Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@vendelinka08 @mialagia Doporučuji ověřit i seznam věcí, co máte mít do porodnice / k registraci k porodu - tam mám vedle těhotenské průkazky, výsledků vyšetření z UTZ i právě to EKG. Ono EKG je nutná podmínka k narkóze (nikdy nevíte, co se tam může pokazit na skryté vady). Já na EKG lítala i před odběrem oocytů a to je pidinarkóza na 10 minut (dokonce podle nějakých pravidel od nějakého věku má být i snímkování plic, ale to v těhu nedělají).
I pro svou vlastní jistotu se hodí to mít - přecejenom žádná nechceme po případném císaři zůstat "na stole" kvůli srdci, které to nezvládne resp. doktoři nebudou tušit žádný možný průšvih. A o tom, jestli se naši drobečci vyklubou na svět přirozeně nebo ne, to my moc nerozhodujeme, ač to můžeme ovlivnit.
Možná to chtějí hlavně při první prohlídce v porodnici po převedení od gynekologa - ale tím spíš to člověk nechce honit někdy týden před porodem.
Holky tak jsem volala radši na gyndu a opravdu to po mě chtěj to EKG tak už jsem se objednala, naštěstí jdu mimo nemocné pacienty, což je důvod proč se mi tam moc nechtělo..jinak prý kromě zubaře nic dalšího🙂
Tak holky, jelikož jsem se už tak něják uklidnila, tak Vás jdu informovat z naší dnešní poradny...
Dnes jsem 33+0 podle screningu, podle poslední MS 32+2,
Maličká dneska měla odhad 2 kg ( jako před dvěmi týdny v nemocnici 😀 ) a pokud se narodí v termínu tak odhad je 3,5 kg - 4 kg 😀
No a ptala jsem se na ten porod a pan doktor říkal, že nemocnice bude primárně volit císařský řez... Takže jsem z toho dost mimo, ale říkal, že možnost přirozeného je, ale u mě tedy je 40% pravděpodobnost, že to bude v pohodě a v 60% skončí přirozený porod cisářem... Ale i tak mi to příjde dobré těch 40%....
Pak říkal, že je to na domluvě s nemocnicí, tak přemýšlím, jestli tam zajít, zavolat, jak se s nimi domluvit, přeci jen to budu muset řešit asi s primářem a toho někdy zastihnout je umění, sám má dost práce na sálech atd.....
Zdravotní problém zatím nemáme, maličká je hlavičkou dolů, krásně uložena v porodních cestách, ani obličej dneska nešlo vidět, jak už je tam krásně zabydlená... čípek zkrácený, měkký, tak doufám, že se malá rozhodne nakonec narodit dříve, než plánovanou sekcí...
Porod mi vyvolávat dříve nebudou, abych mohla rodit přirozeně, alespoň podle něj ne... 🙂
Takže buď se bude čekat až malá bude chtít ven ( to si ale moc doktorů prý nelaizne ) a nebo plánovaná sekce cca 2 týdny před termínem....
Takže tolik od nás a já chci panáka 😀
@kacka214 A u koho se mám domluvit? Rovnou u primáře? Nebo zajít na oddělení za sestrou? Jen nevím jestli jít tady u nás do menší nemocnice, nebo rovnou do Ǔstí nad Labem, kde je velká nemocnice, tudiž více specializovaná....
A musím mít doporučení od mého lékaře? Nebo se můžu sebrat a zajít si tam sama? 🙂
Děkuji moc 🙂
@kacka214 Tak teďka jsem si ještě dohledala informace, co mají nemocnice na netu a Ústí má psáno, že pokud je císařák, tak matka 24 hodin na JIP, ale dítě donášejí ke kojení, tudiž, já mám asi jasno a volím to Ústí a snad mě nechají rodit přirozeně, pokud to stav dovolí....
Nechci znovu zažít to co u synů, že je ten den neuvidím a ke kojení je dostanu až pomalu po týdnu... 🙂
Jen tedy nevím koho oslovit, mám zajít přímo na tu rizikovou poradnu i když mě tam nikdo nedoporučil a zeptat se jich? Nebo nevíš koho mám oslovit? 🙂
@kreatura tyo a ty informace ti tedy dal ten mudr kde? V tý menší nemocnici?já bych si asi telefonicky domluvila schůzku..ale jinak čumím jako že v dnešní době tě nechali bez synů po porodu tak dlouho😮v Podolí skoro hned po probuzení z narkozy nosili i na jip mimi tak po 3 hodinách..a jen první 2 noci byla u nich a přikrmovali jí mateřskym mlikem z banky co tam maj..
@mialagia Na mojí gynekologii 🙂 A o tom, že budou primárně dělat císařák, říkal na tu menší nemocnici, ve městě, kde bydlíme 🙂
No, já jsem to brala jako běžnou věc, že děti na JIP nenosí, až jsem se dočetla od jiných maminek, že miminka nosili, jen tu první noc donesli miminko o půlnoci a pak až v 6, aby se vyspala, tak to jsem chytla celkem depku z toho a né jen, že mi děti nedonesli, ale ani mi o nich nikdo nic neřekl... 🙂 A já místo odpočinku jsem byla celou dobu vzhůru a brečela jsem...
Jako jo, beru to, kluci byli předčasně narození, ale v inkubátoru byli jen tu jednu noc, druhý den už je z JIP překládali na neonatologii, kde byli v normálních postýlkách, nevím, jestli je nevozí, kvůli infekcím, nebo co, to už teď neřeším, ale zažít znova to nechci 🙂
@kreatura Zkus se poptat po nějaké větší porodnici - klidně zavolat do toho Ústí a tak. Jako jo, někde možná fakt neumí, ale pokud nemáš nějaký špatný nález, tak je nesmysl druhý císař. Někde na koníku jsem pár dní zpátky četla i článek o vaginálním porodu po císaři a ano, v cca 50% případů to nevyjde - ale to není důvod to ani nezkusit.
@kreatura Já ti plně rozumím. Příbuzná to řešila při konzultaci v porodnici (jak ji tam převedl gynekolog - ale to jen proto, že ji nenapadlo, že by mohl být později nějaký problém, takže řešit v předstihu asi smysl má, ona tuším skončila tak, že už po první konzultaci zůstala trošku nečekaně rovnou v porodnici). Asi bych normálně zkusila na nějakou tu linku, co se tam objednává a poptala se, jak to vidí. Takhle - může se stát, že ti řeknou, že protože xyz ty zrovna jsi nevhodná a prostě to u tebe nepůjde. Ale jak jsem pochopila, tak jediný uváděný důvod je předchozí císař, což je nesmysl - po předchozím císaři se dávno rodí bez problémů přirozeně, pokud tam není jakákoli jiná komplikace. Dokonce se dá i (opatrně) vyvolávat, pokud se ví, že v termínu už by to nešlo. Držím pěsti a nedej se. Z toho, co sama vím, je přirozený porod mnohem mnohem lepší variantou.
Holky tak ja ted radim jako cerna ruka...uz hnizdim....zacinam vyhazovat, prerovnavat..proste tak jak jsem si rerekla..ze v lednu...tak plnim ukoly a je to mazec. Uz jsem i nakoupila par veci z kosmetiky. Oblecky se mi tady schazi od kamaradek...mam z toho dobry pocit. Zacala me bolet kostrc asi jak se mi roztahuji kycle. Tak pozadam manzela at mi to zatejpuje...treba se mi ulevi.
@vendelinka08 taky jsme vcerato slozili postylku,matraci,prebalovak,plenky po 3(vcetne) mame dost,kosmetiky nakoupene jen vyprat oblecky,jinak uz je vse (skoro) pripravene.
@vendelinka08 já bych taky hnízdila jako divá, ale fyzicky to pokulhává, to břicho mě už při předklonu tlačí a malej hned kope když ho to tam trochu zmáčkne..uff..tak vždycky jenom chvilku a dělám vše na etapy chjo..
@mialagia no to ja take...vse mi desne trva...mezitim musim milionkrat odpocivat 😥
@mialagia funim..hekam...nez se zvednu...pak dolu do sklepa..nahoru uz se vlecu...musim to dat ted behem ledna nez budu jak velryba.
@vendelinka08 A já si říkala, že mám nějakou špatnou fyzičku či co, když mám problém vyškrábat se do schodů... že by to nebylo fyzičkou? 🙂

@mysek Hořovice jsou krásné. Taky jsem tam chtěla rodit,ale protože jsem riziková,tak i v Hořovicích mi řekli, že by preferovali,abych rodila v Praze,kde mají péči na vyšší úrovni pro rizikové. Takže Apolinář. Sice prostředí není tak super,ale doktor je skvělý a mne bude odměnou zdravé miminko.