icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

kreatura
12. lis 2018

@baruda Jo, to jsem taky furt slýchala a to máme jednu kočku a agamu ( tedy tehdy jsme měli ) a to taky bylo furt něco... Když jsem řekla, že jsem těhotná, tak jako první se mě všichni ptali, co udělám s kočkou, kam ji dám... Což jsem nechápala, protože to je naše první miminko 😀
Teď máme kočky dvě, králíka a agamu a žijeme 😀
Kluci alergici nejsou, v postýlce mají kůži s ovečky, když je teď chladněji, tak je krásně hřeje a jsme všichni v pohodě a na nějáké alergie jsem vůbec nemyslela... Protože u nás nikdo není na nic alergický, takže mě to ani nenapadlo 🙂

baruda
12. lis 2018

@kreatura my se teda odstěhovali asi 40km od nich, ale teď jsem za to ráda. Švagrová má 3 měsíčního kluka a teda jako tchýně je u nich pořád. Malej nespí jinak než mámě na hrudi, takže ona nic neudělá, tak jí tam tchýně jezdí uklízet, vaří jí a podobně. To by mě asi šlehlo. Nevadí mi, když přijedou na návštěvu a přivezou jídlo, ale každý den to fakt ne......a co se zvířat týče.....přesně jak řikáš, byli první miminka :D dneska mi kočky spí na břiše, jeden se vždycky přijde pomazlit a leží mi u hlavy a škrabě mě v hlavě (to miluju) a pes mi taky lehá na břicho a hlídá. To bych jim nemohla udělat. Děti s námi v ložnici prvních pár měsíců nebudou, než si zvyknou a tak a u manžela bohužel nějaká ta alergie je, takže nechci, aby do jejich pokojíčku nechodila, ale jinak v obýváku normálně budou. Jen se prostě musí víc hlídat........ty ovečky jsou boží. Taťka nám teď dělal luxusní postele z masivu a když jsem mu řekla, co chci, tak byl nadšený a už se těší, až vyzkouší ohybání dřeva :D :D

kreatura
12. lis 2018

@baruda Jo, já bych to už taky udělat nemohla, jediné co, tak měla Rozárka ( britská kočka ) na 7 měsíců zakázanou ložnici, než jsme kluky dali do pokojíku a snad rok se se mnou nebavila a ani se ji nedivím, jen jsem nechtěla ji hlídat v noci, jestli kluky nezalehne, ale jinak přes den s nimi byla normálně a to, že mi spala v kočárku, ohrádce a nebo na hrací dece mi nevadilo, hlavně, že klukům nic nedělala a pohoda - ona se jich ze začátku spíše bála a vyhýbala se jim 🙂

Jo, tak to mě manžel řekl, že to zkusí až budeme na Slezsku, protože tam má kamaráda co si takhle se dřevem hraje a má na to nástroje, tak uvidíme jestli budou mít na sebe oni čas a nebo ne 😀

Tak to u nás tchýně taky tak chodila, ale nevařila, neuklízela nic, jen vždycky došla mezi dveře, koukla se, ani k postýlkám nešla a zase odešla... A to jsem třeba kojila a jelikož nejsem typ co by ukazoval tchýni nebo takhle prsa, tak jsem musela dítě oddělat schovat se do trička a pak kojit znovu ( to už se kluci nechytli na podruhé ), takže jsem furt byla jak na trní, uklízela a dokonce, když takhle došla, tak jsem i jídlo schovávala pod stůl a dělala jsem, že něco dělám 😀 Prostě magor 😀 Kdyby alespoň něco chtěla, nebo tak a když nedošla ona, tak poslala syna ( teď má 9 roků ) a tomu už fakt nebudu prsa ukazovat 😀
Takže jsem ráda, že teď budu moct chodit " nahatá " 😀

baruda
12. lis 2018

@kreatura tak teď budeš mít svůj klid 🙂 a užiješ si to :D mě tchýně tuhle psala, abych přivezla věci na vyžehlení, ale to by mě hanba fackovala :D asi bych to brala jinak, kdyby to byla moje mamka, ale stejně. já prostě nechci být závislá na ostatních, proto jsem ráda, že nebydlíme u nich a budeme si muset poradit sami a i děti si zvyknou, že se s každym fňukem nebudou chovat

kreatura
12. lis 2018

@baruda Jo, ono to je super, jako tchýně tedy takto nefungovala, pomoc nenabídla a kluky taky nechovala, jen občas stála nad postýlkou a nebo když jsme byli pozvaní k nim dolů, tak si je vzala do ruky, když jsme jednou chtěli pohlídat, aby jsme vyvezli do kontejneru jejich binec, tak jela raději s manželem, než aby pohlídala spící děti na 20 minut. Na procházce s nimi byla jednou a to když měli asi 3 měsíce, pochlubit se sousedům a to byla celá procházka 🙂
No a když jsme se stěhovali, tak jsme to dostali na talíři, že jim je nechceme půjčovat a tak no, ale když jsem 2x žádala, tak jsem byla odmítnuta a teď už se fakt vnucovat nebudu 🙂
Ale jinak kluci byli hodní a tedy jednou když v noci hodně Honzík plakal, tak doletěla k nám do ložnice, ani nezaklepala a blbě se na nás koukala a řekla, já jsem myslela, že je tady sám, když tak moc pláče... Facku bych v tu chvíli dala 😀
Nene, né nadarmo se říká, že s tchýněmi se bydlet nemá 😀 Proto nebudu ani naše děti nutit, aby s námi bydleli 😀 ( Kdo ví jaká budu tchýně já 😀 )

alnaa
12. lis 2018

@kreatura Bydlení s tchyní mám taky vyzkoušené,7 let jsem tam bydlela,dvě dcerky jsem tam měla,nehlídala a chodila kdy ji napadlo,nerespektovala soukromí. Když jsme si zamkli chodbu,tak byla dotčená. Máš štěstí,že je manžel při tobě,moje manželství to neustálo a skončilo to rozvodem. Teď když ji potkám (bydlíme v jednom malém městě),tak spolu vycházíme líp,než kdy předtím 🙂
Po předchozí špatné zkušenosti bych už nikdy s tchyní nebydlela. Moje "nová" tchyně je jiná,ale ani tak bych s ní bydlet nechtěla 🙂

krachken
12. lis 2018

@baruda to s těmi zvířaty by mě taky štvalo, my máme čtyři kočky a psa 🙂 pes teda nechodí do postele, ale má pelíšek u postele a je každou noc s námi v ložnici. Jinak mě se taky ptali, co s nima budu dělat už když jsem byla těhotná poprvé. Tak jsem všem řekla, že zvířata jsem si pořídila ještě před dítětem a počítala jsem s tím, že je ještě budu mít až si pořídím i děti a že se u nás žádné změny konat nebudou. Jen dvě kočky a pes chodí i ven, ale většinu času jsou doma, všichni očkovaní, vykastrovaní, pravidelně odčervovaní a s kapkami proti blechám a klíšťatům. Bedýnku mají kočky jednu na balkoně, druhou "nouzovou" za křeslem, aby se k ní malá nedostala a obě pravidelně čistím. Nevidím teda na soužití s mazlíčky nic špatného a na mazlení s nimi taktéž ne. Tak na mě koukali teda trochu jak na blázna, ale už si nikdo nedovolil mi něco říct. Přítele trochu zviklali, ale s tím jsem si taky udělala pořádek a teď jsou kočky s malou parťáci a já jsem teda ráda, že se žádné alergie neprojevily a můžeme tu být jak tu jsme doteď i nadále 🙂 kdyby to na mě ještě někdo zkoušel, tak bych byla hodně rázná a vsem řekla, že do toho nikomu nic není.

kreatura
12. lis 2018

@alnaa Rozumím, no oni takhle vypadají v pohodě, ale jak bych to nazvala tchána se bojím z toho mám respekt a když jsme u nich, tak on vede monolog a já jen přikyvuji, protože se bojím říci svůj názor, rychle vyletí a nad vším se rozčiluje, takže toho jsem ráda ušetřená, no a tchýně je taková, ona je hodná, ale možná až moc bych to nazvala nevím, je to až dotěrné některé ty věci a hlavně fakt je divné, když někdo příjde, neví co chce, nebo nic neřekne a odejde a to několikrát za den...
A ještě mají toho syna co má 9, kterého už nezvládají na starší roky ( tchán má 62, tchýně 50 ) , ale ustupují mu ve všem a ještě tchýně je zvyklá za všechny všechno komunikovat, takže tam měli návštěvu ta se mě ptala na to jaké to je s dvojčaty, porod, kojení a tak, no a než jsem se nadechla, tak odpovídala tchýně a ještě totálně smyšlené věci, takže mě spíše ponížila a já jsem odešla - tchán se to tehdy snažil zachránit, ale tohle nezapomenu no 🙂
Takže my jim nic osobního nesvěřujeme, jim to sice vadí, ale když vidím jak je to použité a jak oni vykládají nám co se od koho dozví, jako jo super, ale zase nepotřebuju aby o mě věděl celý svět 😀

A ano, manžel je super, stojí při mě, máme jednotnou výchovu, co zavelí on, já toleruji, co já, to toleruje on, na větších věcech se domlouváme mimo děti ( i když ještě z toho asi rozum nemají, ale učíme se to tak, aby jsme to pak neřešili před nimi, pak jsou ti 10 - letí moc chytří 😀 ), máme stejný cíl a to snažit se co možná nejvíce osamostatnit, alespoň co se potravin týče, proto ten stateček, máme rádi ten starý styl života 🙂
Jo, moje babička mi na to řekla, že jsme blbí, když to všechno jde koupit, ale zase nejsme zastánci těch velkých nákupáků, i když ano, občas někam zajdeme, když něco sháníme 🙂

alnaa
12. lis 2018

@kreatura Byvaly tchán byl neco podobneho, co rekl on to platilo. Ja jsem to respektovala, prece jen jsme bydleli u nich, ale zlom nastal, kdyz jsem zacala chodit po materske do prace. Oni nebyli ochotni pomoct mi s holkama do skolky atd a zakazali mi, aby mi chodila pomahat moje mamka a pak mi vyhodili moji navstevu, protoze meli deti a ty byly na tchany moc hlucne.... Tim to vlastne cele skoncilo, dnes jsem za to rada, ale tenkrat to bylo hodne tezke.... S byvalym tchanem dodnes nemluvim 🙂 Neni nad to byt sami 🙂

Taky mame v planu domecek, ale musi to jeste chvili počkat....

kreatura
12. lis 2018

@alnaa Jo, to chápu, já jsem z nich byla podělaná dost a ještě jsme měli u nás v obyváku průdoch z jejich krbu, takže jsem slyšela je mluvit a tchána vřískat a s manželem jsme si moc nepovídali a když, tak jsme šeptali, takže taky paráda 🙂

No my teď máme takový menší s menším pozemkem, podle toho co nám naše finance dovolily, ale jsme tady spokojeni, zahrádka má kde být, slepice taky a děti jsou také spokojené a nemusím je hlídat venku na hřišti 🙂 Taky jsme to udělali proto, že jsme si spočítali, nájemné a bydlení tady, což se nám oplatí o hodně více a tak do 5 let se plánujeme přestěhovat do většího s většími pozemky a pořídit si více zvířátek 🙂

baruda
12. lis 2018

@krachken přesně moje slova. mamka se bála, abych nedostala toxoplasmozu, tak jsem si pro jeji klid duše nechala na ni otestovat krev. čekala jsem, že už budu imunní a ono ne, tak si jen dávam pozor.....my máme všechny zvířata většinou přes den venku a dovnitř chodí až večer. kočky teda očkovaný ještě nejsou, protože už mi jich pár zdrhlo a platit jim kastraci a očkování, když pak utečou se mi nechtělo. Tak uvidíme, jak to bude pak. Jinak tablety a pipety dostávají taky pořád. problémy budu řešit, až se alergie projeví ani tehdy to nebudu řešit tak, že bych prostě zvířata vyhodila ven. všechno má vícero možností

babikadaska
12. lis 2018

@baruda @krachken ahojte cakam dvojcatka a mame tri psi z utulku. Spia s nami v posteli uz 8 rokov. Odkedy som otehotnela,pocuvam od svokry iba,ze mame postavit KOTEREC a vyhodit psy na dvor do koterca. Zapojila do toho uz aj svoju mamu (manzelovu babku) ktora nam neustale opakuje,ze psy musia ist von. Ked sa ich opytam,aby mi uviedli konkretne dovody,nemaju odpoved. Bola som teraz 5 dni v nemocnici ,pretoze mi tvrdne brucho a mam velmi nizko placentu (som v 19 tt) a hadaj co ??? Ano, psy su na vine,doniesli na mna "pliagu" 😃 nastastie byvaju od nas 150 km,ale tymto skonci kazda navsteva ci telefonat.

baruda
12. lis 2018

@babikadaska to je hrozný....moje mamka taky nesouhlasí,že a námi spí,ale vždycky se směje,když ji pošlu fotky jak spí a nakonec řekne,že to je naše věc.....což je.nasi to respektují a my respektujeme to,že když jsme u nich,pes spí venku. Sice manžel občas remcá,ale vždy to bylo v pohodě.uz i tchyni jsem řekla,že je prostě nedám (ona sama má doma dvě kočky,ale nechodí ji do loznice) no vyžeňte je :D

babikadaska
12. lis 2018

@baruda ja myslim, ze niektore mamy a babky vyrastali s neockovanymi psami a hospodarskymi zvieratami, len uz na to zabudli ....

baruda
12. lis 2018

@babikadaska jojo mamka pak u toho taky vždycky skončí a že vlastne tenkrat žádné pipety a tablety nebyly a tím to hasne a dále o tom nemluvime

babikadaska
12. lis 2018

@baruda ja som to samozrejme riesila hned na zaciatku tehotenstva s mojou priatelkou - sefkou sukromnej veterinarnej kliniky v Londyne pre bohatych ( osetrenie psa 1 700 libier a podobne). Povedala mi,ze pravidelne ockovat,castejsie odcervovat (1x do mesiaca) ,dodrziavat bezne zasady hygieny (to vsetko sme dodrziavali aj doteraz) a v podstate babatkam nehrozi ziadne riziko, nic, cim by sa mohli nakazit !! Info od nej povazujem za relevatny zdroj a toho sa drzim. Sama bola tehotna a pracovala so vsetkymi moznymi zvieratami do 7.mesiaca,verim,ze vie co hovori. Preto som kludna a voci podobnym reciam relativne odolna. Bojim sa hadok so svokrou,ale urcite sa nebojim,zeby mi od mojich psov daco hrozilo 🙂 isto menej jak od svokry :D

baruda
12. lis 2018

@babikadaska souhlasím,pokud se o ty zvířata staráš,nemělo by nic hrozit...takze to také neresim

baruda
12. lis 2018

Už ale trochu jako těhotná vypadám ne?

merope
12. lis 2018

Ahoj, čtu tu o těch zvířatech - nejvíc se všude démonizují kočky přenášející toxoplazmózu. Dostala jsem se k super knížce "Těhotenství bez strašáků" a tam autorka rozebírá rozličné vědecké studie a co se týče koček, tak problém je, kdyby si kočka nově přinesla toxoplazmózu - tzn. není dobrý nápad pořídit si kotě. Pokud je kočka bytová, tak není problém ani čištění jejího záchůdku. Naopak z hlediska rizika nákazy toxoplazmózou je rizikovou činností jakékoli zahradničení.

Psy ani jiná zvířata tam nerozebírá - kde by jako měl být problém? Max v tom, aby zvíře pak neublížilo kojenci a aby se necítilo odstrčené, až si kojence přinesete domů. Ale tohle není nic jako důvod vyhazovat to zvíře teď zvláště ven do kotce! Proboha, dát bytového psa do kotce, to je opravdu hodné venkova 19. století.

kreatura
13. lis 2018

@baruda Už tak vypadáš ;) Mě stále příjde mé břicho špekaté a né těhotné 😀 Ale když si lehnu, tak na mě vyskočí boule od pupku dolů, tak si říkám, že tam asi někdo je 😀
Ale oblečení pořád obleču všechno - 5 kg si stále držím, tak uvidíme, ale občas si připadám, že mám už teď větší břicho jak s klukama ( fotky nemám ), protože to mi vyskočilo až skoro 2 týdny před porodem, takže kolem 32 tt. do té doby celkem nuda - tak by to nazval můj muž 😀

kreatura
13. lis 2018

@merope Přesně tak, já jediné co mám v hlavě, tak jsou ty kočky a toxoplazmóza, ale tam se něják řešilo, že nejvíce to přenášejí do 1 roku věku, pak, že už by to mělo být v pohodě, ale jak to skutečně je, nevím. Jen mám ten jeden rok v hlavě. 🙂
Ale tak naše kočka už bude mít 4 roky a z postele jí kvůli tomu nevyhodím, jediné co, tak jsem měla strach, když byli kluci malí, že je bude chtít zahřívat a lehne si na ně, takže by je mohla udusit, ale bez dozoru takhle nebyli a nic z toho se nestalo a ani kvůli tomu nešla na mráz 🙂

baruda
13. lis 2018

@kreatura mě to taky přijde jak samej špek :D takový neforemný :D :D manžel mi včera mazal záda a řikal, že jsme předevčírem nemazali, tak řika, že se každý den nemažu, že jak si vzpomenu a on, že by to asi chtělo, že poslední týden břicho nějak vystavuju :D :D copa jde zatahnout? :D :D :D navíc tam mají být dvě už poměrně velký mimina :D :D

kreatura
13. lis 2018

@baruda To máš pravdu, ale já jsem u kluků měla malé břicho a to byli poměrně velcí na týden ve který se narodili, takže nevím kam se schovávali 😀 Nikdo mi nevěřil, že tam jsou dvě, protože jsem měla břicho menší než s jedním miminkem, tak teď budu mít balón 😀

baruda
13. lis 2018

@kreatura mě to taky nikdo nevěří, že tam jsou dvě :D

petratra
13. lis 2018

Holky, máte bříška fakt malý, to já s těma dvouma už mám pupík fakt velkej, ale zas doufám, že prcci dobře rostou. A to se (aspoň myslím) nijak nepřejídám a kupodivu se mi vyhnuli i takové ty přehnané chutně na sladké, kyselé atd. Snažím se jíst prostě všechno, ale přiměřeně. Jinak s těma zvířátkama my máme doma kočku a psa, sice s náma nespí v posteli, ale kočka si vleze úplně všude, tak ju akorát budu víc hlídat, aby mi nelezla do postýlky a nezalehla mi mimča. Ale myslím, že je fajn, když děti vyrůstají s nějakými zvířátky, aspoň pak nemají alergie a nebojí se psů.

lalusheee
13. lis 2018

Dneska jdem odpoledne na 2 screening.. Držte pěsti holky.

vendelinka08
13. lis 2018

@baruda na to..ze jsou tam dve..tak mas brisko krasne male. Me uz tedy pekne vylezlo...vsichni rikaji jak mi to slusi..kdyz cekam holku...no je fakt ze plet mam paradni a ty kula navic mi take pristanou...jinak jsem vzdy takova zdechlinka. Tak dnes jsem prospala cele dopoledne. Tim myslim opravdu cele. Zavezla jsem kluky do skoly...dala si snidani a pak zalezla v 8hod za manzelem do postele. V 8.30 jsem prohlasila ze si na 10min zdrimnu a spala jsem az do 11.30...kdy jsem zase jela pro mladsiho. No a to jsem mela tolik planu co udelam kdyz mam dnes volno. Ale asi jsem se potrebovala dospat. Ted chodim celkem pozde a vcera jsem sla hooodne pozde. A po sexu se nikdy dobre nevyspim..protoze me budi tvrdnuti briska. Mela jsem to tak i v predchozich tehu.

vendelinka08
13. lis 2018

Jinak zviratka nemame...kocky nemusim a pejska by kluci chteli...ale jeste tomu davame cas. I kdyz jsme byli s manzelem sami..tak jsme byli hodne vytizeni casove a tak jsme zviratka neporizovali.

baruda
13. lis 2018

@vendelinka08 s tim spaním jsem na tom stejně, fakt bych pořád spala. Manžel vstává mezi 5 a šestou do práce, tak mu udělam snídani a většinou ještě zalezu, v 9 se s hrůzou brobudim, protože část práce musim mít hotovou do 10, tak mam pak lehce honičku, ale vždycky jsem to stihla a když si pak po manželovo odchodu lehnout nejdu, tak jsem v 5 odpoledne úplně KO. a sex jsme asi na dvě výjimky od 2 měsíce neměli vůbec. pořád jsem špinila, tak mi to dr nedoporučila, pak když to bylo už ok, tak jsme to 2x zkusili. jednou to bylo dobrý a podruhé ne. Tak mi pak dr koukala na čípek a řikala, že tam mam nějaký polyp, který krvácí, krvácela jsem i po výtěrech na streptokoka a podobně, tak mi to zase zatrhla :D :D chudák manžel :D :D

vendelinka08
13. lis 2018

@lalusheee drzim pesti...at je vse v poradku. Ja jedu ve ct.

Strana