Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Poprve jsem balila tasku do porodnice asi v 35 nebo 36 tydnu. Vidim to letos stejne. Na konci zari asi by to slo 😀
Holky, ježiš, neblázněte. Já se horko těžko držím s nervama, že ještě nemám všechnu výbavičku (no, nemám skoro nic) a vy už balíte do porodnice. Já jsem taky myslela tak nějak v září to sbalit. Jo a mám v plánu takovou tu tašku, co tu byl obrázek. Když se mi to nevejde (velmi pravděpodobné), tak ještě jednu takovou.
Tak vy tu tedy silite vam povim, nejen ze jsem nezacala vybavicku jeste ani shanet, nad taskou do porodnice jsem ani nepremyslela, myslim, ze tasku do porodnice staci balit 6 tydnu max pred...to jako uz ted vite, jake budete mit prsa pred porodem? Jak moc jeste naberete a do jake kosile se nasoukate? Nemluve o tom mit doma vystrcenou tasku a porad o ni klopytat, pri uklidu davat stranou...urcite je to kazdeho vec, takze kdo chce, at si zabali uz ted...
@lobella nikdo se nebavil o baleni ale o informacich co a jak.A na vybavicku si myslim,ze je prave cas vse davat dohromady.Nikdy nevis co se stane,kdy se ti male narodi apod.S balenim s tebou souhlasim tak 6 tydnu pred.Ja mam podprsenku uz koupenou,kosily taky...nantom.nevudim nic spatneho.
@lobella Nehlede na to ze jsi 22tt ale treba ja uz sem 27tt...a to treba uz moje kamoska porodila a druha ve 30tt.Takze si myslim,ze na zakladni veci je akorat cas...Nehlede na to,ze ja pak nikdy nebudu litat a zarizovat az bude za 35+ to radsi budu lezet u bazenu😀😀
@natysnovec vyznelo to, jakou kdo uz ma vybranou tasku, takze reaguji i na to...ohledne vybavicky se nepru, ze je jiz cas, ale jsou take, ktere maji komplet vybavivju s kocarkem uz ve 20.tydnu,to mi pripada trosku moc...ale jak rikam, at si kazdy zarizuje, jak chce...jinak proti kosili a podprsence nic nemam, ale jak mam vedet, jakou velikost budou mit moje prsa pred porodem? Kamaradce se behem jednoho mesice zmenily prsa o 2 cisla a to hned ve 3 mesici...kdyz ted v 6 mesici koupim podprsenku, bude mi pred porodem? Prsa se jeste zvetsi a pak se nalejou...nad timto se jen pozastavuji...stejne tak velikost kosile...do ted mam 3 kg dole, ale k porodu muzu jit i tak plus 20 a budu se pak do ni vejit? Resim jen toto, proto mi ted prijde jeste brzy... Jinak samozrejme, muze se stat kdykoliv cokoliv
@natysnovec přesně, taška se teprve balit bude a těch pár věcí do ní naházím a tašku hodím do skříně. Věci pro mimi jsem kupovala co jsem kde viděla a líbilo se mi, to jsem vzala. Košili do porodnice jsem ani minule neměla a mít nebudu. Mám dlouhé tričko a kraťasy a kojící podprsenku jsem minule u dcery kupovala vyztuženou jelikož mám větší prsa , stála celkem balík a stejně mi to přišlo jako normální podprsenka, takže tu kupovat nebudu. U vajíčka a kočárku bylo jasno, takže jsem jen objednala a dovezla. A mám klid. Koupím jen v lékárně kosmetiku a hotovka. Pracuju ještě doma, mám to jako zábavu a na mimi už,,myslet nemusím 🤗
@lobella ne a to sem se ptala konkretne ja...Jakou tasku holky mely budou mit do porodnice.Ano ve 20tt je to asi zvlasni mit popripade i kocar a vse pac je brzo.Kdyz jsme ji kupovaly tak nam pani prodavacka rekla ze je lepsi si vzit o vel vetsi...Ja to vim s prvniho tehu.Zvetsily se mi dost...takze sm mela o velikost vetsi podprdu.Ja sem silna uz dost takze sem si vzala tu nejjvetsi kosily abych se v ni citila dobre ale zase abych v nii nevypadala blbe.A tu podprsenku taky vzit vetsi protoze beru v potaz,ze se nalejou prsa+ jeste vlozky do podprsenky.Takze tak...
@laja64 Veci mam pro Veru vsechny od te doby co jsem vedela,ze je to holcicka tak sem pomalu kompletovala.Pak prala,zehlila a skladala.Kosily a podprdu sem ryskla...pani docela dobre poradila takze za me spokojenost.Kocar a vajicko mam od prvniho tydne protoze po dceeri.Byl uplne novej.Presne akorat kosmetiku a takove ty veedlejsi veci a mam hotovo... 😁😁
@natysnovec Já druhé před pár lety vůbec nechtěla, takže jsem vše prodala. Takže teď jsem kupovala vše nové 🤔😁 Mi ještě chybí monitor dechu ale ten objednám a přijde poštou tak neřeším. Jak paní v obchodě dobře poradí, to je k nezaplacení , takových je málo 😊
@laja64 Ja monitor dechu kupovat nebudu...
@natysnovec Měla jsem u malé tak jsem si říkala, že teď koupím taky, i když u donošených miminek je SIDS prý minimální ale i tak no🤔
@laja64 Ja vim...clovek se boji...ale stejne...za babicek to nebylo a ja se snazim si prcka vic hlidat. 😊
@natysnovec Presne tak ! Ja jsem treba klidnější, kdyz vim, co mam, co mi chybi a co je na ceste - vetsi velikosti to jisti 😊. Pak uz budu mit o prázdninách klidek, max v srpnu/zari probehne kontrola.
@laja64 Ja mam prave ten monitor&chuvu od Angelcare - puvodne jsem zvazovala chuvu a to hlavně kvuli tomu, ze mame psa a logicky nebudu malou brat ven kvuli kazdymu venceni, kor kdyz bude venku hnusne a zima..takze abych byla v klidu. A s monitorem me nahlodala sestřenka od mojeho, od ktere mel malej (donosenej, zdravej) zástavu v postýlce a diky monitoru ho "nahodili" zpátky , takze jsem se rozhodla pro tuhle kombinaci. Prodat to muzu vzdycky...
@niki1107 jasny...ja to mam na seznamu a vudy jen kouknu a odskrtavam...ja nebudu potom blaznit,schanet a ja nevim co abych plasilq ze neco nemam...ze je neco rozbite popripade ze neco nedoslo v term8nu apod...a hlavne sem tlusta a pak chci mit klid ke konci.Uz pak chci resit jen tu nasi 3 letou cacorku ktera jde v zari do skolky.a basta 😁😁😁
@natysnovec jo je to tak, fakt stačila větší igelitka, při třetím jsem měla vše jen v přebalovací tašce na kočár 😀 co porod, to jsem prostě vyřazovala zbytečnosti, které jsem předtím nepoužila, třeba takový župan fakt zbytečnost, noční košili, vložky, oblečky na mimi i plenky pro mimi jsem měla vše z porodnice, takže jsem si vezla jen ručník, podprdu s pár kojícíma poštářkama (nebrala jsem celej balík), ponožky, ty síťovaný kalhotky, hygienu, pantofle a něco na zub. Co bylo potřeba mě donesli do porodnice a oblečení pro mimi na odchod mě přivezl manžel s autosedačkou...
Jo ještě bych doporučila při cestě z porodky k oblečkům přibalit pro vás nějaké menší kalhoty, jednou jsem tam jela v těhu kalhotách a ty mě při odchodu strašně padali, takže pak mě manžel přivezl takové neutrální tepláky na gumu 😀
Holky, nevím už přesně, kdo se tady ptal na rozměry nosítka Storchenwiege... Už nám došlo a popruhy jsou fakt dlooouhé, konkrétně tedy ten popruh, který se u novorozenců zapíná nad vaším pasem, má při největším zúžení nosítka uprostřed (tak, aby byl novorozenci od kolínka ke kolínku) a největším povolením na krajích 120 cm. Pak ty zádové vázací popruhy - i s prsy Dčky a současnou váhou 86 kg je mám po zavázání vpředu tak dlouhé, že by mi zavazely a vázala bych je ještě jednou kolem těla - takže ani když přiberu a zvětší se mi prsa, nemám strach, že bych to nezavázala. Utahování nosítka je intuitivní, že to zvládne i takový antitalent jako já pochopit i bez návodu 😁. Samozřejmě s "nákladem" to bude jiné, ale myslím, že to zvládneme 😉.
Jak jste resily velikost nositka manducu muze nosit i muj manzel a to mel dva metry a 120kg
@darkwitch Někdo tady psal, že mu někdo tvrdil, že s konfekční velikostí 46/48 nosítko nezapne, tak jsem to přeměřila.
Nevim je to pocasim ci ne.Ale dneska sem lina,nic me nebavi.Spala bych,valela se,a ta moje cacorka vymejsli same kraviny.
Dnešek je dost náročný, jsem měla pocit, že se domů nedohrabu, ještě jsem nesla domů že školky všechny věci co se nan tam za rok nashromáždily 😀
@knoflikarka to jsem byla jaaaa! Děkuji moc za info!! To se vlezu i s rezervou 😁🙏🏻
Dnešek je hooodne krutý.. a to jsem byla ještě dneska na OGTT 🤢.. holky.. mi tam bylo taaaak zle... myslela jsem, ze jim ten obsah vrátím a vyvratim se jim tam..
Odbouravame dudlik...mam strach ze to nezvladnu😭😭😭
@natysnovec Já malé ve 2 letech řekla, že ji ho sežral od tchýně pes. (ve 2,5letech šla do školky a
s dudlem už by to nešlo) 😃😃 Sice mu chodila co chvili nadávat a do dnes si to pamatuje ale přežila to😁
@laja64 😁😁😁tak oni mi ve skolce rekly ze to nevadi..ale stejne...😭😭😭
@natysnovec aha. To nějak půjde. Co se třeba domluvit s prodavačkou v obchodě nebo jestli někam chodíte na zmrzlinu a vyměnit ho za něco dobrého s prodavačkou 🤗
@laja64 to ne😁😁radikalne a nazdar😊🤔😢hlane at neplace☺to nesnesu

@laja64 presne...Ale v lete to MHD to je jobovka.Pamatuju kdyz sem jezdila...no fuuj
..ted v lete cucha jen vuni kuze v mem aute a kort kdyz je rozpalena 😁😁to je potom auuu 😂my tedy tech stroju mane vic zaplatbuh....