Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Ahoj holky, asi k vám také patřím, těhu mám týden o týden mladší než dle MS a tudíž termín vypadá na poslední den v říjnu 😀 na screening jdu 23.4....rodině jsme to teď oznámili, že jsme včera rozeslali velikonoční přání i s touhle novinou 😀 aspoň se s tím srovnají bez nás, je to už totiž pátý kousek do počtu 🙂
@knoflikarka jdu normalne ke svymu gynekologovi. Pry ma ted ve sve soukrome ordinaci lepsi ultrazvuk nez mel v nemocnici. 😀 Tak doufam, ze i ty vysledky tentokrat budou lepsi😀
@niki1107 teoreticky by melo byt mozne prerazeni na jinou pozici, ne? Ale to se nevyplati pak kvuli materske, protoze to co by pripadne dorovnavala socialka ( pochybuji, ze by ti dali stejne penize) by se ti do prijmu nepocitalo.. ale v obchode asi ani neni jina vhodna pozice 😀
@niki1107 Když jsem čekala starší dceru, zůstala jsem doma hned, protože jsem dělala v Kauflandu na pokladně v té době, takže tahání kartonů balené vody nebo mlíka byly na denním pořádku mockrát, do toho ty úklidy a dojíždění, sobotní dvanáctky...doktorka mi nabídla neschopenku sama, když viděla zaměstnání (i když teda před tím jsem měla SP, tak asi i proto).
A teď, protože jsem loni potratila - právě proto, že jsem pitomá, a neschopenku kvůli špinění v začátku jsem odmítla, že v práci mi vyjdou vstříc (jsme samé ženské, takže fakt měly pochopení) a aspoň nebudu doma myslet na kraviny, chytla jsem od nějakého čtenáře chřipku a přišel potrat. Tak teď, protože jsem otěhotněla do epidemie, nechal mě doma hned a bez ptaní, a to jen po pozitivním testu, na UTZ neviděl ještě zhola nic...
Takže myslím, že když jí to takhle vysvětlíš, rozhodně to pádné důvody jsou 🙂 Jen je tam omezení těmi vycházkami a míň peněz, no, ale to je to nejmenší, co můžeme pro ty prcky obětovat 😉
@ojo Jůůů, pět pokladů, gratuluji :-*
@niki1107 Jsem doma už od IVF.
@ishumisz Já taky právě nevím, jestli to nedělá v ordinaci, ale podle toho, co tu holky píšou, tak mám trochu strach, nevím, jestli má ten certifikát nebo co...
@ojo Ahoj a vítej, jsem moc ráda, že je nás tu zase víc s termínem ke konci října, já mám zatím 27. 10. 🙂
@oveckaluky děkuji za uklidnění 🙂 naštěstí je vše v nejlepším pořádku 🙂 Dr. Mi říkala, ze mají příští týden dovolenou a ze mi laboratoř bude volat, pokud vyjdou výsledky na pytel.. takže když mi v půl druhé zvonil telefon, malém to se mnou seklo... ale pani z lab. Mi chtěla udělat hezké svátky, tak mi volala, ze je vše v nejlepším pořádku 🙂 takže super... a 9.4. Mi to dr. Jen zapíše do průkazky tu pravděpodobnost.. 🙂
Dneska jsem viděla, jak mimi na utz kope a haze rucickami a tak, tak jsem cely den úplně roztata 🙂))
@sju2929 To mi povídej, když jsem je tam viděla a slyšela prvně srdíčka, tekly mi slzy už v ordinaci 🙂
@sju2929 To jsou ty nejlepší zprávy 🙂 teď už se budeme jen těšit 🙂
@oveckaluky tak tak 🙂 říkala jsem fazolce, ze teď už žádné prusery neocekavam, tak ať se opovazi 🙂 byl to úplně mazec.. na utz už to vypada jako miminko, hýbe se, mává, kope... stejně je to zázrak... 🙂
@sju2929 To teda je 🙂
Holky, taky vám neutika to čekání na další kontrolu? Já mám od poslední kontroly do 1. screeningu 5 tydnu... Byla jsem teda jednou na pohotovosti kvůli drobnemu krvácení, tak vim, ze je prcek v pořádku, ale stejně...
@prostejina Ani nemluv! Já teda čekám 3 týdny na další kontrolu u gynekologa pouze, pak na screening už tolik snad čekat nebudu, protože to už budu v 11. týdnu, ale fakt už odpočítávám dny... 5 týdnů je mooc, to s Tebou fakt soucítím
@knoflikarka tyrani tehotnejch, vid? 😀 já mám fakt strach, porad nosim dceru, nezastavim se, tak bych rada věděla, že je všechno OK 🙂 pak je ještě nekonečný čekání mezi 1. a 2. screeningem :-/ musíme vydržet, no :(
@prostejina já mám taky strach, ale z toho důvodu, že jsme na těhotenství opravdu dlooouho čekali... Nejradši bych na UTZ chodila aspoň každý týden 🙂
@ojo Ahoj,také čekáš 5 miminko?! Jak to vzalo okolí a rodina? My zatím tutlame,mám takový zvláštní pocit strachu to říct..Už při posledním bylysčítání hrozné řeči..
Jinal vsem ostatním tehulkam-já jsem asi nejak pozadu..Poslední ms jsem měla 7.1.,10.2. jsem objevila dvě čárky,kontrola byla 27.2.,kde bylo potvrzené těhotenství,další kontrola byla 13.3.-ultrazvuk,teď jsem byla na kontrole ve středu 28.3. a to jsem byla už 11+3,kde byl ultrazvuk,dostala jsem teprve průkazku,poprvé mi vzaly krev a dostala jsem doporučení na screening,kam musím zavolat a objednat se..No a výsledky krve se dozvím až za měsíc na kontrole..Takže asi tak nějak..
@veraakubik Já jsem dneska 12+4 dle MS (dle screeningu 13+2) a krev mi ještě nebral, jen na screening, musím se na to za týden v poradně zeptat...
Jinak naprosto Tě chápu, my máme dvě velké holky (letos jim bude 17 a 12), loni v březnu jsme si řekli, že zkusíme ještě jedno, protože nám nějak rychle vyrostly a neumíme si představit, že za pár let zůstaneme sami. Vyšlo to hned v dubnu, bohužel jsem v 10. tt potratila...ale když jsme to loni řekli tchýni, bylo kolem toho neskutečně keců - jak jsme si to mohli dovolit, v našem (hlavně v mužově, tedy jejího synáčka) věku a kdesi cosi...a to jsme čekali jedno. Teď se nám povedla dvojčátka - chlap to chvíli vydýchával, já měla radost hned, ale nějak se nám nechce do toho oznamování, po loňské zkušenosti. Až zjistí, že budou dvě, to ji rovnou odvezou 😀 To s námi zas nebude půl roku mluvit...no, čeká nás to zítra, chlapovi se do toho vůbec nechce...ale jednak už to břicho prostě neschovám, a jednak už to ví dost lidí, tak aby se to nedověděla od cizích. I když dost - ví to naši a všichni u mě v práci, protože jsem na rizikovém, ale protože pracuji v knihovně, stačí, aby se za mnou stavila a sháněla se po mně...no, tak snad to zítra přežijeme 😀
@oveckaluky tak v první řadě gratujuji k dvojčátkům..V druhé řadě-držím palce při zítřejším oznamováním..🙂 No manželovo rodiče to ví týden-tchýně slavila 60.narozeniny,manžel si dal na kuráž a řekl jim to.Já u toho nebyla,jak se tvářily nevím.Až později u stolu mi řekl,že už to ví.Jinak to ví dvě kamarádky,moje sestra..Mojí mámy se ovšem ,,bojím,, nejvíc..Ale také budu muset s pravdou ven.Jen se mi stejně jako tvému muži do toho nechce..
@veraakubik při čtvrtém byli taky keci, ale ne až tak. Pak jsme furt předesílali, že pořád máme jedno místo v autě, takže oznámení bylo celkem pozitivní až na tchána...ten to teda fakt těžce rozdejchával, sice jsem to čekala, protože pořád hlásal, že už jsme snad skončili apod., ale co z něho padalo jsem fakt nečekala :-/ no ale byl jedinej, jinak ok...a okolí to ještě neví, oznámili jsme jen rodině, ale nečekám tak divoké reakce jako u tchána 😀
@veraakubik Dopadlo to překvapivě dobře, letos snad měla i radost 😲 Ale než se odhodlal, celé dvě hodiny naznačoval a naznačoval, až při úplně jiném tématu z něj najednou vypadlo "jo, a my čekáme miminko!" - tak mu pak cestou říkám, co jako to druhé - prý jí to musíme dávkovat postupně 😂
@oveckaluky 😁😁😁 to je bozi 😂 pobavila mě ta reakce na to postupne dávkování..
chudák.. to musel být spoceny...
@sju2929 Myslím, že až na řiti 😂

@niki1107 Pokud vás to finančně nepoloží a pokud víš, že doma "neumřeš nudou", tak do PN jdi, zvlášť, když tě okolí podporuje. U nás v práci (školství) jde každá hned po zjištění těhotenství.