icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

svobodpetika
29. srp 2018

Holky kočárek to je téma 😀 já měla na prvního Easy Walker Sky a byla jsem spokojená ale přidala jsem ho 😀 teď nevím jestli zase koupit nebo něco jiného ale na kočárky jsem strašně náročná 😀 nechci polský a nesnáším právě ty vajíčkové (skořepiny) když se mi nějaký líbí není moc do terénu a příšerně dráhy 😀

dmiska
29. srp 2018

Nechci vám brat iluze, ale popravdě to, jestli s kočárkem dělám parádu jsem vždy řešila až jako poslední. Důležitá pro mě byla ovladatelnost a praktičnost a na procházce jsem nejčastěji řešila to, že mi brečí dítě a že se mi pod kočárek motá vlastní pes 🤣
To, že bych se vesele bezstarostne prochazela a říkala si "já mám ale hezky kočárek" se mi fakt moc nestávalo ;)

vendelinka08
29. srp 2018

@dmiska no ja hlavne hledam takovy..ktery je prakticky a splnuje co nejvice mych pozadavku..a vetsinou to nejsou ty designove kocarky...a tech pozadavku mam celkem dost...ale jak rikam..hlavne praktickych.

mysek
29. srp 2018

Ja jsem chtela hlavne, aby nebyl moc tezky. A prve jsem se rozhodovala podle recenzi na emiminu. A vybrala jsem ten takko laret, mel 100% hodnoceni a ja to s nim opravdu tak mela a jedina nevyhoda, to jsem musela dat za pravdu horsi pristup do kosiku, ale vzdy jsem tam toho narvala stejne dost. Ocenila jsem hlavne nafukovaci vetsi kola, mame tady fakt spatny teren a vsechno zvladnul i pole hrbolaty a kameny. Potom velka korba, jedna z nejvetsich, nemusela jsem brzo prechazet na sportak a sportak nam vydrzel doted, nemusela jsem vubec porizovat golfky. Jedina nevyhoda jeste, ze jsem koupila hraskove zeleny a kdyz jsme jeli tim polem treba, tak na nej dost sli broucci ty cerny litajici😊ale jinak je super vesely a dobre videt. Jinak zacinam mit zase nejaky zoufalstvi, malej zase jeste nespi. Predevcirem se mi ho podarilo uspat ve ctvrt na 3 v noci a po 4 nevyspanych nocich vcera usnul ve 23:45 a ja se aspon trochu vyspala a ted je 23:40 a ja uspavam, asi je to na dobre ceste a vypada to, ze snad usne, ale mam pocit, ze si chvilku neodpocnu, ze nemam vubec chvili klid. A ani u toho kojeni nevydrzi v klidu a musi porad neco delat s rukama a nohama a je uz uplne z toho silim, kojeni s nim miluju, ale tohle mi to kazi, porad mi musi ohrabavat druhy prso, alespon se mi povedlo mu zakazat bradavku, protoze to bych mu tu ruku snad i zlomila, co se ve me odehrava, ale musi tam porad tu ruku mit a neco s ni delat a nedari se mi to odbourat. Vzdy jen na chvili a potom to dela zase. Jinak dnes cely den v pohybu a stejne jde spat takhle pozde, byli jsme na vylete v Konstantinkach a na Gutstejne, to byl hotovej a usnul po ceste zpet a potom az do vecera u nas v hospode na terase, kde radil s detma, s jednim klukem tam celou dobu litali a jezdil na odrazedle a zkratka se nezastavil. Jako jediny reseni bylo, ze nespal pres den a to sel spat mezi tou 8-10, ale ted jak jsme dost venku nebo byli ty horka, tak zase zacal odpol. spanek vyzadovat. Jako nekdy je dobry, ze si zdrimnu taky, ale je to dan, za potom jdeme pozde. No nic, ted uz spi, snad z toho aspon malinko vyroste a druhy chci hodnou klidnou holcicku nebo z toho zesilim, jestli budu mit druhyho mega akcnaka hyaktivistu. Dneska jsem tam videla si hrat holcicku na pisku celou dobu s maminkou a dalsi dve holcicky uz vetsi na houpackach, dalsi se lisala k mamince a muj hypernak tam celou dobu jezdil na odrazedle jak magor a nebo behal a pistel radosti, za tu dobu nekolikrat spadnul a to jsem mu byla porad v patach, nic hroznyho, ale porad jsem musela vyhodnocovat potencionalni nebezpeci a cekovat to. A vcera mi spadnul z okna z parapetu, kdyz jsem prebirala balik, chytila jsem ho, tak ze nespadnul na zem, ale bouchnul se o topeni a poranil si dasen a na noze modrina. Dopadlo to dobre a nakonec ma i zoubek v poradku. Mam tak od jeho roka a pul podezreni na ADHD, ale nechci ho nalepkovat a manzel mi porad do kola rika, ze na nem neco furt hledam a ze je to uplne normalni zivy kluk, ale ja z toho fakt uz nekdy silim a jsem z toho fakt vycerpana, mam pocit, ze nemam jedno dite, ale tak 3. Potrebovala jsem se z toho vypsat.😊Nemuzu to zmenit, ze je hyper, ale prijmout to a to se vetsinou dari, ale ted jak je cloveku blbe a unava, tak mam krizi. Dalsi vec co me trapi, ze ja bych vubec nenalepkovala, protoze my nebo treba nasi s nim dokazeme poradit a prijimame ho a milujeme takovy jaky je, tchanojc by si s nim neporadili a nebo mu budou rikat hnusny a poskozujici veci, tak ze od nich jen tak hlidany nebude pokud by vylozene on sam treba nechtel, navstevu rozdejcham, ale jednou se desim skoly nebo skolky. Nase skolka tady na vesnici je takova ta klasicka, tuten je zlobivej a tuten je hodnej, rvani na deti a nuceni do jidla, no proste stara skola, ale na druhou stranu ty deti zvladaji a par deti jsem se ptala, jestli se jim tam libi a jestli jsou ucitelky hodny a oni rekly, ze jo a syn tam bude chodit jen rok. A rikam si, ze kdyz bude nejhur, kdyby tam byl nestastny, je moznost ho nechat doma a holt by chodil jen na prezkouseni. No ale skola? No nic to uz hrozne predchazim a omlouvam se za sloh, ale mela jsez z toho nejakou depku.😊Dobrou noc vsem.😉

michaela_2
30. srp 2018

@mysek Snad byla noc ok! 🙂 a odpočinula sis. Hodně ve tvém popisu vidím našeho Fandu. On se prostě nezastaví, ani na minutku. U jídla nevydrží sedět, ale pořád slejzá ze židle, otáčí se, vrtí se, když už ho okřiknu, tak alespoň mává nohou 😃 Samozřejmě následkem toho furt něco vylejvá, rozbíjí...........Těch úrazů co už měl. Ve školce to zvládá navzdory mé obavě dobře, mají tedy naprosto úžasné paní učitelky! Které si s ním poradí a vesměs ani moc nežalují 🙂) On je zase na druhou stranu takový šašek roztomilý, že si umí lidi získat, není to typ nesnesitelného dítěte, které leze na nervy, ale být s ním, je šíleně vyčerpávající, protože člověk musí mít oči i vzadu. Čím je starší, bohužel nemohu říct, že se to lepší - naopak, jeho nápady a schopnosti nabývají konstruktivnějších a nebezpečnějších rozměrů...........
Neexistuje aby si v klidu hrál třeba s kostkama, autíčkama, nechce abych mu četla............jen v noci nebo ráno se přijde pomazlit, to je v klidu.

Oproti dceři, která byla naprostý kliďas už od narození a od roka si vydržela hrát na jednom místě se 2 hračkami, je to naprostý protiklad.

Jsem strašně zvědavá, jaké bude povahově to třetí a nejspíš i kvůli tomuhle, se podvědomě toho kluka trošku ,,bojím". Mě je ve své podstatě jedno, jestli to bude kluk nebo holka, ale mám strach, že druhého Fanouška už nezvládnu 😃

Jinak manžel mi také říká, že takového kluka si vždy přál - a ostatně já také! než aby stál zakřiknutě někde v koutku, ale zase někdy už je to fakt moc. Jezdíme na hory s několika známýma a jejich synama v podobném věku a i mezi těma ,,živýma normálníma klukama", je prostě vidět ta abnormální aktivita, nepozornost a taková roztržitost u Fandy, těžko se to popisuje..........

vladusa85
30. srp 2018

Dneska v noci mě vzbudila ostrá bolest v podbřišku na pravé straně (ve stejném místě jako na slepák, kterej už je dávno venku...), teď přes den mě píchá zase na levé straně.... Může to být roztahováním dělohy? U prvního dítěte jsem nic takového neměla....

mysek
30. srp 2018

@michaela_2 tak to je presne ono, to je Vasik. Taky neni zly, agresivni a lidi ho maji radi. Jen obcas ma treba blbou chvilku, ze placne nebo kopne psa, ale ne moc, ze by to bolelo, ale udela to. To samy me nekolikrat pohladi, da sam pusu a pak se treba k nemu naklonim a on me placne. A obcas vyhodi pisek do vzduchu nebo na dite. Porad ho musim mit na ocich, abych tomu zabranila. Jinak se s nim dost nasmejeme, ale s manzelem zadny zivot ted, zijeme zivot proste ve 3. Ale nastesti nasi obcas pres den pohlidaji a my byli asi 2x v kine. Dalsiho Vasika uz taky prosim ne😀jeden bohate staci.

mysek
30. srp 2018

@vladusa85 mam to, kdyz se blbe rychle zvednu nebo psiknu a nedam na to jakoby pozor, tak mi tam potom uplne pichne, rejpne a chvili to boli.

mysek
31. srp 2018

Tak je to asi tady, prestalo mi byt blbe a zacaly me migreny😢😭

hribek
31. srp 2018

@mysek zkus paralen a horcik, to me poradila gyndarka, jinak nesmime nic ☹

vendelinka08
1. zář 2018

Holky..tak uz tyden nepocituji nevolnost a i ta unava je lepsi...mam trochu obavu..aby bylo vse v poradku. Jsem 10tt...ve stredu jdu na gyndu..doufam se se prdolka ma dobre...

vendelinka08
1. zář 2018

A na screening jsu az za tri tydny 20.9. To uz budu vice jak 13tt...

mysek
1. zář 2018

@vendelinka08 take jsem to chvilkama mela, ze jsem necitila bolest podbrisku tolik a neni mi tak spatne, ale uz mam druhy den silenou migrenu, chce se mi z toho az brecet a to jsem mela i u Vasika, nevolnost presla a zacly migreny, ktery trvaly vzdy 3 dny. Nemuzu vubec nic, uplne mi tepe snad cely mozek a sileny tlak i za ocima a mam pocit, ze mi vyskoci. Lezim s hadrem na hlave, ani nebudu schopna uvarit. U nas je akce louceni s prazdnina a tesila jsem se, ale kluci pujdou sami a prijedou i tchanojc a ja budu doma. Uz aby to bylo, potrebuju ticho nebo mi bouchne hlava. Neboj, urcite se ma dobre, uz se prehoupavas do druheho trimestru.

monullka1
1. zář 2018

@vendelinka08 taky jdu docela pozde na screening, az ve 14tt 🙄

vendelinka08
1. zář 2018

@mysek tak to si uzivas...ja mela nabeh na migrenu jen jednou...a i to mi stacilo. Nedokazu si predstavit jak musis trpet...a jeste ted kdyz clovek nic moc nemuze. Ja mam konecne elan neco delat. Je mi i lito ze uz prazdniny konci...i kdyz letos pro me byly takove vselijake...nebyla jsem schopna si je poradne uzit....pristi tyden jedu do Brna tak se mrknu po nejakych tehu kalhotach, zacina me vse tlacit. A i podprsenku..nejlepe nejakou bez kostic...

vendelinka08
2. zář 2018

Uz at je streda a ja vim ze je vse ok....jsem z toho fakt nesva...dokonce mi nevadi leze na brise...do ted mi to vadilo...jak mi nebylo moc dobre...po lonske zkusenosti se tech obav asi jen tak nezbavim. Rada bych byla v klidu...

mysek
2. zář 2018

@vendelinka08 to uz utece do stredy, chapu te, take jsem nesva, do toho 12.teho tydne je to takove napjate. Ja jdu v utery a take na to cekam, jak na smilovani. Je mi take lip a tolik me neboli to bricho. Dneska me zatim ta hlava jeste neboli, ale unavena teda jsem...Mame ted trochu strasti, moje skvela kamaradka me pozadala, abych ji pohlidala v srpnu syna 2 a trictvrte roku, tesilo me, ze mi dava duveru, rikala jsem si Vasa bude aspon s nejakym ditetem a dostala jsem za to nejaky maly peniz. Dohromady jsem hludala 5x v rozmezi celeho srpna vzdy od 8 do 1h, mela jsem za ten jeden den 250 kc a i jsem mu davala jidlo vsechno i obed. Prvni hlidani pokaslaval, rikala jsem si asi nejaka doznivajici nemoc, rikam dobry snad to nic neni, zada me o dalsi hlidani na ktere jsme domluvene nebyly, rikam rada, ale jen pokud bude 100% zdrav, ze jsem tehotna a ted mam strach bojovat s nejakou nemoci. Nic na to nenapsala a rano mi ho privedla a rika mi, ze rano 2x zakaslal, ale jinak nic, zadna ryma a ze to bude z toho vzduchu nebo ma treba nejakou alergii, u nas doma ryma jak vrata a chrchel a v takovy situaci ja nevim, co mam delat, proste neumim ji zavolat a rict prijed si pro nej, kdyz podle ni je uplne zdravy. No takhle jsem ho dohlidala a jeste 3x a nejak jsme to prezili, obcas mi rano poboliva v krku a pak uz nic. No ale co ted resime, malej se zacal pres plinu drbat na zadecku a desne plakat, ze ho to boli. Manzel ma problemy uz 14 dni a ja taky, ale me teda nesvedi vevnitr, jen okolo. A mame podezreni, ze jsme asi od nej chytli roupy, zatim zadny dukaz nemam, takze jen dodrzujeme hygienu, porad se sprchujeme a koupim bylinny kapky od nadeje na odcerveni, sice je v tom alkohol, ale holt to necham pro malyho a pro me vzdy vyprchat a bude to snad ok. Nez chemii, zkusim nejdriv to a uvidime. Jinak malej nesel spat odpol. vcera, tak ze usnul v 8, ale do 9 se vzbudil 3x s placem a potom uz mel vyspano a sel spat znovu asi ve 3 v noci. Tak ze dnes jsem jak prejeta a teprve nam pujdu delat cesnecku, pry to cervici nemaji radi. No jinak kamaradka samozrejme, ze jeji malej zadny problemy nema. To je hrozny, vzdy se vidime jednou za cas a vzdy od nich neco mame, malej mel od nich 7. nemoc a ja prve uplne brutal strevni chtipku, jsem mela tyden zimnice a jen jsem zvracela, proste je na tohle u me fakt pitoma a uz s ni asi nechci mit nic spolecnyho, beztak se mi ozyvala jen kdyz neco potrebovala a jak chodi ted do prace, plus ma jeste dalsi 2 deti, nema cas, ja se ji porad ozyvala a ona jen kdyz potrebovala pujcit cestovni postylku nebo ted s tim hlidanim a nebo kdyz chtela zjistit, kde je vyhlidka na letadla. Mozna jsem prehnana, ale ona to zase neresi vubec no. Tak jen, ze ted mame asi radosti, jeji malej uz je skolkovej, tak ze ta pravdepodobnost je docela velka. No nic, tak jsem si zase ulevila. A neboj, vse bude v poradku.😉

michaela_2
2. zář 2018

@mysek Teď jsem si vzpomněla, jak jedna naše příbuzná přivedla k tehdy 5tydennimu Fanouskovi svoje děti, které od rána ,,jen” třikrát zvracely :D poblindily se i u nás. Od te doby bych ani nespocitala kolikrát u nás byli nastydli a nebo my jeli k nim a oni nás neupozornili, ze jsou děti nemocné ....Jak píšeš, někdo to bohužel absolutně neřeší :(

mysek
2. zář 2018

@michaela_2 noo taky pekny, ja to proste nechapu, fakt mi to nejde na rozum. Jako ona i s tim klukem se 7. nemoci chodila do bazenu, ze se mu to lip hoji, normalne na ten kurz mezi ty ostatni deti. No ja blba, jsem mu dala od nas napit, kdyz ziznive koukal, ze chce taky, potom davam Vasovi. Cekali jsme na ni venku, kdyz byla v kramu. A potom mi po pul hodiny rika, jak mel horecku a nejaky bolaky, ale nic dobry, nic mu jinak neni a je v pohode. A ja ji rikam tvl ja mu dala od nas napit, kdyz jsme na tebe cekali a za asi 5 dni to malej mel a ten teda tyden probrecel a nejedl mi vubec. Mel to hodne. No a tchanojc to jsou taky dva. Malymu byli 3 mesice a tchyne ho pusinkovala s cervenym nosem a ucpanyma dutinama. Ve dverich uz ji rikam ty mas rymu tyjo a ona no to uz je ted dobry, ale 3 dny zpatky jsem myslela, ze umru a ze rymu uplne nesnasi. A jako co to mimino si rikam pro sebe. Jako uz i manzel na ni vyjel at ho hepusinkuje, ze nechceme, aby neco chytil. V tu dobu jsem hodne resila ockovani, aby byl zdravej, tak ze jsem byla na mrtvici. Nebo v zime tchan s chripkou a my navsteve, kdy nebyl ani v praci, ze mu bylo blbe a odpoledne rika ja mam asi chripku. Odnesli jsme to vsichni, ha k tomu pasovy opar a malej tudiz nestovice. Ja doufam, ze s druhym to nebudu tolik hrotit a privolavat a zaroven, ze budu vic asertivni. Akorat, ze u nich nikdy nikdo nevi, kdyz na velky navsteve tchyne chrapti, evidentne je nastydla, ale na otazku rekne ne me to jen sedlo na hlasivky, ze honila v noci psa, aby mu vyndala z tlamy jezka samozrejme v nocni kosili, tak ze proste nastydla. Ale je to marny, proste byt vic nad veci, vic asertivni a bezblaznit se z toho, to je muj plan k dalsimu ditku.😀

vendelinka08
2. zář 2018

@mysek tak ja tohle resim hodne a vzdy se ptam kdyz mame jet na navstevu..jestli jsou vsichni zdravi. Jako toto bych netolerovala...kdo pak k detem vstava a lita kolem nej? Oni? Ne..my matky. Takze v tomto jsem striktni..ja s nemocnyma klukama take nikam nechodim. Ani do skolky ani do skoly nedavam nenocne deti.

vendelinka08
2. zář 2018

@vendelinka08 je to od nich opravdu nezodpovedne... a kamaradce bych uz v tomto pripade nehlidala...asi te fakt vicemene vyuziva...nebo pouze kdyz bude zdravy..jinak nic.

mysek
2. zář 2018

Ano to mas pravdu, no myslela jsem, ze to staci proste rict, ale nestacilo to. Tak se budu taky vzdy ptat a kdyz se mi nekdo nebude zdat, navstevu ukoncime. Musim se to take naucit byt vic nekompromisni.

vendelinka08
2. zář 2018

@mysek jak rikas..pak to odnesou vsichni..i my dospeli...kdyz se s kamoskou mame setkat..tak vzdy planujeme s rezervou..proste musi byt vsechny deti zdrave...a kdyz nejsou tak to jeste ten den zrusime..vsak se muzeme videt jiny den.

kacka214
2. zář 2018

Mám to podobně. Mám strach z nemocí a i kvůli tomu nechodím do práce, doktorka si to nepřeje a já jsem opatrná. Včera nám strýc, který je u nás na návštěvě na pár týdnů oznámil,ze ho bolí v krku a pokašlává. Já mega znervoznila a šla s pravdou ven. Dohodli jsme se, že se na nějakou dobu odstěhovali. Je mi to kvůli němu hrozně blbý,ale já měla takový strach 😐 s naší minulostí prostě nechci nic zbytečně riskovat.

vendelinka08
3. zář 2018

Holky...tak hlasim..dnes rano odvedeni kluci do skoly...jeden 4 trida a jeden prvnacek. Jsem ko....jeste musim skocit do papiraku pro dalsi obaly na sesity a ucebnice...uz mi skoncila pohoda. Jsem zvedava jak to budu davat...delam masaze a chtela jsem do konce roku..ale nevim nevim...uvidim jak se budu citit. Budu litat kolem kluku a odpoledne do prace...a myslim ze fyzicky to asi uz nebudu davat. Prece jen je to fyzicky narocne.

vendelinka08
3. zář 2018

A to ranni vstavani...ty prazdniny me uplne rozmazlily..😊

michaela_2
3. zář 2018

Tak my už máme doma také školáka - nebo tedy školačku 🙂). Adrianka je nadšená, vyzvedla pak se mnou po obědě Fanouška (ten měl dnes zase premiéru v nové školce), vítali se spolu jako kdyby se neviděli dva roky 😀

lalusheee
3. zář 2018

Ahoj holkyyy. No tak já hlásím jsem 10+2. Po týdnu dovolený v práci a nevolnosti a zvracení ustoupili jsem lehce unavená ale už je mi líp, konečně. A co vy? 10.9 mám odběry u svy doktorky a 24.9 screening.. Snad bude vše ok.

vladusa85
3. zář 2018

@lalusheee 10+3, dneska jsem byla na odběrech..... brali 5 zkumavek, jehla tlustá jako kůl, ruka oteklá a fialová, 17.9. jdu na screening, nevolnosti už jsou také lepší.... Takže zatim celkem dobré 😉

lalusheee
3. zář 2018

@vladusa85 neee. Já jako zdravotník se Teda hrozně bojím odběrů. Nestraš 🙈

Strana