Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
bavlněné plenky, tak těch opravdu hodně, ty se užijí dlouho, já s nimi ještě dělám klukům zábaly při horečkách...
já sem z Boskovic, cca 40 km od Brna. Mimo už zminované věci, bez kterých si nedokážete představit být po narození mimouška, já přidávám další, ale myslím, že je to hodně moc individuální, i jaký to mimčo je a tak. Já bych nepřežila bez proutěnýho kočárku 🙂 máme úplně takový ten starý, který býval dřív, krásně obšitý a uzpůsobený na doma a dcerka byla děsně uřvaná a nespavec a v tomto kočátku ji šlo krásně vozit a houpak, úplně v něm skákala a to ji uspalo, ve dne v noci. Takže za mě nemusí být postýlka,a le něco pojizdnýho, houpacího, bez toho bych to fakt nedala😨😀 a pak mě napadá třeba i přebal.pult nebo aspon podložka na postýlku mi byla velkou pomocí. Myslela sem si "na co", ale pak sem zjistila, že kdybych ji měla přebalovat furt na posteli, na gaučit, tak mi upadnou táda, jak bych se pořád ohýbala, takže určitě něco vyššího, kde se dá mimi přebalovat.
A naopka mi docela zbytečný přišel kojící polštář, který sem moc nevyužila, přišlo mi pohodlnější si vzít klasický polštář, který není tak obří. Kojící sem pak používala jako"hnízděčko" pro mimi. Ale obešla bych se bez něho.
Určitě taky mít doma nějaký kapičky na prdíky, klasiku Babycalm nebo cokoli na této bázi, používaly sme cca do 1/2 roku.
Purelan na popraskaný bradavky, nemusí se smívat, nevadí, když ho tam trošku zůstane a mimi to "olízne". Zachránil mi prsa😎
A jinak nejpotřebnější je trpělivost a nepropadat panice. I když se něco zdá šílený, tak to přejde😀
@vendelinka08 a kde přesně bydlíš, nejsi na můj směr?😉
@vendelinka08 i já sem hodně používala tyto bavlněný obyč podprdy, přesně, jak píšeš, hlavně v noci a na doma. Jinak sme měla jednu lepší, na normální vzití pod tričko.
@veverka.terka jsem z vyškova
@veverka.terka takže trochu jiný směr....
@vendelinka08 škoda😔
Teda holky koukám že jsme tu že všech směrů republiky a všechny daleko od sebe 😔 škoda
Jinak v pondělí jdu na 1 screening tak jsem zvědavá. Jak to holky vůbec probíhá?
Já jsem Jihočech od Budějc, 32 let. Co mi u prvního přišlo skoro zbytečné byla druhá postýlka, měli jsme jednu v ložnici a druhou v obýváku, po pravdě, malej nechtěl být ani v jedné. O ohrádce ani nemluvě.... nejlépe mu bylo ve 30 let staré zavinovačce po mě, spal v ní i v noci s nohama venku 😉
Holky my jdeme zítra s přítelem na 1.screening ..tak na nás taky myslete je to naše první mimco 🙂 ..jináč jsem z Karviné to je u Ostravy..takže úplně jiný kout ČR🙂
Take jedu zitra na screening...manzel nemuze..tak beru mamku. Tak snad budou zitra same dobre vysledky!!!!
@lalusheee nás si vzal dr a začal zkoumat,hrozné tím ultrazvukem tlačil,bolelo me to a bylo hrozné nepříjemné, břicho me z toho bolelo ještě druhy den.ukázal nám všechno - ručičky,nožičky, nosní kustku, ukázal nějaké orgány,poslechli jsme srdicka a změřilo se sijove projasneni.Pak mi vzali krev a sli jsme domu s tím,ze kdyby byla spatna krev,budou do večera volat.pokud by to sijove projasneni vyšlo špatně,musela bych čekat na výsledky krve tam
Tak já jsem v prvních měsících potřebovala hlavně hrozně moc času, trpělivosti a pevné nervy 😀. Jo a byla by fajn i nějaká osobní kuchařka 😀. Ale teď vážně - určitě je to individuální, zpětně bych koupila jen ty plenky, samozřejmě oblečení a zbytek podle potřeby. Spoustu věcí jsme dostali jako dárek k narození miminka. Sešlo se nám třeba asi 10 dudlíků, různé materiály a tvary, nakonec jsme nepotřebovali ani jeden, dcera dudlík nechtěla. Odsavačka - nekupovala jsem, protože nám na předporodním kurzu řekli, že když dítě špatně přibírá, je možnost si ji na recept půjčit v lékárně. Pak jsem měla možnost si ji zkusit v nemocnici po porodu a musím říct, že tu věc už nikdy nechci ani vidět. Kloboučky na kojení - viděla jsem u švagrové, přišlo mi to jako fajn věc, chválila si to, pak mi i prodavačka v obchodě říkala, že by se bez toho během kojení neobešla, no mám to doma ještě originálně zabalený. Vložky do podprsenky při kojení - v mém případě nebylo potřeba, slyšela jsem dost historek o tom, jak se ženským udělaly mokrý fleky na prsou, tak jsem si jedno balení koupila, no třeba ho využuju teď 🙂. Odsavačka na rýmu - malá se narodila v létě, takže první opravdovou rýmu měla až během podzima, jenže to už trošku "chápala", co se děje a za boha si nenechala rýmu odsát. Moc dobře si to pamatuje, naštěstí už umí smrkat a odsavačka na rýmu leží doma ladem, malá ji nesmí ani vidět, jinak začne hysterák. I toho oblečení jsem měla zbytečně moc - když jsem se ptala ségry a švagrové, tak mi vyprávěly, jak si jejich prckové pořád ublinkávali, takže pořád převlíkaly, jak postýlku, tak děti, navíc měly podzimní děti, tak jim to doma špatně schlo a tím pádem měly pořád nedostatek. Moje dcera si za první půlrok ublinkla max 3x, takže jsem to měla o to jednodušší. No a dětská kosmetika - něco jsme dostali, něco málo jsem koupila, ve finále mi pediatr doporučil nepoužívat nic a koupat v čisté vodě, aby se zbytečně nezatěžovala pokožka miminka. Takže jsme ani neolejíčkovali, ani nekrémovali. Jak byla malá letní dítě, často jsme ji nechali větrat bez plíny, takže ani krém na opruzeniny nebyl potřeba. Ani líh na pupík jsme nepoužívali. Super věc jsou takové ty přebalovací podložky, právě, když se dítě nechá větrat a náhodou se počůrá, existují i prací, když někdo nechce jednorázové. No a nepřežili bychom bez Manducy, malá potřebovala hrozně kontaktu, kojila se co hodinu. Oni toho ty děti fakt moc nepotřebují, hlavně maminku 🙂.
@veverka.terka Já si třeba kojící polštář nemůžu vynachválit 🙂. Používala jsem ho na spaní na konci těhotenství, pak na to kojení, jako to hnízdečko pro mimi, teď si s ním hrozně vyhraje malá 🙂. Ale ten purelan je super připomínka, to jsem zapomněla, v nemocnici mi dali jen vzorek a pak jsem honila manžela, aby mi to honem koupil.
Jinak bydlíme v Německu a v ČR býváme ve východních Čechách 🙂.
@vendelinka08 zajtra na teba myslim 🍀🍀🍀
@aliishaa kloboucky se pouzivaj, kdyz ma zena vpacene bradavky, jinak ne ne?
Jinak tady je videt, jak moc je to individualni 😀 ja presne ty vlozky do podprdy potrebovala a vlastne az do konce kojeni (15 mesicu) 🙂
Odsavacku na nudle vyuzizvame doted, 2 roky.
Kojici polstar jsem nepotrebovala.
Nositko mam i satek pujceny, ale mala byla absolutne nenosici. 🙂
Blila jak alik, ale i tak toho obleceni zase tolik treba nebylo, jen jsem casteji prala.
Prebalovaci podlozky supr vec, bepanthen (i kdyz mala na opruzeniny netrpela, ale i tak).
Pro nas i dudlik a zavinovacka, ale to je snad jeste individualnejsi 😀
@lotta1234 diky..dam vedet
Ja jsem kousicek od Plzne, tak asi jedine ty Rokycany. Zitra drzim palce na screening. Jinak ja mela tolik zbytecnosti. Bez ceho se urcite neobejdu, tak kojici obleceni. Tricko na zip treba, podprda mi vyhovuje nejvic lambada z pepca nebo kojici tilka z h&m taky super za me. Kojici polstar jsem mela obkibeny takovy maly, malej mi blinkal hodne obloukama. Monitor dechu a od pul roka uz spal se mnou az doted. Jinak jsem mela spoustu zbytecnosti. Odsavacku jsem pouzila tyden, kdyz malej nechtel pit pri rustu zubu a kousal. Jinak kojeni, kdyz je zenska informovana, ma ty spravny informace, jde to samo. Mliko se tvori sanim a podle potreb deti. Poptavka dela nabidku, takze jak psala Misa, kdyz ji mala vic spala, postupne se tvorilo min mlika. Moje rada pokud o ni nekdo stoji, nenechte si nakecat bludy a kojit podle hodinek a nejakych intervalu, ale proste jak bude chtot mimco a bacha na dudlik, my kvuli nemu malem dokojili v 5. mesici. No a k porodu, chtela jsem se zeptat, neplanujete nekdo dulu? Ja uz jednu oslovila a vezmu si ji k porodu, kdyby bylo potreba si prosadit nejaky prani a chteli me vmanipukovat do neceho, co nechci. Treba vnitrni vysetreni je zbytecny a nemusi se ve vas x lidi hrabat. V tu chvili mi to nevadilo, ale postupem casu jsem na to mela blby vzpominky a prisla jsem si jak znasilnovana, boli to a porod mi to akorat brzdilo. Nechci byt chytra, ale uz vim co chci a co ne. Treba s kojenim jsem si jista,ze nam to pujde a dlouho, protoze uz vim co a jak, cemu se vyvarovat, mam uzvty spravne informace, ktere potrebuju, ale poprvy je clovek nejisty. Kojim jeste ted, malej teda chce uz jen spis po spani, na spani. Ale ja jsem se pretransformovala a tak jako tak prvni dite je pro nas ucitelem a co se ma stat se stane. Ale presto ted vim, ze stoji za to byt pripravena, jak na porod, tak treba na kojeni, nez se vyrovnavat s nejakym traumatem. No a potom take prijmout to tak, jak to prijde.
Ale stejne si najdeme kazda nejakou svoji cestu, kterou pujdeme, pisu jen jak to momentalne mam a jak bych to chtela.
@dzogobela Ne to jsou formovače bradavek 🙂.
@mysek To je takové zavádějící - když má žena správné informace tak to jde samo. Já ty informace měla, laktační poradkyni taky, a kojení jsme si museli vybojovat i přes dodržování všech pravidel. Kojení mi na začátku přišlo horší jak samotný porod, malá pořád padala na váze, i když jsem ji na prsu měla pořád, prostě to chtělo jen čas. Ale bylo to náročné na psychiku. Zase díky tomu taky kojíme do teď, když to byl na začátku takový boj 🙂.
Chtěla jsem se zeptat. Máte některá taky bolesti v kyčlích? Já už jsem celkem bezradná. Strašně špatně spím, spíš skoro nespím a začíná to bolet i při chůzi. Je to celkem dost nepříjemný.. Nevíte co by mi na to mohlo pomoct? Děkuju

Holky, tak zíra na mě myslete, ať je vše ok....jinak já jsem 30Km od Brna, a co se týče třeba zbytečných věcí, tak vím, že nebudu kupovat kojící podprdu, protože mě moc sedla belinda podprsenka, bavlněná, vždy jsem ji vyhrnula ze spodu a kojila, je bez kostic, mě totiž nebavilo stále zapínat a odepínat tu kojící, ale to si každá musítě zkusit.... já měla bílou a černou a za mě super pohodlí, hlavně i v noci....