Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@vladusa85 já se jí snažila vysvětlit, ať jich koupí jen několik, že to nejprve vyzkouším, ale už mi ukazovala jakou nakupila zásobu.
Holky, chtěla jsem se zeptat, jakou velikost těch zimních kombinézek bych měl koupit? počítám, že dvojčátka budou menší, ale stejně si nejsem jistá, jakou velikost zvolit 50 nebo 56?
Holky, ctu tady o kombinezkach, jak pisete. Mela jsem dilema, jestli ma smysl kupovat. Mam jen takovou tu tenci plysovou a z pocatku stejne bude ve fusaku. Mam termin 4.brezna, coz jeste chladno asi bude, ale jestli to ma cenu na tu chvilku, kdyz bude ve fusaku. Diky za odpovedi 🙂
Ja som kupila taku plysovo-pletenu z F&F velkost 56. Inak, zajtra je ten slavny black friday a nasla som zlavu 300 kc na Aniball - ake s tym mate skusenosti? Mne sa to celkom pozdava a z bazaru nechcem kupovat, tak by som to snad vyuzila.
Mate este nejake tipy, co kupovat v zlavach?
@lotta1234 nemam s tim zkusenost, ale neporidila bych si ho,kvuli jednomu prostemu duvodu,nikdy nevis kdy porodis a jestli ti nenaplanujou cisar. Rodila jsem o 11 dni drive, uplne necekane,z niceho nic praskla voda a tak tak jsme stihli do porodnice ( a to jsem mela naplanovany cisar,kvuli tomu ze mala byla koncem panevnim) a konec koncu ikdyz vylezla dupkou a ne hlavickou, tak jsem mela 2povrchni stehy. Takze za me zbytecne vyhozene penize. Samozrejme ale hodne holek si to pochvaluje 😊
@petratra já teda klasické čtvercové pleny používám už přes dva roky a jsem tak spokojená. Pokud ti s nimi bude někdo pomáhat, proč ne 😉. U malého miminka stačila víc než půl roku jen jedna. Za mě největší výhoda, že rychle schnou. Bude ale nejvíc záležet na tobě, co a jak ti sedne.
Velikost 50 vubec porizovat nebudu...kluci byli hodne velci a i kdyz cekam holcicku...urcite to nebude uplne mala prdolka..geny jsou geny. Vasik mel vel 56 max 3 tydny a Vojta vubec..rovnou mel 62. Dnes jsem v HM koupila letni overalky a saticky..bylo to v akci tak jsem to tam nemohla nechat.
Jinak Aniball jsem nikdy nepouzivala a nebudu ani ted...u prvniho porodu mi udelali rovnou nastrih a u druheho jsem mela skveleho doktora..ktery mi masiroval hraz a tudiz zadny nastrih a ani steh. Myslim ze masaz hraze je take prevence...prijemne to neni..ale ucinne.
Já měla kombinézu 50 a byla ji i tak velká a to se narodila s 52cm. Takže teď podědí i druhá.
No holky, musim se s Vama podelit o muj dnesni sen. Jako samozdrejme, ze se mi zdaji neskutecne nesmysly i tak, tak dnes se mi zdalo, ze mam pokoj plny akvarek, ale byly mensi a ryby velike, tak jsem tam nestihala porad doplnovat vodu a tim jak jsem porad litala s vodou, tak jsme maleho porodila z boku z bricha :D ale byl krasny v poradku a mel moc vlasu :D :D a ja jsem byla rada, ze uz to mam za sebou a diry v brise mi nevadila :D :D Ach jo, doufam, ze uz se to nebude stupnovat, ty sny :D
Holky,kdy přejde ta děsna únava? V noci spím i 10 hodin a i tak bych ještě půl dne prospala. Myslela jsem,že to přejde.dnes jsme 23+0 a ta představa toho,že mi to polehávání za pár týdnů skončí je hrozná.jakmile si lehnu,spala bych.jste na tom stejně nebo líp? Do toho mě zacalo neskutečně bolet kolem kotníku,včera mi teda trvalo hrozně dlouho,než jsem kvůli tomu usnula a dneska to je už zas.otoky nemám.delo se mi to i normálně,ale vždycky pomohl Ibalgin,ted se nechci cpat ani půlkou paralenu...co proti tomu?
@baruda to je krasa spat 10hod. Ja chodim spat ve 12v noci a rano v 6:30 budicek. Ale nejak to zvladam dobře. Někdy odpoledne jak dcerka spi, si lehnu tež, ale pak jsem jak mrtvola, tak se snažim si ani nelehat. Ale nahodou pro miminko je dobře že spíš. Určitě to přejde ta ospalost 🙂
No, ja jsem na tom s unavou uplne stejne. Cely zivot mi stacilo spat tri az pet hodin, ale ted?! Ja vstanu rano taly po osmi az deseti hodinych spanku a uz bych potrebovala odpocinek od toho spani :D :D taky mi to prijde nekonecne. Myslela jsem, ze budu unavena jen ze zacatku, ale ono to pokracuje 🙂
Baby, zacinam riesit ultrazvuk v 30. tyzdni, lebo mi to vychadza tesne po vianociach a zo skusenosti sa chcem dohodnut a objednat skor. Takze moja otazka: idete na nejake specializovane pracovisko (ako napr. pri 1. screeningu len ku gynekologovi, ktory ma certifikat) alebo to bude vykonavat vas gynekolog vramci beznej poradne? Dik za info a skusenosti 🙂
Ja mam 2.1. objednala jsem se do Brna Veveri, tam jsem byla uz 2x. Ted jsem se objednala radej s predstihem a meli teda narvano. Vychazi mi to zhruba na 31tt myslim.
Taky jsem myslela, ze uz nebudu muset, ale prej kdyz uz je tenhle zdarma, mam toho vyuzit.
Ahoj,tak dneska jsem se pěkně po ránu vyděsila ☹ Vzbudila jsem se s hroznou křečí v břiše. Bolel mě podbřišek jako při menstruaci. Jela jsem nakonec do nemocnice, ale prý je všechno v pořádku. Jen mi napsali Magnosolv. Prý je to naštěstí jen roztahovanim dělohy a povolování vazů... Ale takhle vyděšená jsem fakt dlouho nebyla. Maminky, co už máte nějaké těhotenství za sebou, máte a tímhle zkušenost prosím?

@petratra Já se chystám používat látkové plenky, ale taky ten moderní styl.... klasické čtvercové plíny jsou děs.... savost nic moc a dělají velký zadek..... dítě se pak nevejde do žádných kalhot. Mám pár AIO plenek (ty se používají jako jednorázovky) a jinak svrchňáčky s vkládačkami. Se synem jsem svrchňáčky používala, ale jen chvíli, protože jsem začala pozdě. Teď s mimčem bych chtěla začít dřív a používat je alespoň 50 na 50 s jednorázovkama... co si budeme povídat, jednorázovka na noc nebo na návštěvu je prostě k nezaplacení. Myslím, že tchýni to nadšení brzy přejde, až bude muset denně prát cca 30-40 plínek a i když bude mít sušičku, tak je bude muset přežehlit, aby nebyly moc naducaný.... Možná by jí stálo poučit o tom, že v dnešní době se to dá řešit i jinak 😉