Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@petronelas kazde brisko ma svoje, v praci, kdo to nevi, tak nebere absolutne ohled, a kdyz reknu, ze nebude zvedat 20kg a prehazovat to sem tam, tak se divi a mysli si, ze se mi nechce makat, mam nizky tlak a i pred tehu se mi pri stani ve fronte delalo zle a musela jsem sednout, ted je to to same, jen mi staci stat 2 minuty a ne 10 a jdu k zemi a lidi pak hledi, kdyz si potrebuju sednout, nikdo nepomuze, misto nenabidne, kdyz mate briska, aspon je to na vas videt🙂
@lobella Jo, přesně. Taky myslím, že malé bříško neznamená snadnější ohýbání, prostě je to přes to miminko nepříjemné... U mě je to asi spojené i s dýcháním, nemám téměř průchodný nos, takže vše udýchávám pusou už cca 20 let a teď v tom těhu je to ještě víc znát, že to je jinak, než má být.
@biciklissie tak to to dychani uz vubec nezavidim, a ja rikas, vsechny tam to mrne mame a vsechny se pres nej ohybame, at je brisko jakekoliv
@regeditka Tak to je zajímavá teorie s tou výškou. Myslím, že na tom hodně něco může být. Já mám 156 cm a všechno mám krátký (trup, nohy...). A fakt se mi zdá, že to kolikrát cítím, že je třeba úplně dole a tlačí na spodek a nebo naopak mívá hodně tuhou tu část nad pupíkem. Prostě málo místa, no...
@regeditka Jo a tím předporodním kurzem, já teda koukám na videa od PA, co mám předplacené. Je to kompromis mezi ničím a přímo se účastnit. Pro mě je výhoda to, že nikam nemusím, kór třeba mezi některé ty alternativnější budoucí maminky (já jsem spíš konzerva). Plus můžu koukat, kdy se mi to hodí, stopovat, koukat znovu. Na něco koukám sama, na něco s manželem. Jinak jsem se miminka nikdy ani nedotkla (ani nechtěla), takže nevím absolutně nic. Šla jsem tedy na jednorázový kurz péče o dítě v šestinedělí, tak to bylo fajn. Ale jinak jsem nepopsaný list. To chytání snad nějak zvládnu, snad člověk dle intuice nevezme tak, aby ublížil. Ale bojím se jiných věci - třeba, že nepoznám, že jí něco je, jestli nehladoví, že něco fatálně zvořu z nevyspání, jak poznám, že potřebuje odříhnout, aby se neudusila, je toho fakt hodně. Achjo...
Holky, tak jsem byla dnes na poradně a vše ok. Váha z výchozí (kdy jsem z ní kvůli nechutenství v 1. trimestru docela zhubla a pak tedy to zase postupně nabrala), teď oproti ní o 2 kg víc. Tak jsem moc spokojená, i když tedy to asi nevydrží věčně🙂. Ale hlavně, ať je malá v pořádku. Jsem teď tedy 27 tt.
@biciklissie ja mam poradnu pristi utery, tak se tesim, chci vyskemrat fotku mrnouse, posledni mam z 1.screeningu a ve 2.se schovaval, tak ze fotka nebude, ze je to o nicem, tak snad se ted nebude stydet🙂
@regeditka Já jdu na předporodní kurz, hrdě se hlásím 😂. Jdu tuto a příští neděli. PA, která to vede, je i laktační poradkyně, takže jestli mi padne do oka a bude s kojením problém, obrátím se na ní pak i s tímhle. Jako prvorodičce si myslím, že mi kurz rozhodně neuškodí.
@niki1107 Spoléhám na to, že se v porodnici nedozvím nic, ale budu rodit nejspíš ve fakultce, kde prostě sestry na šestinedělí (většinou) nemají čas, protože je tam plno. Ale za to vím, že tam jsou největší odborníci a v případě potřeby je neonatologie hned přes chodbu. Takže i proto kurz.
@knoflikarka Vsak ja to nikomu neberu 😀.
@niki1107 Jasně, jenom vysvětluju, že všude na šestinedělí tak úplně kolem člověka neskáčou 😁
@knoflikarka byla jsem ve FN na kurzu,když jsem čekala dcerku. Nic mi to nedalo,ale jako prvorodicka jsem si taky rikala, ze mi to neuskodi..Rodila jsem tam a rodit budu znova-jak rikas-hlavne kvuli neonatologicke peci-kdyby nedejbože něco.. Na sestinedeli záleží asi jakou chytne směnu. Mi jen pustili nějaké video o kojení, na to jsem ani nekoukala 😁 Pak mi sestra vecer prisla a ze zkusíme nakojit, vzala jsem si malou, sedla si, položila malou polštářem a zapojila. A bylo.
@laja64 Jojo, četla jsem už dost recenzí, někdo píše, že se věnovali, někdo, že musel narychlo koukat na mobilu na YouTube, aby vůbec věděl, co s miminkem, protože sestry neměly čas. Tak radši počítám s druhou krajní možností a radši se na ní připravím dopředu. Jinak hlavně doufám, že tam bude místo, kolegyně teda rodila předčasně, ale nebylo místo a vezli ji s kontrakcemi sanitkou do FN Olomouc 😯.
@knoflikarka To je mozny 😉. Jak uz jsem napsala vyse - v dnesni dobe je perfektni dostupnost informaci, takze co budu potřebovat, tak si vyhledám, zjistim, načtu, zkouknu videa online. Mne to vyhovuje takto 🙂. Co se tyce šestinedělí, sazim na znamost (pracuji tam holky od nas). Tak uvidime. Clovek si to maluje a realita bude stejne hodne intuitivni, ale jsem presvedcena, ze vsechno zvladnem 😉.
Celkove jsem si, holky, rikala, ze co si fakt preju, tak abych mela stesti na personal. Protoze jsme jen lidi a kazdy den neni posviceni, tak bych u porodu nechtela nekoho mrzuteho, otraveneho atd, protoze si myslím, ze pristup personalu ovlivnuje celkovy prubeh porodu nejvic.
@laja64 Jinak do FN přímo na kurz jsem právě nechtěla, zaprvé to nemají o prázdninách a zadruhé to mají tuším jen s plaváním, kterému se teď vyhýbám kvůli častým zánětům močáku před těhotenstvím.
@knoflikarka jojo bylo to s plavanim. Já mám FN pet minut autem od baráku, tak doufám, že místo bude, já slyším poprvé od tebe, že někoho někam vezli ty jo 🤔😯
@niki1107 no jo chytre telefony 🤣pro mě to tak jednoduche skoro bylo. Myslím že každá ženská vi, intuitivne co má dělat. Pry se nejlepe koji v leze, ja si sedla, vzala polstar,strčila ho pod malou a bylo, sestra nic neříkala, chvili koukala a rekla:tak dobry a sla😃 Asi byla rada, ze ma jednu matku z krku bez prace😎
@laja64 No taky doufám. S tím, jak je teď těžké pro první dítko sehnat pediatra a i potkávám dost těhulí, tak právě nevím. Plánuju se jich na to zeptat, až pujdem na prohlídku porodnice, kolikrát se to tak stalo, pokud vůbec o tomhle budou vědět.
@lobella Já byla dnes v té poradně v 27 tt, pak jdu zase až po půlce srpna a to už budu 31 tt (gynekoložka tedy říkala, že 30 tt) a rovnou to bude i s nějakým tím krevním obrazem a třetím velkým screeningem. Tak jsem byla překvapená, že ten se dělá u ní a ne zase v Prenatalu. Trochu mě to i mrzí, protože moje gynekoložka bude mít dovolenou a tak bude mít zástup, který je jako docela ok, ale moc mi nesedí. No a hlavně tam nebude moct manžel, jako mohl by, ale u nás je to tak divně zařízené, že se tam ženské svlékají u sester, pak se čeká a pak jde do ordinace, tak se to nehodí a nebudeme to lámat přes koleno. S těmi fotkami, já mám dvě ze začátku z gyndy, pak jednu z 1. screeningu a pak jednu z té předposlední poradny, když jsem teda neměla z 2. screeningu. Já na ni pořád civěla a neviděla dítě - no, bodejť, je tam vidět akorát lebka (trochu hrůzostrašné)🙂. Prý už je velká, že ji na gyndě nezaberu celou, tak fotka z 3. screeningu asi taky nebude, to moc asi nemá smysl. No, trošku mě to celé mrzí, ale co, hlavně, ať je všechno v pořádku.
Z nějakého neznámého důvodu se mi ta fotka nechce načíst.. :(
Holky jak jsou vase miminka aktivni v techto vedrech...Mala dneska moc nekope.Mam strach,ze by to mohlo mir nejakou spojitost s vcerejsim milovanim.Nejak to neslo a bylo to i nejakej neprijemne...😢😢je to blbe ale je to tak.
@natysnovec u mě kope furt stejně, jako chobotnice 😂 Pokud nekrvacis a nemáš bolesti, spojitost s milováním ac třeba trochu ,,nepříjemným,, bych vyloučila🙂 Jen pokud tě to trápí, zajed si na pohotovost,hlavu ti neurvou a ty budeš v klidu 👌
@laja64 ne nic neboli,nekrvacim.nic...
Asi si myslim ze je jen linejsi v tech vederech.
@natysnovec i to je možné, třeba ji tam trochu pošťouchni a uvidis😃 ale jinak to bude určitě dobry 😘

@lobella takhle jsem nevypadala ani před porodem....jáááá chci takyyyyy 😨