Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky, tak já právě taky začínám s výbavičkou. Vezme to jedním vrzem rovnou i s pokojíčkem, ať už se hned využije nebo ne. Pak budeme rádi, že je už nebudeme utrácet. Máme na to prázdný pokoj (no, toho času zakrámovaný, ale vyprázdnění je v plánu). Chtěli jsem začít od těch nejdražších věcí, pak ty levnější, menší. No, tak to se nám povedlo, včera jsme je JEN ŠLI KOUKNOUT do Ikei a XXX Lutz. Tak v Ikei jsme to všechno jen omrkli a v XXX Lutz útrata přes dvacet tisíc. Dvě světla, postýlka, velká postel (abych tam případně v tom dětském pokoji mohla přespávat - časem bude pro dítko, až do ní doroste), přebalovací pult (pak se pultík oddělá a je z něj komoda) a skříň. Jo a jedna miminkovská dečka🙂. No, tak mám dost, kapánek to celé bylo mimo plán🙂. Ale je tam zrovna akce na sadu méblu do dětského pokoje, docela velká a je to celkem pěkné, dá se využít i pro starší. Kočárek už máme cca vybraný, ještě zvažujeme víc typů. Těším se hlavně na ty oblečky, ty si nechávám na konec. A různé ty drobnosti. Jen tedy nemám páru s tím fusakem a zavinovačkou, to nějak vůbec nevím nic kolem toho.
@tasmyska zavidim....ja nic😭😭😭
@tasmyska kdy mas termin??🙂)
@biciklissie Já furt čekám na ten druhý UTZ, ale už mě to v obchodech taky "cuká" 😁. To byl teda pořádný nákup 😉. My bohužel zatím máme 2+1, stěhování je v plánu až příští nebo popříští rok, takže kromě postýlky a přebalovací komody už do bytu nic nevcucnu... Jaký kočárek máš vyhlídnutý? Mně se podle parametrů strašně líbí Tutis Viva Life, jenže ten nemám šanci vidět naživo, není na něj moc recenzí a nevím, jestli si troufnu objednat kočár online...
Tak ja mam po velkém utz tak můžu začít pomalu nakupovat, ale vlastně se mi zatím stejne nechce 😀
@knoflikarka Jako asi bych taky ještě měla počkat. Jenže po tom čekání na ty výsledky těch dalších vyšetření už se mi moc čekat nechce. Snad vše dobře dopadne. Docela jsem mimču dala zabrat tím, že jsem těch necelých 3 týdny se snažila na to to/na něj moc nemyslet, přemýšlela, co by kdyby. Ani mi to moc nedocvakává s nějakým moc hlazením bříška, se musím přiznat. Mám ohledně toho trochu výčitky, i když se na příchod potomka moc těším a mám o něj obr strach. Tak si říkám, že si trochu rozmazlování zaslouží, po tom všem🙂. I pro mě je to tím chystáním celé takové reálnější🙂. Jo, tak s tím místem je to jasné. My máme velký dům, tedy na naše poměry (taky jsme x let žili v bytě a dlouhou dobu v pidi), takže na děti je tam myšleno a ten je za dětský brán krásně velký pokoj. Dívala jsem se na ten Tvůj kočárek a moc pěkný. Ale musím se přiznat, mě kočárky moc neberou. Je to na mě moc nějak technické či co. Taky těch peněz a je to na chvíli. Tak se mi tím moc nechtělo zaobírat a vznesla jsem tu dotaz s mými požadavky na něj. A z typů od holek mám tři favority: Camarelo Art nebo Adamex Barletta či Baby Design Husky. Zatím je největší kandidát Baby Design Husky. Ještě budeme proměřovat, který se nám složený vejde do kufru, máme limitku fábie a ten kufr je tam docela malý. Jinak tedy já původně chtěla šmejdit v obchodě po těch kočárcích, ale možná se na to taky vykašlu a objednám rovnou. Jako nevím, u mě je to asi spíš o zvyku, přijde mi to takové, že jsem levá u všech🙂.
@biciklissie To úplně chápu, po tom, co jste si prožili, si musíte udělat radost 😉. Taky uvažuju o Baby Designu, jsou prý dobré a za dobrou cenu, pokud budeme mit holčičku, tak se mi moc líbí Baby Design Lupo Quartz, je to limitka a mají ho i u nás v obchodech. Camarelo vypadá krásně, ale četla jsem, že má dost nanic sporťák, ktery má tendenci se i převracet... My jsme právě koupili starší fabku kombi, tak tam se snad vleze vše, tím, že nemáme sklep, budu asi skladovat kočárek v kufru.
@natysnovec 2.10.:)
@knoflikarka No, právě, už jsem si říkala, že dost bylo strachování a konečně radování. Tak bez strachu to asi nejde, tak alespoň to nakupování🙂. Dívala jsem se na tu limitku, co jsi psala a je fakt krásný, taky zvážím. Líbí se mi právě moc právě i ty šedé. Díky za to info o Camarelo, normálně ho hned vyškrtnu - já mám právě hrůzu z té nestability, jsem levá jak šavle i normálně... Tak to je hustý,kočárek skladovat v autě. Když není prostor, tak co se dá dělat, ale hned si vážím toho našeho prostoru. Jako musíme jít do sebe, hafo místností, dílna, garáž a furt všechno zakrámovaný a nikde cm místa.
@biciklissie No jo, bydlíme skoro v centru města, takže ten prostor nic moc. Ale pořád jsem ráda, že nebudu muset tahat korbu do schodů, což jsem po diskuzích četla, že holky dělají, pokud jim nic jiného nezbylo. Taky jsem "levá jak šavle" 😁, ale kočárku se až tak nebojím, spíš si netroufám na šátek...
@tasmyska ja jsem 1.10😊
@knoflikarka
Jo, tak to chápu. Zase ve městě snad máš všechno při ruce. Já se děsím dopravy do města s kočárkem.
Počkej a jak to budeš dělat? Jakože pojedeš s mimčem, pak ho dole před domem vyložíš z kočárku, ten dáš do auta a mimčo pak vezmeš nahoru do bytu? Páni, taky je to docela logistika, když má člověk třeba plné ruce nebo je blbé počasí...
Nad šátkem taky tedy ani neuvažuju. Vím, že spousta je tu spousta šátkových obdivovatelek, ale mě to nějak nebere. Plus tedy ta představa, že zakopnu, někde se natáhnu a mimčo rozmáčknu.
Já se bojím toho kočárku i proto, že máme mega příjezdovku cca 30 m, kde jsou šutry různých velikostí, mám problém tam i přejít, abych nezakopla nebo si nezvrkla kotník. Tak abych tam mimčo nevysypala z kočárku, když budou kola šmajdat po těch šutrech. Jo a pak taky schody doma, už se vidím, jak oba letíme vzduchem.
Brr, to jsou představy, já jsem ale tragéd, fakt🙂.
@natysnovec podle ultrazvuku mi to vychází na 29.9. Ale se synem jsem měla termín 4.10. a porodila jsem 10.10. A zítra už se konečně dozvím co to bude. Nemůžu se dočkat🙏🙈😀
@tasmyska to mi uz vime...slwcna...zatim necitim ani pohyby☹
@biciklissie No nahoru a dolu budu mimi přenášet v autosedačce asi, k tomu poberu minimálně batoh 🙂, ještě, že máme parkoviště hned před oknem... Tak s tou příjezdovkou je to blbé, ale to určitě vychytáte, neboj 😉
@janinkadodinka Taky máme UTZ příští týden, teda doufám, že mi ho neposunou, budu teprv čerstvě 20. tt. Injekce nejsou nic příjemného, ale lepší je mít hodnoty v pořádku s lékama než naopak. 😉
@knoflikarka Jo, tak to jo. Budeš to mít náročnější, ale určitě to dáš. Budoucí tatínek ať pak hezky nosí nákupy🙂. A budu držet pěsti s tím větším bydlením, ať to minimálně časem klapne.
Holky, tak já dnes byla na další poradně. Snad už opravdu začnu věřit, že to dopadne🙂. Miminko v pořádku a bylo mi potvrzeno, že už nešpiním. Tak jsem fakt moc a moc ráda. V euforii jsem zašla do malého krámku, kde mají krásné mimivěcičky a koupila jedno bodýčko a mikinku. No, u pokladny mě omývalo, za ty dvě věci přes sedm set. Já se v té radost ani nezeptala na cenu. To ta mikinka, stála přes pět set. Je tedy nádherná, nahoře nějaká měkká chlupatice šedá a vevnitř podšité bílou bavlnou se vzorem, pak kaupcka a zip v liště, aby netlačil. Prý taky vydrží tři velikosti, že jsou dlouhé rukávy a ohrnují se. No, ale nevím, neměla jsem v plánu dávat takové cifry. Už je ale nákup doma🙂. Jinak tam mají krásné věci i v normálních cenách, zimní kombinézy, deku, co se zipuje do zavinovačky, set na koupání, atd. Pro paní prodavačku jsem asi byla jasná, jak mi vše ochotně předváděla🙂. Měli by mi vzít až do porodu platební kartu🙂.
Holky, ještě k té výbavičce, máte už nějak představu, kolik všeho od jedné velikosti? Jakože kolik bodýček, mikinek, čepiček, rukaviček, ponožtiček? Ráda bych fakt měla tak akorát, abych nemusela furt prát, ale přitom, aby se to nějak trochu unosilo...
@biciklissie malooo. Moje mala toho mela kopici fakt jsme toho nakoupily dost.A oomalu s toho nic neunosila...hrozny a hlavne ze vseho hned vyrostla...takze ja to tentokrat prehanet nebudu...
@natysnovec No, je mi jasný, že se člověk musí ovládat. Vidím to na sobě a to je ještě tolik měsíců přede mnou🙂. Jak už budu doma, tak si dám zákaz e-shopů, fakt. A tak kolik bys asi řekla, třeba abych měla pět kusů od každého nebo to je zas málo? Jako úplně nehodlám šílet ani s častým převlíkáním jen tak, prostě podle potřeby.
Tak nejak..ja silet nebudu...
@natysnovec Tak moc děkuju, ono to v tomhle cca počtu vyplyne nějak samo. Jj, tak já šílím furt, ale slibuju, že se polepším🙂.
@biciklissie 😁😁😁ja to mela taky..
@natysnovec 🙂 Jako myslíš diagnoza "první dítě"?🙂🙂🙂
@jitiss Ahoj, ted se koukam zpetne, ze v den, kdy jsem psala, ze citim jen simrani a bublinky (tzn minuly patek a ja 18+6), tak vecer jsem to vse citila a videla na vlastni oci ☺. Vecer jsem si lehla a klasicky si poslechla srdicko pres AS a jasne jsem slysela, ze se uvnitr mala mele a pak mi vyskakovalo brisko, dojetim i slza ukapla a pritel byl z toho hotovej ! 😍 A od te doby ji kazdy vecer vidim (az si lehnu a jsem v klidu) a uz i během dne citim cukani a konecne vím, ze to je ono !!! Takze vydrz, blizi se to !! 💜
A jinak jsem taky prvorodicka 😉.

@regeditka Jj, kychnuti je chuťovka...fotky dám později, odešel mi větrák u noťasu...