icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

maryoneta
3. zář 2018

Ahoj holky, přidávám se k březňátkům. Zítra 12+0 si jdu pro průkazku 🙂

lalusheee
3. zář 2018

@maryoneta juuu ve 12tt se dává už průkazka? Tak to ji možná dostanu příští týden? Ale to budu 11tt.. To je asi brzo ne?

dmiska
3. zář 2018

@lalusheee jak "už"? Vždyť pak už se nosí na screening, na registraci do porodnice (tam kde se brzy registruje) apod. To je právě jen tak tak ;)

maryoneta
3. zář 2018

jj, taky mi to přišlo všechno nějak pozdě ... Jako nezkušená prvorodička jsem chtěla všechno nejlíp hned 🙂 Na screening jdu dokonce až 13+1

lotta1234
3. zář 2018

Dnes som stala v rade na mesacnik pred dopravnym podnikom a urobilo sa mi tak zle, ze ma museli kriesit zamestnanci. Takze bacha na zavraty z dlhsieho statia. Nikdy by som neverila, ze sa mi to stane, prislo to hrozne nahle - zatmenie pred ocami, strata rovnovahy, studeny pot. Davajte si pozor 🙂

maryoneta
3. zář 2018

@lotta1234 to znám :( s nízkým tlakem jsem na podobné závratě trpěla i jako netěhotná a teď se nejsem skoro ani schopná zvednout ze židle bez toho abych se něčeho nepřidržovala. Naštěstí jsou ty největší horka pryč, to bylo pro mě za trest

lalusheee
3. zář 2018

@dmiska je to moje první miminko takže nejsem tak sběhlá jako ostatní maminky. 🤨

lotta1234
3. zář 2018

@maryoneta Ja mam tiez celozivotne mizerny tlak, ale nikdy mi z toho nic nebolo. No, priserny zazitok. Inak, vitaj v skupine 🙂

@lalusheee Ja dostanem preukaz tento piatok na prvej poradni (budem 12+1), ale cosi tam vypisovala uz pred mesiacom, len mi ju este nechcela dat :D

vendelinka08
3. zář 2018

Tak ja zhluboka dychala dnes ve tride..jelikoz nas tam bylo moc a vzduch silene vydychany...tak kdyby to na me slo...sla bych na vzduch. Jinak ja jsem 10+4 a ve stredu si jdu pro prukazku...odbery mam za sebou a ted staci jen moc. Na screening jdu 20.9. Pokud bude vse ok..tak bychom to 22.9. Oznsmi rodine..manzel bude dlavit narozky..tak kdyz uz se tam vsichni potkame...no uvidime. Nejsk se ny to nesesim...oni tedy jasat nebudou. Je to treti mimco..ne uplne planovane...ale i tak se s tim srovnaji..jen to bude sok.

vendelinka08
3. zář 2018

Omlouvam se za preklepy 😊

maryoneta
3. zář 2018

děkuji za přivítání. Jinak termín mám zatím 19.3., a doufám že to stihnu....jinak to bude beran, a to se doma sežereme 😀

vendelinka08
3. zář 2018

@maryoneta no ja jsem take beran a mimco si asi porodim k narozkam...termin mam 28.3. A ja jsem 25.3.

vendelinka08
3. zář 2018

Jo a doma mam lva a strelce..vsichni jsme ohniva znameni...takze mazec. Jen manzel je pri zemi.

everyone
3. zář 2018

@maryoneta taky jsem zitra 12+0 🙂

merope
3. zář 2018

@maryoneta Ahoj, já jen tak viděla téma a nakoukla, u dubňátek je nějak ticho 🙂 - můj chlap se naopak hrozně na beránka těší, že bude mít parťáka. Jen u nás to vypadá spíše na býka, tak uvidím (jsem se napoprvý nejspíše přepočítala a stejně je to hrana beran-býk).

michaela_2
3. zář 2018

@lalusheee mě teda u dcery i syna dávala tehdy gynekolozka prukazku taky až ve 12 týdnu 🙂 říkala ze di te doby je to nejistý - pamatuju jak mi ten přístup vadil :D Je to fakt jak jde 🙂 někdo dává se srdeční akci a někdo až déle

lalusheee
3. zář 2018

@michaela_2 že? Já právě taky ještě nemám... Ale v pondělí jdu a to budu 11 tt tak sem zvědavá, ale těch odběru se bojím 🙈 moč neříkala že mám vzít.. Tak nebudu brát.

maryoneta
3. zář 2018

@merope Ahoj, dělám to stejně, občas nakukuju do únorňátek, abych věděla, co mě čeká k řešení za pár týdnů🙂 🙂 a na co se mám těšit 🙂 ..... a samozřejmě je ve výsledku jedno, jaké znamení to bude. Nechť je i zdravý beránek🙂.... Jen můj chlap mě straší, že s mou povahou to bude mít on sám těžké, jestli doma bude další tvrdá hlava 😀

maryoneta
3. zář 2018

@vendelinka08 krásný dáreček si k narozeninám nadělíš 🙂

vendelinka08
3. zář 2018

no, mě dají průkazku tento týden, protože do screeningu už ke svému Dr. nepůjdu a potřebuji průkazku právě na ten screening. On má pak dovču a to už by bylo takové natěsno.

merope
3. zář 2018

@maryoneta Nojo, já se hlavně těším, že mi snad přestane být blbě 😀.

mysek
3. zář 2018

Tak me u prvniho rekl doktor v tom 6. tydnu, at to rekneme max. rodině, ze bud se to udrzi nebo ne, trochu me to rozhodilo si pamatuju a ted jsem byla od zacatku u jeho zeny a to jsem se zase divila, ze jsem dostala prukazku pri druhe navsteve jeste pred ultrazvukem. Zitra jdu na screening ke sve doktorce a brzo vstavame, jinak Vasik mi dava fest zabrat a na vsechno neci a vsechno problem, vsude dela bordel, no dneska jsem byla z neho strhana a mela jsem namozeny bricho. Ale uz mi neni spatne, jen ta hlava no, to je proste taky peklo a unava zatim take porad. Jsem nejaky 12. tyden, termin 16.3. A dalsiho berana prosim uz ne, chci hodnou klidnou holcicku😀 jinak zitra maji nasi dovolenou jeste a chteji si vzit Vasika na den, tak ze po screeningu jim ho odvezeme, manzel ma odpoledni a ja budu mit chvili free zase. Nasi jsou fakt bezva a nemaji moc casu, ale dost se snazi, jeste mi daji domu polivku a obalenou cuketu a syr na dalsi den. Jsem fakt za ne rada, akorat jim to asi uplne neumim dat najevo, vychovu jsme meli dost chladnou, ale co mame Vasika, na zacatku to bylo napjate a byli jsme s mamkou porad v sobe, kvuli ockovani, ze nemame dudlika, ze neji atd a ted je vse super, mamka me respektuje a snazi se mi pomoct a mame k sobe trochu bliz. Jinak k tomu tlaku, ja na to trpim hodne, normalne i netehotna mam 110 a ke konci tehu s Vasou jsem mela i 90, ale nikdo nic nerikal. Tehu obleceni porad shanim, ale nemuzu si porad nejak vybrat, chci neco levnyho, no a mam vybranou tu nosici a tehotenskou bundu a porad se rozmyslim, ale asi ji vezmu. Holky a jste tady nektera, co se planuje nejak pripravit na porod? Chcete mit nejake pozadavky k porodu? Diky a at je vam take lip, je to uleva.

dmiska
4. zář 2018

@mysek stejně jako poprvé, i teď budu ke konci pít maliník a cvičit s Aniballem. Minule se to vyplatilo. Žádné speciální požadavky a porodní plán jsem jako prvorodicka neměla, protože to, co bylo pro mě nejvíc důležité, dělají ve vybrané porodnici automaticky, a věci jako zda dávat nějaké tisíci léky apod. jsem chtěla rozhodnout až podle situace - přeci jen jsem nevěděla, do čeho jdu 🙂
Jen jsem jim při příjmu a pak znovu na sále řekla, že jsem cvičila s Aniballem a na vše ostatní se ptali, když to šlo (celý můj porod byl strašný hukot a rychlovka, když už se to rozeběhlo, takže na spoustu věcí ani nebyl čas 🙂 )
Tentokrat bych chtěla pár "drobností " jinak, ale plán si taky psát nebudu, když jsem viděla, že se s nima jde normálně domluvit...
Ono spoustu věcí si může člověk předem vymyslet, ale pak v daný situaci dá raději na radu zkušenějšího - lékaře nebo PA (když je třeba nejaky problém apod.). Mně třeba PA tlačila na břicho a praskli mi vodu, ke konci i pichli oxytocin (což bych abi jedno za normálních okolností nechtěla), ale když řekli, že má už horší ozvy a musí rychle ven, nepřijde mi rozumné chtít čekat. No, ještě že jsem dala na jejich rady a nedělala fóry, malá měla obtočenou šňůru a zkaženou plodovku a v porodnici jsme pak strávily 9 dní. Kdoví, co by bylo, kdybych chtěla přirozený porod za každou cenu, jako mnohé chtějí..

lalusheee
4. zář 2018

@dmiska já chci taky pak trénovat s aniballem.. Jako prvorodičce by mi to snad mohlo pomoct. Když rodila moje kamarádka první minulý rok tak ji šili a říkala že šílená bolest jak byla roztrhlá.. To nechci zažít.

dmiska
4. zář 2018

@lalusheee jo, já jsem přesvědčená, že mi to pomohlo. Jsem hodně drobná s úzkou pánvi (50kg) a Anička měla 3,6kg, hlavu 35,5 cm a ještě si k ní narvala ruku. Měla jsem jen dva kosmeticke stehy, jeden vnitřní a jeden vnější. I to bylo trochu nepříjemné, když se to hojilo, přitom to nic nebylo... Pokud to půjde, ráda bych se vetsimu poranění vyhnula. Čekám, že druhé bude nejspíš i větší, kór když to bude kluk, takže rozhodně cvičím zase 🙂

michaela_2
4. zář 2018

@dmiska U nás v rodině jsou kluci vždy drobnější u porodu a holky takové boubelky 🙂) a pak se to mění............zrovna jsme se tomu se švagrovou smály nedávno. Ale je fakt, že v porodnici se mnou byla maminka a ta měla 4,2 chlapečka! 😲

Adrianka měla 3,6 po narození a Fanoušek rovná 3 kg - no a strašnej rozdíl!!! řekne se 0,6 co to je, ale u toho miminka to je fakt znát.

@mysek Já chci porod stejný jako u Fanouška 🙂) Rychlý, daleko méně bolestivější než člověk čeká, bez nástřihu a bez šití - jen pak to miminko nebude mít reflux a otočený den a noc, nebude trpět na bříško a nebude tolik uplakané 😀 Na konci šestinedělí jsem si s ním totiž říkala, že porod bylo to suveréně nejlepší, co mě za posledních 6 týdnů potkalo 😀.

Takže budu mít porod jako s Fanouškem a narodí se mi brouček jako Adrianka 🙂) hezky jsem si to naplánovala 😀.

Jinak já cvičila posilující cviky na pánev, pila jsem maliník nějak ke konci a jedla jsem to lněné semínko.

vendelinka08
4. zář 2018

Vasik mel pri 3.5kg a 50cm. To me delali nastrih ani se neptali...kdyz jsem rodila druheho tak me doktor celou dobu masiroval hraz a to mel Vojta 4.3kg a 54cm. A nastrih zadny...jen malinka trhlinka ktera se ani nesila. Takze super. Byl to obrik. Velikost 56 jsme rovnou vyradili. A to mam normalne 50kg i s posteli a jsem drobna. Odchazela jsem z porodnice a vsichni koukali na ploche bricho a pry.kde jsem toho obrika mela. To se fakt divila cela porodnice. .no sranda. A ted uvidime...

dmiska
4. zář 2018

@michaela_2 u nás jsou právě kluci větší, tak uvidíme 🙂 já jsem měla lehce přes 3 kila, brácha přes 4, oba víceméně v termínu. Manžel měl asi 3,5, o něco víc než jeho ségra. No ale tchán se prý narodil téměř s 5kg 🙄

aliishaa
4. zář 2018

Ahoj holky, ráda bych se přidala, i když mám termín začátkem dubna. Doma mám už dvouletou holčičku, bydlíme v Německu, takže jsem měla hodně krátký rodičák a už od ledna zase chodím na poloviční úvazek do práce.
@mysek Porodní plán budu mít jako poprvé - jen jsme s PA napsaly, že si přeju co nejvíc přirozený porod a žádné zbytečné zásahy, pokud nepůjde o život. Nakonec to byl krásný a rychlý porod, i když měla malá přes 4 kg a 53 cm. Já jsem taky drobnější, ale říkala jsem si, že příroda snad ví, jak velký dítě jsem schopná porodit 🙂. Pila jsem maliník, měla aniball, masírovala hráz, jedla lněné semínko, chodila jsem 6 týdnů před porodem na předporodní kurz, kde nám furt opakovali, jakej bude porod fajn a jak to zvládnem. Taky jsem celý těhotenství cvičila, nebo alespoň chodila na dlouhý procházky. Když jsem den po porodu byla na kontrole, nechtěla mi doktorka věřit, že jsem před ani ne 24 h porodila takovýho macka. Teď se jen modlím, aby to i po druhé byla taková pohoda.

aliishaa
4. zář 2018

@mysek Tu těhotnou a nosící bundu si taky budu kupovat, v prvním těhu jsem to nepotřebovala, protože jsem rodila v létě, ale teď už se tomu nevyhnu 🙂. Líbí se mi na bonprix, cenově to je taky ok. Když nebude druhej prcek protestovat, tak budu asi nosit hodně, máme Manducu. Budu potřebovat volný ruce na nahánění dcerky 🙂.

Strana