Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Jmeno pro holku problem nebude, libi se nam jich s manzelem hodne a stejnych 🙂 ale ti kluci... Dneska jsem projizdela seznam a to je fakt des 😀 zadne jmeno se mi extra nelibi... Nechci zadne "svetove" jmeno, mame ceske prijmeni, tak by to vypadalo komicky a navic se mi ta jmena ani nelibi. A taky resim, aby nemel pripadne svatek a narozky moc u sebe, takze Radek a Vojtech, na kterych jsme se jakz takz shodli, taky padaj 🙂
Tak holky, my mame srdičko za sebou, u nas vše vpořadku, a už jsem objednana na test cukrovky 19.11. Nastesti v prvním těhu jsem ho snašela uplně vpohodě, tak ted si myslim, že bude to same 🙂 ...držim všem palečky co Vas taky ceka testik at to zvladnete vpohodě 🙂 Ja se na něj i těsím, protože budu mit 2 hodinky jen pro sebe 🙂 Dcerku bude hlidat manžel :D
@michaela_2 no moje doktorka se vubec netvarila, da se rict, ze mi to jakoby naridila. Ale nepujdu, uz jsem rozhodnuta, kdyz si vybavim, ze mi bylo fakt na omdleni a byla jsem z toho jeste 3 dny vyrizena, tak to podle me neni bez rizika. Navic jsem cetla zkusenosti jak nekdo zkolaboval nebo zacal z toho rodit. Mluvi se i o souvislosti s ADHD.
Holky to je fakt tak šílený? Ten test na cukrovku? A to se dává pokaždé? Nebo jak usoudí lékař? Já měla vždy odběry na 1* ani cukrovka nic.. Tak doufám že třeba řekne že nemusím..
@lalusheee Je to test který se dělá každé nastávající mamince, mezi 24-28 týdnem 🙂 A většinaz nich ho snese úplně v pohodě. Já jsem ale exot, který kolabuje při každém odběru krve - i menšího množství (mám teda hodně nízký tlak, na poslední poradně dokonce 80:40, standardně je to 90:50) a jak se u tohoto testu odebírá víckrát - byť tedy pidi množství, tak v kombinaci s tím sladkým roztokem na lačný žaludek mi to moc nesedlo. Takže teď z toho mám deprese předem 😃
Ale co takhle vidím, tak většina těch maminek to fakt snese v pohodě a čte si tam knížku....................
@kreatura jezis co to bylo za porodnici. Ono to jde i jinak, ale proc by chteli a komplikovali si to. To mi stve no. Ja byla taky asi rok a pul v haji a to jsem rodila vaginalne a malyho jsem mela u sebe driv, ale manzela mi vyhodili na zacatku, zadny bonding potom a malyho jsem mela potom po 6 hodinach asi a to mel plny pocet bodu. Ale ted si to hodlam taky vynahradit, vsechno bude proste krasny at to bude jak to bude, dite budu mit hned u sebe a nenecham si ho vubec odnaset. A kdyby nahodou cisar, tak budu chtit mit nekoho u sebe kdo se bude o dite starat. Ale to musim jeste vsechno osefovat.
@mysek Fakultní nemocnice v Ostravě, ale já tam mám více takových perliček a jelikož jsem zdravotní sestra, tak jsem držela pusu, protože vím, jak pak sestry nadávají, když tam mají někoho ze zdravotnictví... Ale teď už vím, že si to všechno " vydupu" a ať si dělají co chtějí, protože si nehodlám brát ty krásné chvíle s miminkem....
A jen tak pro zajímavost, kluky jsem měla u prsa až nějáký 5. den po porodu a Honzík měl sondu na příkrm, ale některé sestry ho krmily rovnou do toho, bez stříkačky, takže když jsem je dostala 6.tý den po porodu k sobě, tak jsem ho musela učit pít, aby jsme mohli domů...
Já jsem šla 3 - tí den po císaři domů a byla jsem téměř dva dny doma bez dětí, do telefonu nikdo nic neřekne a dojíždět tam také nešlo, z Třine do Ostravy, bez auta a po císaři pohádka no 🙂
Ale je to za námi a teď budy saň... ať se tady těší 😀
@mysek Ze sálu jsem odjížděla s myšlenkou, kterou mi jako poslední řekla paní doktorka a to bylo, že Honzíkovi ( B) pomohli, nevěděla jsem, jak to myslí, jestli ho oživovali, nebo že ho vytáhli ( nemohli ho vyndat.. ) A informace 0, takže celou noc vzhůru, celý den vzhůru,... jenom jsem přemýšlela co s nimi je, nikdo mi nic k nim neřekl a to se sestra byla 2x za mnou tedy ptát, jestli mi někdo přišel něco říct o dětech a když jsem řekla, že ne, tak že mi někoho pošle... no nikdo nepřišel 😀
Ale jo, já si tak fňukám ( teď už o tom umím mluvit a beru to lépe), ale chápu, že jsou maminky na tom daleko hůř, než já 🙂 Tohle jsou v některých porovnáních drobnosti, ale stačili mi 🙂
A jako bonus jsem 2- hý den po porodu byla málem resuscitovaná, kvůli lékům na snížení tlaku 😉 ( v papírech o tom není ani čárka 🙂 )
@baruda Jo, to já chápu, že je nelze mít hned u sebe, ale ani nevědět co s nimi je, nebo tak je celkem ubíjející 🙂 A dva dny jsem musela čekat vždycky na manžela, dokud nedojel a nevzal mě za dětmi... Sama jsem nemohla a děti za mnou taky nemohly a prostě tak 🙂 Informace lékař podává jen do 12 dopoledne a pak smůla 🙂 Nemít manžela, tak se ani neokoupu ( nepočítám Jip, kde je povinnost vstát a jít do sprchy s každou pacientkou po operaci 🙂 )
@kreatura to s tebou naprosto souhlasim a tahle neinformovanost neni jen u miminek, je to i u normálního dr. Děda byl po operaci a nikdo neřekl nic ani jemu ani babi. Ta byla na prášky a my hledali známý po nemocnici, kdo by mohl něco zjistit. Ať je naše zdravotnictví na sebelepší úrovni, tohle teda silně zaostává. Držim palce, abys to teď měla lepší.
@baruda Děkuji moc 🙂 Ono tohle jsou už jen prostě vzpomínky a jsou na tom maminky hůře, ale mě to poznamenalo no 🙂
To máš pravdu a z pohledu zdravotníka i když se snažíš jít proti proudu, tak né vždy se to dá.... Ale dá se toho hodně zlepšit už jen z pohledu jedné sestry 🙂 Ono kolikrát stačilo prohodit dvě slova, nebo doktora k něčemu dokopat, případně když jsme měli někoho po operaci, tak mu říct, že někdo volal, pozdravuje ho, myslí na něho a tak ( hodně rodin si volá, jestli je po operaci a tak ) ... Ono to hodně pomůže 🙂
Ale už jsem ze zdravotnictví dva roky a jsem šťastná doma :D Kluci jsou díky Bohu zdraví a v pořádku a to je to nejdůležitější, to co bylo budiž zapomenuto 🙂
@dzogobela ja mam prave ten nizky tlak, mozna proto to snasim blbe.
@lalusheee neni to sileny, ale me to proste nesedlo a navic mam na to proste nejaky svuj nazor, ale to jako na vsechno, kojeni, ockovani, prirozeny porod, davani leku pri horecce, proste to mam vse nejak jinak nastaveny a jsem vic alternativnejsi, ale ne pres mrtvoly.
Aha tak to jo. Já čekám první tak nevím co mě čeká. Děkuju všem holky za info. Tak aspoň budu vědět do čeho jdu.
@lalusheee me osobne ten roztok chutnal..uprimne si myslim ze slazene napoje jako je cola a jine jsou jeste sladsi. A byla jsem rada ze me to alespon nakopne. Takze me to fakt nevadilo. Myslim ze to je hodne i v hlave....spousta maminek tam jde s tim ze jim z toho bude zle...protoze se o tom pise. A ja mam sladke rada...
Ja kluky nikdy nemela hned u sebe...ale me to po porodu nevadilo...byla jsem fakt hodne unavena a byla jsem rada ze mam chvilku na odpocinek...pak uz jsem je mela stale u sebe...tim ze jsem to tak vzdy mela nemam s cim srovnavat....
@terkapali no uz zatahnout nejde a mala je navic hodne velka
Holky, tak dnes máme za sebou II. screening a vše v pořádku a doktor mi potvrdil kluka i holčičku, tak mám velkou radost 🙂 Jen ty fotky jsou děs, protože ani jeden se nechtěl otočit z profilu, tak mám fotku dvou mimozemšťanů 🙂

@kreatura tak to je super, no my se vždycky bavili o holčičce, kluk v podstatě nepřipadal v úvahu. když jsem pak viděla, jak "pomallu" to druhé rostlo, poměrně dlouho byla druhá bublina prázdná (možná bylo tak schované, že to utz nenašel), úplně jsem tomu nedávala 100%, že se tam udrží a nakonec naštěstí ano :D jinak by to byl jen ten kluk a za trest by se jmenoval Anežák :D :D :D