icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

kreatura
17. lis 2018

@vendelinka08 Také se mi to 3D a tak podobně nelíbí, stačí mi ty normální fotky z UZ a pak si miminko vyfotím na "živo" 🙂
U kluků jsem to jen viděla a o fotku jsem tedy nestála 😀

kreatura
17. lis 2018

@fiedlermonika To je moc dobře, já jdu ve středu, tak snad i tentokrát bude v pohodě u kluků jsem měla hned tu první krev hraniční, ale vypít " lák " mi dali a ten byl naštěstí negativní, takže věřím, že i tentokrát to zvládneme, ale nervy pracují 😀

vendelinka08
19. lis 2018

Holky..tak jak se dari a co je noveho?

baruda
19. lis 2018

@vendelinka08 je to čim dál tim lepší :D :D mimina se tam neustále melou, občas to vypadá, že se rozhodla, že mi prokopnou díru do břicha (leží příčně a nožičkama na jedný straně)...... manžel mi tvrdí, že nedýcham, ale funim :D :D :D, přitom já normálně dýcham :D a včera mě začala hrozně bolet klenba nad pupíkem, nemůžu ani kýchnout, ani se vysmrkat :(, ale těšíme se na čtvrtek na kontrolu na genetice :D a co ty?

stef9328
19. lis 2018

Holky,uz mam test cukrovky za sebou,ale nemam z toho nejak dobry pocit. Zitra se ozvu jak jsem dopadla. Uplne jsem si neuvedomila že vcera jsem mela kompot s dcerou a 2bonbony cokoladove. Dneska prvni hodnota na lacno byla.5,8😯 nerekli mi nic,ale normalni je do 5,1. No popripade,poprosim gynekologa zda nemuzu jit znova a tento krat bych si dala pozor abych den predem nic sladkeho nemela. Pritom u prvni dcerky cukr ukazkovy,nechapu to. Drzte palce. 😊

dzogobela
autor
19. lis 2018

@stef9328 nevim, jestli to muze tak moc ovlivnit, to, ze si das dva bombony a kompot. Myslim, ze jsou holky, co jedi mnohem vic sladkeho a maji vysledky ok. Tim te nechci strasit 🙂 a navic, to, ze u prvniho to bylo ok, neznamena, ze s druhym nemuzes mit tehu cukrovku 🙂 bohuzel.

vendelinka08
19. lis 2018

@stef9328 a ono to nejak ovlivnuje? Protoze ja jim sladke denne? No ja jdu teprve pristi stredu na kontrolu a to se asi budeme na test domlouvat. Vzdy jsem to mela v poradku tak doufam ze i ted to tak bude. Uvidime..

vendelinka08
19. lis 2018

@baruda ja jsem stale v jednom kole...ale asi to neni ok..pred chvili me zacal bolet podbrisek tak ted lezim...a asi uz s praci seknu...mozna uz to opravdu neni dobre. Pri praci jsem v pohode....ale asi je toho uz moc a nerada bych si neco vycitala. A manzel odjel do ct pryc..tak musim s klukama na trenink...snad budu v poradku.

baruda
19. lis 2018

@vendelinka08 já teda dělam z domu, ale když musim občas do práce, tak to taky teda moc nedávám, bolí mě břicho a sem fakt ko...a víkendy jsou taky docela fuška. Po dlouhý době jsem doma v sobotu uklízela a měla jsem toho dost ještě včera :( a to ještě nemam břicho

lotta1234
19. lis 2018

@vendelinka08 Asi mi zo dna na den narastlo brucho, uz zacina faza, ze mi kazdy praje, vypytuje sa, drzi palce atd. je to zatial prijemne 🙂 No a zacala som sa neskutocne zadychavat, prejdem 50 metrov po rovine a uz funim :D

petratra
19. lis 2018

@baruda mám to úplně stejně. Poslední dva týdny se mi tam ti dva melou a kopou jeden přes druhýho a taky mají nožky k sobě, takže mě kopou na jedné straně. Že funím jak lokomotiva už jsem si zvykla. A včera mě akorát dost bolelo/píchalo u žeber, takže nic příjemnýho.

Začíná to být víc a víc náročný a to mě čeká ještě dlouhá cesta. Začaly mi otíkat ruce, takže nenavleču žádný prstýnky. Zatím taky ještě chodím do práce a mám v plánu chodit do Vánoc a pak už bych chtěla zůstat doma, tak snad to do té doby v pohodě zvládnu.

baruda
19. lis 2018

@petratra včera jsme připravovali jeden pokoj na malování a já jen rovnala oblečení a několikrát mi vynadal, ať už si jdu lehnout, že hrozně funim a že má o mě fakt strach, ale mě fakt nic nebylo :D :D no lepší to už asi nebude, ale těšim se, až budou s námi.

Manžel mi dá vždycky ruku na břicho a kluci se ani nehnou a sotva ji dá dolů, tak začnou :D :D

petratra
19. lis 2018

@baruda my taky chystáme jeden pokoj, kde bude ložnice. Vymalováno už naštěstí máme, ale teď se tam montovala skříň a konečně už mám i přebalovací pult 🙂 Já to mám tak, že bych si nejraději všechno udělala sama, nanosila věci atd., ale už mi to prostě nejde a nechci tahat zas těžké věci, tak jsem závislá na okolí, až mi s tím pomůžou. Ale tak zatím si říkám, že je času dost.

Ale v pátek jsme byli s manželem nakupovat už nějaké věci, tak jsem z toho měla radost, protože jsme toho pořídili celkem dost. Koupili jsme přebalovací pult, peřinky, povlečení, chrániče na matrace, přebalovací podložku, zavinovačky, osušky atd. a pak taky pár oblečků, ze kterých jsem byla nadšená úplně nejvíc 🙂

baruda
19. lis 2018

@petratra my měli připravený jeden malý pokojíček, jenže tam se dvě mimča nevejdou :D :D takže musim nacpat o polovinu větší pokoj do menšího :D je to boj, ale mraky věcí jsem vyházela a relativně už toho tolik neni. Spousta věcí musim ještě odvozit k našim, tam je dost místa na skladování :D..... taky si to chci všechno připravit sama, ale manžel to moc necháme, prý je ještě dost času. No tak doufam, že aspoň do konce prosince to bude hotový :D věci nakoupený už mam, tak se to všude a u všech válí, tak se to musí pomalu navozit.

já kromě postele pro mě a nějakých maličkostí, mam už takových 85-90% nakoupeno. spoustu oblečení jsem dostala od kamarádek a švagrové, tak to jen musim probrat....tak uvidíme, jak dlouho to bude ještě trvat :D :D

petratra
19. lis 2018

@baruda my dětský pokojík nemáme vůbec. Budou s náma v ložnici a dokud to půjde, tak i v jedné postýlce, protože dvě tam nacpu stěží. A pak časem až budou potřebovat pokojík, tak my s manželem budeme spávat v obýváku a jim uděláme pokoj z ložnice. Bydlíme u rodičů a k dispozici máme jen 3 pokoje, tak se tam nějak musíme vmáčknout.

baruda
19. lis 2018

@petratra tak to jo, to chápu. My naštěstí máme relativně velký barák, ale vzhledem k tomu, že s námi spí zvířata, tak nechci, aby tam spaly děti. Takže budu mít ještě postel u nich v pokojíčku, kdyby byla potřeba tam spát. A byla bych ráda, kdyby v jednom pokojíku byli tak do 15. Ten druhý je fakt malý, takže tam bychom si museli udělat ložnici, ale uvidíme, jak to bude.....ještě nám "hrozí" stěhování, tak uvidíme

vendelinka08
19. lis 2018

Holky...tak ja jeste nemam nic...jen jedny ponozky. Mam v planu po novem roce vse chystat. Zatim premyslim jak usporadat loznici atd...jo..vlastne postylku mam po klukach. Bude s nami v loznici...pokud bude hodne vzhuru..tak to nejak vyresime aby se manzel vyspal. U Vojty jsme spali zvlast...ja s Vojtou a manzel s Vasikem v decaku. Ted maji kluci svuj pokoj..je tady jeste jeden...ale zatim je to pracovna...nejak to musim promyslet.

carolinca88
19. lis 2018

Ahoj holky, víc vás tady sleduju než píšu, ale už se taky připojím do konverzace. Do nedávna jsem si chválila, že první těhotenství a žádné potíže, jen občasné tvrdnutí břicha. Od minulého týdne mi tvrdne snad pořád, šla jsem pro jistotu ke svojí Dr., ta mi nařídila klidový režim, pracovat z domu a uvidíme příští týden.. Jsem z toho nervózní, bláhově jsem si myslela, že budu pracovat v kanceláři až do ledna..ale my míníme a "mimino" si jede po svém..🤔
Koukám, že už chystáte výbavu, když jsme chodila do práce, ani mě nenapadlo něco koupit, teď jak budu doma,asi se rozšoupnu 🙈

baruda
19. lis 2018

@carolinca88 jojo práce z domu je boj :D víc toho utratim než vydělam :D :D já už dělam z domu od začátku září a jsem spokojená..... břicho mi taky tvrdne, tak piju každý den magnosolv a je to lepší, nejsou to křeče, ale jen jakoby natahování kůže, tak to neni tak hrozný.

carolinca88
19. lis 2018

@baruda no mě by se víc hodilo sedět v té kanceláři, z domu je to krapet složitější 😐 navíc jsem nestihla nikoho zaučit.. mě ten magnosolv nepomáhá..třeba dneska od odpoledne mám břicho pořád jako kámen 🙈 achjo !

baruda
19. lis 2018

@carolinca88 já taky nemam nikoho zaučenýho a mě je teda příjemnější dělat z domu. Máme v kanceláři lehce napjatější atmosféru, tak jsem ráda, že to nemusim řešit. Bohatě mi stačí vždycky ten jeden den v týdnu, co tam jezdim......mě to břicho přes ten magnosolv taky tvrdne, ale neni to tak častý......neberu ho každý den (jsem na to hrozná), ale někde jsem četla, že místo toho psali ještě něco jinýho, ale nevim co :(

petratra
19. lis 2018

Mně břicho taky občas tvrdne, tak jsem s koupila obyč. magnézium v lékárně, ale přišlo mi, že mi po tom tvrdne ještě víc. Teď mi dr. předepsala taky magnosolv a beru jeden sáček denně, tak uvidím, jestli se to bude lepšit.

carolinca88
19. lis 2018

@petratra Moje doktorka tvrdí, že magnesium tomu moc nepomůže. Že ten sval jakoby může malinko uvolnit, ale nic extra a jako tvrdnutí to nezabrání. Tak prostě pro svůj lepší pocit si ten sáček denně dám, ale moc změny nepozoruju.

carolinca88
19. lis 2018

@baruda To mě mrzí, že to máš v práci až tak nic moc..za mě právě spokojenost, ale bývala jsem pořád přesčas 😔 holt povolání asistentky ředitele má občas svá specifika a teď z domu se mi nepracuje nejlíp 😔 No pro prcka cokoliv, ale teda těšila jsem se, že si to v práci užiju co nejdýl 🙂

petratra
20. lis 2018

@carolinca88 já právě taky žádný změny nepozoruju. Ale zas to nechci přestat brát a pak si něco vyčítat. To raději ten jeden sáček denně vypiju. Ale uklidňuje mě, že to tvrdnutí je normální a má to tady víc holek.

carolinca88
20. lis 2018

@petratra Taky se tím uklidňuju, ale mě se i zkrátil čípek... takže už dodržuji trochu klidový režim a uvidí se na kontrole. 🙂

stef9328
20. lis 2018

Tak holky,hlasim,cukrovka u nas se neobjevila,testy mame naprosto vporadku. Je opravdu lepsi necist a nezjistovat nic na internetu a zbytecne se stresovat😊 preji vsem at i vam testy dopadnou dobre

harleta
20. lis 2018

@stef9328 gratuluju 🙂 no ja jsem teda byla dneska a vysledky budou udajne zitra, tak jsem zvedava. Ale bylo to uplne v pohode, jen mi osladili caj, co jsem si donesla 🙂 Na to, jak vsichni strasili 🙂

stef9328
20. lis 2018

@harleta ten roztok je uplne vpphode,u nas mi dali jakoby fantu,melo to stejnou pomerancovou chut ale bylo ledove z lednicky😊drzim palce na zitrek.

lotta1234
20. lis 2018

Samotneho testu na cukrovku sa az tak neobavam, ako toho, ze mne zakazali jest uz od 18tej hodiny predosleho dna. Tiez ste to mali takto, ze takmer 13 hodin pred vysetrenim nejest?

Strana