icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

kacka214
31. led 2019

@vendelinka08 není to úplně vanička, ale koupila jsem na Ondálek.cz takový ten kyblík Shnuggle. Moje dvě kamarádky si nemohly vynachválit. Používali ho i v létě, tak ochlazení miminka venku a na krmení, když jsme byli na dovolené v létě.

vendelinka08
1. únor 2019

@kacka214 diky..mrknu se na to...a neni to moc malinke?

kacka214
1. únor 2019

@vendelinka08 nene, je to od narození do 1 roku a kamarádka to používá i na 14 měsíční holčičku. Ale říkala, že už asi bude muset skončit.

wanhedaa
1. únor 2019

Holky, je tu někdo kdo má zkušenosti s porodnicí Klatovy a nebo tam bude rodit? 🙂 A co, už máte připravené a pořízené vše? My už jenom seženem pár věcí z lékárny a ted v sobotu pojedeme ještě na poslední nákupy a bude vše hotové...pak už jen vše doladit, vyprat a připravit tašku do porodnice 🙂

vendelinka08
1. únor 2019

@kacka214 tak to je super...jsem se koukala a ani to neni moc velke a nezabere to tolik mista. Hlavne se mi libi..ze tam to miminko pekne drzi. Stejne pocitam s tim..ze pak uz bude treba s klukama ve velke vane. Az bude sedet.

vendelinka08
1. únor 2019

@wanhedaa no..me toho ceka jeste dost...kluci budou o vikendu skladat postylku...nemam nic na koupani...prebalovaci komodu jeste u kamosky...pro sebe do porodky nemam nic jen vlozky...ale jeste podprsenku atd...musim koupit. Nikam jsem se od ledna nedostala. To je porad neco.

vendelinka08
1. únor 2019

Zacalo me bolet v krku a citim pocinajici rymu...a to mam jet zitra na ten kurz...syn je od pondeli doma...uz tedy bez horecek...kasle a spustila se mu silna ryma...ale jinak uz je v pohode.

wanhedaa
1. únor 2019

@vendelinka08 Jojo, nejhorší je ještě vymyslet kojící podrpsenku - mám prostě od přírody minimální prsa, oproti zbytku rodiny a ani se mi moc nezvětšily...tak vůbec nevím co čekat a jakou velikost pořídit. Do toho ještě noční košilku do nemocnice - chci se zeptat jaké mají erární, ale chtěla bych mít aspon i jednu svojí - což je tedy také otázka jakou vybrat, jelikož ji budu mít opravdu jen do porodnice (jinak nespím v ničem). Já se snažila postupně nakupovat dopředu, takže postýlky jsou už složené (mám jednu u mamky a jedna bude doma), přebalovací pult taky atd. My jsme museli začít se vším od začátku, z okolí jsme nic nepodědili, takže bude mít prcek vše nové. Snažili jsme se vybírat zároven s ohledem na to, aby vše bylo kvalitní a vydrželo nám případně i na další dítě. Je to ale boj, trošku jsem do toho byla hozena bez aspon minimálních základů, takže nastalo období dlouhého zjišťování. Jsou tedy věci o kterých do teď moc nevím . zda třeba koupit dopředu peřinku s tím nízkým polštářkem, nebo aspon stabilizační polštářek atd. :D

wanhedaa
1. únor 2019

@vendelinka08 To s rýmou, krkem a malým nezávidím, je těžké se tomu vyvarovat v tomhle období. Přeju brzké uzdravení. Ty jedeš na předporodní kurzy? Jaké jsou? Já se rozhodla tohle vynechat a půjdu jen na informativní schůzku do nemocnice. Ono tedy taky moc nebyl a není na nic čas...

vendelinka08
1. únor 2019

@wanhedaa prihlasila jsem se na predporodni kurz s hypnoporodem. Sice budu rodit potreti..ale informaci neni nikdy dost a je toho dost noveho. U prvniho a druheho jsem nikam nechodila...nevedela jsem co me ceka...a ted bohuzel kdyz uz to vim...tak bych si v druhe fazi porodni chtela nejak pomoci. Tak uvidime..jake to nakonec bude. Ja budu rodit zase v Prostejove.

vendelinka08
1. únor 2019

Perinka s tim nizkym polstarkem nam sedla s Ikey...je super takova poddajna...musela jsem koupit novou..mladsi 7lety syn ji ma jeste v posteli..tedy i s velkou perinou..ale je stale pouzivana.

vendelinka08
1. únor 2019

Tak konecne zkoumam ten nas kocarek...seznamuji se snim..ochytavam si ho..at vim jak na nej.

vendelinka08
1. únor 2019
wanhedaa
1. únor 2019

@vendelinka08 Pěkný, my jsme se rozhodli vzít od Tudoru, po vzykoušení různých značek na veletrhu...Hlavně jsme na Šumavě a potřebujeme něco hlavně do terénu, ale i do města...a tenhle našim požadavkům vyhovoval nejvíce. O hyypnoporodu jsem slyšela, je pravda, že je vše o stavu mysli. Já tak různě cestuji, jelikož se snažím dodělat magisterské studium a je to trochu náročnější...hlavně hlava pracuje od začátku na úplně jiných věcech 🙂 Co se týká peřinky, slyšela jsem, že se dává až později a není ani třeba, když je doma teplo a používá se zavinovačka případně teplejší deka...a polštářek až tak od roku, od dvou...a někdo dokonce už pak rovnou kupoval trošku širší. Takže prozatím to asi nechám být, i když mě hlodá to také koupit - mají to v místě, kde budu brát i další příslušenství.

stef9328
1. únor 2019

@wanhedaa za nas perinka+polstar uplna zbytecna vec! Kupovali jsme od Träumelandu (drahe jako nevim co) a dceri je 2,5 roku a do ted vubec nepouzivala, kolik krat ji dam perinu okamzite ji zahodi a spi neprikryta, maximalne ma deku,kterou ma na nejdyl 3min...a polstar ma uz rovnou velky,potrebuje mit hlavu vys,takze za me perinka+polstarek uplne zbytecna vec! Ale za to polstarek od Candide Panda,za nas perfektni vec, ale je od novorozene do cca 6mes miminko aby se mu hlavicka nezplosnila. Takze tak...jinak my uz vse mame,vcera jsem vse vyzehlila,dostala jsem strach dat veci do susicky (jelikoz mam nakoupene drahe oblecky) tak jsem musela vyzehlit, ted uz jen zbyva je dat do tasky, pro sebe tasku mam vcetne vsech paporu vyplnenych...takze tak, ted uz jen cekame😁❤

wanhedaa
1. únor 2019

@stef9328 Něco podobného jsem četla na diskuzních forech o peřinkách... 🙂 To já žehlení z duše nesnáším, takže budu dávat do sušičky, zatím mi nic nezničila a prádlo je pak přijemnější i na dotek...ale také nemám žádné extra drahé oblečky, všechno levnějšího rázu 🙂 Většinu dokumentů už mám také připravených, jen ještě vyřídit matriku a do té porodnice raději mrknout a informovat se o tom, jak to tam vše chodí atd.

vendelinka08
1. únor 2019

Je fakt, ze prvni syn perinu nesnasel...dostal kacenkovou deku...a holky...ma 10 let a stale ji pouziva....nekdo mel plysaka..my nesmeli nikdy zapomenout deku...a kdyz jsem ji prala..tak jen na rychly program..hned ususit a pak byl klid. Myslim ze si ji vezme snad i na rande.😆😆😆

vendelinka08
1. únor 2019

S timto nas 10ti lety spi

mialagia
1. únor 2019

U nás peřinka a polštářek se začali používat až tak po roce a nejvíc spala ve spacáčkách od mala, ty jsou super páč se neodkope a já jinak jí v noci furt přikrývala..a štve mě to i teď, páč z toho posledního už vyrostla a větší už jsem nesehnala ztm tak jí 100x za noc přikrývam, zvlášť když je teď věčně nemocná ze školky..

mialagia
1. únor 2019

@vendelinka08 krásný máme stejný jen modrý 😁👍bojím se jen toho, že není vůbec odpružený tak snad to bude ok..

misul1
1. únor 2019

Ahoj holky☺️
Vím že se tady řešily hnízdečka, tak Vám jdu dát typ a trošku se i pochlubit jak jsem krásně pokoupila😁
Našla jsem paní, která šije krásná hnízdečka za 650,- (podle mě super a pro mě dostupná cena😁) a je k tomu i polštářek a dečka.
Přikládám foto, tak kdyby jste měla některá zájem, předám fb kontakt na paní.
Vše je o tom, jak se s paní domluvíte. Šije samozřejmě i v jiných barvách☺️

kreatura
1. únor 2019

@misul1 Nádherné 🙂 Já bych měla o kontakt zájem, ještě jsem si žádné nevybrala... 😀

lalusheee
1. únor 2019

@kacka214 taky ji mame 👍

kreatura
1. únor 2019

Tak holky, dneska jsem byla na kontrole a v nemocnici, musím říci, že doktor zastupující mou doktorku je pěkně divný a asi má nějákou psychickou chorobu 😀 😀
Minule mě pomalu proklínal, když jsem řekla, že druhý císař nechci a dneska mi řekl, že mi nemocnice určitě vyhoví, když to půjdu a snažil se o vtip, že jednu jizvu mám na břichu, tak druhou chci dole...

No a v nemocnici mě objednali na úterý 5.2. do indikační poradny, tak uvidíme jak dopadneme 🙂

Jo a v nemocnici jsem byla dříve jak u svého doktora, abych mu řekla co a jak, no a sestra mi řekla, že mě už tedy doktor určitě přesune do nemocnice a on mě ještě 15.2. chce vidět 😀 ( což už podle jeho slov je termín, kdy budu mít po císaři, takže proč mě chce? 😀 )

lalusheee
1. únor 2019

Dneska nam holky prisla tahle úžasná lampa ❤️ A vedle koupací kybliko vanicka shnuggle.

levandulina
1. únor 2019

@lalusheee Jů, to je pěkná lahvička ☺ Kyblicek jsem měla na syna a skončilo to fiaskem 😀 Chtěla jsem ho v něm vykoupat, ale jak byl měkký, nezpevněný a nedržel hlavičku, tak jsem ho pořádně neuměla držet a sklouznul dolů 😀 Tak jsem ho pak už v něm nekoupala a poslala dál. ..

levandulina
1. únor 2019

@lalusheee Oprava: lampička (opravilo se mi to automaticky) 😈

vendelinka08
1. únor 2019

@lalusheee lampičku jsem viděla na Favi, vybbírám nějakou do ložnice, která se dá ztmívat. Vypadá moc pěkně....

vendelinka08
1. únor 2019

@misul1 pokud mohu, tak bych ráda, kontatkt, stále ještě kouám, co do postýlky a co do kočárku....

vendelinka08
1. únor 2019

holky, budete mít něco do kočárku, myslím nějakou pěknou dečku atd....

Strana