icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

vendelinka08
26. led 2019

@mialagia no ani mi nemluv....dnes jsem sla na lehky nakup a batoh jsem mela tezky jako krava....neumim to odhadnout co zvladnu. Tak me pak tahlo brisko...dopoledne jsem vysavala a vytirala a pak tady byl bracha skladat skrin. A ted me zase boli podbrisek....uz musim trochu zvolnit. Jeste jsem zametala snih pred domem...nanosila drivi ke krbu...jako bylo toho dnes dost. Manzel byl s klukama na fotbalovem turnaji cely den. Prijeli az kolem 16hod. Jinak mi prijde ze zase tak male brisko nemam...ale hlavne bych rekla ze je niz a mala mi tak netlaci na zaludek a nepali me tolik ta zaha jako posledni 2 mesice. A v noci lepe spim.

stef9328
27. led 2019

@mialagia to ti uplne verim, na nastesti postupne uklizela (skrine,supliky,vyhazovala veci co nepotrebujem,co nenosime,periny apod),vcera jeste jsem uklizela pod ostruvkem v kuchyni(tam ma dcera svuj raj-krupky,sladkosti atd),jeste spajs uklidit a je to....ale ja to mam ted o to horsi,ze hlidani nemam zadne(rodice nebydli v CR a tchyne ma jeste dalsi 3vnoucata) a aby toho nebylo malo dcera uz pres den nespu,takze je to zahul. Nic se mi nechce,jsem uz unavena, nic se mi nechce!

stef9328
27. led 2019

@vendelinka08 krasne male brisko. To ja bych chtela tez. Na zacatku tehu jsem mela obvod bricha 78cm a ted neuveritelnych 103cm 😀😀 a to mam jeste 6tydnu do porodu...pro prrdstavu,prvni dceru jsem rodila s brichem o obvodu 100cm

lalusheee
Autor odpověď smazal
mialagia
27. led 2019

@vendelinka08 tak to jsi akční teda ještě dost, obdivuji..já budu uklízet až dnes, včera jsem jen vyklízela skříně a prala, ale všechno mi trvá..mě se malej posouvá asi různě nahoru a dolů, páč některý den mě ta žáha pálí pekelně cokoli sním a vypiju a jindy je to ok..
@stef9328 přesně to teď dělám uff nechápu kde se tu vzalo tolik krámů za ty roky😃máme bohužel velký dům a hodně úložného prostoru což je prokletí..jinak teda ti můžu říct, že si to užívám, takový nezvyk ráno se probudit třeba v 9hod a neslyšet hned mami vstavej chci čůrat a jako vůbec si poležet nebo schrupnout u TV přes den😆a hlavně mi furt malý terorista neskáče na záda když vysávám apod..miluju jí nejvíc, ale takhle si občas odfrknout je k nezaplacení..tak to musí být strašně náročné nemít vůbec hlídání hlavně už v tomhle stavu..

vendelinka08
27. led 2019

@stef9328 ja mam stale pocit hnizdeni....takze prerovnavam..uklizim..vyhazuji nepotrebne veci...chystam veci na mimco...bracha mi poskladal skrin...jednu budu davat pryc a musim od kamosky privezt prebalovak..naskladat veci pro malou. Vzdy pred porodem jsem takova....u kluku jsem kdysi umyvala okna a vse chystala....proste at je vse v cajku...ale take mi to vse dele trva...hodne mezitim odpocivam.

levandulina
27. led 2019

@mialagia Rodiče si taky vzali syna na víkend. Myslela jsem, jak udělám doma plno práce, ale nejak jsem to prospala 😅 Jak něco dělám, tak mi hned tvrdě břicho. Ale tak snad dnes něco zvládnu 😀

kacka214
27. led 2019

Já byla v pátek taky vyřízená. Vyprala jsem x praček,vyzehlila,vytrela skříň,povlikla postýlku a pak asi po osmi hodinách mi začalo tvrdnout břicho a přišla únava,tak jsem si raději už sedla a brala jako ukazatel od malého, že takhle už nee.

stef9328
27. led 2019

33+6tt

lalusheee
27. led 2019

To ja dneska 31 tt 😬😊

vendelinka08
27. led 2019

Je videt..ze kazda zena ma proste jine brisko...

michaela_2
28. led 2019

Holky, mate krásná bříška, všechny!! 🙂
Já když stojím, tak mi připadá relativně malé. Ale když si sednu/lehnu, krasne se vyvalí 😃

vendelinka08
28. led 2019

@michaela_2 mas ho podobne jak ja...rekla bych ze takove male akorat....😊....zatim se jeste dole holim sama...ale nevim jak dlouho 😅😅. Dnes tady nadherne napadl snih...bohuzel Vojta lehl s kaslem a horeckou. Tak bobovat pujde jen Vasik. O vikendu me ceka kurz hypnoporodu. Nejak moc rychle to ted utika.

vendelinka08
28. led 2019

Mas krasne male brisko....

vendelinka08
28. led 2019

Tady dnes nadherne napadl snih....chteli jsme jit radit...ale pujde jen Vasik....Vojta dnes lehl s kaslem a horeckou. Ach jo..uz to tady zacina...chripkove obdobi, jako vloni. O vikendu jedu do Brna na kurz hypnoporodu, tak jsem zvedava, co mi to da. Posledni tydny nam rychle utikaji, co holky?

michaela_2
28. led 2019

@vendelinka08 tak at se Vojtik brzy uzdraví! My teď byli týden pryč a dnes ráno, když jsem zase viděla tu situaci u Fanouška ve školce, v šatně 😅😅 kaslal tam každý druhy prcek, jedné mamince už volali at se vrátí pro malou, že ji naměřili teplotu .....No jsem zvědavá, kdy jeden z nich přitáhne alespoň pořádnou rýmu 🙂

Utíká to jako blázen ....já si jedu ve středu ke svagrove pro oblečky. Tašku do porodnice jsem dobalila dnes, poslední drobnosti 🙂 a postýlku už máme sestavenou!
Ten kurz hypnoporodu zní zajímavě, byla jsi už na něm někdy?

petratra
28. led 2019

Taky jsem vám sem chtěla hodit svůj pupík, ale nevím proč, nejde mi sem ta fotka vložit 🙄

vendelinka08
28. led 2019

@michaela_2 prave ze nikdy nebyla...tak ti pak dam vedet...sama jsem zvedava. Vlastne i kdyz budu rodit potreti..tak jsem na kurzu nikdy nebyla...ale ted se na to chci trosku pripravit..kdyz budu u porodu sama. Rada se dozvim neco noveho co mi treba muze u porodu pomoci.

vendelinka08
28. led 2019

Jojo...zacinaji deti odpadat...ve ctvrtek maji vysvedceni..tak pokud uz nebude mit teplotu..pujde si na posledni hodinu pro vysvedceni. Tasku do porodnice jsem jeste nezacala balit. Chybi mi jeste dost veci. Zitra mi doveze kamaradka kocarek...vyklidim loznici a zacnu ji chystat pro mimco. Poskladat postylku a dovezt prebalovak...chci jeste koupit tu ztmivatelnou lampu. No je toho jeste dost...ale mam do terminu cca 8 tydnu. Ale radeji pocitam se 6 tydny. Ted se snazim uzivat jeste brisko....moje posledni 😆.

vendelinka08
28. led 2019

A za dva tydny jedeme na Slovensko na hory. Do te doby chci mit skoro vse hotove. Sna kluci budou zdravi...radeji at si to odmarodi ted. Vasik se vyradil s kamaradama venku..staveli iglu...nastesti je Vojta pohodovy marudek. Precetli jsme pohadku a sel spat.

vendelinka08
28. led 2019

Holky..co si berete pro mimco do porodky?

stef9328
28. led 2019

@vendelinka08 ja snad zitra sestrojim outfit a hodim sem fotku,ale jeste taky vubec nevim,nemam ani vyprano. Od zitrka nastupuju na materskou a presne 6 tydnu do porodu😊 tesim se,dcerka bude ze sestricky urcite nadsena, uz ted porad ji bere jako sourozence (je zlata) snad ji to vydrzi

mialagia
28. led 2019

Tak já jsem s taškou do porodnice ještě nezačala😃jinak mám vyprané oblečení do velikosti 62 a pak mám ještě plný úložný prostor pod postelí, což musím přebrat a vyprat..jinak všechno máme ready po dceři ještě sestavené..jen ten pokojíček jí už teď nestihneme udělat až v létě..njn..jinak do porodnice pro mimi beru jen plínky a ubrousky jinak tam všechno bylo..

mialagia
28. led 2019

@stef9328 já mám smíšené pocity, přijde mi, že to moc nechápe a bojím se, že bude žárlit trochu.. nedávno když jsem vyndavala ze skříně kojící polštář a říkala jí, jestli si pamatuje jak jako mimi bumbala od maminky, se hned chtěla chovat a že chce mlíčko a že to není pro bratříčka, že to je její..😌

stef9328
28. led 2019

@mialagia jej a kolik je dceri? Nase ma 2,5roku a uz mi prijde jako dospela, vse co se planuje,tak ona uz hned pocita se sestrickou,co nakupujeme,musime i pro sestricku, vsude se chvali,ze bude mit sestricku,nedovoli dokonce sahat na veci co jsou pro sestricku. Dneska se divala na letak a byla tam lahev pro miminka a hnedka,ze ji musime koupi Vikince (tak jsem ji rikala,ze pravdepodobne lahev nebudeme potrebovat, ze bude pit mlicko z prsa od maminky) a hnedka vysvetlovala ze jak byla miminko taky pila z prsicka mlicko😁

stef9328
28. led 2019

@vendelinka08 Jinak taky beru ubrousky,plinky,bepanten (i na bradavky je skvely),asi polstarek zabranujici zplosneny hlavicky, dudlik a dcerka prinese asi darek sestricce sumiciho medvidka 😉

mialagia
28. led 2019

@stef9328 tak to je hezký 😊naší Esterce jsou 3 a čtvrt..ona taky furt všude vypráví, že budeme mít bratříčka, ale nevím jestli to úplně pobírá..začala být spíš víc majetnická pokud jde o mě, někdy nechce jít spát s tatínkem jen maminka maminka musí, pak zase ok a nebo chce jen tatínka, nevím třeba je to spíš furt to období vzdoru, ale co jsem těhotná, se mi to zdá horší..jakoby tušila, že se něco změní a bála se toho, protože neví přesně co bude..ale snad si to jen vsugerovávam..🙂

stef9328
29. led 2019

@mialagia urcite to bude dobry! A jak se bratricek narodi bude zlata a bude mamince pomahat. Uz je starsi, bude vetsi pomocnice. A asi uz i chodi do skolky😊

vendelinka08
29. led 2019

Vzdy je to zmena. Pro vsechny....zpocatku se vse toci kolem mimca...jsem rada ze jsou kluci uz vetsi.

vladusa85
29. led 2019

@mialagia My to máme podobné, syn 2r8m žárlí od prvního dne, co jsem mu řekla, že bude mít sourozence...... udělal velký krok zpátky a začal se chovat jako mimino. Úplně se přestal krmit sám, začal se v noci budit a dost často řve a nevíme proč. Pořád se se mnou hádá, že něco dělat nechce, nebude atd.... říkali jsme si, že ho to do porodu přejde, ale už tomu přestáváme věřit..... mám trochu strach, že s ním bude víc práce než s malým.....

Strana