Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@oveckaluky takovy kopanec do mocaku je docela basta, vid? Ale jak se zabka dyl neozve, tak zacinam byt nervozni. Jak vubec zvladas leto s dvema klucikama? Brisko roste?
@knoflikarka az když se zacne vybirat jmeno pro dite si uvedomis, kolik lidi nesnasis 😀 tolik krasnych jmen, ale nejde to, protoze to je takovaaa krava a ten je vul. Je to orisek to jmeno, Elenka je moc krasne. My se konecne taky shodli a bude to Sára ❤️
@regeditka Sára je taky překrásné jméno a určitě jich nebude ve třídě dvacet. Nemít "tvrdé" příjmení, taky bychom uvažovali nad Sárou, Karolínou nebo Barborou. 😉
@knoflikarka Karolínka byla moje jednička, ale jen v mém okolí je jich skoro 10 a mít ve třídě 6 Karolín, tak se muselo hledat dál. Tolik krásných jmen, ale necítím to, nic neprirostlo k srdci. Sára se zatim drzi, tak uvidime 🤩
@regeditka klučík tam je jeden, a holčička, ale raubíři jsou oba 🙂
Jako zvládám, ale cim dal hůř, mám pocit, že den ode dne je břicho těžší a větší a prckove akčnější. Minule pondělí v poradne naměřil doktor břicho 26cm, a ja dneska 35, což je mazec. Doufám, že jsem jen měřila blbě a v pondělí to změři jinak, protoze tahle přímá úměra mě trochu děsí 😀
@oveckaluky muzu poprosit o popis, jak se zmerit?mne dr nic nemeri, merim sama jen pres pupik a v pase, jako brisko je malinke, skoro si ho nikdo nevsimne, pokud nemam neco na telo, v pase mam o 1 cm vice a pres pupik o 2-3 cm vice
Holky, ktere uz mate nejakeho prcka, jak dlouho to trva od prvnich porodnich kontrakci do porodu? Vim, ze je to strasne individualni, jedna to ma za 4 hodky, dalsi za 20, jsem prvorodicka a cca 14 dni pred TP bude chlap na druhem konci republiky, jde mi o to, kdybych zacala rodit, zda to stihne, aby byl u porodu...k porodu chce jit on sam, ja ani nevim, jestli ho tam chci, ale kdyz chce jit, nejak s tim pocitam a vcera mi oznamil, ze v tu dobu bude delat nejspis zkousky v Brne, coz je tak 3,5 hod cesty
@lobella Mně ho vždycky měří od stydké kosti po vršek dělohy, kde ji nahmátne a zakresluje to do grafu v průkazce 🙂
@lobella Pokud to nebude překotný porod, tak určitě stihne 😉
Jinak mně bylo u první dcery divně už den předem, kdy mě občas píchlo divně v břiše a v zádech, první kontrakce, takové ty silnější, přišly pak v sedm večer a malá se narodila ve 21.20 - ale teda akutním císařem. Ovšem s tím, že prý i kdyby šla normálně, nenarodila by se dýl než o dvě až tři hodiny později. U druhé dcery to bylo na tři dny.
@regeditka Taky si říkám, já už si připadám fakt jak velryba 😀
@oveckaluky dekuji, ja jsem z toho prave takova nesva, od zacatku chce byt urcite u porodu a pak prijde s timto, ze bude 14 pred pryc a ze mam kousek rodice, tak me do porodnice odvezou oni, ale nejak jsem mela predstavu jinou, ze me poveze on a bude mi oporou a ne ze bude nekde litat, na druhou stranu, ty zkousky se delaji dvakrat rocne a na jare na ne nema cas, tak je chce delat ted na podzim...na jednu mu to preju, mluvi o nich uz dlouho, ale nejdriv nebyly penize, pak cas a ted kdyz muze, tak se mi to nelibi, ze budu mozna sama a uz ted jsem z toho nervni
@lobella To je naprosto pochopitelný. Ale neboj, stihne dojet 😉
@lobella ahoj resim neco podobneho jako ty TP zacatkem rijna a muj drahy od 1.rijna jde do Vyškova na vojensky vycvik na 3 mesice takze ho budeme mit doma pouze o vikend dojet nestihne protoze jednak nebude mit tam u sebe telefon abych mu mohla dat vedet a druhak je to pres tri hodiny cesty ... Tak se musim modlit aby maly chtel na svet o vikend tatka by u toho hrozne chtel byt ...
Švagr to do nemocnice nikdy nestihl, a to pracoval v sousedním městě. Švagrová měla oba porody extra rychlé a bezproblémové, bez poranění, hned už normálně fungovala. Už tehdy jsem si říkala, jaké má štěstí, když jsem na posteli vedle viděla paní, která se tak tak zvedla. Je to nepříjemné, být na to sama, ale za takový průběh bych to fakt vyměnila okamžitě.
@lobella buď to stihne nebo ne, je to fakt individi 😀 já od první kontrakce první porodila za 12h, druhé od prasknutí vody za 9h, třetí 7h, čtvrtá taky 7h...u posledních dvou jsem měla pozitivního streptokoka, takže musí napíchnout při příjmu ATB a čeká se...já vždy porodila teda do hodiny od příjmu, takže ty ATB byli v podstatě zbytečné a při poslední vím, že paní říkala, že kdyby mě praskla vodu, tak rodím hned, ale museli mě nechat. Takže být tebou, nějak si s tím nelámej hlavu, buď to prostě stihne nebo ne 🙂
@lobella uvidis ...hele v prvnim tehotenstvi jsem mela velmi prisny klidovy rezim s tim ze 100% nedonosim a budu rodit predcasne ... Lezela jsem 3 mesice v nemocnici a ve finale mi porod vyvolavali 14 dni po terminu a vubec se ji ven nechtelo ... Tak treba prcek pocka na tatku 😊 a kdyz to budeme muset zvladnou samy tak to zvladnem😊 ja mam teda docela i hruzu z te doby po porodu co na to vsechno budu sama ... Ale ... Nejak to dopadne ...

Tak zitra test na cukrovku, bojim se jak čert krize, ale musi se vydrzet. Snad tam sebou nesvihnu