Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@knoflikarka No, už se mi ten šok rozležel v hlavě a jsem ráda. Budu stresovat o to míň dlouho. Dokonce jdu k Dr. Vlašínovi, sami mi to nabídli, tak bezva. Nevím jak s přístupem, ale jestli je opravdu kapacita, tak to je v mé situaci nejdůležitější. Ale Tobě moc přeju, ať Ti to uteče.
Teď koukám na to Maxi Cosi Cabriofix. Vypadá to dobře a cena taková příznivější. Ta váha je pro mě taky důležitá. Jsem malá a moc toho neutáhnu. Kór pro Tebe, když budeš nosit po schodech, tak je to jasné. Takže kočárek a tuto sedačku nebo je tam třeba ten adaptér? Moc se ani nevyznám v tom isofix... Mě přijde, že pořídit si dnes dítě je spíš pro technické typy🙂🙂🙂.
@biciklissie Však tady nejde o šetření, ale o to vědět, do čeho investovat - resp věc za 3 000,- a věc za 5 000,- může být kvalitativně rovnocenná, ale mohla tam svoji roli zahrát právě značka. Takhle jsem to myslela 🙂. U
A tu autosedačku z druhé ruky jsem myslela třeba od známé/kamarádky. Já třeba bydlím na dědině a úplně bezvadně jsem si tu pokoupila - dá se říct - nové věci za parádní částky.
Co se týče kočárku, nejdřív jsem taky zvažovala Husky od BD, ale pak mě úplně dostal Baby Design Lupo Comfort. Ono víceméně všechny BD jsou stejné, akorát se liší v barvě, detailech na korbě nebo v příslušenství. No a zimní výbavu mám od Emitexu 🙂.
@biciklissie Ty adaptéry koupíš ke kočárku, abys mohla dát autosedačku na podvozek. Teď si taky nemyslím, že to budu kdoví jak využívat, ale uvidíme 😀. Isofix záleží na autu, buď ho má, nebo nemá. Máme fabku a ta ho nemá, takže koupím i základnu, která se dá přidělat na pásy a pak se do ní sedačka jen zacvakne, nechce se mi pokaždé složitě pásat. Isofix je jednodušší, nemusíš sedačku pásat i bez základny. O Dr. Vlašínovi už jsem taky slyšela, tak to budeš mít opravdu kvalitní screening určitě 😉. Jestli nám potvrdí holčičku, tak asi koupím ten Baby design v té limitce, adaptéry a Maxi Cosi Cabriofix s tou základnou Easyfix.
@biciklissie Super, že jdeš k Vlašínovi ! 👏 Já se k němu sama objednala na 2. utz a po jeho vyšetření jsem byla úplně nadšená a můj taky. Nejen, že je to fakt profík (nastudovala jsem si jeho životopis, zkušenosti, kde působil), ale u nás docela zaválel i jako vtipálek. Vše nám krásně popsal a vysvětlil, ale hlavně nezapomenu na to, jakým způsobem u nás zjišťoval, jestli chceme nebo nechceme vědět pohlaví (umí to pěkně fikaně 😀) a proložil klasický utz i 4D ultrazvukem, načež jsem pomalu vykřikla, protože mě úplně dojalo, když jsem uviděla obličej té naší krásné holčičky 😍, kterej jsem si na fotce odnesla i domů. Takže - máš se na co těšit, vše bude určitě v pořádku 🙂.
@niki1107 Jo, tak to máš pravdu. V tom přílivu informací je dost těžké rozlišit, co je potřeba a co ne. Rozumím s tou koupí z druhé roku. Já právě vůbec moc nemám tu možnost, nějak nejsem moc v kontaktu s maminkami. Přitom věk na to už dávno mám, ale všechny kamarádky jsou bezdětné nebo už mají naopak děti hodně velké. Ještě tedy taky kouknu na ten Lupo Comfort. Mě se všechny ty BD líbí, takže těžko vybrat. Tak jsem se zase vrátila k Husky...
@biciklissie Ať vybereš jakýkoliv, bude to dobrá volba 🙂.
@knoflikarka No, je to na mě nějak šíleně technické, ale snad to nějak dám. Všechno nakoupím, naskládám na hromadu a manžel, ať si nějak poradí🙂. Taky máme Fabii, tak se musím zeptat doma, jestli ten Isofix má. Jsem zvědavá, jestli to i u Tebe bude holčička. Já tedy ale kočárek určitě neutrální, jestli se rozhoupeme k druhému, tak aby bylo i pro něj, když by to byl chlapeček. Už tak kupuji těch růžových oblečků až moc, chtěla jsem víc neutrál, ale člověka to k těm holčičáckým věcičkám nějak táhne🙂. Tak aspoň ty velké investice neutrál.
Holky, tak my dnes byli po 6 tydnech na kontrole, na posledni ko mi rekla, ze mi bude delat 2.velky ulz, tak jsem se tesila a dnes mi jennrychle prejela pres bricho, koukla na hlavicku a srdicko a sli jsme, ze za 2 tydny mam v gennetu, tak ani nevim, jak je prcek velky, vlastne nic a dalsi ko zase za dalsich 6 tydnu...tak musim jeste 2 tydny vydrzet...
@niki1107 Jé, no, tak to moc ráda čtu. Jsem z toho vynervovaná, ale je tam i těšení. Pak si to samozřejmě budu vyčítat, že jsem se stresovala a neužila si to víc. Ty chvíle, kdy člověk mimčo vidí jsou tak vzácné. Takže bezva, už aby to bylo... Mám to až 17:20, tak budu celý den jako na trní...
@niki1107 To mě právě docela ukliňuje🙂🙂🙂.
Jinak jak pribirate, mne bylo do 16/17tt spatne a hubla jsem, sice jen 2 kg, ale jo, ted uz mi je dobre, jim normalne a dnes po 6 tydnech od ko dalsi 1,5kg dole...sestra se hned divila, jako chaou, ze nemusim pribirat, ale proc porad hubnu?dr nic nerikalasnazim se jist pravidelne, jim kazde 2-3 hodiny jinak mam hrozny hlad a je mi spatne, krev i moc v poradku, je to tim, ze se neprejidam? Nemam chute, nic sladkeho mi co jsem tehu nechutna, tak to nejim a vaha jde dolu...
@biciklissie Na tom Husky je fajn, že už tam je ten fusak, který do toho kočárku pěkně pasuje. Nevíš, jestli se dá použít i do autosedačky? Jinak se nedivím, že Tě to táhne k holčičkovským věcem, teď jsme hledali pár oblečků po té radosti z fecha a těch neutrálních je v obchodech strašně málo, když už jsou, tak jsou o ničem a nebo šedé, což se mi líbí, ale v kombinaci s něčím, nechci mít od hlavy k patě miminko v šedé, už tak budeme mít s největší pravděpodobností šedý kočárek, autosedačku i postýlku 😂. No ale pokud nám najisto neřeknou pohlaví ani na screeningu, tak mi asi nic jiného nezbude. 🙂
@lobella Já jsem to měla a mám podobně, taky jsem získala pocit, že na minulé kontrole měl být velký UTZ, tak jsem tam nakráčela i s manželem a ono nic. Je fakt, že jsem byla začátek 20. tt, každopádně mě pak taky překvapilo, že jsem ještě dostala žádanku na screening do nemocnice, když mě doktor objednal za 2 týdny s tím, že bude velký UTZ. Ještě mi to vychází tak, že jdu příští středu na screening a další den hned na gyndu, tak nevím, jestli budu mít 2 dny po sobě velké UTZ? 🤷😅 Ale jsem nakonec ráda, že jdu do fakultky na screening, přecejen tam mají přesnější ultrazvuk. Akorát to čekání je teď obzvlášť nekonečné, no 😒
@knoflikarka Hm, tak to bohužel nevím. Mě ani do teď nedošlo, že tam vlastně fusak je, tak to se neptáš té pravé🙂. Já mám šedou moc ráda, máme doma hodně věcí laděných do šedé. Taky budeme mít šedý kočárek i další věci. A mám i dost šedých oblečků, ale fakt to chce kombinovat. Mám představu, že vždycky barevné body a šedé tepláčky nebo naopak. Myslím, že šedá je nová béžová - v tom smyslu, že neutrální oblečky byly často béžové a teď ji většinou nahradila šedá. Což mi naprosto vyhovuje, já béžovou moc nemusím. A ani žlutou a zelenou, což jsou většinou ty neutrál oblečky.
@knoflikarka tak jsem dnes taky vitezoslavne nakracela pro Baby design v limitce, nakonec jsme vybrali a zaplatili dotty 2018 barva 07. Limitka krasna na obrazku, ale ten material... Pfff, neco mezi bavlnou a satenem. Zklamana, chtela jsem trosku atyp holcici, ale krasny. Baby design mam schvalen x maminkama, rozdíl mezi tema typama je v materialu a barvach, jinak maji stejne vlastnosti. Doporucuju prohlidku nazivo. Ja byla 100% rozhodnuta a litovala bych.
@biciklissie máme šedožlutý obývák 🙂. Já mám ráda i tu žlutou, akorát na miminkovských oblečcích stejně moc není. Béžovou taky nemusím teda...
@regeditka Tak to je dobré vědět, díky. Plánuju právě kočárek kupovat určitě osobně, i když by se mi líbil jeden, který tu nikde není, nerisknu to, i třeba kvůli reklamacím. Baby design tu je všude, nebo možná zajedu rovnou do Polska, nemáme to tak daleko a prý je velký obchod hned za hranicemi a ceny nižší než u nás 😉.
@biciklissie ja taky neridim 😀 takze velké nákupy taky řešíme s manželem, ale pamatuju si jak byl otraveny kdyz měl tu tezkou sedacku tahat :D
@knoflikarka Já právě přemýšlím nad nějakou žlutošedou malůvkou do dětského pokoje. Máme totiž koupené nalepovací medvídky Me to you, tak nějak pod to. Žlutou já právě moc nemusím na oblečení, jinak jako dobrý...
@darkwitch Jo, tak to je jasný. Je fakt, že ono se to spolu s mimčem pronese i chlapovi. Tak to určitě taky vezmu do úvahy.
@oveckaluky jenže já jsem poprvé na ogtt byla v klasickým termínu..
Tak jsem dneska konečně koupila něco pro mimo - dudlik 😀 byly jsme s dcerou v bambuli a protože si něco kupovala musela koupit i miminku 😀
Holky, berete femibion 2 nebo nejake podobne vitaminy? Ted mi dosel ten femibion, tak premyslim, jestli si ho zas koupit a aspon obcas si dat 😂 nebo je to zbytecny a musi se to brat kazdy den? Nechci mit 5kg dite...spis to chci brat, abych byla “chranena” od nemoci. Doktor rikal, ze do 30tt to mam brat, ale nejak se me minule neptal...
@lucyh1611 Beru GS Mamavit, ten dvoutabletkový. Zatím je všechno v pořádku, tak je beru dál, pro dobrý pocit minimálně 😀. Někdy nesním toho ovoce a zeleniny tolik, tak radši. Jinak nějaké epidemie teď nejsou, tak si myslím, že jestli se bojíš je vysadit jen kvůli onemocnění, tak to asi nemusíš.
Tak vcera poprve se mi vyboulilo brisko jak malicka kopala...videl to i manzel...tak sem asi nemela vidiny😀😀krasny pocit
A jak maminky(budouci maminky)pokracujete s vybavickou😊😊😊🍀😍
@natysnovec Já mám vše. Jen kočárek objednám později-dodací lhůta cca měsíc 😊
@laja64 uz i postylku pripravenou???

@veraakubik něco podobného mě řekl Dr., když jsem to odmítla při čtvrtém 🙂 já z toho hlavu v pejru nemám, kdybych čekala první, tak tam jdu určitě, ale teď už prostě fakt ne a jsem ráda, že tam nemusím 🙂