icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

aliishaa
21. zář 2018

Ahoj holky, tak já se s vámi bohužel loučím. Včera jsem byla na kontrole, mimčo je menší cca o 14 dní a doktorka už ani neviděla srdíčko. Dneska jdu do nemocnice, aby to potvrdil další doktor a domluvíme se, co dál.

everyone
21. zář 2018

@vendelinka08 já na odběr plodové vody určitě nepůjdu, mám na to vlastní názor. Na genetice ti řeknou nejspíš jen možnosti, ale zbytek nechají na tobě. Se mnou se právě dohodli, že půjdu ještě na ty tripple testy a pak se uvidí. Tobě možná kvůli věku budou "nutit" na plodovku.

HCG mi vyšlo 5 MoM

Taky jsem tady toho dost pročítala a závěr z toho mám, že pokud výsledek není 1:2, tak opravdu miminka downa nemají. Ale samozřejmě riziko je o dost vyšší

vendelinka08
21. zář 2018

@aliishaa to me strasne moc a moc mrzi...drz se. Klidne se sem muzes prijit vypsat....

vendelinka08
21. zář 2018

@everyone ja to take tak vidim...verim ze miminko je v poradku..me na to upozornil gynekolog predem..ze mi vyjdou diky veku spatne vysledky...tak se tim nestresuji. Ano..ta konzultace je o tom.ze mi nabidnou moznosti a zbytek je stejne na nas. Uvidim co mi reknou. V pondeli budu volat svemu gynekologovi a pobavime se o tom. Tak mi to i navrhnul.

michaela_2
21. zář 2018

Ahoj, já měla včera náročnější den, promoci - celý den v lodičkách na nohou, se špuntovi pranic nelíbilo a večer se ozval/a 🙂 Poprvé jsem cítila pohyb - bylo vyboulené hodně vepředu. Teď jsem 17. týden.
Docela ráda jsem si dnes šla ,,odpočinout" do práce 😀 tady aspoň většinou sedím.

michaela_2
21. zář 2018

@vendelinka08 Já věřím, že to bude dobré. Jsem optimista, protože znám tolik případů v okolí, kde ty výsledky vyšly nějakým způsobem ne úplně dobře - a děti jsou zdravé. Primární by pro mne byl také ten ultrazvuk, protože na těch dnešních UTZ to zkušení doktoři vidí dobře!
A rizikový věk na třetí dítě - to je směšný, tyhle fráze, nevím jestli na nich něco bude, ale vždyť proboha tolik ženských se k tomu 3 dítěti dostane až v tomhle věku a vše je v pořádku 🍀

michaela_2
21. zář 2018

@aliishaa to mě mrzí ☹ ach jo.......

lotta1234
21. zář 2018

@aliishaa je mi to velmi luto 🙁

hribek
21. zář 2018

@aliishaa moc me to mrzi. Mam to za sebou nekolikrat. Kdybys potrebovala klidne napis. Drz se.

everyone
21. zář 2018

@vendelinka08 Přesně tak 🙂 já jsem taky uvnitř přesvědčená, že miminko je ok a nějak si nepřipouštím, že by mělo být nemocné. Pokud u tebe hraje velkou roli věk, tak o to víc bych byla "v klidu". Navíc, když tě lékaři upozornili. Pak dej vědět jak jsi dopadla u svého doktora. Mě k tomu ta moje moc neřekla :( jen že se uvidí po Tripple testech a že máme hraniční výsledek. Navíc mi z krevních odběrů ještě zjistila i chudokrevnost :/ takže začínám brát železo už teď.

hribek
21. zář 2018

@vendelinka08 ja bych zjistila prvne na genetice co ty hodnoty znamenajia jestlu ten placenej test z krve vysetri to co by tam mohlo byt za problem. Me treba na tu mozaiku u embrya rekla sama dr v prenatalu ze zrovna ten chromozom co je v mozaice to nevysetruje a ze pokud chci mit jistotu tak jen plodovkou. Ja mam celkove riziko 1/1100 a na downa vzhledem k veku 1/261

viencze
21. zář 2018

@aliishaa moc mě to mrzí😔.. mnoho síly

janabene251
Autor odpověď smazal
janabene251
21. zář 2018

@lalusheee já jsem z Nymburka 😉

janabene251
21. zář 2018

@aliishaa to mě moc mrzí. Mám zkušenost z ledna... Drž se

vendelinka08
21. zář 2018

Ja to nejak nehrotim...pockam co mi k tomu rekne muj gynekolog a na genetice a pak se budu rozhodovat.

vendelinka08
21. zář 2018

@aliishaa v kolikatem tydnu ted jsi? A ja si rikala ze ted uz je vse ok...ale je videt..ze to tak vzdy byt nemusi...

aliishaa
21. zář 2018

Holky děkuju. Bohužel mi to dnes potvrdili a v pondělí jdu na revizi. Nabídli mi i tu možnost nechat to na přírodě, ale má to hodně rizik (i když ten zákrok samozřejmě taky není bez rizika), v podstatě je to jako domácí porod, může se to povést, ale taky to může být velký průser. Prý je v tom prvním trimestru příroda hodně radikální a když se jí něco nelíbí, radši to ukončí. Mimčo by bylo s největší pravděpodobností nemocný. Takhle už se alespoň nebude trápit. Jelikož už jedno dítě mám (se stejným partnerem), je z 99 % problém v tom, že se špatně spojily chromozomy. Byla jsem 12. tt.

vjercik
21. zář 2018

@aliishaa to mě mrzi😔

vjercik
21. zář 2018

Dnes jsem měla po měsíci kontrolu.vse v pořádku a čekáme holčičku. Na výsledky tripl testu si budu volat v út.
Dnes 16+6. Za 3tydny 2screning 😊

alnaa
21. zář 2018

Holky mám za sebou screening, na krev ještě čekám. Nosní kůstka ok, šíjové projasnění taky ok. Jen má špatný průtok v aortě a to může být jeden ze znaků DS. Nemám prý panikařit, celkově to zatím vypadá dobře, mám počkat na tu krev. Samozřejmě jsem rozhozená. Nabídli mi genetiku kvůli věku a odběr krve na DS. Tak čekám telefonát...
Jinak jsem z Hodonína

baruda
21. zář 2018

@vjercik je tak to jsem ráda, že mi za chvíli potvrdí pohlaví 🙂 pořád nad tim doma spekulujeme. Na 1 screeningu nám řekli páreček (což bych si hrozně přála), ale nějak mam problém to do další kontroly vydržet 🙂 dneska jsem 15+0 a na kontrolu jdu až 16+5 :D. tak doufam, že mi to už taky poví

eviicka
21. zář 2018

@aliishaa ahoj moc mě to mrzí, minulý týden mě potkalo to samé. Den po potvrzení jsem začala i krvácet, na revizi jsem raději šla. Tak nám držím palce, ať je líp 😉.

vjercik
21. zář 2018

@baruda jasně poví, bylo to krásně vidět, dokonce ja to viděla

baruda
21. zář 2018

@vjercik tak to už se těšim, snad to nebude manželovi vadit, že to budu vědět dřív než on :D už se nemůžu dočkat, nejradši bych chodila každý týden. Na začátku jsem chodila co 14 dní, protože byl pořád nějaký porblém, tak to mi akorát vyhovovalo :D teď je to nekonečný

vjercik
21. zář 2018

@baruda na začátku se chodí každých 14dni a pak už po měsíci.

baruda
21. zář 2018

@vjercik no mě přijde, že jsem tam byla pořád :D pořád sem krvácela, tak mě vždycky něco vyděsilo a radši jsem jela, když ne k dr, tak rovnou do nemocnice :D, takže sem vlastně v průměru chodila každý týden

vendelinka08
21. zář 2018

@alnaa to je mazec...tak snad se nic nepotvrdi a bude vse v poradku. By me zajimalo..kolik DS se opravdu potvrdi z toho vseho mnozstvi spatnych vysleedku. Jako vazne.

psya
21. zář 2018

@vendelinka08 myslim, ze rocne cca 400

michaela_2
21. zář 2018

@vendelinka08 ...........Ročně to pak činí v České republice přibližně 50 novorozenců s Downovým syndromem, celosvětově asi 100 000 nových dětí s Downovým syndromem.

Ale většina maminek se rozhodne pro ukončení těhotenství, když jim to testy potvrdí.

Strana