Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@eviicka jsem rada, ze tu mam taky nejakou kojilku s kym se muzu poradit. Hele malymu bude za mesic 2 a pul roku a kojim docela dost jeste. 7x az 10x za tech 24 hodin. Dr. to nevi, nikdo se me neptal a ja nic nerikala, nechtela jsem si kazit s ni dobrou atmosferu kdyby nahodou, to proste po zkusenostech s jinymi dr, jeji manzel, ktery je taky gynekolog, maji ordinaci spolu, tak ten mi dal prednasku uz kdyz bylo malymu 10 mesicu. Ale ona mi prijde vic respektujici. Vitaminy mam brat tak jako tak, tak ted beru, ale potom uz asi nebudu, jen si koupim tekute zelezo s vitaminama na prirodni bazi Floradix plus, budu to brat se synem a jinak rybi olej. No a zatim to jako na nejaky odstav nevypada, nabizim hlavne jidlo, ale kdyz on chce, nehnu s nim. Jsem zvedava, jestli dojde mliko a co se bude dit dal, ale tipuju, ze se bude kojit normalne dal na sucho nebo mliko treba nedojde. Jinak co bude po porodu-vubec si nepripoustim, ze by to neslo, hodlam pro to udelat vse mozne, nemozne, kdyz kojit muzeme, tak by nemel byt problem s dalsim. Bude dulezity brzky kontakt, hned na telo, pokud to dovoli stav a proste mit potom jen dite u sebe, co nejvic kontaktu mazlit se, tulit. Pokud mozno bez leku pri porodu. Ja jsem rozhodnuta dite nedat z ruky, chci si vynahradit, co jsem podelala u prvniho. Kdyz se tohle dodrzi, problem s kojenim vetsinou po porodu neni.
@everyone je tak to urcite, to bude fajn. Neboj to nic nebude, jsme vic prokrveny, me se nedavno spustila krev z nosu normalne v noci me to vzbudilo, az jsem se zacla davit, ze mi to steklo do krku. Jinak ja se musim priznat, ja sex mela snad asi 2x od poceti. Jeste, ze manzel je taky linej.
Holky, vím, že je to zatím předčasné - ale zase tam, kde se musí registrovat, už to bude aktuální 🙂 Přemýšlíte už o porodnici?
Já byla s Adriankou i Fanouškem v Hořovicích a byla jsem tam spokojená v obou případech, ale z důvodu velkého zájmu, tam jsou často stop stavy (není tam nutná registrace a jsou poměrně populární), už minule u Fanouška to bylo tip ťop - byla jsem předposlední koho přijali ze sálu na šestinedělí a pak už dávali maminky na gynekologické oddělení, kde nemůžeš mít miminko u sebe a musíš za ním docházet.
S tou přeplněností to nevypadá aktuálně o moc lépe a nechci to riskovat, Chodím tam na kontroly, ale předběžně jsem se na základě různých pozitivních recenzí registrovala v Rakovníku 🙂
@michaela_2 ja bych rekla, ze ten Rakovnik je lepsi volba nez Horovice. V tech Horovicich co vim moc respektujici nejsou. Ja bych hrozne chtela Cheb, ale mame to z Plzne docela daleko, mozna tak hodinu a pul cesty. Ja s prvnim byla u Mulacu, porodni plan splnili, ale byla jsem neiformovana, tak ze jsem dovolila kde co. Nikdo se me na nic neptal, neinformoval. Vim, ze v Chebu bych byla v klidu a nemusela mit snat ani porodni plan, k Mulacum si vezmu drive vyslevene prani, snad s tim nebude problem. Jinak maji tam nove pry vany a porodni boxy. Mame to tam 10 minut a jinak jsem nemela s nikym problem, jen jsem po porodu mela obrovsky trauma a doted se s tim vyrovnavam, i kdyz pro nekoho normalni nemocnicni porod jako vsude jinde, pro me ukradeny porod a ukradene chvilky s mym miminkem. Plus treba ja se sla osprchovat a prijdu zpet a dite nikde, pichli mu po porodu vitamin k aniz by me nekdo informoval, po porodu dite odvezli asi na 4 hodiny nebo 6 hodin, uz ani nevim, aniz by nekdo neco rekl, vysvetlil, proste klasika a ja to brala, ze se to tak proste dela. Ted vim, ze tohle uz nechci. Hodlam se druhym porodem psychicky zahojit😀
@kreatura akorát sem přiběhla od dr......v pořádku jsou, jen se nechtějí moc fotit a pořád se schovávají, takže mam zase fotku, kde je jedno vidět a druhý jen tak z půlky :D ale ručičky, nožičky a nosánek mají a tlukoucí srdíčko, tak je to fajn.......jedno má už 31mm a dr se divila, že je nějaký velký, druhý je o trošku menší, toho neměřila. já už se taky nemůžu dočkat, hlavně se těšim na ten screening. Manžel už se taky těší, ten se pořád diví, že ho na prohlídkách nechci :D
@kreatura tak to chápu, že někdo musel hlídat.......já si jdu příští středu pro průkazku a na krev, pak nás pošle na screening, akorát to teda bude jen taktak.....příští středu budu 11+5....... dneska si jedu půjčit o kamarádky angelsound, tak doufam, že bysme mohli něco slyšet, abych manžela uklidnila a taky z toho něco měl :D
@baruda Přesně tak a proto se teď stěhujeme, takže balím, uklízím a tak 😀 Do toho si chci udělat nějákou výbavičku, tak jsem pletla a teď háčkuji 😀 ( nedělám to furt, jen když kluci dovolí a spí, nebo si sami hrají a nejsme venku 😀 ) Takže většinou po večerech a nocích, nebo přes den 🙂
@baruda Jojo, tak s klukama jsem si uháčkovala dvě deky, pro každého jednu, více se mi nechtělo, neměla jsem něják chuť něco dělat a výbavu a nakupování jsem si nechávala na první týden v lednu, termín jsem měla v půlce února no a ejhle, byla jsem v porodnici 2 týdny před porodem a týden, kdy jsem si chtěla chystat výbavičku se kluci narodili 😀 Doma skoro nic, takže tentokrát to řeším ještě méně, protože manžel to zvládl obstarat a nachystat sám, podle mých pokynů 😀 Ale jen toho pleteného a háčkovaného chci po sobě něják více, takže pomalu dělám už teď, stejně to nestihnu 😀
@mysek No, já byla spokojená - Fanoušek se narodil za necelou hodinku a půl po příjezdu do porodnice, takže ono ani nebylo moc co pokazit na tom 🙂) PA i paní doktorka Pelikánová, které jsem měla, byly neskutečně empatické, porod proběhl bez nástřihu, bez šití, přes 2h nás nechali na sále s malým odpočívat a pak převezli na pokojík - já byla moc spokojená.
Ale na tom šestinedělí, jak je přeplněno, už to bylo horší no 😀
Co vím, tak některé maminky nebyly moc spokojené s pomocí ohledně kojení, pokud jim to s miminkem zpočátku nešlo jak z učebnice - ale to se také týká toho šestinedělí.....
Ale Rakovník dopadá v recenzích suverénně nejlíp, tak jsem zvědavá 🙂
@baruda Jojo, ale tak stejně dříve jak na začátku ledna nemám v plánu nic řešit 🙂 Kromě tedy toho pletení a šití a tak, protože nejsem blesk a trvá mi to, takže to pomalu dělám už od teď, ale nákup oblečení a tak budu řešit později 🙂 A hlavně, něco po klucích mám, takže jen něco holčičího koupím a bude to 😀
Holky..tak jak se ochladilo..zjistila jsem ze uz me zacina vse tlacit..budu se muset podivat po nejakych tehu kalhotach...prece jen mam uz dve kila nahore...a je to znat...
@vendelinka08 tak to já naopak zjistila, že mi jsou všechny kalhoty hrozně velký :D
Kluci dnes odjeli s babi a dedou k tete..takze jsem nakoupila barvu a jdu premalovat tu stenu v kuchyni..kde mam otisky deti..at je to tam pekne..jeste jsem stihla knihovnu a obalit ucebnice pro syna...za tyden nam to zacne...se mi o tom i zdalo...takze posledni tyden..kdy mohu rano vstat kdy se mi chce...
@baruda To asi jo, no my taky, já ty nejmenší taky už nemám, dávala jsem je pryč, takže musím se podívat do krabice co mi vůbec zbylo 😀 větší už jsem si nechávala, hlavně zahradníčky tak, protože je mám moc ráda 😀 Ale něco na pěkno stejně budeme muset koupit a jestli se potvrdí ta holčička, tak nějáké šatičky si taky neodpustím 😀

Holky já jsem včera po sexu měla na toaleťáku 2 kapky krve, jinak nic. K dr. jsem volala a říkala, že mě nejspíš praskla žilka nebo mám překrvený čípek. Na kontrolu nemusím, jelikož mi nic jiného není a bylo to jednorázově a trošku. Jenže jsem teď nějaká nesvá :( nevím jak se uklidnit. Už mám ale objednaný Angelsounds, tak snad ten mi pomůže se dát do klidu 🙂