Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Ahoj holky 🙂 já jdu dnes na 3.kontrolu (ultrazvuk+krev) a zítra jedu do Zlína na 1.screening (OSKAR) Nebyla některá z Vás teďka někdy na tom OSKAROVI? Jen by mě zajímalo, jestli se opravdu čeká tak dlouho cca 3.hoďky na výsledky? Děkuji a mějte krásný den 🙂)
@aandreez Nevím, co je OSKAR, ale mně nabral krev týden před screeningem (protože od nás to posílají do Hradce, tak aby to do toho týdne přišlo), udělal UTZ, ten trval asi 40 min (ale čekám dvojčata, tak to bylo delší), a hned mi řekl výsledky...tak možná kvůli té krvi budeš čekat?
@martina250703 Jo, bohužel, ale udělala to sama tou loňskou reakcí - asi to letos už tak ttrochu čekala, že to ještě zkusíme. Prý jí příště řekneme, že na UTZ se prostě ukázali dva - no ale málem jsem se prokecla 😀
@oveckaluky OSKAR je ten 1.screening, jen se mu tak ve Zlíně říká 🙂 Já se to dočetla přímo na jejich stránkách, že se tak dlouho čeká na výsledky. No už se nemůžu dočkat, klidně si ty 3hoďky počkám, hlavně aby bylo všechno v pořádku a já už se s radostí mohla pochlubit všem známím 😇 , protože už mi vyskakuje bříško, a za chvilku už ho neschovám 🙂
@aandreez Jo, to mi povídej, pupek mám jak v šestém měsíci, a to jsem sotva na prahu čtvrtého 😀
@oveckaluky Já jsem na konci 3.měsíce a večer už mám pupek, jako bych snědla menší meloun 😀
Ahoj holky,ráda bych se připojila, mám termín 3.10. ,přesně v den narození první dcery,tak uvidíme,jestli to dopadne😀.Prvni screening mam za sebou,snad všechno v pořádku,sestřička říkala,že když do 10 dnů nezavolá,tak že všechno v pohodě,ale byly svátky,tak ještě s radostí vyckavam. Jednou za pár dní poslouchám miminko na anglesoundu,takže vím,že je v pohodě,tak mě to vždycky uklidní🙂..Bříško teda roste před očima,už s prvním jsem byla koule, tak jsem zvědavá,jak to bude tentokrát😀..
@codal jéé, to máme termín úplně stejný 🙂 Jen u nás to bude určitě dřív, jsou tam dva a bude plánovaný císař, takže max. v půli září...
@oveckaluky dvojitá radost,paráda🙂.. ty poslední týdny byly náročný,aspoň to budeš mít rychleji za sebou🙂..
@codal V to tak trochu doufám, i když si nedělám naděje, že pak to se dvěma a v mém věku bude náročný míň 😀
@oveckaluky se čtyřmi dětmi to asi nebude sranda,ale zas už máš holky velký,budou určitě pomáhat🙂...já mám malou teď rok a půl,taky se desim,jak to zvládnu😀..
@codal No tak to na tom budu snad ještě líp než Ty 🙂 To zvládneme, musíme - co jiného nám zbývá? 😉
@oveckaluky tak u nás to bylo plánované,klaplo to přesně podle představ,takže jsme s tím počítali,že to bude ze začátku mazec,ale zas jsme rádi,že prcci,budou blizko u sebe a časem si snad víc vyhrajou🙂..ale že mám obavu,to mám😀..
Holky, a taky Vás tak strašně bolí prsa? Mě hlavně večer, to mě bolí úplně celé a mám pocit, že mi prasknou a během dne po bocích :( mažete si je nějakým krémem? Já si mažu prsa i bříško každý večer Elasti-qem
@codal Právě proto mám taky radost, že budou dvě - že to nebude "jedináček", protože ty věkové rozdíly budou u nás fakt velké 🙂 Budou mít k sobě blízko - mám neteře o 16 měsíců od sebe, dneska je jim 26 a 25 a pořád jsou jak dvojčata 😉
@aandreez Neskutečně a co chvíli, tohle u holek vůbec neznám...hlavně ze stran a bradavky mám citlivé, občas projede taková ostrá bolest. Nejhorší je to večer, narovnat je tak, aby nebolely...
Ahoj holky, vím, že většina z vás už má i po screeningu, každopádně já mám dneska velkou radost z první poradny a taky z fungl nové průkazky, a tak se i tak pochlubím 🙂 podle UTZ jsme 11+0, screening 16. 4.... pořád tomu nemůžu věřit, pro nás to je doslova zázrak po tom, čím jsme si prošli, ale jak jsem dneska viděla ty nožičky a ručičky, tak všechno trápení za to opravdu stálo... Doufám a přeju nám všem tady, aby miminka spokojeně rostla a vše bylo v pořádku ❤🙏
@knoflikarka Tak velká gratulace. Taky beru těhotenskou průkazku jako velký krok🙂. A rovněž mi to všechno nejvíc dochází na ultrazvuku🙂.
@knoflikarka A screening mám na 19.4., tak sem pak určitě hoď nejen výsledky, ale také zkušenosti...
@biciklissie děkuju, po screeningu určitě dám vědět, celkem mě překvapilo, že nejdu do žádné z nemocnic, ale do Gynetu, ale hlavně, ať je vše v pořádku... no mě měli problém někam ještě objednat, když už jsem na začátku 12. týdne, ale nakonec jsem ráda, že si mě doktor na poradnu pozval až takhle, aspoň nemusím dlouho čekat...
@knoflikarka Já jdu taky do nějakého centra a ne do nemocnice. Ale jsem za to ráda, slibuji si od toho, že to nebudou takové fofry a trochu to bude klidnější a příjemnější. No, tak abych se nepletla🙂. Tak moc držím pěsti. Mě to teď do toho 19.4. přijde děsně dlouhé, dnes jsem si zrovna říkala, že od čtvrtka už jen čtrnáct dnů🙂🙂🙂. Co bereš sebou, jen asi těhu průkazku a prašule, ne?
Jo, jinak vám holky musím říct, že z těhotenské průkazky měl manžel děsnou srandu. V životě o tom neslyšel, že něco takového existuje. Prý je to jako zelená knížka od auta🙂🙂🙂.
@biciklissie Jo, prašule, průkazku a na UTZ i chlapa 😀 No nevím, sestřička mi dneska přímo řekla, že se mě pokusí někam "vmáčknout", tak to neznělo moc poklidně... Ale co, hlavně, ať to vyjde dobře 😉 Čekání je šílené, to si ale nevybereš, já zase čekala dlouho na první poradnu...
@knoflikarka Jakože na ten ultrazvuk při prvotrimestrálním screeningu bereš i partnera? Jinak teda přesně, oni to ty doktoři skládají různě, ty kontroly a asi nikomu to nevyjde nějak pravidelně bez čekání. Mě by vyhovovalo tak jednou týdně na ultrazvuk, ať omrknu mimčo, že je v pořádku a roste. Což samozřejmě není🙂. Tak moc držím pěsti, ať Tě vmáčknou. Je to takový vošajzlich, že se člověk musí trefit do pár dnů. A co, že je to tak na poslední chvíli?
@biciklissie Já měla partnera na obou ultrazvucích! Na ten screening jsem se musela přeobjednávat protože v původním termínu nemohl a byl z toho na nervy! :D
@biciklissie taky bych nejraději chodila jednou týdně... i když těsně před UTZ mám takové nervy, že radši možná ani ne :D Vůbec nevím, proč tak na poslední chvíli, doktor věděl, když mě v osmém týdnu objednával na poradnu, kolikátý tt asi budu, no ale hlavně že mě vmáčkli :D
@amenophus já jsem ráda, že manžel si může vzít volno, protože mě by teda už asi nepřeobjednali 😅
@amenophus Já ho vezmu až teď, kdy už to půjde přes břicho, vaginální sondou by to bylo nepříjemné mně i jemu 😀
@biciklissie
@knoflikarka holky pokud máte takové nervy (jako já😀),tak ten anglesoundu doporučuju,mě to pokaždý tak uklidní,když slyším to srdíčko.Da se koupit i z druhé ruk,takže levněji, a já poprvé slyšela srdíčko už ve 12tt. Je to fajn večerníček😀...
@oveckaluky a první screening není ještě přes břicho? Každopádně manžel půjde i tak, už to několikrát zažil v CARu a mně už po mobilizaci kostrče přes konečník v rámci Mojžíšovky snad není nepříjemné vůbec nic 😅😅

@oveckaluky To je hezký 🙂 To ten šok přijde až příště. Ale je teda smutný, že z toho musíte být tak nervózní.