Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Rucne malovanw a delane tady v CR...
@harleta Shiba Inu jsou nádherní 🙂 jinak k tomu venčení - jestli tě po něm nebolí ani netáhne břicho a cítíš se ok, tak by to vadit nemělo 🙂 jestli jsi ale pak nějak servaná atd., tak bych se asi pro jistotu zkusila domluvit na venčení s někým jiným, pokud to tedy nějak jde.
Ale obecně si myslím, že by to vadit nemělo - pokud teda nelítá jako blázen a neškube tebou, když třeba zvedáš starší dítě, tak ty svaly taky namáháš...........
@vendelinka08 moc krásné 🙂 ten motiv kočárku je parádně propracovaný
@michaela_2 prave chci letos koupit klukum pro kazdeho svou banku...rucne delanou...a Anicka uz svoji ma...tak bude letos viset na stromecku. Doufam ze na trzich sezenu i klukum....je to fakt krasne propracovane...
@michaela_2 jinak my uz dlouho mame slamnene ozdoby a ozdubky ktere siju rucne...
Jinak ladim vudy do cervena...uz roky a stale se mi to libi...jaam vzdy cervenou a zlatou....
@vendelinka08 Taky u nas vzdy veli cervena a zlata, je to pro me simbol vanoc 🙂 hlavne stromecek. Na tom si kazdy rok ujizdim ve velkem. Mame stromek az do stropu dva metry a mam tam tolik ozdob, ze se tam snad ani uz zadna nevleze :D
@vendelinka08 banecka nadherna. Ja jsem delala letos u nas v detske dilnicce, s nasima inicialama i jeste nenarozeneho Dominicka 🙂
@michaela_2 to je prave ono, proc do toho nejdu, minule jsem omdlyvala. Je to proste zatez jak pro miminko, tak pro maminku a nejde vubec o sladky piti. Skoro v zadne zemi se to snad nedela, kdyz to jde i jinak a setrneji? Me budou brat jen krev. Take mam nizky tlak prave. Hlavne, ze jsi v poradku.
@michaela_2 jee kavalirka ti moc zavidim, ty maji tak skvelou povahu a tak skvelej kamos. Prisel mi jak napul clovek😀 bohuzel u manzela jsem si ho neprosadila, chtel labradora, nakonec je to nejaka smeska, coz nam vubec nevadi, ma ve sklepe zateplenou boudu zabudovanou ve vzduchu, tak ze ma vlez sklepnim okynkem, fakt bejvak, kdyz byly synovi 2 mesice, tak jsem ji vyhnala nadobro ven, protoze chlupy jsme meli vsude a ja nedelala nic jinyho a manzelovi mu ji bylo lito, tak mi poridil z utulku psika hyperaktivniho a zahrada zrychtovana. No obcas z toho brecim😂a tech bobku, vsude blato. Ale utesuju se, ze jsme udelali dobry skutek a beru to tak, ze to tak je. Ven s nima jit nejde uz.
Mate vsechny krasna briska, zkusim se potom take vyfotit, ale bud mam od malyho vecne opatlany zrcadlo nebo ted ma rymu a moc v noci nespime, tak vypadam priserne😀a ty stromecky, kraasny. Ten cerveno zlaty je teda fakt nadhernej. My mame 2 psiky fenku a psa, ten druhy je z utulku a ven s nima uz chodit nelze, tahnou fakt strasne a spolu by to byla divocina, navic psik si chrani svoji fenku a na ostatni by vyjizdel. Ale maji k dispozici zahradu a svoji velkou boudu zateplenou a jeste ve sklepe zabudovanou ve vzduchu. Maji se dobre rozmazlenci. Jen ta zahrada vypada teda od te doby co je i psik. Jinak teda neskutecny jak to nejak uteklo, jak jsme nemely zadny briska najednou uz takovy bricha, porod pomalu za dverma, ja za necely 3,5 mesice a ze ten mesic vzdy leti, najednou dalsi kontrola ani se nenadeju. Jinak se tesim na Vanoce, hlavne kvuli malymu. Musela jsem vsechny krotit, aby toho nemel hromadu a vse jsem nakoupila sama, aby to melo trochu smysl a chtela jsem uz pro nej i neco tvorivyho a knizku atak. Aby to nebyly dalsi plysaci, auta a nesmysly. I tak dostane dohromady snad 15 darku, ale ne najednou, od kazdyho treba 3 a i drobnost jako prave knizka, pastelky. Jinak dostane i panenku a kocarek, tak jsem zvedava, jestli to opravdu chtel, jak mi rikal. Potom albi tuzku, auto na ovladani, kufrik s vrtackou a sroubky, ze se z toho daji delat obrazky. Tak to jsou hlavni takovy darky a potom ty drobnosti. No kazdey chce neco koupit a kazdy chce rozmazlovat a jsem rada, ze se mi to povedlo ukocirovat.😀a jinak samozrejme ta atmoska, vanocni pohoda.
Manzel je i ted docela nejaky lepsi, tak se i tesim na cas s nim. Prekvapil me a podpori me nakonec na nasi blaznivy ceste do porodnice. Chce mi to splnit, ze uz jiny dite neplanujeme, tak at je to podle mych predstav, pojedeme do Chebu a strasne se tam tesim. Nemusi se tam clovek o nic prosit, vse je automaticky, prirozeny. Nejspis nestihneme udat dite, tak ze pojede s nama a kdovi, treba si strihneme vsichni bonding, nic tam neni nemozny. A nebo bude vse jinak, snazim se byt smirena se vsim. Mozna pro nekoho to moc resim, ale po prvnim porodu a to, ze jsem si myslela, ze jsem se pripravila hodne, zjistila informace, predporodni kurz, aniball, masaz hraze, lnene seminko, malinik, ze nechci nastrih, ze chci do 2 hodit dite prilozit. Proste nestacilo to, vzpominky jsem dobry uplne nemela, i kdyz pro nekoho normalka a vlastne nic nejak strasnyho se mi nestalo, porodila jsem za 10 hodin a ten vysledek stal za to, pro me proste trauma na cely zivot, zbytecne, kdyz nekde to jde krasne s krasnymi vzpominkami a nebo byt pripravena s pranim co jak chci a byt pripravena si to i behem porodu prosazovat, nejlepe alespon s dulou a i tak to nemusi byt perfektni. A manzel mi to ted chce splnit a ja jsem mu za to vdecna. A at to dopadne jakkoliv a budu rodit kdekoliv, to je to co jsem potrebovala. A jak to mate vy? Je mi teda jasny, ze ted resite spis vybavicku, Vanoce. Ja mam do toho tu skolu, ale uz pomalu a jiste o porodu premyslim, ze ten prvni kontakt s miminkem, mily pristup personalu, prubeh porodu a samozrejme dobre pripraveny doprovod a podpora je dulezita. Hezky predvanocni cas vsem😊
@mysek no..uprimne jsem takto porody nikdy neresila...nikdy jsem nemela porodni plany...byla jsem rada ze porodim a cim drive tim lepe...kdyz si uvedomim jak jsem to prozivala...tak mi bylo jedno jdo tam je..i kdyby tam byli svati....v ten moment je mi to fuk....manzela tam nechci..rada bych to tentokrat absolvovala sama...soustredit se sama na sebe a mimco...zkusim nejaky kurz..tak abych to zvladla sama...plus personal..😊. Plany jsou sice krasna vec....ale okolnosti jsou pak druha vec. A nemam trauma z zadneho porodu...ale to bude tim...ze jsem asi nemela ty plany..takze vlastne nemusim byt zklamana...druhy porod byl bolestivejsi a celkove narocnejsi..i diky tomu ze Vojta byl velky....nejsem planovaci typ..beru a resim veci tak jak prijdou...ani nejsem moc alternativni matka....uprimne...mam na to svuj pohled...a pokud se zeny chteji vracet k prirozenym porodum..je to pekne..tak at to nekdy zkusi si porodit doma treba jen s porodni babou..a prevezmou vsechna rizika s tim spojena...treba i umrti matkynebo ditete..coz se bezne delo...a nebudme naivni ze ne....ale tim nechci rict..ze to co se nekdy u porodu deje v nemocnici je spravne...je to hrozne tezke udelat tolik komromisu aby byli vsichni spokojeni...jak rikam nejsem vyhranena...pro me je dulezite porodit zdrave mimco
@vendelinka08 ja to mela a mam uplne stejne. Nemela jsem zadny porodni plan, proste sem nechala porodni asistentku a doktory delat to co delaji. Pri porodu dcery jsem vlastne celou dobu byla sama s manzelem, jen obcas me prisli zkontrolovat. Takze vicemene sme si to prozivali jen spolu. Ja bych treba brala ambulantni porody, nebo porody jak maji treba v usa. Pokud je vse ok druhy den domu do klidku..
@hribek taky to mam stejne. Rodily miliardy zen po staleti a vyvoj jde do predu, zvladla to vetsina, tak si rikam, ze ja taky. A, ze to bude bolet s tim jsem smirena, to k tomu patri. Jedne co chci zkusit je malinik a aniball, treba to pomuze, treba ne. Zadny zazitek necekam.(od samotneho porodu) Jen nejlepe odvedenou praci doktoru a asistentek, ktere budu poslouchat. Urcite nerodi poprve a podporu pritele, ktera urcite bude. Nejvetsi zazitek bude az po porodu videt svoje miminko poprve a zdrave a abych mela co nejmene komplikaci. To je muj nazor 🙂 a ambulantni porod, si myslim, ze neni spatny, pokud jde vse opravdu hladce.
@vendelinka08 dekuju za nazor. No ja jsem stresar a vubec mam tu psychiku takovou nalomenou, ze ja potrebuju ten pristup trochu jiny. A ten Cheb je ted asi jedna z nejlepsich alternativ. Na porod doma jsem babovka. Nejsem zas takova alternativka na 100 %😊 Vim, ze by me vse rozhodilo. Ale jsou zeny, ktere jsou v pohode, vyrovnane a maji hned odrozeno, jde jim to proste samo. Nejsem ten pripad😀 Jinak byla jsem docela rozhozena, ze bych tam mela manzela mit, sice jsem ho tam chtela, ale citila jsem to jako ty. A on me takhle prekvapil.
@harleta ja mela teda epidural sama sem ho chtela. Ted uvidim. Proste az to bude tak se tozhodnu. Jediny co me doted mrzi je ze mi malou vzali a ty dve hodky sem ji nemela. Ale byla v inkubatoru na zahrati a monitoring takze to zas bylo potreba.
@mysek kazda sme jina a co vyhovuje jedne nemusi te druhe. Takze pokud vis jak to chces tak to tak udelej a nehled na ostatni. Ty musis byt v pohode a pak bude i mimco. A manzel nechce byt u porodu?
Ja treba porod taky neresim jako takovy,hlavne at to je to rychle a doktori byli vpohode a odvedli praci tak jak maji. Vlastne ze zkusenosti, i kdybych to planovala nevim jak,stejne priroda si to udela po sve. Mela jsem naplanovany cisar, kvuli poloze dceri,no ale ona se rozhodla jit na svet o 12dni drive a stejne prijeli jsme do porodnice za 5min 12 a za pul hodiny byla na svete,bez medikamentu,bez niceho. Nebyl stejne na nic cas,meli dokonce co delat me dat na porodni sal aniz by mala "nevypadla" ze me😊 a dokonce jsme to zvladli jen s dvouma povrhnima stehama na to ze vylezla dupou( zadny aniball,zadny malinik nic). Takze za me radsi nic neplanovat,priroda vi a udela svoje.😊
@hribek ambulantni porod lze vsude a ja se na to chystam urcite, uz kvuli malymu a take kvuli tomu, ze treba z prvniho porodu, tak tam sestry chodily, jak chtely, bez zaklepani, v 5 rano, rozsvitily. V noci mi tam privezli dve maminky. Tak ze porod v noci bez spanku a dalsi 2 noci take bez spanku, ale jinak mi to tam nevadilo. Ale kvuli synovi budu chtit co nejdriv domu. Chodi mamci i po 2 hodinach domu.
@hribek a prave podle me ty by jsi mimco zahrala stejne dobre, ale holt lekari to videli jinak. Take jsem malyho u sebe nemela, a to mel plny pocet bodu, zadne komplikace, problemy. Proste v porodnici, kde jsem rodila to nedelaji. No myslim, ze uplne, ze by se na to puvodne tesil, take uz vedel do ceho jde, nemeli jsme z toho proste nejak zazitek, on si teda malyho mohl alespon pochovat po porodu a byl dojaty, me ho nedali vubec, jen mi ho dali na chvilku k hlave. Byla jsem i oblbla z leku, ktere jsem na zaver nakonec dostala. A ja byla dojata z miminka asi az 14 dni po porodu.
holky, asi blbá otázka, ale má smysl navštěvovat nějaké předporodní kurzy nebo mít schůzku s porodní asistentkou? Protože mi řekli, že stejně budu rodit císařem, tak jsem to neřešila, ale abych něco nezmeškala. v lednu mam jít do rizikové poradny, ale abych to pak neřešila na poslední chvíli.

@michaela_2 tak oslavy mame take...ted v patek ma oslavu neter..v sobotu ma oslavu neter a synovec..ti uz maji 15 let..tak ani nevim co za darky...a pristi sobotu slavi nas Vojta...a minuly vikend slavil tchan...proste v prosinci se nenudime...