icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

mysek
18. zář 2018

@alnaa jsem take nervozni, cekam druhy a je mi 30. Ale jinak k tim lekum, urcite spoustu zen takhle bralo leky a nevedely, ze jsou v tom. Ja u prvniho taky neco brala, uplne jsem na to zapomnela, ale vubec jsem nevedela, mela jsem bolesti a sla na pohotovost, tam doktorka uplne znechucene vite o tom, ze mate vytok? Rikam no vim. A dala mi nejaky prasky a i pro manzela, na otazku co to je mi rekla infekce a bylo hotovo. No a vis co? Ja byla proste jen tehotna a mela tehotensky vytok, mozna, ze nejakou infekci taky z leta z koupani no. Jen jsem ji rikala, ze se snazime otehotnet, ale test mi nedelala. No a za dalsi, to uz jsem taky byla v tom a nevedela to, meli jsme pred svatbou-rozlucku a ja se opila jak dobytek, kourila jsem jednu za druhou, samy panaky a piva, odpadla jsem uplne prvni s bolesti bricha a bylo mi spatne a to jsem si delala pred tim radsi test a nic. Pred svatbou jsem manzelovi pomahala zvedat zeleznou branu, mel jako druhou praci, svaroval vrata a tak a vazila strasne no a 2 dny pred svatbou jsem si udelala test, protoze jsem mela 3 dny zpozdeni, jestli muzu pit a to uz byl pozitivni. Asi kazda mame strach, jen nekdo to proziva vic, nekdo min. Ja jsem asi nejvetsi resitelka😀😀😀

baruda
18. zář 2018

@mysek já si to taky myslim, ale on by mě vezl s každym píchnutím. Já teda pohyby ještě necítím, jsme 13+4, ale mam jednou týdně si zapnu angelsound, tak mě to vždycky uklidní 🙂 ono může být třeba jen jinak otočený, tak ho nemusíš cítit. v jakém si tt, že už cítíš pohyby?

mysek
18. zář 2018

@baruda po prvy jsem je citila v sobotu vecer a od te doby potom pravidelne v nejakych intervalech, vylozene me tam kopalo, stouchalo, bricho se mi i vlnilo. Potom jeste vcera rano a od te prochazky nic. Mam strach jestli jsem mu nemohla nejak ublizit, ze by nemelo kyslik? Na jednu stranu ty pohyby jsou super, ze vis, ze tam to mimco je, u tebe 2x☺, na druhou stranu, kdyz je potom necitim, znejisti to, ale vim, ze to tak muze byt na zacatku, je jeste malicky. Tak ted jsem koukala do prukazky a jsem 14plus 4 myslela jsem, ze jsem vic a na kontrolu jdu take az za 14 dni.

baruda
18. zář 2018

@mysek třeba se fakt jen jinak otočilo a zase se otočí zpátky.....pořád tam má dost místa, tak se určitě jen schovává 🙂 no já si myslim, že bych je mohla cítit taky dřív, když tam jsou dvě :D o to to pak bude horší :D zatim jsem relativně vklidu

michaela_2
18. zář 2018

Holky dneska mi začalo tvrdnout břicho - jsem začátek 17. týdne, přijde mi na to dost brzy ☹ v předchozích jsem to měla myslím cca od 28? týdne, tak nějak.
Do poradny jdu 27.9., tak se zeptám doktorky, na magnézko je asi brzy co?

@baruda taky si myslím, že to píchání může být tím, jak se prostě roztahuje děloha a všechno se tam mění 🙂 to bude určitě dobré, angelsound je super!

michaela_2
18. zář 2018

@mysek já když začala v předchozích cítit pohyby, tak to zpočátku taky nebylo hned denně - dokud jsou maličcí, tak záleží jak se natočí a tak! 🙂 A neboj, švagrová ve třetím těhotenství prodělala za těch 9 měsíců cca 12 epileptických záchvatů ☹( vrátila se jí epilepsie z mládí (předchozí těhotenství bez nich, obě). A maličká je v pořádku - tím myslím to s tím kyslíkem, protože při těch záchvatech má chviličku to miminko myslím také omezený přísun - jestli to tedy nějak nemotám teď.

mysek
18. zář 2018

@michaela_2 dekuju moc za podporu. Holky ja jsem za to tady moc rada. Jak se tu podporujeme, to je fajn. Jak jsem myslela, jak to manzela moc nezajima, tak se ted snazi. Ale stejne to neni to same, jako kdyz vy to znate, prozivate stejne a dokazete se vic vcitit. Me tvrdlo bricho u Vasika od 16. tydne, je to neprijemny, briho jak kamen a i jak kdyby clovek mel v brise kameny, myslim, ze mi doktorka to magnesko dala, ale stejne mi tvrdlo cele tehotenstvi, hodne z namahy. Tvrdlo mi casto, ale myslim, ze kdyz je to max 10x za den, je to ok. Co magnizii pit ted? No a urcite odpocivat.

mysek
18. zář 2018

Tak posilam take pupika, no a druha fotka masakr, uplne jsem se lekla, co nas ceka, to jsem si mela koupit ty tricka asi vetsi😀snad se mi povede vlozit.

merope
18. zář 2018

@michaela_2 od výživové poradkyně mám, že magnesium v těhotenství se může bez problémů, takže pokud ho nebudeš jíst tuny, tak je to prostě klíčový prvek (prý omega 3, železo a hořčík = magnesium).

lalusheee
18. zář 2018

Teda myslela jsem že už je klid.. Ale dnes je mi tak na hovno zprominutim. V noci sem špatně a málo spala. Tak sem. Spala teď od 15 h do 18 h a je mi zle 😔 migréna. A to musím ještě umýt nádobí a uvařit večeři. Uuuuuf..

aliishaa
19. zář 2018

@michaela_2 Magnesko můžeš, jen ke konci těhu už by se nemělo kvůli kontrakcím 🙂.

kacka214
19. zář 2018

Holky a na co to Mg je dobré?

michaela_2
19. zář 2018

@kacka214 Ten hořčík má více účinků, ale většinou jej lékaři v těhotenství doporučí právě když ti častěji tvrdne to bříško - prevence předčasného porodu. Pomáhá ale také třeba na únavu 🙂

baruda
19. zář 2018

@kacka214 já piju Magnosolv už od nějakého začátku třetího měsíce, měla jsem problémy se zácpou a křeče v břiše........je teda fakt, že ho nepiju pravidelně, ale pomáhá. Je to 30 pytlíčků a na předpis stál kolem 50Kč

baruda
19. zář 2018

@lalusheee já na tom byla včera stejně, dokud sem ležela, tak všechno bylo v pohodě, pak jsem se na chvíli zvdla, že půjdu ven a byl to děs

dmiska
19. zář 2018

@kacka214 já ho v prvním těhotenství brala hlavně na to, že jsem občas chytala křeče do nohou, hlavně v noci. Teď mi to zatím nezačalo, takže zatím neberu

zuzka_f
19. zář 2018

Ahojte, jsem dnes v 14+1 a je mi 33. Je to moje první těhotenství, mám za sebou první screening a mimčo je vpořádku. Bylo super vidět jak tam sebou šije a hází, pan doktor měl chvilkami problém hodnoty naměřit 🙂 Mně zjistili vyšší hodnotu TSH (6,16) a byla na vyšetření se štítnou žlázou a beru 1tabletku denně ráno. Vypadá to, že mi to zůstane i po porodu. Žádné ranní nevolnosti jsem neprožívala, jen jsem byla trochu unavená. Teď už je to dobrý. Jo, mírné píchání a pnutí v bříšku cítím, ale vždyť se tam všechno mění a roste, je jasné, že se natahují všechny úpony a bylo by divné, kdybychom nic necítily. Trochu mě brní nohy a bolí koleno, ale to mi dělalo pokaždé, i když jsem nebyla těhotná, když jsem nabrala na váze. Začala jsem se víc protahovat a nohy mažu mentolovo-kafrovým krémem a je to lepší.

baruda
19. zář 2018

všimla jsem si, že je tady celkem dost maminek, které už nějaké děti mají......A tak jsem se rozhodla se vás zeptat: bez čeho byste se v prvních měsících po narození miminka neobešly. Nepočítám takové ty základní věci, ale ty, které vám prostě ulehčily a usnadnily práci......Klidně mi to posílejte do sz 🙂 předem děkuji

lalusheee
19. zář 2018

A mě by zase zajímalo když tu tak jsme pohromadě..
Odkud všechny jste.. Třeba je nějaká nablízku a aspoň budeme prožívat těhu společně.
Já jsem z Mladé Boleslavi.

michaela_2
19. zář 2018

@baruda Já teď popravdě spíš vím, bez kolika věcí se u třetího obejdu 😃 Ale takhle z hlavy mě z těch užitečných napadá třeba odsávačka - nejlepší je Medela, a to i když jsem oba poměrně dlouho kojila, tak mi pomohla několikrát když jsem měla ze začátku krizi (méně mlíčka), krásně se to přes ní zase rozběhne.
Pak i v případě že budeš používat papírové plenky, určitě doporučuji mít zásobu nějakých látkových - pokud miminko trošku ublinkává, dávat mu to pod hlavičku a utírat, utírat....🙂

Super věcí je také vajíčko které jde nacvaknout na konstrukci od kočárku, prostě jen vyndáš z auta, nacvakneš a jedeš 🙂 K doktorce, na nákup apod. skvělá věc, pokud to máš, nemusíš přendavat miminko do hluboké korby nebo vázat do šátku.

Ještě popřemýšlím, on z těch miminek člověk hrozně rychle vypadne po té pauze 😃

@lalusheee Praha-západ 🙂

baruda
19. zář 2018

@michaela_2 super děkuju, tak tohle všechno je i na mém seznamu. Bojím se, že i když budu kojit, že nebudu mít dost mlíka, abych obě dostatečně nakrmila, takže tam mam na seznamu i lahvičky a odsávačku (pro jistotu), hadrové plenky jsou super věc, už po nich pokukuju a nacvakávací vajíčka na kočárek taky máme i s adaptéry......děkuju moc, klidně můžeš napsat i bez čeho se obejdeš 🙂

@lalusheee bydlím v Rokycanech, ale za rodiči jezdím téměž každý víkend do Nepomuka

mar_tyna
19. zář 2018

Zdravím všechny maminky 🙂
našla jsem náhodou tuhle diskuzit tak sem si říkala, že by nemuselo být špatné se přidat 🙂
Momentálně jsem 14+5 , termín mám 15.3 . Zatím všechna vyšetření proběhla v pořádku a dokonce to vypadá na vytouženou holčičku.
Jinak je to mé první těhotenství, takže vše je pro mě uplně nové a je mi 26 a jsem z Olomoucka 🙂

lotta1234
19. zář 2018

@lalusheee Ja som z Brna a velmi rada by som spoznala aj osobne niekoho odtialto, pretoze v mojom okruhu kamaratok a kolegyn je presne 0 tehotnych zien 😀.

dzogobela
autor
19. zář 2018

@michaela_2 kdyz ono je to s tema vecma, co clovek nutne potrebuje taky undividualni. Ja treba odsavacku nepouzila a ani jsem nebyla schopna nic odsat, pritom jsem malou kojila do 15 mesicu, pak jsem ji odstavila 🙂 s latkoovyma plenama souhlas na 100 %!

michaela_2
19. zář 2018

@dzogobela To máš pravdu 🙂 Já tu odsávačku právě využila u obou - pravdaže teda víceméně v těch prvních měsících, protože jsem zpočátku měla méně mlíčka. Odsála jsem taky prd pokaždý 😀 ale tím, že jsem odsávala fakt po 2h, tak mi to vždycky zase krásně nastartovala - třeba dcera byla hodně spavá, takže s její celými prospanými nocemi prakticky od narození, bych nejspíš o mlíko přišla úplně 😀 né že bych si na ten její spánek stěžovala!! 🙂
Ale nakonec jsem kojila oba v pohodě, tak uvidíme jak to bude u třetího 🙂

dmiska
19. zář 2018

Přesně jak píše @michaela_2 - spíš už teď vím, co je zbytečne, než co budu stoprocentně potřebovat. Navíc ty potřeby se strašně mění - sotva jsem zjistila, že by něco bylo fajn a poridila to, zase se vše změnilo a najednou to vůbec nebylo potřeba.
Ale určitě několik těch látkových plenek, jak píšou i ostatní, ty se využijí na mnoho způsobů. A na ublinkavani a utírání jsem měla i takové malé latkove 30x30, ty byly úplně nej. Dále praktický kočárek, kvalitní vajíčko + zkusit nosítko/šátek (ten spíš ale zkusit a vybrat až po narození, třeba u nás se nic z toho nechytlo, malá nebyla vůbec nosici).
Třeba za poradnou odsávačku jsem byla taky napoprve ráda, protože jsem naopak měla mlíka strašně moc a byla jsem ráda, když jsem si mohla odsát do ulevy. Teď už bych se bez ní ale obešla, naučila jsem se odstrikavat v případě potřeby ručně...

vendelinka08
19. zář 2018

Odsavacku mam stale schovanou..mam od Aventu...rucni..pomahala mi predejit zanetum..kfyz jsem prave mela hodne mleka...mam i ty kelimky na zamrazeni..ale mrazit mleko nebudu..po rozmrazeni je hnusne a Vojta mi stejne flasku 10mesicu vubec nevzal do pusy..takze jsem kojila..prvniho syna ne..bohuzel..diky vrchni sestre...ale co uz.

maryoneta
19. zář 2018

ahoj holky, tak já Praha, 1.miminko...... A ty tipy od zkušenějších maminek taky uvítám. A klidně i ty negativní, jako co bylo třeba úplně k ničemu 🙂

janabene251
19. zář 2018

Ahoj holky, ráda se k vám taky přidám termín porodu 15.3.2019 a vypadá to na třetího kluka 😊

everyone
19. zář 2018

Já jsem z Brna 🙂 a taky ráda uvítám rady zkušených matek 😊

Strana