Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@oveckaluky to se o tamtom rikalo taky, bud ráda, ze jdes jinam, pokud ani nemá pořádný utz a ani prutoky nejsou u něj u scr samozřejmostí cert vi co vse by nevidel.Od toho bych screenink nechtěla .Nic ve zlém 😊věřím, ze budeš mit dvojcatka v pořádku
@oveckaluky
@kackacka37 Ale jo, dělá i průtoky, ale říkal, že u dvojčat je to jinak, že je potřeba rozlišit, jestli nemají nějakými cévkami propojené placenty, nebo co. Mě mrzí, že k němu nemůžu...
Ahoj holky. Tak já včera byla na takové té divné prohlídce, co jsem přesně nevěděla, co je (10+0) Tak už to byla první poradna, vážení, vyšetření moči, výsledky krve, rodinná anamnéza, ultrazvuk. Už jsem dostala těhotenskou průkazku, tak jsem moc ráda, už je to takové oficiální🙂. V moči jsem měla trochu krve, tak jsem byla úplně šíleně vyděšená, i když sestřička říkala, že to ve většině případech nic neznamená. Tak se snažím tomu věřit, ultrazvuk byl ok. Miminko vyrostlo z minulého úterý do tohoto z cca 1,7 cm na cca 2,7 cm, takže o celý centimetr. Datum porodu jsem měla minule stanovené na 28.10., teď mám na 26.10., takže i trochu dohání těch pár dnů. Bylo krásné ho zase vidět, je znát, že pracují těhotenské hormony - přišlo mi děsně hezké, je to miss embryo🙂. Ten Utrogestan už doberu a pak už prý nemusím brát, že je mu u mě dobře🙂. Přesný termín porodu se stanoví na tom prvotrimestrálním screeningu, to jsem dostala letáček, kam se objednat. Hned ráno jsem tam volala, půjdu 19.4. a pak s výsledky na gyndu 23.4. Takže teď bude velká pauza, ale snad to uteče. Hlavně, aby bylo všechno v pořádku a pak se tedy těším na to zveřejnění.
@biciklissie uz je to miss plod: )aparada ja jdu na screening 17.4.
@kackacka37 Jako samozřejmě vím, že pro matku je vždy její dítě nejhezčí, ale jako překvapilo mě, že mi to přijde už na tom roztečkovaném ultrazvuku🙂🙂🙂. Samozřejmě, časem se v té "sebechvále" budu muset krotit🙂🙂🙂. Super ten termín, určitě pak dej vědět, co se tam vše odehrálo a jak jsi dopadla. Moc držím pěsti.
Zapomněla jsem vám napsat, holky, v pondělí screening - uuuf, dopadl na jedničku, dokonce včetně krve, což mi teda spadla brada, vzhledem k věku a nadváze 🙂
Riziko M. Down z krve (orientačně) 1:140
Kombinovaná rizika:
Trizomie 21 1:2548
Trizomie 18 1:6167
Trizomie 13 1:19362
Takže čekáme zdravá miminka, pravděpodobně páreček 🙂 Za holčičku prý dá pan doktor ruku do ohně, chlapeček je tak na 85% 😉 A amnio ani nic jiného nám nehrozí - toho jsem se bála nejvíc 🙂
@oveckaluky Já se tedy vůbec v těch výsledcích nevyznám, ale když říkáš, ze super, tak super. Tak moc gratuluju, to je skvělá zpráva.
@oveckaluky to je krásný gratuluju,uz to chci mit taky za sebou
@biciklissie 1:2548 znamená, že pravděpodobnost Downova syndromu je, že by ho mělo jedno miminko z 2548, takže zanedbatelné riziko 🙂 Moc děkuju 🙂 Ten stres byl děs, ráno tlak 154/104...ale uuuf 🙂 Dopadne ti to taky dobře, budu držet všechno co mám :-*
@kackacka37 Moc děkuju, budu držet pěsti :-*
@oveckaluky Aha, tak to je super. Děkuji za vysvětlení. Tomu stresu se nedivím. Já teď na té kontrole byla tak na nervy, že se mi šíleně třásly ruce. Tak na tom screeningu už ani nevím, co budu dělat.
Holky, vsem vam moc gratuluju za pozitivní zpravy ! Je skvely, ze se miminkum dari 💜. Ja jdu pristi utery 3.4. konecne na kontrolu po nekonecne mesicni pauze a tyden na to 12.4. me ceka screening, tak na me taky myslete ✊😊.
@biciklissie Zvládneš to - musíš si říkat, že jsme přece mámy, a ty zvládnou všechno 🙂 a nejdůležitější je věřit prckovi :-*
@niki1107 Držíme pěsti :-* hlavně věř prckovi 🙂
@oveckaluky supeeeer! Tak to je skvělá zprava 🙂 my máme prvotrim. screening zítra, takže příští týden snad výsledky 🙂
A to už vis pohlaví jo? 👀 ve kterém jsi týdnu? 🙂
@sju2929 Podle MS dneska 12+1, podle UTZ 12+6 🙂 Za holčičku prý dá ruku do ohně, chlapeček je na 85% 🙂
To jdeš zítra na krev? Já právě měla krev minulé pondělí a týden na to UTZ a to už tam měl výsledky z krve, takže kompletní výsledky mi dal a vysvětlil rovnou. Moc moc držím pěsti :-*
@oveckaluky tak to ja podle ms budu zítra 11+1 ... ja se chci nechat překvapit, jen mě udivilo, ze už to tak rychle ví 🙂 se většinou říká, ze až pozdejí 🙂
Jj, zítra budu mít utz i krev a výsledky začátkem příštího týdne... a ty pravděpodobnosti se určují z krve? Nebo jak?
Děkuji 😘
@sju2929 Část z krve a část z UTZ, a pak to zkompletují. Z UTZ ti řekne rovnou a to je přesnější než krev, ta bývá často prý falešně pozitivní, hlavně ta rizika počítaná z krve prý zvyšuje vyšší věk nebo nadváha, což já mám obojí...proto pro mě byl důležitý jen UTZ, i kdyby krev vyšla špatně 🙂
@oveckaluky super, děkuji za info.. 🙂 taky mám nadváhu, tak to asi nebude z krve žádná sláva... ale věřím, ze to bude vše v pořádku 🙂 (musí!!!!)
@sju2929
@oveckaluky Holky, to ja jdu v Brne do Prenatalu a hned mi vezmou krev, udělají utz a do večera mam vysledky (resp utz hned, krev do večera). Ale jdu tam prakticky az 14tt, ted jsem 12tt.
@sju2929 To jsem si taky říkala - a doktor mi řekl, když ty výsledky viděl, že mám krev jak pětadvacítka 🙂 Buď v klidu - i kdyby krev nebyla dobrá, hlavně ať je v pořádku UTZ, ten je důležitý 🙂
@niki1107 Ty jo, tak to máš super 🙂 U nás krev posílají do Hradce, tak to ten týden trvá...
@oveckaluky Jo, právě, pro to malé cokoliv... Moc díky
Holky, ale právě řeším jednu věc. Toho 19.4. jdu na ten prvotrimestrální screening, ale to už budu 13+2, nevadí to? já jsem měla za to, že se chodí někdy ve 12. týdnu, tak jsem z toho zmatená. Vypočítala mi to doktorka, tak snad je to ok, ale splést se může každý. Co myslíte, je to v pořádku? Jdu si o tom něco načíst, ale třeba mě uklidníte...
@biciklissie může se do 13+6 ja jdu taky takhle pozdě, i minule jsem byla
@biciklissie Já byla v 13+2, takže myslím, že nevadí.
@kackacka37 Právě to čtu na Wiki, tak jsem klidnější. Píšou tam ale, že nejideálnější je kolem toho 12. týdne, tak nevím, proč až tak pozdě. Ale důvěřuju, že doktoři vědí, co dělají. Jen to čekání teď budou dlouhé. Včera, jak jsem tam volala pro objednání, tak jsem byla na čekačce na telefonu a slyšela, že se zrovna nějaká paní objednává na odběr plodové vody, že jí špatně vyšly výsledky. Tak mi tak nějak došlo, že to není jen o tom, že to pak budu moct oznámit oficiálně, jupí. Ale i o tom, co může a nemusí být. Jasné, člověk to ví i tak, ale slyšet to takhle naživo, hned to bylo nějaké reálnější.
@martina250703 Jinak moc děkuju za odpověď, pomohlo mi to. Já se pořád něčím nervuju, no.
@biciklissie bud ráda, ze jdeš tak dlouho, alespoň bude možná vidět pohlaví 🙂 já jdu ve 12tt, tak pochybuju, ze to bude vidět ☹

Já na genetiku chodím o ordinaci vedle. A berou jen krev a ultrazvuk přes břicho.😀 Jo a moč, ale ja to mám spojeny i s poradnou🙂 s prvním jsem měla riziko 1:55000 jde vidět, ze tři roky udělaly své 😀