icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

ojo
25. čer 2018

@xhex tak každé dítko je jiné, je fakt, že i pár mých kamarádek do těch 1,5-3 let hodně používali kočár, já třeba pak už ne, i když jsem ten sourozeňák měla, tak starší prostě ťapal...ale zase jsem z vesnice, do města autem, nákup do auta a po městě to ušel v poho, než kdybych ve městě šla někam na nákup jen s kočárem a druhým za ruku. S nosítky neporadím, nosila jsem až starší dítka od cca 8 měsíců a to hlavně na turistiku, kam se nemohlo s kočárem, jinak nejsem nosící typ.

agneska7
25. čer 2018

@biciklissie no to ale vipada na neco jineho v tuto dobu jeste deloha neni tak vysoko

regeditka
25. čer 2018

Holky mam vypsany seznam vybavicky, te zakladni. Neni tam obleceni, toho mam ale pro armadu deti. Doplnily byste neco nebo takhle staci?

regeditka
25. čer 2018

@agneska7 ja mam/ citim delohu tak 12 cm pod prsy 😲

biciklissie
25. čer 2018

@natysnovec Když já na to mám fakt pech. Když je nenakrojenej, tak je vždycky buď nezralej nebo přezrálej. Tak chci raději nakrojenej, abych ho viděla předem a to mají málokde. Nebo aspoň já to nevídám, teď se dostanu do obchodu málo.
Jo, tak výbavička, to se raději neptej. To bych o tom psala a psala. Tak já mám nějakej mébl, složenej tedy pořád v krabicích. Pak světla do dětskýho pokoje, ale normál dospělej design. Pak dvoje dětský povlečení z lidlu i s prostěradly. Plus dvoje prostěradla zvlášť a ještě chci dokoupit dvoje povlečení. To jsem viděla levné v Ikei. Budeme mít dvě postýlky, tak proto ta výbava. Takže ještě mi zbývá koupit jedna postýlka, obě matrace. Z oblečení mám pár dupaček, tepláčků, ponožtiček. Jednu mikinku, jednu osučku a jednu halenku. Takže toho ještě zbývá dokoupit hafo. Ale snažím se zatím krotit, neb máme v plánu s kamarádkama v půlce července dámskou jízdu do Primemarku, tak čekám, co pořídím tam a pak se na to vrhnu pořádně. On taky pak bude víc výběr s těmi zimními věcmi, asi. Taky mám v plánu pořídit dětskou chůvičku, monitor dechu, kočárek, autosedačku, vaničku. Dnes asi pojedeme omrknout ten kočárek, mám také vybraný Baby Design, ale Husky. A taky šedý, to je top. Jinak tedy občas dostávám nějaký ten obleček jako dárky od kamarádek a od jiné mám půjčenou hrazdičku. Jinak nic, všechno kupujeme sami.

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka Ten je fakt roztomilej.

regeditka
25. čer 2018

@biciklissie pozor na povleceni z Ikei, maji jine rozmery, nesedi na jine perinky nez Ikeacke 🙂

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka Ok, tak nebudu plašit, ale jen trochu zvolním. Možná jsem to práci neměla ani říkat, ale bez toho bych to asi fakt nedala, ten záhul.

biciklissie
25. čer 2018

@agneska7 Asi teda fakt prostě námaha, namožené břicho? Mám to dost spojené s tím, jak se přepínám, do toho byl ten hic...

regeditka
25. čer 2018

@biciklissie ja bych to naopak rekla hned, jen at te setri a nech se rozmazlovat 🙂 uzivej si poslednich dni, kdy jsi rozmazlovana, jsou vetsinou posledni, az na par vyjimek 😀 😀

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka Jj, mám v plánu změřit, moc díky. Když já ještě nemám ani ty peřinky, tak uvidím, kde vlastně pokoupím. Mám vyfocený rozměr těch povlečení, co už mám, tak hold asi podle toho🙂.

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka Tak to je fakt dobrej seznam, určitě se trochu inspiruju. Mě tam nic moc nechybí, spíš ani všechno z toho nebudu kupovat. Ale jako nic určitě neškodí🙂. Já budu taky pořádně vybavená. Koukám na online porodní kurz, tak už taky trochu začínám být nachytřená🙂.

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka Asi jo, já jsem v tomhle fakt trubka. Máme tu ještě jednu těhotnou, cca o měsíc dýl. A když slyším, jak o ní mluví, jakože furt heká a chová se, jakoby byla jediná těhotná na světě, tak je mi úzko. Je mi jasný, že o mě asi mluví stejně, takže pořád makám jako fretka a to mám z toho. Tak jsem to říct asi musela, abych byla hájená, že předávám svou práci dál. Doma to taky musím nějak rozplánovat, jsem takovej záchvat, že se x hodin válím a pak se zase naopak strhnu nebo naopak. Místo toho, abych si to nějak logicky rozložila. Tak to taky trochu měním.

regeditka
25. čer 2018

@biciklissie seznam mam od kamaradky, dve deti...ze zacatku kupovala vsechno mozny, protoze proste prece musis mit vse 😀 a pak casem redukovala na nutnosti, tohle by melo byt ono. Vsechen textil jsem vzala na eshopu, nasla levne dopravu a prislo v jednom baliku 🙂 porodní kurz? posles prosim odkaz? ja zatim necetla a nestudovala nic. Nvm jak dychat u porodu, prebalit mimco, zatim nevim nic. Chudak nase mala 😀

ojo
25. čer 2018

@regeditka dobré seznamy...
k 1. já mám nepromokavé prostěradla, takže takové 2v1 😉, a ze začátku jsem měla dítka v zavince, pak jen pod peřinkou, spací pytel se u nás nechytil 🙂
k 2. ostatní, doplnila bych k bryndáku lžičky - aspoň 3ks, ať nemusíš pořád honit jen tu jednu, výborné jsou takové dlouhé v DM po 3ks
k 3. do porodnice - župan jsem nikdy nepoužila a ani kojící kloboučky, doplnila bych třeba ještě nějaký časák a něco k jídlu, já si brala sušenky, to..co mě tam dávali mě moc nestačilo 😀
Zbytek dobrý, nepřijde mě nic vyloženě zbytečné, ani že by ti něco chybělo, jen třeba ty jednorázové přebalovací podložky jsem skoro nepoužívala, mám doma klasický přebalovák a někde mimo jsem přebalovala na normální plence 🙂

regeditka
25. čer 2018

@biciklissie mam to uplne stejne...valim se do posledni chvilky a pak nevim co driv, litam, nervuju se a s organizaci sveho casu taky valcim. Nezlob se na me, ale to jsou proste hovada..kazda zena vnima a proziva tehotenstvi jinak a mluvit hnusne muze jen ubozak. Ja tomuhle proste nerozumim, proc jsou lidi k sobe zli?! "Nepustim te sednout, ja ti to dite neudelal..jsi jen tehotna, co jak"o..neni to o tom stavu, ale o slusnosti, empatii..tehotne nejsou ve vetsine pripadu nemocne, ale jsou v jinem stavu a kazda se citi jinak. Nekdo do porodu beha, lita po akcich, nekdo 9 mesicu prolezi a sotva leze a dycha. Pokud se takhle v praci chovaji kolegove, neprepinej se kvuli nim, to rozhodne ne. Mysli na sebe a svoje male, to je ted na 1.miste! Porad si to opakuj, ja zacala byt sobec a mit ostrejsi lokty az v tehotenstvi, kvuli male, do te doby otloukanek 🙂

ojo
25. čer 2018

@regeditka možná bych ještě doporučila fusak do autosedačky, mám zavinovací od emitexu...do kočáru mám ten klasický a z kosmetiky si na začátku kupuju i Libenar pro vytírání nosíku, zvlhčuju tím sliznici...jak už vím, že bude mimčo na zimu a budem doma topit, tak ráno i večer namočím uchošťour a vytřu nosík 😉

regeditka
25. čer 2018

@ojo dekuji moc za revizi, prebalovaci jednorazovky budu brat ty inkontinencni, neni to takovej byznys jako pro deti a asi jsem lenoch porad vsechno prat. Mam tda predstavu, ze mi mimco procura a pocura kde co 😀 nepromokave prosteradlo mi bylo rozmluveno, ze kdyz se novorozene prevali (omylem), tak jak je to neprodysny, ze je vetsi pravdepodobnost, ze se muze udusit..zas panika kvuli tem novorozeneckym umrtim. Tak jsem ho vyskrtla z cisteho strachu. Casaky a tablet do porodky je jasna vec a jidlo, to maji vsechny porodnice pry spolecne - neda se to jist 🙂 Lzicky pouzivam i ja, tak jich mame kolem 20ti, ale na ty je stejne cas do prikrmu, to je tak od pul roku? Fusak od emitexu do autosedacky jsem si vcera privezla a Libenar pripisuju, super tip!!!

lobella
25. čer 2018

@natysnovec tak kamaradce rekl dr na melouny bacha, ze jsou plne cukru a ze je prave tehule dlabou ve velkem, ze je to jen voda, ale vida s cukrem😀 ale uz se take tesim az bude za se teplo a jednoho melouna do sebe poslu😀

ojo
25. čer 2018

@regeditka s těma prostěradlama by mě to nikdy nenapadlo, prsotě jsem je koupila už na první dítě před 9 lety a od té doby používám na ty další 😀 😀 jo pravda, kluci rádi čůrají při rozbalení, všichni 3 mě to dělali, takže už ze zkušenosti vím, že rozbalit kluka a počkat s přikrytou plenou a pak bleskově vyměnit a hned zapnout 😀 😀 holka mě nečůrala mimo nikdy 😀
a ty inkontinenční jsou dobrej nápad 🙂 a třeba ty síťované kalhotky, já mám z lékárny a i když jsem je zašpinila, tak jsem je v ruce přeprala a jsou k znovu použití 🙂
A ještě doporučím mast Intisan od Atoku na poporodní hojení, byla jsem vždy střihnutá, vlastně loni to ani nestihli a natrhla jsem se, ale ta mast je zázračná, po 4 porodech vše v pořádku zahojené, mazala jsem si to až po příchodu z porodnice doma 🙂

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka Tak to je dobrý, že je to od zasloužilé maminky. Ale víš, co i tak se to může kus od kusu lišit. Mě každej povídá něco jiného, co potřeboval a co ne. Ale určitě super, od čeho se odpíchnout. U toho online kurzu je právě taky seznam, tak já se odpíchnu od toho a něco vyškrtnu a něco přidám. Jinak můžu doporučit, je to http://www.porodbezobav.cz/. Provozuje to porodní asistentka z Brna a dají se koupit dva různé druhy kurzu, myslím. Nebo samozřejmě jít osobně. Mě vyhovuje to, že nikam nemusím/nemusíme. A můžu si to pustit opakovaně, manžel se mnou budou koukat jen na něco. Něco je tam na mě moc alternativní, ale některé rady bezva, zase si každej vybere to svý. Jo, tak o porodu taky nic nevím a ani nic moc vědět nechci. Ono to nějak dopadne. Já se bojím jen dvou věcí: 1. aby se mimču něco nestalo teď v těhotenství a 2. abych se u něj uměla postarat po narození. Ten porod, to si říkám, že to nějak dopadne, tělo bude vědět a když ne, tak poradí doktoři🙂. A zbytek stejně neovlivním, ty horory se snažím si moc nepřipouštět. Jo, ohledně té péče, minulý týden jsme byli s manželem na jednorázové přednášce Jak pečovat o miminko v šestinedělí (zaměřeno na tatínky) nebo tak nějak. A taky to bylo skvělý. Něco na mě opět moc alternativní, ale jinak hodně užitečné. Já vím, že se říká, že se z toho dělá moc věda, že člověk ví, co dělat. Ale já fakt na mimčo v životě nesáhla a poradit moc nemá kdo, takže tím budu trochu klidnější.

biciklissie
25. čer 2018

@regeditka No, já už tu slyšela věcí a zajímavý je, že hlavně od ženských, co samy mají děti. Nějak nechápu. Takže přesně jak píšeš, makám, kmitám, ale co kdyby se něco stalo, pak ty šílený výčitky. Moc díky, že jsi mi to napsala, fakt to změním. Už se o to pokouším. Já bych právě chtěla, aby moje dítě tohle mělo jinak a dokázalo se vymezit. Samozřejmě nějak normálně, kult dítěte neuznávám. Zase ta zlatá střední cesta... Myslím, že to je taky pozůstatek z dětství, jen samá kritika a nároky, tak celý život bojuju s tím, že vlastně já si nic nezasloužím, že na mě nesejde, musím vyhovět, zavděčit se. Už jsem ale dospělá a teď nejvíc záleží na té malé, té se musím zastat, nikdo jiný to neudělá.

agneska7
25. čer 2018

@regeditka jsme ve stejnem tydnu ja ovsem cekam druhe a min tyden mi dr delohu meril a rikal ze by mela byt u pupku a taky je aby byla nad pupkem na to je jeste cas . dr by mel merit a zaznamenavat do prukazky kazdou poradnu

regeditka
25. čer 2018

@agneska7 vidíš, mně dotor řekl, že tu hranici dělohy můžu krásně nahmatat sama a já tu hranu cítím, ale vím prd 🙂 mně neměří ani břicho, boky, nic..."všechno v pořádku slečno, za měsíc naviděnou"

knoflikarka
25. čer 2018

@regeditka Jo, my tady máme polské kočáry všude, o prázdninách vyrazíme i do Polského Těšína, tak určitě někde něco výběrem, spíš teda asi u nás, v Polsku se bojím případné reklamace. Ale Baby Design to bude asi určitě 😉. Jinak držím palce s tím močákem.

knoflikarka
25. čer 2018

@biciklissie No já už na ekzém zkoušela fakt kdeco a pomáhá toho velmi málo, kromě kortikoidů, které už dlouho neberu a už je nechci, je pro mě nejlepší konopná mast Carun. Z těch konopných značek už mám taky vyzkoušeno kdeco a většina aspoň na mě nějak zvlášť nezabírá. Jinak mažu čistou vazelínou, jakékoliv krémy z lékárny se mi nikdy neosvědčily. Ale já mám vždy ekzém horší v létě, hlavně v ohybech a tak, no a tento rok na tom břiše plus na stehnech, když se mi na ně to břicho položí. Vždycky se u gyndaře pak stydím, když mi kontroluje čípek, ale tak co, no.

knoflikarka
25. čer 2018

@regeditka Vidíš, a já si říkala, čím to je, že už si tak nenechám všechno líbit, jestli tím těhotenstvím, nebo tím, že stárnu. Tak už vím 😁.

biciklissie
25. čer 2018

@knoflikarka Tak hlavně, že máš něco, co Ti aspoň trochu pomůže. Mě to normálně moc netrápí, občas a to jsem si šplíchla volně prodejný sprej, kde ale asi taky jsou kortikoidy. Teď v těhu jen párkrát, když to bylo nejhorší. Ono to svědění by se dalo, ale hrozný bylo, že jsem kvůli tomu x dnů nemohla spát, už jsem to několikrát i obrečela. Nakonec se to tedy zlepšilo tou konopnou kůrou nebo samo. Nevím, jestli je to pro někoho rada, ale mě jak trápil teď ten ekzém na krku, tak to taky hodně bylo ze zapocení. Prostě, jak jsem spala a dotýkala se někde kůže na kůži, tak to bylo nejhorší. Tak v tom příšerném stádiu jsem si dávala kvalitní utěrku do mražáku a chladila to tím. Teď už si to dávám jen tak provizorně, jen když jdu spát, tak si tak na volno přehodím utěrku kolem krku. Tak třeba jestli by taky nepomohlo se nějak vypodložit. A jinak doktorka je určitě zvyklá na ledacos, to bych neřešila. Mě to bylo blbý venku a v práci, jsem vypadala jako při svrabu, vždyť to znáš. Ale hold komu se to nelíbí, ať zavře oči, no...

natysnovec
25. čer 2018

@lobella ale prevazne voda cukr asi 3 az 6 % s celeho melouna

agneska7
25. čer 2018

@regeditka ani panev ti jeste nemeril?

Strana