Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@lalusheee záleží co od toho čekáš a taky kurz od kurzu je to jiné...
Já jsem byla při první na pár kurzech v porodnici - témata: porod s ukázkou porodnich sálů (člověk si alespoň udělal představu, co je v dané porodnici běžné, co má čekat při příjmu atd atd.), Manipulace s novorozencem (tam jsme byli s manželem a aspoň nás to nasměrovalo na knížku od Kiedronove, kterou jsem přečetla už před porodem, dokud byl čas) a dětské nemoci a úrazy (mám aspoň základní představu, co kdyžtak dělat).
@lalusheee jdu se jen podívat do porodnice, kde ti ukážou jednorázově co a jak. Někdo tomu říká předporodní kurz, já tomu říkám Den otevřených dveří 😀... Kurz v pravém slova smyslu (několik navazujících lekcí) ani jako prvorodička absolvovat nechci. Neříkám, že to považuju za zbytečné, ale jednoduše na to nejsem. Nějak porodit musím tak jako tak 😉
@tereza2016h Tak to jsme na tom podobně, my jsme 31+1 měli odhad 2 kg, zítra jdeme na další UZ, tak jsem zvědavá 😀 (termín podle screningu je 28.2. a podle poslední MS 5.3. ale všude mi říkají ten první termín, tak uvidíme 🙂 )
@lalusheee my jsme byli a přítelem minule na jednorázovém v naší porodnici, s prohlídkou. Povídání porodní asistentky bylo fajn, já už teda měla všechno načtené, ale pro chlapa to bylo poučné :D já jsem zase ocenila prohlídku porodnice, pak už víš co a jak, kam jít, komu říct, co čekat, za mně super! A ješte jsem tam dostala rovnou papíry - informovaný souhlasy, to jsem doma vyplnila a u porodu už jsem měla "klid". Takže kdybych byla prvorodička, určitě bych znova šla, aspoň na tu jednorázovku 🙂
@tereza2016h @kreatura no, já jsem tu v pondělí psala, že přesně v 32+0 máme odhad 2400g, to je teprve obrik 🙂 ve spojení s tím, že dítě může za těch posledních 8 týdnu svou váhu zdvojnásobit to zní trochu strasidelne 🙂
Doufám, že se v odhadu sekla nebo to bude dlouhý hubeňour když už 🙂
@lalusheee byla jsem i s manželem a hrozně nás to uklidnilo. Vysvětlili nám jednotlivé fáze,co vše lze a nelze. Polohy při jednotlivých fázích. Jak mě má manžel podporovat,i pár masážních triků. Co s sebou třeba i do auta do porodnice. Ještě půjdu na kurz šestinedělí a kojení. To už je jen pro ženy.
@krachken přesně takto to budeme mít my už jenom kvůli tomu aby manžel věděl kam přesně jet a jít se mnou až to vypukne 😂😂jak říkám člověk bude nervózní i tak natož kdyby vůbec nevěděl kam jít jelikož u nás se musí vyzvednout úplně někde jinde zdravotní karta a pak teprve jít do porodnice😃
@kreatura a nejsi i v Březnovkach ho 2017? Můj prvorozený je 4.3.;-)
@tereza2016h Nene Lednovky 2017, kluci mají dneska přesně 2 roky 🙂
Holky byly jste už u praktické mudr na EKG? Minule jsem na to měla přímo kolonku v těhu průkazu, ale teď to tam není ani zubař.. 🤔
Aha tak k zubaři jsem už objednaná na únor, tak se radši objednám i na to EKG, ale je mi divný, že ta průkazka je fakt úplně jiná než před 3 rokama..
Byla jsem u obvodni a k zubarce jdu pristi tyden ..na EKG nemusim....gyndar mi zaskrtl jen dve kolonky. Na EKG jsem nebyla nikdy.
Dostala jsem batoh od Jeziska a nosim ho uz ted.
@lalusheee na predporodni kurz jedu do Brna....drive jsem nebyla a ted chci nejake informace...chci rodit sama...tak jsem to spojila i s hypnoporodem...ciste ze zvedavosti. Jedu zacatkem unora. Jako prvorodicka bych sla..ted je toho hodne...a kazda informace dobra. U nas v porodnici byvaji...i mimo porodnici..pri tehu cviceni. Jak rikam..moznosti je hodne.
@merope tak pokud ti to dopsala..tak to asi chce....po me to nikdo nevyzaduje...ale je to individualni..vsude je to rozdilne.
Jinak my byli vcera za dulou az v Horovicich a super, mam z ni dobry pocit. Mela jsem jinou a celkove si to nejak nesedlo, manzel ji ani neposlouchal, jeste byl nejaky urazeny, tak jsem z toho byla zklamana a blby pocit a tady manzel poslouchal, jeste zvladal hlidat malyho a dokonce si i zapsal poznamky. Jeste aby to k porodu potom stihla. Pristi tyden na den otevrenych dveri Plzen-Mulac, maji zrekonstruovano a jeste bych rada i potom osobni schuzku v porodnici i s dulou a manzelem a probrat porodni plan. Jeste je ve vzduchu porodnice Kadan, ale to je tak 1,5 hodiny od nas. Ale snad nebude problem v Plzni, nechci nic netradicniho, jen mit miminko neustale u sebe.

Holky , ma smysl jit na predporodni kurz ? Ja se nevyznam, cekam prvni tak nevim jedtli jit nebo ne.