icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

regeditka
3. črc 2018

@niki1107
@oveckaluky holky nedeste me 😋😉 spis me stve, ze nemaji vsude stejne postupy, pak babo rad, co je spravne. Nezbyva nez verit, co muzu jinyho 🙄

oveckaluky
3. črc 2018

@regeditka Určitě je to dobrý 😉

amenophus
4. črc 2018

Jak poslouchám jak ty testy probíhají v Čechách tak teď nevím jestli ty, co mi dělaly, jsou k něčemu, nebo jestli vás jen zbytečně šikanují!

Na Novém Zélandu pro nízkorizikové těhulky to probíhá takhle:
Kdykoliv během dne si skočíte do laborky (do té doby se smí normálně jíst a pít), tam vám dají pitíčko, hodinku si tam posedíte (to se jíst nesmí), za hodinu vás naberou a jdete domů.
(Pro rizikovější existuje i ten test na lačno, ale i tak je jednodušší - jen jeden odběr nalačno, hned poté pitíčko, za dvě hodiny druhý odběr a pak se jde domů. Rozhodně nepíchají třikrát.)

Upřímně, s kvalitou mých žil (zvláště na lačno) fakt nevím, jak bych ten test fyzicky podstoupila v čechách kdybych musela mít tři odběry. Mám jen dvě ruce a i to je občas málo na jeden odběr!

biciklissie
4. črc 2018

@knoflikarka Jo, tak to je těžké. Já si nechala poradit pár typů dle svých požadavků a pak postupně vylučovala dle netu. A dál se raději moc nedívala, abych se právě moc nezviklala. Ale je fakt, že teď přemýšlím, jestli jsem udělala dobře. Nelíbí se mi tam ta přebalovací taška a děsně fórový jsou ti jezdi na zipech. Kdo to vymyslel, na komplet šedý kočárek dát modré jezdce, ten asi hulil dobrý matroš. Ale tak to jsou detaily. Horší, že do kufru ho narveme tak tak, ale to by tak asi bylo u většiny, nevím no. S tím ježděním je to fakt, zdá se mi fakt krásně pojízdný, pro mě byla zkouška, že jsem hned napoprvé s ním dokázala zajet do řady ostatních kočárků, já jsem naprosto levá🙂. Jo a paní v obchodě říkala, že ty Baby Design už prodávají 5 let a jsou naprosto bez reklamace, což je taky fajn. Reklama to od ní nebyla, už jsme ho měli koupený. Akorát se mi nepodařilo vyjednat tu záruku až od narození, běží mi už od teď. Leda by to u nich šlo, když bych to zaplatila hotově, oni by to dali do EET až v tom říjnu, tak to mi přišlo zbytečně komplikované a riskneme to.

regeditka
4. črc 2018

@amenophus ono, i kdyz jsem cetla ruzny jiny diskuze, nekde dali snist koblihy nekde se pit muze celou dobu cista voda, nekde i mala svaca. U nas ani kapka vody po 3 hodiny, venku bylo skoro 30, tak bylo zbytecne na omdleni. Pokud testy na NZ delaji takhle a vysledek je platny, jsem v klidu. Dekuji! Jsem byla zrala volat na Ministerstvo zdravotnictví 😀😀😀

regeditka
4. črc 2018

Krasny den zeny, prezijme ty dnesni tropy ve zdravi.

tasmyska
4. črc 2018

😂😆👍😝😀

sju2929
4. črc 2018

@knoflikarka taky nás na první dobrou zaujal Noordi fjordi a dokonce jej budeme i kupovat.. 🙂 byli jsme se na nej podívat, dobre se nám s nim manipulovalo.. takže spokojenost 🙂

sju2929
4. črc 2018

@regeditka

@oveckaluky
U nás taky hned.. šla jsem do dia poradny.. odebrali krev a hned vypít glukozu, pak z hodku další odběr a pak za hodku další. A pak to vše odesilali najednou... a druhy den výsledek.. 1. Hodnota 4,6 - pohoda.. druhá 7,něco, pohoda a až ten třetí výsledek mi vyšel spatne.. a mám to dané jako cukrovka.. takže pokud Vám to po prvním “dobrém” neměří, tak twd nevím, co je lepší. 👀

knoflikarka
Autor odpověď smazal
knoflikarka
4. črc 2018

@regeditka Na testu jsem nebyla, ale vodu si přinést můžu. Upřímně i kdyby mi to doktor nepovolil, tak se napiju, už jsem sebou málem sekla jednou v dusnu v buse a to mi za to nestojí.

knoflikarka
4. črc 2018

@sju2929 Noordi vypadá fakt super, v porovnání s ostatními mi přišel úplně bombový, hlavně se mi líbí, že má tu korbu opravdu pěkně vysoko a na zimu jak dělanou. Asi vybereme taky tak, nebo ten Tutis, který se vyrábí ve stejné továrně, jak jsem zjistila 😁.

sju2929
4. črc 2018

@regeditka vodu jsme pít mohli 🙂 čistou.. 🙂 jist ne..

sju2929
4. črc 2018

@knoflikarka no, taky ho úplně zereme 🙂 je skvělý.. a vyšší než ostatní.. má super výšku.. my jsme rozhodnutí! Mě už nic nezvyklá.. 🙂)

knoflikarka
4. črc 2018

@biciklissie Přebalovací taška se mi nelíbí na většině kočárů 😀. Právě ale na Baby Design jsem snad nikde neviděla žádnou stížnost, což je super, člověka to uklidní, reklamace kočárku asi nikdo řešit nechce...

knoflikarka
4. črc 2018

@sju2929
@biciklissie Tak už máme objednaný Noordi Fjordi, v červené, k tomu nakonec Cybex Aton M. S kočárkem se jezdí dobře, i když je robustní, dá se jednou rukou otočit. Uskladnění do porodu v prodejně a záruka běží až od doby vyzvednutí. Líbil se nám moc, tak snad budeme spokojení.

lucyh1611
4. črc 2018

Ta cukrovka je v pohode 🙂 po prvnim naberu se ceka a kdyz jsou hodnoty dobry, tak se vypije ten roztok (prislo mi to jak hnusnejsi sprite, jen to stipalo na jazyk, ale nic co by se nedalo vypit, na netu doporucujou vzit si brcko 👍🏽 Skoda, ze jsem si to precetla az po 😂🤷🏽‍♀️). Za hodinu a 10min druhy naber a za dalsi hodinu posledni. No mam rozpichany ruce jako blazen 🤦🏽‍♀️ Pro me bylo utrpeni jen to nabirani krve. Vysledky budou az pristi tyden, tak snad to bude dobry 🙏🏽 Jinak ale, jak jsem mela hlad, tak jsem si sla pro svacu do Billy a hned sla do prace, nastesti je Synlab hned vedle me prace. Prijdu do prace a kolegyne mi rika “cau baculko” a vcera mi rekla, ze uz mi zacinaji otykat kolena! Tak teda to uz jsem fakt nevydrzela! Byla jsem hladova, unavena a do toho ty hormony?! Jsem ji sjela! Ze jsem tehotna a ne zadna baculka!!! Asi myslela baculku jako lichotku, no nvm z jakyho je kraje!!! Pribrala jsem zatim asi 4kg! Tak ja fakt nvm, co by mi lidi rikali, kdybych mela nahore 20kg! Uz se mi fakt chtelo zacit brecet! Ja snad do ty prace prestanu chodit jen kvuli temhle kecum! 😩 ja vim, moc si to beru! Ale dyt tlustymu cloveku taky prece nereknete “fuj, ty jsi tlustej” on to urcite vi! Nepotrebuje to slyset tisickrat! Ja uz fakt nvm...

natysnovec
5. črc 2018

Holky v noci me taak bolelo bricho ze sen si musela vzit horcik...nevite co to znamena??Po horciku to preslo do par minut

laja64
5. črc 2018

@natysnovec rekla bych ze se - roztahuje deloha. Taky to mivam. Obden piju Magnosolv 🙂

natysnovec
5. črc 2018

@laja64 uz sedim v porodnici...zatim se nejak netvari...😟

laja64
5. črc 2018

@natysnovec jejda, dej vedet , drzim palce at je vse ok 💕

natysnovec
5. črc 2018

@laja64 bylo mi rano spatne i po tom co jsem se nasnidala.Pak se do toho pridaly nebo jako menstruacni bolesti...🤔😟

niki1107
5. črc 2018

@natysnovec Držím pesti, at je to v poradku !!! ✊

natysnovec
5. črc 2018

Mala ma 1300g 😁jsme o tyden napred

niki1107
5. črc 2018

Holky, ja si zas vcera vecer skopla 2 prsty na noze 😞. Jako vydrzim dost, ale bolelo to tak, ze jsem vedela, ze tohle neni takovy to klasicky skopnuti ktery prejde...No a dnes rano jsem se na tu nohu stezi postavila, o bolesti ani nemluvim, tak jsem si ji zafixovala obinadlem. Myslim, ze zlomeny asi nejsou, ale stejne jsem cetla, ze s tim dr nic nedelaji, ze je dulezity je mit zpevněne. Takze si tu doma tak pokulhavam a to jsem se tesila na bazen 😟👙🐳. Doufam, ze vam zacal dnesni den lip !! ☺

natysnovec
5. črc 2018

Ja budu rodit uz v zari 25.Pokud se necos nepokazi a nepujdu driv

martina250703
5. črc 2018

@niki1107 Auau, to znam. Ja stahovala naplasti k dalsimu prstu. Dva dny silena bolest, pak to trochu polevilo.

martina250703
5. črc 2018

@natysnovec Ty jo, to uz je pekny miminko 🙂 A co ti rekli na ty potize?

natysnovec
5. črc 2018

@martina250703 vypada to,ze sem nekde nastydla...

natysnovec
5. črc 2018

@martina250703 no doktorka rikala ze je to dobry...mala ma 1300g a rikala dr ze jsme o tyden napred...

Strana