icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

merope
12. únor 2019

@dzogobela No, mě právěže doktor po tom screeningu řekl, že když je to méně než týden, tak se to ani neposouvá a nechává se původní a ještě mi toho 20.4. zakroužkoval. Já jen pořád nechápu, odkud se ten termín bere. Protože všude čtu, že "miminka v prvním trimestru rostou všechna stejně" - kdyby to tak bylo, tak by tam muselo být 22.4., protože to je skutečný a jasný věk daného miminka podle vysoce řízeného cyklu pečlivě rozplánovaného hormony na konkrétní den (termín ET jsme znali už někdy v dubnu).

mialagia
12. únor 2019

@merope tyo takže tam ještě i nějak figuruje MS dárkyně když je to takhle?

mialagia
12. únor 2019

@merope taky mi moje mudr říkala, že když je tam rozdíl jen do týdne, tak se bere MS, ale v porodnici spíš koukaj na ten utz z 1.screeningu..ale musím se příště zeptat..

merope
12. únor 2019

@mialagia No, ten nikde ani nemám napsaný, jenom ho vím. V porodnici (kam jdu příští týden do poradny) mi říkala, že mám vzít výsledky ze všech UTZ, tak uvidíme. Prostě mi pořád přijde, že ten prvotrimestriální UTZ je druhý nejstarší, vše ostatní má termín mnohem později. A protože mám vysoký tlak, tak se bojím, aby pak nechtěli mrně vyvolávat o týden dřív jen kvůli nějakému číslu, které je relevantní neznámo proč.

mialagia
12. únor 2019

@merope taky nechápu proč u ivf, když je to celé přesné, to neberou jinak, to je divný teda..už jsem to někde četla a divila se..ale jinak pokud máš vysoký tlak, tak bych radši poslechla mudr..já jsem minule myslela jak budu hrdinka a nenechám si vyvolávat i když oni chtěli nejpozději 10 dní po termínu, což vlastně přenášení není, ale..člověk míní..a já jsem se už pak taky bála jestli je vše ok a chtěla jí mít prostě už jen venku u sebe..🙂

merope
12. únor 2019

@mialagia No, takhle - já zatím zjišťuji co a jak - pokud to bude o možném selhávání placenty, tak pohoda a je vše jasné, blbé ozvy, blbé prospívání a tak. Jenom by mi vadilo, kdyby to chtěli rvát do nějakých tabulek a vyvolávat podle nich nedej ještě říkali, že dítě neprospívá podle nevhodných tabulek 🙂. Přijde mi, že na dětech po IVF by si naopak ty tabulky a statistiku měli doopravovat.

lenyskat
13. únor 2019

@kreatura no taky se mi od včerejška trochu ozvalo břicho, tak se modlím aby to nebyla jizva ale třeba jen zažívání. Ale je to podbřišek no. Já jdu poprvé do nemocnice 14. 2. Tak počítám že si mě budou chtít zkontrolovat i sami.

dzogobela
autor
13. únor 2019

@merope je fakt, ze to mi sestra taky rikala, ze kdyz je ten rozdil maly, bere se termin dle posledni MS, ale v porodnici chtej vedet podle 1. utz, to aby se v tom pak jeden vyznal 🙄

merope
13. únor 2019

@dzogobela Tak já včera dávala dohromady veškeré papíry - i ty z IVF a zjistila, že ten termín mé MS jsem stejně nahlásila blbě a pamatovala jsem si, že to bylo o 2 dny dřív než u dárkyně, takže v papírech u MS mají tím pádem průměr nás obou 🙂 No, vezmu s sebou protokol od dárkyně 🙂.

petratra
13. únor 2019

@dzogobela tj moje gyndařka se orientovala podle poslední MS a teď v nemocnici je zajímá datum dle ultrazvuku. Naštěstí mám ty data jen den od sebe. Ale když to má někdo o několik dnů, tak to už pak je zavádějící.

dzogobela
autor
13. únor 2019

@petratra ja to mam 3 dny, takze jako taky v pohode 🙂 ale i tak by mi prisel logictejsi ten termin dle utz, navic vim, ze ten odpovida ovulaci 🙂

dmiska
14. únor 2019

Tak dnes 37+3, první kontrola v porodnici, aktuální váhový odhad mimča 3,5kg 🙂 Odpovídá to tomu, co jsem čekala vzhledem k odhadu ve 32tt.
Další poradna za týden, toť zatím vše 😉 nevypadá to ani, že bych měla rodit každou chvíli, ani že je zamčeno na 100 západu..

stef9328
14. únor 2019

@dmiska tak to je pekne. A cekate chlapecka nebo holcicku? To budeme mit velke miminko teda.😊

mialagia
14. únor 2019

@dmiska tak on ten odhad teď už nemusí moc vyjít, u dcery se sekly cca o půl kila😉ale pokud jo, tak to bude pěkné mimčo..🙂

dmiska
14. únor 2019

@stef9328
@mialagia bude to chlapeček.
Odhad nemusí být přesný, ale celkem dost to odpovídá odhadu z 32tt (to měl odhad 2,4kg a říkali že poroste cca 200g tydne, takže to asi plus mínus sedí.

mialagia
14. únor 2019

Jinak jsem si tedy furt myslela jak jsem ok, a dnes ráno šílená bolest, jakoby pálení v podbřišku a došlo mi, že je to jizva po císaři, takže opravdu přestávám cokoli nosit bohužel včetně dcery a bojím..máte to někdo taky? V pondělí mi budou v porodnici tu jizvu měřit, tak jsem zvědavá.. 😕

mialagia
14. únor 2019

@dmiska tak pokud to vyjde mohl by mít přes 4kg chlapák😏náš měl o týden dřív (36+3) 2,7kg pro zajimavost..

dmiska
14. únor 2019

@mialagia jo, odhadují v termínu možná až 4,5... Já doufám v "jen" kolem 4 a ani bych se nezlobila, kdyby šel dobrovolně o něco dřív 🙂

vendelinka08
14. únor 2019

@dmiska no ty jejich odhady...brala bych to s rezervou...vetsinou tedy druhe mimco je vetsi...ale jinak bych se tim nestresovala...protoze +- 500g je hodne. Take sama nevim jak bude prdolka velka...uz ted ji mam plne bricho...a to mam do terminu jeste 6 tydnu...uz jsem na prasknuti. Vecer se nemuzu v posteli uhnizdit. Myslim ze se budu tesit na porod.

stef9328
14. únor 2019

@vendelinka08 prvni dcera tyden pred porodu mela odhad 2660g a narodila se 2760g. Ale jak se divam do prukazky 2x po sobe mela odhad tech 2660g,takze asi pak ani moc nepribirala nevim. V pondeli jdu naposledy na monitor ke svemu gynekologovy budu 37+0tt tak jsem zvedava jaky bude nase malinkata odhad. Doufam,ze nebude velka,max do 3kg doufam. A ohledne toho nocniho spanku, to je moje smrt,hruza, des, otacim se asi 2min, 10x za noc vstanu curat,pak lehnu zrovna usnu,dcera vola ze chce curat,zase vstanout, pak lehnu zase usnu, za chvili se mi chce zase curat no at uz to mam za sebou. A do 3tyho tehotenstvi bych uz asi nikdy nesla. Ve 25mit druhe dite myslim je optimalni a uz koncim😀😀😀

stef9328
14. únor 2019

holky pro Pobaveni, nase vytvory pro tatinka k Valentyna (s 2,5 letou dceru)

lenyskat
14. únor 2019

@stef9328 to je hezký ty výrobky. 🙂
No já dneska byla poprvé v porodnici, odcházela jsem po půl 11. Mazec a stále v permanenci. Zítra jdu znova, ale tentokrát do rizikové poradny, kvůli předchozí sekci.
Kamarádka mi porodila dneska v noci. Ani nestihli odjezd do porodnice zvládli to doma na chodbě. Ale vše ok. Všichni okolo mě co měli termín i později už jsou po porodu. Tak jsem zvědavá kdy to čeká mě. 🙂

lalusheee
15. únor 2019

Dneska nam konecne prijde kocarek holky. Nemuzu se dockat 😊

kreatura
15. únor 2019

Maminky, tak dnes poslední kontrola u našeho zastupujícího gynekologa a ve středu další kontrola v nemocnici. 🙂
Ani dnes pan doktor nezklamal a jsem z něho zmatená 😀
Dnes jsem 38+1, maličká je v pořádku, ale už má málo místa, takže se mu špatně kontrolovala na UZ, ozvy také horší, protože měl špatnou akustickou ozvu, ale srdce je v pořádku.
Co mě tedy překvapilo bylo to, že mě nekontroloval dole, kdy jsem před týdnem a něco byla otevřená na skoro 2 prsty, ale ok.
Malá má odhad necelé 3 kg a prý to bude drobňousek, ale pan doktor říkal, že je zvědavý jak moc se trefil... 🙂
Jinak dnes jsem byla od 3 rána vzhůru a užívala si poslíčků 😀
Upřímně doufám, že už budeme brzy každá zvlášť 🙂

stef9328
15. únor 2019

@kreatura tak za chvilicku se budeme tesit na druhou holcicku. Uz mame jednu narozenou, dva male chlapecci bojovnici taky uz na svet. Ted jste asi vy na rade. At vse dobre a bezproblemove dopadne

dzogobela
autor
15. únor 2019

Holky jen upozorneni, ze existuje ofiko skupina breznovek 2019. Kdyz si vyplnite termin porodu, tak Vas tam Konik automaticky hodi 🙂 (najdete to na profilu a v seznamu skupinek, kam patrite.) Pise tam vic mamin, nez tady a navic je to uzavrena skupinka 🙂 To jen tak bokem 🙂 (Jeste existuje nejaka dalsi skupina, ale tam se musite pridat samy a navic mam pocit, ze to tam moc nefrci 🙂 )

dzogobela
autor
15. únor 2019

@stef9328 ono uz je tech deti vic, kolem Vanoc se to nejak rozrodilo 😀

dmiska
15. únor 2019

@dzogobela mně hlavně ta skupina přijde přehlednější - tady se člověk ztrácí, když to nesleduje stále...

dzogobela
autor
15. únor 2019

@dmiska jojo, kdyz ctes furt vsechno, tak dobry, ale jinak uz to zpetne neprocitam, ztracim se 🙂

lalusheee
15. únor 2019

A je to domaaaaa,jupiii

Strana