Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@kacka214 podle mě kecá 😀 a mám nárok na celou navíc řekla kolegyni která odchází taky že si ani nesmí vzít teď dovolenou což jako taky vůbec nechápu
@svobodpetika zeptala bych se jeste jinde...nebo se podivala na net....
Holky s tou dovolenou..ja jsem na neschopence a ucetni mi rekla, ze kdy si muzu dovolenou vybrat určuje zaměstnavatel, a ze kdyz jsem na neschopence tak budu cerpat dovo mezi MD a RD.. s tím ze mi ve dvou mesisich vyplati zbytek za rok 2018 a za 2019.. protoze se materska bere jako kdybych byla v práci, tak ze mi vyplati pomernou cast.. protoze cca pul roku budu na MD ale zbytek uz na RD
@kreatura A jak jsi to chytla? Byla jsi venku málo oblečená?
@levandulina vetsinou je to spis bakterialniho puvodu, ze clovek jen tak nenastydne, ze vydrzi hodne. Vysvetloval mi to takhle jeden doktor.
@kreatura mě zánět močáku bolel víc než porod 😂 tak přeju, at to mas stejně 🙂)
@levandulina Jo, to kdybych věděla, ale byla jsem už ve čtvrtek 27.12. v nemocnici, protože mě ten podbřišek bolel už tak 3 dny, dali mi magnosolv a povolilo to, tak jsem byla šťastná...
No a na Silvestra už klasika, pálení, řezání při močení, na konci močení bolest jak prasátko a k tomu krev, tak jsem si říkala, že to rozpiju a bude to dobré... No a druhý den kolem 11 mě chytly bolesti jak nikdy zase do toho podbřišku a do toho jsem zvracela, tak jsem měla velký strach, aby to nebyl ten slepák, ale naštěstí jen ten zánět a dneska už můžu tancovat.. Ale cca 13 hodin jsem jen ležela v posteli a nevěděla jestli se mi vůbec chce dýchat.. 🙂
@michaela_2 Děkuji, budu v to doufat, protože tohle byla muka, zlatá bolest po císaři, kdy jsem si lehla a o bolesti jsem nevěděla 🙂
@kreatura Ty jo, tak to jsi měla pořádné bolesti. Tak hlavně, že už je to na dobré cestě k uzdravení ☺
@everyone @svobodpetika holky je to blbost. Pokud v daném roce odpracujete 60 dni (a pocita se tam i MD) mate normalne narok na celou dovolenou. Tahle dovca se většinou čerpá mezi MD a RD. Tím že vycerpate část teď se asi nic nestane, ale pohlidejte si, až budete zadat o RD že si rovnou zazadate o docerpani dovolené. Jinak by se dala vyčerpat až po RD (za2,3,4 roky )a to by se Vám potom kratilo..
@svobodpetika Myslím si, že je to blbost..... před Vánoci jsem to zrovna řešila s naší účetní... s prvním jsem nastupovala na MD v dubnu a normálně jsem dostala celou dovolenou, jenomže sem si jí celou nevyčerpala, protože jsem si jí chtěla nechat do budoucna,nevěděla jsem, že aby se nekrátila, tak se musí vybrat mezi MD a RD, zbylo mi 15 dní. Teď od února nastupuji na další MD a účetní mi řekla, že když si vyberu řádnou dovolenou mezi MD a RD, tak se mi krátit nebude, budou mi krátit jen těch zbylých 15 dní asi o 1,5 dne.... takže místo 20 nová + 15 stará si vyberu jen 20 nová + 13,5 stará. Kdyby sis ovšem dovolenou mezi MD a RD nevyčerpala (jako já prve), tak ji budou krátit, jako kdyby si byla na neschopence ..... MD se započítává jako odpracované dny a o zbylou část roku, kdy jsi na RD se to krátí.
@levandulina No bylo to opravdu záživné... Ale naštěstí je to za mnou 🙂 A děkuji, teď už to je o hodně lepší, tak jen dobrat ATB a bude hej 🙂
Holky nenechte se ošálit a klidně účetní poučte, že máte nárok na celou ŘD za rok 2019 a rok 2018 máte nárok podle toho zda jste marodili nebo ne, pokud jste nemarodili tak taky máte nárok na celou dovču a pokud marodíte, je vyhodnější marodit až do nástupu na MD a po skončení hned nastoupíte na RD a písemně si zažádejte o čerpání dovolené. Je to výhodnější a kompenzuje vám to tu neschopenku navíc pokud jste po část roku pracovaly tak vám pak budou ještě vracet na daních to ale musíte u zaměstnavatele požádat o roní zúčtování do 15.2.2019!!!!!!! a Pak pokud vám proplatí v roce 2019 dovolenou tak i do 15.2. 2020 nic státu nenechávejte, dřou nás pracující kde můžou, tak at jim nenecháváte prachy navíc. Kdyby něco piště SZ.
Prosim o vás nazor.......asi spis @carolinca88 a druhou maminku nemůžu dohledat......dneska jsme dostali nabídku testovat nějakou novou výživu pro předčasné narozené děti.jedna se o alprem RTF.....prý to má být pro miminka lépe stravitelné a méně náročné než mateřské mléko. Nedostala jste některá taky tuhle nabídku? Myslela jsem,že pro miminko nemůže být nic lepšího než mlíko od maminky......osobně jsem sice podporovatelem podobných věcí,ale asi si nejsem úplně jistá,jestli tím chci zatěžovat i takovýhleho malýho drobečka......já jsem asi rozhodnutá,ale jej by mě zajímal váš názor a jestli byste do toho případně sly nebo ne.dekuji
@kacka214 nám řekli,že na tuhle výživu chtějí přejít u všech dětí místo toho,co jim dávají teď. Mlíka mám dost,naštěstí.zase nabídli mi to u Honzíka,kterej je od začátku v pořádku.u josifka říkali,že je na to ještě brzo,ale tam bych s tím nesouhlasila ani náhodou,už toho má za sebou dost.....všude čtu,že matersky mlíko je to nejlepší,ale pořád to ve mě hlodá.rada bych pomohla,kdyby se to týkalo mě osobně,šla bych do toho,ale nevím jak u dětí....
@baruda jakože by mu tedy přestávali dávat vůbec tvé mlíko? A u Josifka by zůstali u mateřského? Je to lepší stravitelné? Já nevím no. Já proti těmto věcem taky nejsem, ale prostě mateřské mléko mi přijde to nejlepší a i pro tvoji psychiku jebto něco,co jim můžeš dávat a máš pak lepší pocit, že můžeš pro své mrňousy dělat to nej.
@kacka214 přesně tak.....josifkovi by dávali zatím mateřský,ten je na tom zdravotně hůř,ale i kdyby mi pak dali žádost znovu,tak u něj bych s tím určitě nesouhlasila.....dle slov doktorky by to mělo méně namáhat bříško a mělo by to být pro něj lépe stravitelné,což by odpovídalo tomu,že se tam nebude projevovat nic z toho,co jsem jedla....
@baruda Asi tomu nerozumím - je to lépe stravitelné než MM, tak to nabídneme tomu, který je na tom líp? To mi nějak hlava nebere. Buď to je lepší, tak by to mělo být hlavně pro to dítě, které je na tom hůř, nebo máš MM málo a dáš ho tím pádem přednostně tomu, co je na tom hůř. Nebo chtějí jenom testovat.
@baruda to je mozny plus bych tam i videla nejaky marketingovy tah, ono pro trh kojici mamky zadouci nejsou z toho penize nejsou a lekari z toho take mozna neco budou mit. Pritom by meli naopak co nejvic maminku podporit v kojeni a dat ji uzitecne rady a ne pri prvnim problemu resit UM nebo dokonce to takhle nabizet. To si myslim ja.
@baruda pokud mas mlicko..stuj si za tim...ze chces kojit nebo aby dostavali mleko od tebe....neni lepsi mleko na svete nez materske....pro mrnousky. Az kdyby nebylo..tak pak ano...ale pokud je...tak bych nic jineho nedavala.
@baruda Ahojky, u nás teda dávají od orodu malému jen mateřské mléko, bere se tu z mléčné banky. Až jsem měla mlezivo a mě mléko, tak začali dávat moje. Jinak nevím, jestli třeba miminko pod kilo by nemělo jinou výživu než náš půlkilovy bobek..

@svobodpetika mě bylo na personálním řečeno, že je nejvýhodnější si dovolenou vybrat ještě před nástupem na mateřskou, takže ji vybírám teď v lednu. Kdybych si chtěla dovolenou vybrat mezi MD a RD, tak bych nejspíš neměla nárok na celých 25 dní, na které mám nárok.