Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@martina250703 Super, také moc děkuji za sdílenou zkušenost.
@biciklissie Když můžu, tak pomůžu 🙂 Taky čekám první, všechno je nové. A taky jsem si říkala, jestli nejdu pozdě.
Pardon za ty duplicitní komentáře, nějak mi to tu zlobilo...
@martina250703 No, právě, jsem ze všeho vykulená. Tak jsem ráda, že si tady o tom můžu pokecat.
@biciklissie Neboj, zadají tam, jakému tt prcek odpovídá a podle toho si to ten program spočítá, opravdu to jde až do 13+6 🙂
@martina250703 Buď v klidu, čekám třetí a čtvrté, ale screening byl pro mě taky novinkou - tehdy to vůbec nebylo 🙂
@biciklissie Ahoj, pokud máš čas a chceš být trošku v obraze, trošku si nastuduj o co vlastně na tom screeningu jde a co vše mají doktoři měřit. Jdi do nějakého centra, kde má doktor auditovaný certifikát od FMF, ne k nějakým latanům, kteří neumí ultrazvuk. Já se nechtěla zbytečně stresovat zjišťováním o co go a podle toho i screening vypadal :( Byli jsme u doktorky, která auditovaný certifikát neměla (měla pouze obyčejný), nedokázala naměřit skoro nic a na základě špatné krve a NT, nám vypočítala DS 1:146 a poslala na CVS. Nezajímalo ji, že mám placentu na zadní straně a tudíž vyšší riziko potratu, nezajímaly ji další markery z UTZ, nenabídla nám možnost podrobného UTZ na jiném pracovišti nebo jiným lékařem, kt. to umí, nenabídla možnost sice placeného ale neinvazivního NIPT. Prostě děs, laik je z toho dost vyplašený, z toho jsem byla 14 dní v super stresu a doktorce to je samo někde. Takže nechci děsit ani tě podněcovat k plašení, jen takové upozornění doktory je potřeba hlídat a mít aspoň trochu ponětí o co de. Snad budou výsledky v poho 🙂
@prostejina No vidíš, děsně chci pohlaví vědět a ani mě nenapadlo, že by tam mohla být výhoda, super.
@biciklissie Celou dobu tu pisu, ze jdu az 14tt (13+1) a jak tu psal nekdo vyse, chodi se nejak 11+2 - 13+6, tak bud klidna 😉
@niki1107 Já to přehlídla, tak taky moc děkuju za zkušenost.
@vita_ Ne, to není strašení, děkuju za rady. Dostala jsem od gyndařky letáček do centra, které by snad mělo být mezi nejlepšími v republice. Určitě se ještě podívám po netu, jaké má renomé. Jinak tedy souhlasím, ono "o nic nejde", dokud něco nevyjde špatně, pak už člověk potřebuje opravdu zkušenosti, profesionalitu a věnovaný čas. Už jsem si pomalu něco přečetla a určitě ještě budu. Ale zase máš pravdu i v tom, že to chce nepřepálit, pak člověk vidí jen ty špatné zkušenosti.
@biciklissie Neboj, bude to v pořádku. Taky jsem z toho lehce nervozni, ale vysledek neovlivnime. Musime verit ✊💕
@biciklissie Přesně 🙂 ono o nic nemusí jít ani když vyjdou špatné výsledky, pořád je to jen statistika, nic víc, nic míň, jen to prostě mohl dělat tutan a zbytečně pak stresuje maminku, nedejbože provorodičku :( A krev vychází špatně často a většinou z neznámých příčin, prý můžou játra i pomaleji zpracovávat hormony a špatný výsledek je pak hned ... A pokud ti nezadá všechny markery, především nosní kostičku, jen krev, váhu, výšku a NT, tak je spolehlivoast 80 %!
@vita_ proto jsem byla tak překvapená, že zrovna mně vyšla krev dobře, s věkem 38 let a nadváhou...ale s tou kůstkou to tak úplně není - třeba u mě ji viděl u obou, ale ani u jednoho to nestihl zaznamenat, jen problikla, protože sebou oba házeli a pak už se mu ji zaměřit nepovedlo, napsal tam, že se nepovedla zaznamenat, a i tak "systém vyplivl" výsledek "screening negativní".
@niki1107 Právě, já jako spíš mám pocit, že když už, tak se něco stane "samo", ale že ty testy budou ok. Ale já musím říct, že moje intuice je úplně na nic, jak pořád přemýšlím.
@vita_ No, mrzí mě, že jsi měla takové špatné zkušenosti. Ten stres je pak zbytečný, on bohatě stačí ten "nezbytný". Výsledky sem pak určitě hodím a hlavně tedy věřím, že moje gyndařka taky osvětlí, kdybych něco nevěděla.
Ahoj, gratuluju k dobrým výsledkům (a tiše závidím) všem, které už mají screening za sebou. Já zatím nervozně čekám na 4. 4., kdy budu 10+4 a mám zatím jen přijít ke svému gynekologovi na krev a snad se dočkám i ultrazvuku po 3 nekonečných týdnech 🙂. Je na tom tady někdo podobně?
@oveckaluky Pokud měl snahu ji vyfotit, tak je to v pohodě ;) u nás ji vůbec nezjišťovali, ve zprávě není vůbec NB uvedena.
@biciklissie Díky, ale my se s tím celkem poprali a teď jsme rádi, že máme výsledky z NIPTu. Gyndařka asi vysvětlí, ale jeden doktor proti druhýmu nikdy nepůjde, nebudou se navzájem shazovat ;)
@vita_ Aha, tak to by měli, no...
@knoflikarka ja jdu na krev 3.4. A za tyden na screening. Takze mesic od potvrzeni srdecni akce 😀
Tyyyjo dneska jsem ve 14tt dle kalendáře a v neděli v 15tt dle ultrazvuku. Nezdá se vám, že ten čas je dost splašenej 😀 S prvním se mi to táhlo, měla jsem všechno načtený a čekala poctivě každou neděli na zprávy, co už moje dítě má, jak je velký a pomale střídala metr do porodu. A dneska mi přišlo jste ve 14tt a ja cooo? UŽ😆 Tak se snažím aspoň trochu zkulturnit, když ze mě bude za chvíli hroch 😉 krásné Velikonoce😘
@tasmyska Jo, letí to neskutečně, a to jsem doma, říkala jsem si, jak se mi to bude táhnout, když nebudu chodit do práce, a on je opak pravdou 🙂
@niki1107 Jestli být nebo nebýt doma, si musíš rozhodnout sama, posuď jestli tě to natolik stresuje, že to nedáš a budeš radši v klidu (doma budeš v klidu?) a o kolik vlastně přijdeš, když si odečteš dojíždění atd. Doktor ti určitě napíše neschopenku z fleku. Mě aspoň říkal, že pokud chci, není problém, okamžitě můžu být doma a žádný důvod k tomu nemám.
@oveckaluky To je taky hezký. Člověk už si myslí, že ví, do čeho jde a stejně ho čeká překvápko 🙂 A dvojčata k tomu 🙂
@ishumisz tak budu držet palce... aspoň už víš, kdy (a asi i kam) na ten screening jdeš. No nic, do středy už to vydržím :D

@biciklissie ja budu taky 13+2 jdu az 10.4 a krev mi brala uz minuly tyden ...