Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
To zdvojení teda vybral přítel, já to odkyvala abych měla aspoň nějakou variantu jména 🤣
My jména ještě vybraná nemáme,ale líbila by se Ella a Dan,ale manžel teď přišel s tím,že chce Josefa nebo Josefínku,tak jen doufám,že ho to přejde a vyberem něco jinýho,protože to se mi nelíbí vůbec (nic proti Pepíčkům).
My měli vybráno relativně rychle......už 7 let chceme Anežku a kluk byl jasný Honzík, tak snad bude oboje.....v jiných případech by to byla Anežka a Baruška nebo Honzík a Pepa.....ctíme rodinná jména,jen ta Anežka bude první 🙂
My Teda máme pár jmen vybraných, ale nedokážeme se pořád rozhodnout, Jakub, Max, Honzík, Bruno, ale asi zvítězí Jakub 🙂. Dcera chce Josifka a snaží se ho prosadit, ale to u nás Teda neprojde 😀
@fiedlermonika Teda to je bříško 😊🙂
Pro nás klučičí jméno byl a je velký oříšek. U manžela v rodině jsou samy kluci a všechna jména, co by připadala v úvahu jsou již obsazena. Takže my máme vybráno Bruno, Vincent a Thorsten.. Ale manžel má jasno a chce Thorstena. Takže uvidíme. Holčičku jsme měli jasnou od začátku Valérii.. Ale už víme že to bude chlapeček.
@mysek Já už to řešila vedle ve skupině, s tou cukrovkou. Při obou předchozích těhotenství, se mi u něj udělalo šíleně špatně a cukrovka se mi ani jednou nepotvrdila. Navíc znám dva případy, kdy ta cukrovka maličko vyšla, začaly honem měřit a držet dietu apod. no a ve finále to miminko neprospívalo a bylo naopak hrozně maličký 😕
Prý ten výsledek může zkreslit nachlazení, nevím. Mám jít 29.11., žádanku jsem si vzala, uvidím ještě - jsem domluvená s doktorkou, že pokud si rozmyslím nejít, tak jí to pak na poradně potvrdím a bude to.
Pro mě osobně to je navíc další zabitý půlden z práce (teď byly podzimní prázdniny), je to furt něco 😃 Ono těch faktorů, které naznačují, že ta cukrovka může být, je víc - pokud bych je měla, tak bych na ten test šla.
Tak my máme doma dvojčátka Toníčka a Honzíčka a vypadá to, že k druhým narozeninám dostanou sestřičku Elišku 🙂 Pokud by malé ještě něco dorostlo, tak to bude Vojtíšek 🙂
Jinak miminko na kontrole nechtělo ukázat ručičky ( jednu nakonec ano ) a doktorka špatně viděla průtoky srdíčka, tak jdeme zítra do větší nemocnice, aby nás zkontrolovali, no když jsem tam volala na objednání ( kardio), tak mě málem šlehlo, když si telefon od sestry vzal pan doktor a začal mi mluvit o amniocentéze a tak, kdyby byla nějáká anomálie že to dělají jen do 24 tt. ( Jsem 23tt. ) pak už se nic nedá dělat... No tak jsem mírně zralá na čokoládu...
A to má doktorka říkala, že nečeká, že by tam něco mělo být, že jen na kontrolu, pro jistotu a on na mě blafe šokové situace, no asi se dneska nevyspím.... 🙂
@kreatura držim palce, aby to všechno dobře dopadlo. Doktoři se snaží nastínit ty i tu horší variantu, ale nedovedou si představiat, co to pro tu matku znamená. Mě když si na začátku chtěli nechat v nemocnici kvůli podezření na mimoděložní, striktně jsem to teda odmítla, ale ty 3 dny do další kontroly byly neskutečný. Mám hroznou hrůzu z jakékoliv operace, naštěstí jsem s na císaře už psych. připravila, ale stejně se toho bojim :D
Myslim na tebe a dej pak vědět, jak to dopadlo
@mysek taky zvažuju vynechání ogtt.
Nechce se mi pít další cukr. Ale měla jsem hladinu cukru 5,3 na vstupním vyšetření. To by mi ho stejně neudělali. Snížili hranici na 5.0 nalačno. Tak nevím jestli se vůbec budu vejít. Ale měla jsem teda první 3 měs pitný režim s colou proti nevolnosti. Tak uvidíme.
@baruda Děkuji moc, no jsou to nervy jak už začal mluvit o tom, že pak už nebudou moct udělat potrat a tak, jako s touto variantou nikdo nepočítá 😀 A hlavně malá prospívá krásně, takže si myslím, že kdyby tam byl problém, tak už se to někde projevilo, no jsem z toho nesvá, ale zíta uvidíme no 🙂
Jo, to já taky nemám ráda a u kluků jsem byla do poslední chvíle přesvědčená, že rodím normálně takže když přišli s akutním císařem, tak se mi chtělo brečet, ale ve chvíli kdy to řekli, jsem byla jak uhranutá, dělala jsem jen to co mi řekli a mlčela jsem 😀
Děkuji moc, dám vědět 🙂 Ale na bubáky nevěřím, takže věřím ve vítězství 🙂
@kreatura přesně tak, my jdeme na 2 screening ve čtvrtek, tak taky pevně doufam, že je všechno ok, i když je moc ještě necítím. Spíš jen občas........já byla před 5 lety na konizaci a byla jsem celou dobu v neskutečný křeči, když mi trhali moudráky, tak taky, to sem tam s sebou skoro sekla. zas na druhou stranu chci jen lokální injekci, tak to musim nějak zvládnout. Chci tam manžela, tak snad nás tam s nim pustí. Jde to vůbec nebo ne?
@baruda My jsme měli minulý čtvrtek a všechno bylo ok, kromě té jedné ručičky, kde nespočítala prsty a to srdce špatně viděla, malá byla k nám zadkem.... Tak uvidíme no 🙂 Ale mám z toho teď takový divný pocit 🙂
Jde to, ve FNOstrava za 900 Kč mohl být manžel u porodu CS, a nepočítalo se s komplikacemi s ničím, jinak by nemohl, mohl by až pak ke klukům... Takže tam manžel se mnou byl celou dobu a Ostrava tak samo prý nedává celkovou anestezii, jen spinální, takže tu jsem měla také 🙂 Bylo to všechno divné, všechno si pamatuji, ale ta světla mě neskutečně srala, tak jsem měla zavřené oči 🙂 A i když mě muž celou dobu držel za ruku, tak vlastně ani nevím, že mě držel, no a pak fotil 😀
@baruda Zkušenost s přirozeným nemám, zatím a doufám, že těď ji mít budu 🙂 Ale ležela se mnou maminka co rodila přirozeně dvojčátka a ta byla v pohodě, jen říkala, že když porodila první, tak ji vůbec nedocházelo, že má znovu tlačit 🙂
Ale moje kamarádka má roční dvojčátka a když rodila ona, tak první rodila přirozeně a druhé akutní sekcí, tohle bych zažít tedy nechtěla 🙂
@kreatura tohle jsem právě taky dost často četla, že jedno šlo v pohodě a druhý stejně muselo sekcí.....takže asi radši zůstanu u císaře a budeme všichni vklidu. I manžel je radši, že to půjde takhle, prý by nesnesl tam být, když budu trpět :D :D jako všechno má asi své pro a proti, ale děti ohrozit nechci v žádnym případě
@baruda To ano, tak já jsem celkově po porodu měla ještě něco přes rok deprese, ale jen proto, že jsem si vyčítala, co jsem mohla udělat jinak, že jsem se mohla více ptát, bránit, nebo tak, jako jo, ve výsledku nemohla jsem nic udělat jinak, kluky bych přirozeně neporodila A: příčná poloha, B: konec pánevní... Ale jak jsem počítala s tím přirozeným porodem a jak budu s klukama a tak... tak mě ta sekce něják dostala a to, že jsem viděla kluky tak sekundu po porodu a pak až za cca 23 hodin byl teror a ani s manželem jsem nemohla být v kontaktu nic, takže pro mě to bylo depresivní 🙂 Ale kluci jsou zdraví a říkám si, že teď si to vynahradím 😀
@kreatura tohohle všeho se taky hrozně bojim a nechci to, na druhou stranu se na to snažim připravim a je mi jasný, že i když budu připravená sebelíp, stejně to vořvu. Teď se jen modlím, aby tam prdelky vydržely alespoň do února. Mam zakázáno rodit mezi Vánocema, takže pro to udělam cokoliv. Přes den stejně skoro jen ležim, jen víkend mam lehce aktivnější, ale to si nemyslim, že by byl nějaký problém.
@baruda To bude v pohodě, já jsem to i tak brala, že to je normální, spíše mě pak zarazilo to, že v jiných nemocnicích vozili maminkám miminka i na Jipku na kojení a tak a já jsem byla na vocet 😀 A to kluci dýchali sami a všechno v pohodě A: už byl ráno v normállní postýlce a B: odpoledne, já ještě na Jipce, takže už oni ani na Jip nebyli, ale na neonatologii 🙂 Manžela za mnou taky nepustili a ani mi neřekli, že za mnou byl, nebo tak... Prostě divné to bylo a asi jo, moc si to beru, ale když jsem před tím nebyla cca 3 roky ani na den bez chlapa a najednou tolik věcí a chlap nikde... No brečela jsem a k tomu mi říkali, že mě z Jip pustí až druhý den, né ten co mě nakonec pustili, tak to byla další paráda a ještě se mi líbilo, že jsem si mobil nemohla zapnout, ale ovladač od telky mi cpali furt... Na co, když jsem potřebovala být s mužem a dětmi a né čumet na televizi.. 😀
@kreatura :D :D :D možná kvůli tomu, že by ty vlny rušily ty přístroje? To mě jen tak napadlo. Já si s sebou zabalim čtečku, ale je mi jasný, že toho asi moc nepřečtu. Když jsem dvě hodiny čekala na výsledky hcg, aby se vyvrátilo to mimoděložní, nevnímala jsem ani slovo, tak sem to pak četla všechno znovu. Já mám naštěstí na té neonatologii v Plzni kamarádku, tak doufam, že se mi o prcky pořádně postará......hlavně už chci vědět, co je to druhý :D všichni se mě ptají a nevim to aní já, tak doufam, že se tam ve čtvrtek správně natočí, jinak tam budu klidně skákat panáka, aby se otočilo :D
@baruda No, já jsem pracovala na Jip a ono je fakt jedno, jestli tam je televize, nebo mobil... A ve výsledku jsem si ten mobil mohla vzít cca půl hodiny před odjezdem z Jip, ale to je vedlešjí, možná si mysleli, že budu klidnější? 😀 Nevím 😀 A teď už to je jedno, dopadlo to dobře a něják jsem se s tím naučila žít 🙂 Jen ten pocit viny, že jsem jim od začátku nemohla dát všechno co by si zasloužili je hrozný 🙂
Tak snad se ukáže, já jsem to u kluků věděla od 1. screaningu a teď to taky víme od 1. screaningu, jen se nám to s každým UZ potvrzuje 😀
@kreatura no chce to pevné nervy :D.......no nám na prvním řekli, že to vypadá na ten páreček, ale že mi to nezaručí. Pak jsem na každé kontrole donutila dr udělat mi utz, že nevim, co čekáme, tak mi vždycky řekla, že kluk je jasný a před 14 dny jsem ho i viděla, ale tu holčičku mi pořád nikdo nepotvrdil. Jen mi dr řekla, že pindík vypadá trochu jinak a že si mam radši počkat na druhý screening, že tam mi to potvrdí. ale já vnitřně vim, že je to ta naše vysněná holčička :D
@baruda Tak super, tak pak dej vědět 🙂 Jo, my jsme už u kluků chtěli jednu holčičku a máme dva kluky, ale něják jsem to už věděla do předu, že tam ta holčička není a taky nebyla a teď jsem to tušila už tak něják i před snažením, že teď to bude holčička a můj pocit, že je to ona stále rostl a nakonec to vypadá, že to holčička opravdu bude 🙂
Ale někdo tam na hoře věděl, proč mám prvně dva kluky, protože, kdybych měla tu holčičku už na poprvé, tak do dalšího miminka už nejdu 😀
A přišla bych ta o dva úžasné syny 🙂 Snad jim to vydrží 🙂

@nikolspace muzu se jen zeptat, co te vede k tomu, ze chces mit Nellu a ne Nelu? Ja totiz vubec nechapu ty Emmy, Elly atd. 🙂 Nemyslim to nijak zle, jen me to fakt zajima 🙂