icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

maryoneta
7. lis 2018

@baruda držím palce, ať je vše v pořádku. A čekám na tvůj report, jestli ti potvrdí aspoň tu jednu vymodlenou holčičku 🙂 😀

baruda
7. lis 2018

@maryoneta děkuju, no jsem na to zvědavá, hlavně jde s námi zase manžel.....minule mi řikal, že měl slzy na krajíčku, tak jsem zvědavá, co bude řikat teď, jsou o 10 týdnů starší :D a na normální kontroly se mnou nechodí a jen mi vynadá, že jsem mu vzala špatnou fotku :D

maryoneta
7. lis 2018

@baruda někdy ti chlapi umějí fakt překvapit. Můj je taky vždycky u ultrazvuku hrozně dojatej. A naposledy jsem dostala skoro vyhubováno, že se furt jen culím a směju u toho a přitom je to tak vážná věc (2.utz, kontrola orgánů atd.). Když já si neumím pomoct, jsem ve stresu před tím, ale jakmile si tam lehnu a napatlají mě gelem, tak jsem najednou hrozně šťastná a jen se blbě culím a vůbec si nepřipouštím, že by něco nebylo v pořádku. Beru to tam jako kino 😀 Kdežto můj chlap je jak na trní a s hrozně vážným výrazem čeká na výsledek 🙂

baruda
7. lis 2018

@maryoneta tak to jsme na tom stejně......taky trnu ty dny před kontrolou, jestli je vše ok nebo ne a pak přijdu do čekárny a všechno ze mě spadne, tuplem, když napatlá gel. Manžel se o nás hrozně bojí, už mi vyhrožuje, že řekne dr, že vůbec nepřibíram a nejim, že on jí za nás všechny dohromady.on dítě ještě nechtěl, pak otěhotněla jeho sestra a asi pochopil, že bych taky chtěla, tak jsme tomu dali volný průběh a povedlo se do půl roka :D teď je šťastnej a nemůže se dočkat.....no jsem zvědavá, co bude řikat 🙂 já prcky viděla minulý týden, tak vim, co čekat :D :D

kreatura
7. lis 2018

@baruda Tak budu držet palečky a těsit se na informace 🙂 U kluků jsme měli 2 fotky, první úplně ze začátku a druhou mají každý zvlášť 😀 Ty jsme dali babičce a dědovi do albumu a teď jim dáváme k různým svátkům fotky co se nastřádají za tu dobu 🙂 U maličké to plánuji také tak 🙂

baruda
7. lis 2018

@kreatura já mám fotku z každé kontroly, aby manžel viděl, jak rostou, do alba jim pak dám jen nějakou.....babičky a prababičky ještě žádnou nedostaly, ale protože letos nedáme vánoční dárky nebo jen maličkosti, tak jsme řikali, že napíšeme dopis za prcky a dáme k tomu fotku, aby měli nějakou památku, tak snad je to potěší a neurazí :D a vánoce si pak uděláme, až budou prckové na světě :D

kreatura
7. lis 2018

@baruda Jo, tak my jsme tak fotky neměli, u kluků byl se mnou manžel jen na 1. screningu a teď malou ještě ani neviděl - kromě té fotky co jsem dostala 🙂 On si kluky pořádně užívá až teď, jak můžou dělat blbosti a mají z toho rozum, takže u malé to bude stejné 😀 Do půl roku nebude vědět, že nějáké dítě má a pak začne pomalu větřit, že je nás doma více 😀

vendelinka08
7. lis 2018

My jdeme na druhy screening pristi ct a manzel jde poprve se mnou...ale ho to moc nebere..on si pak uziva az deti nazivo😆. Jinak mi ted hodne vyskocilo brisko a jsem uz takova neohebna. I v praci citim ze toho moc nezvladam...takze jsem rada ze od prosince uz budu doma.

vladusa85
7. lis 2018

Ahoj holky, teď trochu z jiného soudku....... nevíte, jak to budeme mít s tím rodičovským příspěvkem? Od 1.1.2020 to chtějí navýšit o 80 tis., ale to mi už budeme rodičák pár měsíců pobírat. Myslíte, že nám to také navýší nebo budeme mít smůlu?

stef9328
7. lis 2018

Holky, budete nektera z Vas pouzivat perovou zavinovacku? Nebo mate nektera zkusenosti? U dcery(letni mimino) jsem ani zavinovacku nepouzivala,bylo horko. Ale tu perovou mi ji hodne znamych doporucuje, ale ty penize, fuuha😯😁. Poradte prosim.

stef9328
7. lis 2018

@vladusa85 myslim,ze ho navysi i nam.

kreatura
7. lis 2018

@vendelinka08 Manžel na to také není, jak jsem psala výše do půl roku mi ani moc nepomáhal ( pokud jsem mu nedala jednoho z kluků do ruky ať ho nakrmí, nevzal by si ho 🙂 ) Takže jsem jela jak stroj sama, ale nemůžu říct, že by mi to extra vadilo, i když pravda, že asi po roce jsem se zhroutila a od té doby mi manžel krásně pomáhá 🙂

kreatura
7. lis 2018

@vladusa85 Myslím si, že by ho měli navýšit i nám, alespoň když se teď navyšovalo na vícerčata, tak to platilo do 4 let věku dítete ( šlo žádat i zpětně 🙂 ) Takže i když jsem pár měsíců už pobírala rodičovskou, tak jsem si od 1. ledna zažádala o navýšení a bez problémů 🙂

kreatura
7. lis 2018

@stef9328 My máme doma kluky ( leden ) a používali jsme, měli jsme klasickou čtvercovou zavinovačku a do ní ušitou vycpávku z peří, ale měli jsme to všechno ještě po nás a tedy jen ty vycpávky měla tchýně novější, protože si nechávala šít synovi ( ten má teď 9 ), takže jsme to měli z domácího peří 🙂
Jinak kluky jsem měla i v normální zavinovací peřince, kde byla normální výplň co se dává a problém s tím neměli....
Když byli něják neklidní, tak mi pomohlo položit je na péřový polštář ( celé), co doma máme, krásně do něj zapadli a byli hodní 🙂

stef9328
7. lis 2018

@kreatura takze, urcite peri doporucujete?

vladusa85
7. lis 2018

@stef9328 Péřovou zavinovačku jsem používala u syna..... dávala jsem mu jí na začátku do kočárku místo fusaku, ale jenom chvíli, protože se narodil posledního května a pak už bylo dost teplo. Potom ji dostal do postýlky na noc a nakonec ji měl jenom jako hnízdečko...... spal v ní jako špalek, ale asi jenom 2 měsíce, pak mu z ní lezly nohy ven. Kupovala jsem jen peřinku bez povlaku za 750,- a povlaky jsem si šila sama.....

kreatura
7. lis 2018

@stef9328 Za mě ano, kluci v nich byli moc rádi a když se povlak pral a byli v obyčejných, tak museli ležet ještě v tom polštáři.... Celkově v ní byli klidnější 🙂 I teď budu používat 🙂
Jinak jak byli větší a do peřinky se už nevlezli tak lehávali v péřovém polštáři a zlaté děti, ale jsou hodní i teď, tak nevím jestli spali díky polštáře a nebo to mají v sobě 🙂

baruda
8. lis 2018

@vladusa85 já si taky myslim, že to navýší i nám. prvně v to doufám, pak bych si to do konce roku 2019 spočítala, abych brala po celou dobu stejně. Jedná se o půl roku, tak předpokládám, že tam žádné extra změny,

terkapali
8. lis 2018

@fiedlermonika však super, já už jsem taky jak balvan 😀

terkapali
8. lis 2018

@vladusa85 návsi i nám

lalusheee
8. lis 2018

Ahoj holky. Můžu Vas poprosit?
Je Vas tu víc, co už máte druhé třetí dítko.. Já jsem prvorodička, pracuji v soukromý ordinaci a mateřská mi vychází od února 2019. Termín mám 31.3.2019.. Můžete mi poradit kdy začít a co zařizovat? Myslím mateřskou nebo jak se to jmenuje atd? Děkuju moc.. Klidně pište zprávy budu vděčná..

merope
8. lis 2018

@lalusheee V soukromý ordinaci "na sebe" nebo jako zaměstnanec? Já to se zaměstnavatelem (termín v dubnu) řešila hned v září, na sociálce jsem byla ještě v srpnu (a tam jsem zjistila, že se odděluje platba nemocenského v OSVČ a zaměstnání a musíš mít počet dnů v jednom z toho, aby ti mateřská vyšla).

Jakmile tě doktorka pošle na mateřskou, tak je na to formulář a ten ti vyplní zaměstnavatel a ten se odnese na sociálku. Tzn. až v únoru. Sama doufám, že to je všechno. Pokud jsi OSVČ tak ten formulář předpokládám vyplňuješ sama.

lalusheee
8. lis 2018

@merope jsem jako zaměstnanec v ordinaci. Zdr. Sestra. Takže až budu odcházet tak mi dá doktorka papír a já du na sociálku a to je vše a to stačí Teda až ten únor? Co mi to vychází. Takže dřív nic nemusím Teda? Díky moc

baruda
8. lis 2018

Tak čekám na odběr plodovky....jedno mimco ma divně vyvinuté pohlaví.Nejde určit,co to je....může to být chromozomální odchylka a může to prý způsobit i lehci mentální postižení....

kreatura
8. lis 2018

@baruda Jejdamane, tak moc držím palečky ať je všechno v pořádku! Myslím na Vás!!

vendelinka08
8. lis 2018

@baruda jojky..tak hlavne at je vse v poradku a ty potom hoooodne odpocivej. Myslim na tebe.

dzogobela
autor
8. lis 2018

@baruda verim, ze vse bude ok. Drzim moc palce!

baruda
8. lis 2018

@kreatura
@vendelinka08
@dzogobela děkuji holky,je mi děsně.strasne děsně

alnaa
8. lis 2018

@baruda Drzim palecky, at vse dobre dopadne. A jak uz psala vendelinka, hodne potom odpocivej....

baruda
8. lis 2018

@alnaa děkuju....už ležím a v sobotu mě manžel odveze k našim....

Strana