Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@laja64 No, je tam na obalu uvedené 6+. Mě to právě taky nenapadlo zkoumat v obchodě, tak jsem si toho všimla až doma a teď mě to štve. Ty jsi ty materiály neřešila vůbec? Já se snažím ty nejmenší velikosti kupovat ve stoprocentní bavlně, ale teď v váhám s ponožtičkami. Ty jsou bez příměsí dost drahé.
@biciklissie Uvidíš, třeba to problém nebude, myslím, že u většiny dětí je ten materiál celkem jedno a navíc, když to je deka a ne oblečení... U oblečení taky hledám 100% bavlnu, sama jsem měla odmala ekzémy a dodnes jsou mi nejpříjemnější bavlněné věci, hlavně v létě.
@ojo jo to asi ano....sem tam neco..🙁
@knoflikarka Jo, tak to asi nebudu řešit. A ani jako ten dárek. Tak se to kdyžtak bude hodit časem. Díky.
@biciklissie Nikdy jsem materiál neřešila, samozřejmě nenakupuju u ťamanců. Ale jestli to je třeba 70% bavlny a 30% něčeho jiného mi je fuk. S prominutím lidi jsou dnes přepi*čatělí. Tak samo jako jsem nikdy neprala v dětském pracím prášku atd. Pokud by deka samozřejmě dělala neplechu, vyměnila bych ji, ale pochybuju. Je to trend dnešní doby že na vše udávají 6+, 12+ (krom výživy teda). Deku bych sobě i kamarádce nechala určitě 🍀
@laja64 Děkuju za názor. Vlastně tak nějak si myslím to samé jako Ty. Jen člověk čte všechny ty věci a je to první dítě, tak trochu zblbne. Já tedy zblbla zatím jen trochu (nesnáším žehlení, tak zatím jsem přesvědčená, že výbavičku žehlit nebudu), ale ta výbavička se mnou trochu zamávala. Tak zase trochu zklidním hormon. A deku si nechám a dám i kamarádce.
@laja64 Tedy myslela jsem tím, že třeba s žehlením zatím neblbnu, ale s nákupem výbavičky asi jo🙂....
@biciklissie U druhého člověk přemýšlí jinak. Já jsem teda magor na bezpečnost-takze vždy nové autosedacky-co dopadly nejlépe v testech a samozřejmě dle vlastního uvážení. Jsem praktik-samozrejme nevím vše, ale nikdy si nenechám od nikoho radit a do ničeho kecat. Já nesnáším taky žehlení. Nezehlim vůbec. Jen u miminka vždy max 3 měsíce. A šmitec 😁 Žehlení je podle mě naprosto nesmyslná věc 😁 Výbavicku pro druhé mimi kupuju teda celou novou jako u prvního mimi, ale už ne tolik zbytečností co u prvního 😊😁
@laja64 No, právě, on se člověk poučí a taky už je asi trochu vyrovnanější. já taky hlavně bezpečnost - takže kočárek, kterému důvěřuju a kvalitní autosedačka. Pak taky chci monitor dechu a chůvičku, tam tedy ještě trochu tápu. No a zbytek, to už podle mě taky není taková věda. To žehlení neplánuju vůbec, jestli zblbnu, tak jen pár těch věcí do naprostého začátku přímo na tělo.
@biciklissie Monitor dechu doporučuji Nanny od českého výrobce Jablotron. Sice se doporučuje především u nedonosenych dětí, ale taky jsem ho kupovala a kupovat budu zase. A s tím žehlením uvidíš 😊 A u autosedačky souhlasím, hlavně bezpečnost a mohu doporučit značku Cybex.
@laja64 Jako moc díky za typ na ten monitor dechu. Zatím jsem to nezkoumala, takže jsem ráda. Jen se ještě zeptám, jestli můžu... Jsem asi úplně zmatená (nebo nějak divně technologicky napřed - a to by bylo poprvé), já si totiž myslela, že se dělají chůvičky s monitorem dechu dohromady. Ale jestli to dobře chápu, tak ne. Koupí se to zvlášť a pak prostě (např. po domě nebo zahradě) tahám dva bazmeky - něco, co by mě upozornilo na zástavu dechu (od monitoru dechu) a něco, co bych slyšela, že dítě pláče (od chůvičky). Jako opruz, no... S tou autosedačkou, mám právě v pácu Cybex a Maxi Cosi, podle kočárku kdyžtak ještě.
Holky, jak to děláte, že nežehlíte? 😀 Já když vytáhnu věci ze sušičky, tak jsou pomačkané, když je pověsím mokré, tak tam pak zbude ta "čára" od sušáku a žehlím nakonec vždycky. Tak co dělám špatně? Jinak monitor taky plánuju Nanny od Jablotronu jako @laja64 😉
@knoflikarka Díky za potvrzení toho monitoru. S tím žehlením.... No, jako nemám to tak krásné jako vyžehlené, to je jasné, ale dá se to. Sušičku mám, ale asi zřejmě i spoustu šuntů hader, protože mi lecos sráží, i když jsem zkusila všechny fígle. Takže v ní suším jen něco, ložní prádlo, ručníky, hadry, utěrky, apod. To zmačkané je, ale je mi to jedno🙂. Zbytek prostě vyperu, pořádně vyklepu, pověsím, zase vyklepu a složím. U mě moc potřeba nic není, já mám hlavně trička, sukně a domácí věci a to není skoro zmačkané. Asi jsou to hlavně umělotiny, nevím... U manžela by bylo potřeba žehlit košile, ale šílela jsem z toho, tak jsem vymyslela super systém pro lenivý - našporgluju si pár jeho košil (tak cca 5 ks), ty dám prát na program 30 min. a pak je hned vyndám, dám na ramínka ještě mokré a usuším tak. Jsou docela pěkný. Mě by stejně se s tím nechtělo crcat, neb to vydrží vyžehlený jen ve skříni, manžel si nic roznošeného neskládá, válí to všude možně. No a pak by bylo dobrý ještě žehlit džíny a ubrusy. Tak džíny prostě různě roztahuju a skládám a zmačkaniny ubrusu na stole dělám, že nevidím. Tož tak🙂.
@biciklissie No budu to muset nějak vychytat, žehlení nesnáším a kor teď v těch teplotách 🙄. Manžel trička ani poskládat neumí (fakt neumí!), takže je mi pak akorát líto mé zbytečné práce 😐.
@knoflikarka No, právě. Mě to kolikrát mrzelo, že mu krásně srovnám skříň, on pak něco hledá a během pár minut rozhrabáno jako od slepic. Tak už se s tím nějak nezalamuju a uklidím jednou za čas. Třeba to s tím žehlením taky nějak dáš. Mě se zdá, že to teď už všechno dělají docela nemačkavé, ale asi je to hodně o těch nárocích. Jako vyžehlené to samozřejmě není, ale je hic, jsi těhotná a tak dále, tak co je nějaká ta mačkaninka proti konci světa🙂. Nic🙂.
@knoflikarka Jo a mohla bys manželovi koupit jako dárek takový ten udělátor na skládání triček. Aspirovalo by to na nejhorší dárek roku a ty na nejhorší manželku roku🙂.
@biciklissie to jsem kdysi dostala sama od kamarádky, když frčel Sheldon a Teorie velkého třesku 😂 a on mi to manžel taky navrhoval, že mu to mám zas koupit, ale je to strašně velký bazmek do našeho malého bytu a rychleji to stejně poskládám sama 🙂
@biciklissie Monitor dechu ,,nikam netaháš, Podložka monitoru dechu-na te leží miminko, dává se buď pod matraci(někdo dává na matraci, pak normálně prosteradlo a na to třeba deku-aby mimi nelezelo na ,,tvrdé,, podlozce) K podlozce je připojena řídící jednotka. Tzn.ze dáš miminko spinkat, zapnes na řídící jednotce tlačítko a uvidíš jak zeleně bliká-tzn.ze miminko dýchá. Pokud se miminko nadechne méně než 8x za minutu nebo po více než 20ti vteřinách (*SNAD to píšu presne) tak se spustí alarm. Nejdříve jednotka párkrát zalila a pak začne fakt nahlas houkat. CHUVICEK je více druhů-s kamerou i obyčejnější. Chuvicka jsou ,,dvě vysílačky,,. Jednu nechas v dosahu dítěte, druhou si vezmeš sebou 😉
Tady odkaz:
https://www.youtube.com/watch?v=M9v8d6tUkrY@knoflikarka 🙂🙂🙂🙂 Já právě strašně zbožňuju The Big Bang Theory, tak jsem si na to hned vzpomněla. A ty jsi to fakt měla🙂. Tak to je dobrý🙂.
@laja64 Moc děkuju za to video a vysvětlení. Už to chápu všechno. Mě nějak, trubce, nedocvaklo, že když mám sebou chůvičku, tak skrz ni bych slyšela i alarm z monitoru dechu, i když bych třeba byla dál. Takový drobný detail, ještě že už je pátek🙂. Vypadá to dobře, asi taky půjdu do toho Nanny.
@biciklissie 😊 Jo Nanny je nejlepší, teda podle mě. Já si dnes jedu vyzvednout vajíčko a zavinovačku do vajíčka, už se těším jak malá Jaruna😁
@laja64 To chápu. Já včera objednala nějaké věcičky z Tchiba. Měla jsem tam narozeninovou slevu, tak to vyšlo docela dobře finančně. A koupila nějaké tepláčky (nebo jak se to u miminek nazývá) v Pepcu a Lidlu. Tak pomalu, pomalounku, věcička k věcičce. Jakou zavinovačku jsi vybrala?
Holky, přijde vám normální, že vám šéf skoro každý den chodí vykládat, že za ten plat, co berete, nikoho jako náhradu nesežene? Nebo jsou normální všichni ostatní a jen já jsem letadlo?
@biciklissie tak to je drsny 😂. Akorat nevim jestli bych mu nerekla, ze by mi mel tedy pridat 🙊, aby nekoho mohl najit.
@jitiss Já jsem děsně měkká, no. Je mi za něj hrozně trapně, tak mu to vždycky jen se zdvořilostním úsměvem odkývám. Jak to furt omílá, tak ho většinou ještě polituju, jak to má těžký. Není mu to vůbec divný. No, jednou jsem se odhodlala a řekla mu, že to si stěžuje té pravé. Tak na to mi řekl, že si nestěžuje, ale předává mi informaci. Jako zrovna u něj platí to, že ti největší volové mají vždycky pravdu. Je to tak, protože bez špetky sebereflexe nikdy žádný jiný názor nepřipustí...
@biciklissie boze muj... no ja jsem uz od jiste doby opatrnejsi. Jednou jsem rekla, co jsem nemela a tak jsem si zavrela dvere na povyseni. Pak nastesti odesla dotycna a ja mela moznost zase rust. Kazdopadne ted jsem se rozhodla jit na pn uz od zacatku. Jsem potreti tehu a snad to dotahnem az do konce. Vzdy jsem pro tu praci udelala max. A kdyz jsem se pak dozvedela, ze jedne holcine neprodlouzili smlouvu v tehu a druhe nevysli vstric ohledne dojizdeni kvuli nevolnostem tak me to utvrdilo vto, ze uz se tam nebudu chtit vratit. Co se tyce penez tak samozrejme nikoho nemuzou najit, protoze nejsme radne financne ohodnocene... a oni maji jeste tu drzost ti volat a ptat se kdy se vratis 😂😂😂.
@jitiss Tak to jsi udělala dobře, dobře ses rozhodla. To se dobré s tím voláním, cos jim řekla? Jo, tak já byla minule v práci dva dny o nemocenské, to bylo po té revizi. Taky samozřejmost... Já už tu pracuji 12 let a musím přiznat, že už na to nemám nervy. Prvních x let jsem tu dělala za naprosto totálně směšné peníze. Teď to pomalu lezlo nahoru, ale pořád je to oproti dnešním platům výsměch. Měnit práci jsem ale nechtěla, zase to tu má výhody jiné (klouzavá pracovní doba, málo buzerace, na neurčito, atd.). A hlavně už jsem plánovala otěhotnět, tak jsem chtěla spíš mít "své jisté". Ale teď prostě cítím, asi i ty hormony, že na to mám pořád méně nervy. Zabývám se stále podružnostmi, vše je ode mě samozřejmost. Vidím se prostě doma, jak už se věnuju přípravám. Mám doma i bez toho práce jako na kostele. No, tak uvidím, jestli všechno půjde ok, tak ještě necelé tři měsíce. Snad už to uběhne. Ale to je zase ono, nikoho nezajímá, že bych snad taky chtěla nějakou dovolenou, jako to bude se zácvikem, atd. A hlavně ten šéf vůl, na něj mám nervy nejméně. Vykvákla bych se na to, ale ty peníze se nám hodně hodí a když mi nic extra není... Už to nějak přežiju, strávím tu dobu tady na MK a hlavně s váma🙂.
@biciklissie Emitex Zoe. Já už mám hadříky skoro komplet včetně zimních kombinéz a fusaku do kočárku, tak už se krotím trochu😁

@biciklissie to taky vidím poprvé deka od 6.měsíců 😀 materiál látek jsem také nikdy neřešila