Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@merope No u nás to nebylo kvůli pohlaví, ale proto, že doktorka špatně viděla na svém UZ srdeční zásobení a celkově srdce 🙂 Takže když jsem se telefonicky objednávala, tak jsem se se sestrou domlouvala kdy a doktor na ni ať mě dá k telefonu a pak mi začal mluvit šílenosti a že by bylo nejlepší abych přijela hned, nejlépe do hodiny a že jsem ve 23 tt. a oni na amniocentézu a tak můžou posílat jen do 24 tt. a kdyby se něco našlo, tak že pak na potrat už bude pozdě a takhle no.. Takže jsem byla na nervy, ale druhý den jsme tam jeli a všechno v pořádku a myslím si, že kdyby bylo něco v nepořádku tak by se malá vůbec nevyvíjela tak jak má a tak no 🙂
@kreatura Tak to už je s prominutím... ehm... no, myslím si své - protože kupa srdečních vad se dá operovat, ledacos se na UTZ vidí, ale stejně se neví, jak to bude přesně vypadat - a klidně se i stane, že vidí "něco", pak to popřou a nakonec se ukáže, že tam ta vada byla (stalo se bohužel v okolí - prokázalo se až ve 40tt, neoperabilní, mrtvě rozené a to vyšetřovali a vyšetřovali, protože to viděli už na prvotrimestriálním screeningu). Ale tím spíše řešit, že jsi ve 23tt a musí se rychle rychle... to už pak skoro stojí za to riziko dítě donosit s tím, že se uvidí. Zrovna u srdce buď to jde operovat a pohoda - nebo holt nejde a smůla. A občas se to zkusí operovat a někdy vyjde, někdy ne. Ve 23tt stejně nepoznáš.
@merope Jojo, tak i kdyby tam něco bylo tak bych si miminko nechala, jistota stejně není na 100% dokud se dítě nenarodí... Někdy vidí nějákou vadu a dítě se narodí zdravé a opačně.
Naštěstí malá je podle toho doktora v pořádku srdíčko má vše, co má mít, tak v pohodě, ale zbytečný stres před no... Ale asi si začínám na to zvykat 🙂
Jeden ze starších synů ( v lednu mu budou 2 roky ) měl zjištěnou šelest, tak na vyšetření jestli je růstová, nebo vývojová, no a tam jsme se dozvěděli to, že to jde špatně vidět a pan doktor neví jestli ta přepážka je dobře uzavřená, nebo ne, takže ve 3 letech na kontrolu....
Ale syn se vyvíjí normálně, nefialoví, neomdlévá, takže věřím, že to je v pohodě 🙂
No já mám kamarádku, ta celé těhotenství všechno v pořádku a narodil se jí syn s vadou, při které se dlouho nedožije...( nevím teď co to je, ale má postižený mozek, zapomíná dýchat, takže ho několikrát denně musí oživovat a tak... ) A ještě k tomu na jaře jí umřelo první dítě, které mělo necelý rok a mělo stejnou diagnózu a o pár měsíců později se jí narodil syn se stejnou diagnózou...
Což je strašné a nejde mi do hlavy, že při dnešní medicíně na to nepřišli, ani geneticky, nebo tak...
My jsme se už kdysi rozhodli,že kdyby nám na prvním screeningu vyšlo,že bude dítě postižené,tak to ukončíme.....nemohla bych se koukat,jak třeba cely den jen leží na přístrojích a koukat,jak se dítěti jen prilodluzuje utrpení,to bych prostě nedala.....když mi teď řekli,že to je na 95% všechno v pořádku,tak jsem v klidu, relativně.dle mého nám už žádná velká katastrofa nečeká.a nějaké abnormality na pohlaví,jsou v dnešní době banalita a dá se to včas lehce řešit.nebo co si o tom myslíte vy? Furt mi to v hlavě samozrejme šrotuje a člověk na to pořád myslí.Dle mého je to nejhorší za námi.
@baruda Jenom na 95% vše v pořádku nebo to řekli tak nějak jako "jo, takřka určitě"? Statisticko-psychologicky je bráno vše pod 5% za zázrak. Ale 95% by bylo třeba 1:20 a to u podezření na Downa honí málem rovnou do potratu, jako že tragédie.
Jinak - z hlediska pravděpodobnosti "vše v pořádku" by mělo znamenat cca 99% vše ok a 1% žen holt potratí z neznámých či nezjištěných příčin později nebo se jim potom stejně narodí postižené dítě. Ale já jsem asi trošku skeptičtější (máma potrat v 5. měsíci, v rodině taky mrtvě rozené dítě ve 40tt, kolem sebe mám pár autistů, předčasné porody). Prostě to beru, že donošené zdravé dítě je vlastně obrovský zázrak a dar.
@baruda Tak pokud je dítě celkově v pořádku a má nějákou anomálii na pohlaví, tak já to nevidím jako velký problém a na druhou stranu taky záleží co to je za abnormálii, jestli nějáká kosmetická vada, nebo nějáký větší problém.. 🙂 Ale co se pohlavních orgánů týče je to asi přijatelnější, než kdyby dítě bylo mentálně postižené.. 🙂
@merope Jak píšeš, také mám v okolí spoustu takových případů ( mrtvě narozené miminko 39 tt., bratránek narozený o téměř 3 měsíce dříve, má silnou ichtiózu, operace od mala do ted - 10 roků má, kamarádka co má 2 stejně postižené děti, první umřelo před porodem druhého, další kamarádka má silně hyperaktivní dítě s vysokým prahem bolesti, takže si samo ubližuje až mu kolikrát teče krev a on to nevnímá, směje se tomu a k tomu se narodil s 1 ledvinou taky o 2 měsíce dříve... )
Je to šílené co vše se může stát a co se děje... Pak si říkám jak jsem blbá a řeším svou psychiku a okolnosti okolo porodu ( už jsem psala před pár dny ) a neraduji se z toho jak mám skvělé a zdravé děti i když i oni jsou narozeni ve 34 tt. ale dýchali sami, všechno bylo v pořádku domů šli 9 - tý den po narození a do teď nebyli vůbec nemocní ( 2 roky ), takže si říkám jak jsem malicherná a sobecká, když řeším psychiku, která se stejně uklidní a neřeším své děti, jaké mám vlastně štěstí, že jsou takoví jací jsou 🙂
@merope dostala jsem první výsledky po 24 hodinách. Down ani žádný jiný syndrom se neprokázal a ani nenašli žádnou běžnou chromozomální odchylku. Teď prý budou zkoumat a porovnávat jednotlivé chromozomy,tak netuším,co z toho můžou zjistit a jak moc velký problém to může byt kdyžtak problem. Říkal mi,že si ale nemyslí,že by tam bylo něco extra špatně,že četl naší zprávu a vyloučil i to,že by to mělo mít obě pohlaví.....teda doufám,že jsem to pochopila správně,byla jakmile řekl,že to je na 95% v pořádku,začala sem brečet....teď přemýšlím,že řeknu manželovi,jestli by tam zítra nezavolal,aby to řekli ještě jemu.
@kreatura kdyz jsem pred tremi lety cekala syna, tak mi ve 20 tt rekli, ze mu spravne nefunguje srdicko, ze ma jednu tepnu uzsi a nedomyka to tam jak by melo. Do te doby bylo vse ok. Udelali mi spoustu prenatalnich kardio vysetreni a vysledek byl, ze se uvidi po porodu. Na zivote ho to neohrozovalo dokud byl ve me, rikali, ze se uvidi po porodu, az se nadechne. Bud, ze to "rozdychne" nebo bude nutna operace. Nastesti vse dopadlo skvele, dodnes jezdime na kardio na kontroly, ale slo to bez operace. Ale ty nervy od 20tt do porodu byly strasne...
@baruda Ano přesně tak a proto jsem celý den s dětmi a když si hrají chvíli sami, tak pletu, nebo háčkuju a je mi hej 😀 Čím větší nervy mám, tím rychleji mi to jde 😀
A když jsem s klukama ležela 14 dní v nemocnici tak mi to zakázali, nevím proč, jestli to zvyšuje tlak, nebo nevím, ale kluci byli v pohodě, tak nevím, jen jsem se 14 dní nudila, čtení mě v nemocnici vůbec nebavilo a to i proto, že každý den za mnou chodili, tak dneska budete rodit, za půl hodiny, tak dneska na sál nepůjdete a furt jak u blbečků 😀
@kreatura přesně tak, taky to mam tak, nejlepší je činnosti, při které nemusíš přemýšlet. čtení mi v těchhle situacích moc nejde, nemůžu se na to soustředit. Je fakt, že v pátek jsem nemohla ani ležet u práce, protože to prostě nešlo, ale v sobotu jsem byla u našich a mamka se pustila do úklidu mýho pokoje. Respektive stěhování a připravování místa na postýlky a tak, tak to jsem u ní seděla a třídila věci a to bylo fajn. Občas jsem si lehla, ale včera jsem už seděla většinu doby, tak snad jsem to "nepokazila" a dneska tam prckové už hodinu dovádí, nevim jestli trénujou na fotbal nebo co :D :D :D
@baruda Rozumím, já jsem s klukama taky pořád ležela, buď jsem spala, nebo se koukala na pohádky u toho jsem si pletla, v posteli jsem si sedla, opřela se o stěnu a pohoda, teď spím jen v noci a to už ani to mi nejde, kolem 3 - tí se vzbudím a do půl 6 nemůžu usnout, pak usnu a kluci kolem 6 vstávají, takže nic moc :D A přes den spát už nechodím 🙂 Tak si kolikrát říkám, jak to bylo fajn jen se válet 😀 My ještě nic nechystáme, protože nemáme dodělaný pokoj pro kluky a bez něho se nehneme dál, takže je to super, protože začínám mít pocit, že ani nebude kam dát tu postýlku 😀 A ani nic koupeného nemáme, no pořád nějáký čas zbývá, tak snad to nedopadne, jak u kluků, že jsem se pak týden honila od rána do noci, abych uklidila a vybalila 🙂 No a pak jsem si šla lehnout do nemocnice 🙂
@kreatura :D :D u nás to je podobný, já sice věci nakoupený mam, ale jsou rozstrkaný všude po baráku, protože jsme museli nejdřív vymalovat hostovský pokoj (původně to měl být dětský, ale dvě děti se mi do něj nevejdou), takže bylo všechno nastrkáno v dětskym pokoji. Teď se musí přendat věci naopak do hostovského, aby se mohl vymalovat ten dětský :D :D ráda bych, kdyby to bylo už aspoň vymalovaný, aby se to dalo postupně dělat. Hlavně si to chci udělat sama, tak aby to bylo co nejdřív, dokud se můžu ještě hýbat :D :D tak to já bych spala furt, nemam s tim problém. jakmile si lehnu, jsem schopná usnout. V noci se teda hodně budim, ale jinak mi to problém nedělá.
@baruda No my jsme v září koupili menší domek, takže se pracuje na rekonstrukci, všechno v provizoriu, teď zedníci moc nejsou, protože všichni chtějí všechno do Vánoc, takže čas nemají, tak manžel dělá to co zvládne sám, ale taky má na to tak 2 hodiny denně přes týden a víkendy... ( než dojde z práce, nají se, udělá něco a pak jdou kluci v 7 spát a to už moc v pokoji nad místností kde spí neudělá... ) Tak je to takové zdlouhavé no 🙂 I když se mu snažím pomoct, tak spoustu věcí ani jako žena, natož těhotná neudělám.. 🙂 Takže on maká teď a já se pokakám pak, až budu prát, žehlit, vybalovat, hračky umývat, protože všude je bordel 😀 A do toho teď fakt nevím, kam by jsme dali miminko 😀 Takže raději nic nemám, peníze mám bokem a jak budu moct, všechno si koupím a naňuchňám 😀 ( doufám, že to stihnu, protože jestli ne, tak mě klepne 😀 to poslední dítě si chci užít ještě více, než kluky 😀 )
@kreatura tak to máte dobrý teda :D :D my koupili zrekonstruovaný domek před 4 lety, takže jen malujeme a doděláváme pár věcí, co jsme nedodělali předtim. Manžel pořád řiká, že je čas, ale ten má on :D :D už teď se mi blbě ohybá a zvedá a to jsem jen na konci 5 měsíce :D takže si to nedovedu představit a vážně bych měla ráda všechno do vánoc připravený, abych to pak nemusela řešit z porodnice. Navíc manžel prohlásil, že další dítě už ani náhodou, že tyhle nervy nám stačily a to ještě nejsou ani na světě, tak si to chci užit aspoň takhle 🙂
@baruda Rozumím, no to máme, ono původně se mělo všechno do konce listopadu stihnout, ale když nejsou lidi, tak není nic no 😀 Tak doufám, že to alespoň v tom lednu bude 🙂 Protože jsou věci, které si chci dodělat, až bude stát postýlka a tak, prostě doladění a šití různých ptákovin, ale nechce se mi to dělat teď, když to nemám kde přiměřit a tak, taky mám uháčkované hračky na řetízek na kočárek a autosedačku, ale zkompletovat to chci až prostě ty věci budu mít, abych věděla délku a tak, takže začínám mít pocit, že silně nestíhám, protože jestli kočár koupíme až po porodu, tak nevím no 😀 Do teď jsem byla klidná a říkala jsem si, něják to bude, ale od včera se asi probouzí hormony a jsem z toho všeho silně nesvá... 😀
@baruda Jinak já jsem další chtěla, původně jsem chtěla 5 dětí ( 3 své a 2 si adoptovat ), ale už jsem od toho něják upustila, a když jsem porodila kluky, tak celý ten týden, co jsem byla po císaři, jsem říkala, že můžou být rádi, že jsou dva, že další ani za nic a tak, no a jak přešly bolesti, vytáhli stehy, tak jsem zase říkala, že další klidně hned 😀
No a s tím domkem, my tady neplánujeme zůstat celý život, je to jen teď místo nájmu, protože se nám to oplatí lépe a máme tady pozemek, děti můžeme vypustit a tak za 5 let přibližně, by jsme chtěli nějáký stateček no 🙂
Manžel tomu říká, že tady to nacvičíme a pak budeme vědět co a jak 😀
@kreatura tak to jsme na tom fakt stejně, spousta dodělávek se bude dělat, až budou stát postýlky, od taťky potřebuju udělat držáky na kolotoče, ségra mi háčkuje na ně zvířátka, no zaúkolovala jsem celou rodinu :D taky to mam všude roztahaný, u tchýně mam spoustu věcí u našich je toho taky mraky, mamka už nadávala, abych si to odvezla, ale já to prostě nemam kam dát, takže asi tak, prostě to tam bude tak dlouho, dokud na to tady nebude místo.
my chtěli domek od našich nebo si zrekonstruovat půdu u tchýně, ale ta s námi za žádnou cenu bydlet nechtěla. Loni koupila pozemek, že se na stáří odstěhuje (bydlí v dvojdomku s rodiči) a že tam s nima být nechce, tak je manžel na*raný, protože ona tu svojí část prodá. My jí nabízeli, že si to nahoře opravíme a pak, až by se přestěhovala, tak bychom si opravili zbytek. Takže, asi to dopadne taky tak, že se budeme do budoucna stěhovat. Na jednu stranu jo, budeme mít blíž všechny rodiče, ale na druhou stranu mě to mrzí, zvykla jsem si tu a jsem tu doma. Tak uvidíme, jak to bude
@kreatura hlavně mě teď hrozně štve to, že my prostě bydlíme se zvířaty. Máme tři kočky a psa a spí s námi v posteli a jsou prostě součástí naší rodiny. a neni týden, abych neposlouchala, že bychom je měli vyhodit ven, že by s námi neměli spát a já nevim co všechno. Takže i z tohohle důvodu jsem ráda, že k nám nejezdí, protože mě tohle hrozně štve. Včera to psala zase manželovi jeho babi. Nikdo jsme od nich nic nechytli, nejsme na ně alergičtí a prostě je to naše věc. Přeci je nevyhodim ven, když s námi 4 roky bydlí, to fakt nejsem debil. Vim, že na to má každý svůj názor a že se mnou spousta lidí nebude souhlasit, ale jsme prostě zvěromilové a tak to prostě bude a tečka. Jestli budou alergičtí kluci, tak to budu řešit pak
@baruda Rozumím, no my jsme právě bydleli rok u tchýně a tchána, takže když jsem byla těhotná s klukama, tak se rekonstruovalo patro u nich, ale tam bylo nulové soukromí, chodba otevřená, takže věděli, kdy kam jdu, kdy uklízím a to jsem měla tchýni za zadkem se slovy, ty vysáváš? Né snažím se odletět... A furt nějáké hloupé dotazy.... Takže jsme se pak odstěhovali a aby nebylo blbé, že od nich, tak na druhou stranu republiky 😀
Manžel začal pracovat v Praze a byli jsme asi 5 měsíců v podnájmu v Praze, ale nic pro nás, kteří máme v krvi venkov... Tak jsme si našli menší domek za Prahou, jsme v klidné lokalitě, máme svoje a dobré, jen je to starší a chce to prostě dát do pořádku no 🙂
Tohle máme místo nájmu, ještě ušetříme a jak si budeme chtít koupit ten stateček, nebo něco s pozemky, tak budeme mít čím ručit u půjčky, nebo tak, protože to nebude malý peněz a nevím jestli našetříme tak moc, aby jsme se obešli jako teď bez půjčky 🙂
Jojo, já mám kolotoč už uháčkovaný ( zvířátka) jen ještě chci uháčkovat mráček, do kterého schovám strojek u kluků jsem ho nepoužívala, ale tak uvidíme co bude teď .
A stojan taky chci po manželovi udělat ze dřeva, ale nevím jestli nakonec s tímto tempem neskončím u plastového 😀
( Na fotce jsou naše ovečky na kolotoč 🙂 )

@kreatura Jako mluvit o potratu někdy kolem 20tt jenom kvůli neurčitému pohlaví? I kdyby tam skutečně byl problém s neurčitým pohlavím, tak to je něco, co je v dnešní době všelijakých LGBT komunit, toalet pro "třetí pohlaví" a dalších šíleností, v podstatě banální problém. Jo, můžou nadhodit, že tam ten problém bude - některé matky by třeba kvůli tomu na potrat šly, ale tipuji, že většina ne. Jo, většina osob s Turnerovým syndromem (jedna z poruch pohlaví) je následně neplodná, ale co? Taky nebudu mít úplně "vlastní" dítě - a to jsem zcela zdravá, doktorka nedokázala říct, proč to nešlo - ale darované oocyty se chytly na první pokus. A když to holka ví rovnou, tak nebude zkoušet do čtyřicítky, zda to náhodou nevyjde. Někteří doktoři jsou fakt šílení.