Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@knoflikarka Ja ani nevim jak ta dieta by byla hrozna...
@natysnovec kliiiiiid, je to jen blba tehu cukrovka a za dva tri mesice uz budou mimca na svete, kdyby slo vse hladce, jak test na cukrovku, tak si piskam
Holky, zas od rana stresuju, magor no, znama mi rika, jak jeji sestra porodila obe deti predcasne v 7m. a jak jsou tezce postižené a nemuzu to dostat z hlavy. Mam strach, ze udelam neco, co porod vyvola. Je neco, cemu se vyhnout? Jsem magor, potrebuju par facek zleva zprava, dobrovolnik? 😀😀 Strasne si preji, aby byla mala v poradku, jako vsechny z nas, ja vim.... Uuuuf
@natysnovec Před IVF jsem jedla jídla nejen s nízkým glykemickým indexem, ale zároveň i bez lepku a laktózy. Vydržet se to dá, za týden, dva přejdou chutě a tělo si zvykne - a to jsem jinak čokoholik a sladké miluju. Jsou horší věci.
No ale nejsem si jista ze predcasny porod muze za to ze jsou deti postizene, muselo v tom byt neco vic , nerikam muzou byt trochu ,,zabrzdene,, ale takovou kamosku bych teda nechtela :D
@regeditka No jako já vím, že to nikdy nepřidá, když člověk slyší o takových případech, ale je to jen jeden případ z mnoha, spousta předčasně narozených dětí zůstane bez následků... S dětmi s postižením jsem pracovala, každé mělo jinou anamnézu a strašidelných historek bych tady mohla uvést mraky, ale to by se člověk musel bát bohužel pořád.
@natysnovec Myslím na tebe at to dopadne o.k., a zvládneš to 🙂
@laja64 dekuju....
@natysnovec tak nekompenzovana cukrovka neni jen velke dite, ale vyvojove vady, driv ti starne placenta, muze se zkazit plodova voda, pri porodu muze mit dite hypoglemicky sok, v nejhorsim pripade se muze dite narodit mrtve. Stve me, jak doktori mluvi jen o te velikosti toho ditete, coz je ta nejmensi komplikace, ktera muze byt.. a dieta.. takhle by se mela stravovat kazda tehotna. Vyvazeny jidelnicek, zadne cukry.. a nejen tehotna. Takhle by se mel zajimat kazdy o to co ji.. a ze se cukr pridava skoro do vseho ..
@ishumisz jejda...ale ja nemam cukrovku!!!A nemam nejak zvysenej cukr...ja mam jen strach tot vsr.
@ishumisz An8 sem nemela vic jak 5.10...takze...mqm to i vyfocene.
To uvidis dnes po odberu. 🙂 Ja ti jen pisu jaka jsou ta rizika toho, ze teh cukrovku budes mit a nebudes dodrzovat dietu. Kdyz ti doktor rekl jen velikost plodu jako moznou komplikaci.. Proto ani neni lepsi ten test se snazit nejak ovlivnit. Protoze u zdraveho cloveka je jedno co ji. Lepsi mit kontrolu a vedet co ti jake jidlo udela ( a ze cukr, ani ten z ovoce po hodine mereni uz nenameris..) nez nechat prckovi neustaly prisun zvyseneho cukru. Mam teh cukrovku uz po druhe, a poprve mi taky nikdo nic jineho nerekl. Myslim teda, ze ani podruhe.. ale to uz jsem mela dost info sama.. 😀
@ishumisz Pokud je to me:velikost plodu je normalni,ba naopak pri krasne prospiva.Hlavne ja sem spis na slany ne na sladky...Jako do kafe si davam asi 2 lzicky...ale tot vse
Krev odebrana...a ted uvidime co bude dal👍🍀🍀😁😁
@natysnovec tak dej vedet vysledek
@regeditka jj snad to bude ok....
@regeditka sestry tady rikaly ze jsou do blbci ze fakt snizily uplne vaechny hranice a u vsech odberu.
@natysnovec tak ja naopak cetla, ze se snizila hranice u toho prvniho, ale u druheho a tretiho se rozvolnila...presne hodnoty jsou i tady na konikovi
@lobella Joo tak tonja netusim...😭😢uz ted mam depresi ze pujdu domu.
Prosla sem....
@natysnovec https://www.modrykonik.cz/jsem-tehotna/testovani-tehotenske-cukrovky-otazky-a-odpovedi/ tady jsou hodnoty pouzivane drive a dnes...snad je to tedy aktualni
@lobella pekny...toto co jsi poslala je aktualni
Uz druhej odber...a za 45 min...dalsi a pak domu...napit a najist a jelikoz sem bez dcerky tak hajat...😁😁
Uz to mam za sebou a nikdy vic...Fuj!!🙁😝
@biciklissie tak sem se asi rozhodla,budu chodit do prace a nastoupim 8 tt pred porodem na materskou.Jsem taky srdcar v praci.
@natysnovec No vidíš jak hezky jsi to zvládla. 👍 Hlavně že je vše ok 🙂 Teď hlavně odpočívat 🙂Me to teprve čeká.. Ale ještě nevím kdy páč na kontrolu jdu až příští středu...
Ja uz mam testy za sebou a nedopadlo to dobre.Mam zvyseny cukr.Doktorka mi da glukometr a budu si jednou tydne testovat cukr.Zvysenou hodnotu jsem mela 6,2.
@dusovkam Tak mam vysledky....prvni je v poradku,2 odber ma byt max 10 a ja mam 10,5 a treti je tsky v poradku....ale me to bylo jasny...protoze po tom piti mi bylo blbe a hrozne mi otekly nohy a ruce....
@natysnovec co to je tedy znamena, dve hodnoty ze tri dobre, tak jaky je verdikt?
@regeditka takovy ze jdu do dia poradny a normalne me budou hlidat.Ale sestra mi rikala ue to neni nic strasnyho takze jen omezit sladky...

@natysnovec Držím palce, ale neboj, i kdyby to vyšlo trochu víc, na inzulín to určitě nebude a dieta se dá přežít. 😉 Já jdu teda až příští úterý a budu hlavně ráda, jestli tam sebou neseknu 😁, ale s dietou radši dopředu počítám.