Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@lobella No, tak to je taky zajímavý, takový mixnutý. Mě i tohle právě štve, že třeba na začátku nezájem a pak si najednou vzpomenou, až se budou chtít časem vnoučetem zabavit. A já, blbka, ještě budu ráda, že vůbec mají zájem. Ale spíš si myslím, že asi zjistí, že je to hodně starost, kromě zábavy a vykašlou se na to úplně.
@biciklissie tak u tchana si myslim, ze se to nezmeni, nebavi se s nikym, s chlapem jsme pres 4 roky a jestli jsme si rekli dohromady 20 vet, je to hodne, od pocatku me ignoruje, ale on se ani s chlapem vlastnim synem nebavi, jen co musi probrat ohledne auta treba, ale ze by se zeptal, jak se ma to ne...
@knoflikarka Tak to je teda drsný... S těmi penězi, no, taky máme takový případ v rodině a stálo nás to docela dost. Nakonec jsme se tedy poučili, ale to jsem spíš já pak byla za tu zlou. S tou tchyní jako haluz, jestli takhle víš, jaká je, tak se Ti nedivím. U nás je to spíš takový jako, že stále melou o tom svým. Jediná péče byla, že prý si mám na netu přečíst, co se v těhotenství smí a co ne. Haha. Od té doby ani ťuk. Ne, že bych očekávala, jak se třeba mám a cítím, to už bych fakt chtěla moc. Ale alespoň, jestli je něco nového a tak. Ale absolutně nic. No, že by něco koupili, tak to je úplná utopie. S tím klukem, u mého otce je to taky tak. Měl holky, tak se chtěl bez starostí vyřádit s vnukem. No, je to holčička (a já jsem za to šťastná), tak byli taky zklamaní. Jsem jim trochu naznačila, jaké jsem měla problémy, že je potřeba si vážit zdravého života, tak se mi zdálo, že to trochu zabralo. Ale asi ne, když se ani nezeptají, jestli je všechno v pořádku.
@ojo Týjo, tak já to takhle vůbec neberu. Když si představím, že by moje dítě mělo dítě, tak by mě to fakt zajímalo. A to mě děti moc neberou. Moji rodiče jsou v důchodu, jako koníčky mají, ale jinak si myslím, že moc do čeho píchnout ne, když vidím, co pořád vymýšlí za blbosti. Ale zajímají je jen oni sami. Nemluvím ani o nějakém kupování nebo nabídky pomoci, ale prostě dělat, že to není, to je mi fakt líto. Ale hold to tak asi dnes bývá.
@regeditka Tak Sára je taky moc hezké. Se mi tu nějak pořád trefujete do vkusu🙂.
@lobella No, tak pokud komunikace vázne takhle, tak to asi fakt nic nezmění.
@biciklissie každý to má jinak, mě to nevadí i z důvodu, že to beru jako lepší variantu, než když je pak ten opak, kdy rodiče se starají až moc, vše prožívají, kecají do výchovy...mám pár kamarádek s takovými rodiči a jsem ráda za ten nezájem 😀 nicméně pořád to ber tak, že pro ně to ještě neni hmatatelné vnouče (když to řeknu tak blbě), takže třeba se to po narození změní a stejně to může být až po nějaké době, ne každý se hned hrne chovat vnouče, někdo je opatrný, pro někoho samozřejmost...
Holky ktera z vas pouziva apku Mk.??Je to v necem lepsi nez oficialni webova stranka.
Tak nasi ani tchyne se nijak zvlast neptaji ani nic nekupuji, ale radi jsou. Tatka chodi s vnoucatama na plavani v tuhle chvili uz s patym v poradi, berou je na vylety. Tchyne je z vnucky taky cela poprdena. Beru to tak ze pokud je vse v poradku netreba to resit a pokud by byl problem tak to rekneme...
@biciklissie No táta se, řekněme, moc nevyřádil ani u mé výchovy a mám pocit, že teď si to představuje jako Hurvínek válku, líbí se mu, když vidí malé děti na pískovišti a zajímá se o miminko (zatím neví, že to je holka), ale mám pocit, že kdyby měl samostatně hlídat, asi by to nedělalo dobrotu i kdyby to byl kluk (nedejbože ADHD po něm), ale uvidíme, třeba to bude jinak, u mě byl přece jen dost mladý a třeba do toho dozrál. Navíc pracuje a ještě dlouho bude a po práci je rád, že je rád. Manželův táta bydlí daleko a je to tam celé složité vůbec, naši jsou taky od sebe, asi jediný, kdo bude dobrovolně hlídací a bude mu to dělat radost a o miminko se zajímá nejvíc, je moje mamka, která taky ale pracuje a má toho nad hlavu i tak, takže přetěžovat ji taky nechci. Jediný, kdo je relativně blízko a v důchodu, je tchyně, ale tam naopak nechci vnouče pouštět z výše uvedených důvodů, navíc ona má na starost synovce, tak má práce s dětmi dost, ale tam je to taky na dlouhé povídání :D. Nechci ale, aby to vyznělo, že si stěžuju, miminko je moje a není ničí povinnost kromě nás dvou s manželem se o něj starat, ani to tak neberu, jen popisuju, jak to máme/budeme mít my.
@natysnovec Lepší určitě není, naopak se víc seká, včera jsem třeba za nic na světě nemohla zobrazit zprávu, co mi psala paní na bazaru a odpovědi u příspěvků se někdy načítají opravdu nekonečně dlouho, Podotýkám, že máme slušně rychlý net a já mám nový mobil s nejnovější aktualizací androidu, chyba je opravdu ve vyladěnosti té appky, přes net mi to jde dobře. Používat se ale dá, jen se občas kouše, no.
@ojo Jo, tak v tomhle s Tebou souhlasím. Než péče moc, tak raději toto. Jen mi to někdy přijde líto, když slyším, že v šestinedělí pomohli, nabídli, atd. Jsou v tom asi i ty obavy, jak budu zvládat, no...
@darkwitch Jo, tak to je asi dobrý přístup. Ona ta komunikace je fakt strašně důležitá úplně ve všem. Akorát, že naši se hned urazí...
@knoflikarka No, já to vůbec jako stěžování neberu. Však jsem tu diskuzi o tomhle vyvolala. A i kdyby to bylo stěžování, zase od toho se tu máme, abychom si postěžovaly🙂. Tak to je těžký, když ani s péčí o Tebe to nebylo valný. To asi fakt nemá představu, co to obnáší. U mě to bylo naopak, můj otec byl relativně fajn, až od určitého věku najedou zjistil, že už jsem spíš taková holčičí, tak už pak nezájem, spíš samá kritika. Myslím, že u nich je to spíš fakt to, že věkem se ty špatné vlastnosti prohlubují, u nich je to prostě ta sebestřednost. Přijde mi to fakt na hlavu... Kdo je v práci, ten nemá na vnoučata čas a energii. Kdo je v důchodu, ten nemá zájem. A kdo zájem má, tak to přehání🙂. Taky to beru, že miminko je naše, jen to prostě zamrzí, když slyším, jak to mají jinde, jak jsem už psala výš. U nás byla ta rodina vždycky taková neběžná, to taky nemá smysl rozebírat. Byla jsem s tím jakžtakž smířená, jenže teď to na mě nějak dolíhá, že ta širší rodina nikdy asi fungovat nebude. A to si moji rodiče asi myslí, jací jsou super moderní rodiče, prostě skvělí. Nikdy je nenapadlo, že vlastně o mě nic neví, že svoje názory jsem jim přestala říkat už před x lety.
@biciklissie u nas byly navstevy v sestinedeli povolene az po dohodě 😀 chtěla jsem klid a ne se starat o návštěvu, coz by mi nedalo i kdyby mi navsteva dosla pomoct, ale nakonec jsem mela sestinedeli v pohode a navstevy jsem neresila a poustela
@darkwitch Tak to je asi dost rozumné. Budu tohle muset promyslet. Neb naši chodí zásadně bez ohlášení, vždyť jsme přece rodina, že. Když máme jinou návštěvu, tak v pohodě, jdou prostě pryč. Ale jinak úplně nevím, co by mě omlouvalo, se jim nevěnovat. Jednou jsem vařila oběd, vytahovala tedy aspoň pytlíky rýže, aby se nerozvařily a promlouvali mi do duše, jak si jich nevšímám. No a když jsem byla jindy ve sprše, tak na mě svoje informace aspoň křičeli přes dveře koupelny. Dala bych sem smajlíka, bouchajícho hlavou o zeď, ale ten tu asi není🙂. Takže to vidím tak, že se celou dobu neukážou, akorát až tak na Vánoce. Nebo naopak budou chodit pořád, vždyť jsem přece doma, tak co bych se jim nevěnovala.
@knoflikarka Ja si to myslela....
Holky nejsem asi jedina kdo blbe nese to vedro😭😭😭
@biciklissie a ty víš, že ti v šestinedělí nepomohou, když by sis o pomoc řekla? já si myslím, že zatím zbytečně přejímáš a děláš si starosti, nejsme ani za půlkou těhu, v říjnu před porodem může být vše jinak 😉 nedělej si zbytečné starosti...
@biciklissie A jaká rodina je koneckonců běžná, normální 😀. Mám pěkný vztah s mamkou, s tou sdílím dost, akorát ona je taková přes čistotu až moc extrémně, takže mám vždycky nakonec pocit, že musím uklidit celý byt, než ji sem pozvu (bez pozvání nechodí, dělali to takhle její rodiče a ví, jak je to "super"). Což v šestinedělí asi nehrozí...
@natysnovec Nesnáším to vedro, potím se jako prasátko a nenávidím ten pocit, všude je dusno, dnes v čekárně u gynekologa jsem myslela, že pojdu (u sestry i v ordinaci klima, ale v čekárně ani větrák 😐), to samé včera ve Fakultce na screeningu. A to jdu na OGTT krásně v půlce července ke svému gynekologovi, vůbec nevím, jak to v té čekárně přežiju. 🙄
Tak mi aplikace ujazuje 100 dní do porodu, to to letí :D
@ojo To máš naprostou pravdu. Jen se mi teď sešlo více okolností, kdy jsem si některé věci uvědomila a je mi to trochu líto. A asi i ty hormony. Ale stejně na tom nic nezměním, takže to pouštím z hlavy.
@knoflikarka Jj, každej je nějak cvoklej, to je fakt. S tou extrémní čistotou to není nic moc. Naši zase naopak a zas si nějak nedokážu představit, že tam nechám kotrmelit dítě. Tak je fakt všude něco...
@darkwitch Ahoj a kdy mas termin???😊😊
@natysnovec 30.září/1.října teď nevím jestli jsem to do té aplikace dávala podle ms nebo podke utz 😀
@darkwitch mame stejne😀😀
Holky, koho by lákala nosítka, šátky nebo látkové plenky, tak vbavlnce.cz mají dneska 10% slevu na celou objednávku (je třeba se tam registrovat, jinak to nefunguje). Kód je dovolena007. Udělala jsem si radost a místo procházení bazarů koupila nové nosítko Storchenwiege 😁.
@darkwitch Jeee, mně taky 🙂 Letí to jako blázen.

@laja64 300ml
@lobella ja první měla od první kontrakce asi osm hodin od toho co se to rozjelo a vedela jsem ze uz asi tak ctyri hodiny
@kepu tak snad nebude čekat do termínu