specializovaného centra. Ale u mě je to přecejen jiné, vzhledem k těm nic moc výsledkům z minula Dokonce mi ho prý proplatí pojišťovna, což by normálně nehradila. To bude dobrý, že to budeš mít takhle pohromadě, moc držím pěsti. Jo a ty oblečky z lídláckého e-shopu mám taky vyhlídlé, ak to se opět shodnem. Tam jsou velmi příznivé ceny...
Tak jsem si dnes objednala dolphin baby, cervenou zlutou a sedou, tak budu moct uhackovat decku 🙂
Ahojte holky, mame po druhem ultrazvuku a je potvrzeny zdravy chlapecek 🙂 mala (14 mesicu) tam zacla plakat, tak tatka byl bohuzel vyhosten :D a celkem me udivílo, ze mi nerekli kolik gramu ma miminko a celkove ta zprava je hodne kratka. A 1200,- v cudu :D (brno prenatal) v prvnim tehu jsme byli ve zline a dostali jsme 2 A4 popsane jak je mimi velke atd.🤔
@biciklissie @knoflikarka Body zavinovaci z lidlu mam doma a je to pekny material 🙂
@ekelly Ja byla na 1.utz v Prenatalu a i na 2.utz jdu 5.6. v 22tt tam a bylo mi řečeno, ze mi to proplati pojistovna (1.se samozrejme platil). Jinak jsem si minule na netu pod mym rodnym cislem nasla info s vysledky, ale ted to bude asi jinak. U koho jsi byla? Ja jsem objednana k Vlasinovi, tak jsem na nej zvedava, ale hlavne je to vyhlasena kapacita ☺.
@biciklissie No tak specializované centrum je nejlepší, ale jelikož u prvního screeningu s námi nikdo moc nemluvil a při předání papírů jenom dr. řekl, ze nenavrhuje amniocentézu, až jsem se musela ptát, jestli teda vše ok, tak už radši ke svému doktorovi..
@niki1107 ted jsem zadne heslo uz nedostala, jen malicky papir, ze je vse ok :D jo a 5min video na dvd jsk prcka merila a kontrolovala ruce, nozky, srdicko atd.byla jsem u dr. Grossmanove, byla fajn 🙂 jinak prvni scr. mi pojistovna proplatila 1000,- a ted uz asi narok mit nebudu :D tak at ti to taky dopadne dobre 👶🏻🍀
@martina250703 Moc díky, asi tam fakt pokoupím.
@chromecyv Mě doktorka říkala, že posílá na 2. utz jako samoplátce, pokud není nějaký medicínský problém či problematické výsledky z 1. utz (jako mám já).
@ekelly
@niki1107
Já byla taky na 1. utz v Prenatalu a spokojenost. Nevím tedy jméno doktorky, ale ultrazvuk byl docela dlouhý, byla pečlivá a vše vysvětlila nebo se člověk bez problémů vyptal. Pak jsem tam byla ještě na dalším (už drsně placeném vyšetření genetickém) vyšetření NIPT a to už bylo horší. Jako byl to jen odběr krve, tak to ok a výsledky volali ve stanoveném termínu, ale pak byl obrovský zmatek v tom předání zprávy z toho. Nejdřív, že to bude na netu pod heslem, tak jsem to tam pořád zkoušela a nic. Tak jsem volala a prý mi to přijde poštou. Tak to taky nic, tak tam volám a nakonec jsem se dozvěděla, že neposílají mě, ale jen doktorce. Té ovšem přišla jen část. Tak jsem to vzdala a pak najednou všechno komplet jsem měla ve schránce. Tak je to takový divný, ale upřímně, hlavně jsem byla ráda, že mi volali, že je vše ok, tak tohle byla jen taková malá nepříjemnost, proti tomu všemu. A na ten 2. utz tam půjdu ráda, věřím tomu, že jim projde pod rukama tolik těhotenství, že jsou opravdu zkušení.
@knoflikarka Jo, tak to je blbý. Já jsem z doktorů na nervy a když to ještě z nich člověk musí páčit, tak to moc na klidu nepřidá. Ono je to prostě o lidech, já jsem třeba v Prenatalu narazila na samý příjemný lidi, ale věřím tomu, že je to jen o štěstí, že jít třeba o dveře dál, tak to nebude takový hezký zážitek. Normálně na tom ultrazvuku jsme byli dlouho, doktorka popisovala, na co se dívá a jestli je to v pořádku a tak. Patří to zatím mezi moje nejhezčí zážitky z těhu. Jo, pak jsem to měla zkažené těmi výsledky z krve, ale snad už je to za mnou a na ten utz moc ráda vzpomínám. Věřím tomu, že ten druhý ž si tak neužiju, že se budu bát, že zase bude něco, ale ten první byl krásný. Taky jsme ho poprvé viděli s manželem, tak to se nezapomíná.
@chromecyv mela jsem zadanku, ale i tak jsem platila, ale aspon neco mi proplatila pojistovna z toho prvniho scr.
biciklissie jo doktori tam jsou urcite na urovni, jen jsem srovnavala ty zpravy z toho vysetreni, ze ve zline bylo vsechno rozepsane na 2 stranky a tady jen do par radku. No hlavne ze je mimi zdrave 🙂
@oveckaluky tak na zitra sem se obednala na gyndu...mala furt nekope a asi ani naznak...tak se chci ujistit zda je vse vporadku.Mam s toho akorat nervy...
@natysnovec držím pěsti, ale bude to určitě tou placentou a bude to v pořádku :-*
@ekelly Chápu, že to člověka udiví, ale právě, hlavně, že je mimčo ok.
@biciklissie Ptala jsem se i kolegyň z práce, co mají teď čerstvé zkušenosti a říkaly, ze drží tvar.
@martina250703 Tak to jsem ráda, protože ta cena je fakt dobrá. Když si vezmu, že v značkovém (nebo ani ne) obchodě to dám za kus a tam třeba za čtyři kusy... Tak moc díky.
Tak čekáme chlapečka 👨👩👦👦💙

@biciklissie presne ted uz cekam druhy a uz to tak neprozivam...akorat me stve to ze se mala nehybe moc...jeste ji necitim a jsem 22tt ale zase mam placentu na predni strane bricha.