Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@vendelinka08 já spíš nemám žádné dobré recenze na prostějov…..
já třeba do bazénu mám od doktora zakázáno jelikož s tím má velmi špatné zkušenosti z důvodu různých infekcí a tak. A je pravda nikdy nevíte jaké mají ti lidi co jsou s váma ve vodě hygienické návyky.....a moc bych nespoléhala ani na ten tampon. Takže já si raději počkám po porodu 🙂
@ivousek89 no..je to hodne o lidech...ale me jde take o prostredi...takze proto...vyhovuje mi..ze jsou tam pokoje po svou a na pokoji vse co potrebuji...to je pro me dost dulezite...u nas bud nadstandard nebo stare pokoje a wc jeste na chodbe..a uprimne zrovna toaletu po porodu potrebujes stale...no..a co se tyce personalu..twn se urco uz zmenil...ale to predem nevis na koho narazis...takze tak.
Jinak na bazen se mi nechce kvuli zime..ale je fakt ze by bylo fajn si jit zaplavat...no a i moznost infekce nebo nachlazeni me ted odrazuje.
Ja jsem vcera byla ko..cely tyden narocny...vcera od rana jarmark a pak narozky...spat jsemsla dost pozde a bylo mi zle a hlavne jsem byla pretazena..takze jsem nemohla spat..porad jsem se budila...no silena noc...tak dnes jsem jen vyzehlila a ted uz odpocivam...byli jsme koupit stromecek a vybrali jsme. ..tak jsem rada...v tydnu zabalim vsechny darky...
My jsme vsichni marod, s Vasickem od zari uz po treti. Minulou sobotu prijela manzelovo sestrenka s detma a manzelem, manzel je pozval a vzali jsme je na rozsviceni stromku, vsimla jsem si, ze tatka je nejaky nachlazeny kasle, mala jejich sem tam chrchlala. No myslela jsem, ze po stromku odjedou, meli vezt manzela i do mesta a oni sli dal a ja je neumim vyhodit, navic meli mokry nohy, protoze si sikovne vzali do brecky semisky. No u nas byli sice jen hodinu, ale mala chrchlala a mela i rymu. No a malej 3 dny na to odpadnul ryma, kasel s malou si hral no, potom ja a potom manzel. Nejhorsi je, ze kdyz jsem ji to slusne napsala, ze jestli se muzeme vzajemne domluvit, ze navstevy jen 100% zdravi, ze s Vasou ted chytneme vse, tak prej moc resim a nemam cas a energii potom na jiny veci, at s malym pecu, ze to deti maji radi, ze se mam hodit do klidu a nemoci se mi budou vyhybat a ze kdyby mela resit kdo kolem ni prska, tak nemuze vyjit nikam. A ze budu mit pekne blby prebalovat oba a jak je jeji mala nastesti sikovna, jak ji se vsim pomaha a ze ja to budu mit s Vasou tezky a bude na sebe strhavat pozornost. No desne me nasrala. Jo a ze se mi malej driv budil a chodi dlouho spat, tak to urcite zubama neni. No uz to chci vyprdnout, od zari jsem jeste nebyla zdrava, ale na druhou stranu mam uz paniku, ze nic nestiham. Potrebuju stihnout jeste spostu veci😀snad je to pro me dalsi zkouska a posun k tomu byt vic asertivni a vic v klidu. A to jsem si naposled rekla, ze nedovolim, aby me nekdo ted v tehotenstvi nekdo zase nakazil, myslim to co ovlivnit muzeme, ale napadlo by vas, ze prijdou k tehotny nemocny? No uz chci mit miminko a v poradku u sebe, verim, ze ho jen tak neco nerozhodi, kdyz to vsechno zvladnul. Me je jinak tehotensky skvele az na tohle. Skoro mi netvrdne bricho, migreny taky nemam, s Vasou jsem mela porad bricho jak kamen.
@mysek ono je to tezke...nekdo proste nebere rymu jako nemoc a neresi to....ale chapu te...my se zatim drzime...jsem rada ze uz ted budu mit klidny advent. No...i kdyz ja chci stihnout tolik veci..ze moc klidu neuziju. Ale alespon uz nemusim resit praci. V lednu uz me ceka chystani loznice a vybavicky atd...kamaradka se nabidla ze mi usije hnizdecko..tak jsme vybirali styl atd...jsem rada...no myslim ze toho bude hodne. Az me nekdy mrzi jak rychle to utika...ne jen tehotenstvi ale tak celkove. Za dva tydny je Stedry den a za tri tydny zacne novy rok..no je to mazec...
@mysek jinak jeste ohledne nemoci...take jsme meli obdobi ze byli porad nemocni...rymy a kasle a teploty....zacalo to na podzim a skoncilo az tak v dubnu...clovek musi brat tak jak to je....deti z toho vyrostou...ted uz to je opravdu o dost lepsi.
@vendelinka08 dekuju moc za podporu. No hlavne to bylo zase takovy zbytecny, ja takhle k nikomu nechodim, za prvy by mi bylo lito, ze bych nekoho nakazila a za druhy sama to chci spis vylezet. Hlavne jak jsem mela problem s tema plicema, bylo to fakt hrozny, na nic teda neprisli jen ten hemofil a streptokok, no ale oboji muze zpusobit zapal plic, nikdo mi lecbu nedal. Jen jeden doktor se teda k tomu priklonil a rekl, ze to klidne zapal plic byt muze. A jak to snasi Vasik vzdycky, ze nespi, ted trochu jo, ale ma v noci zachvaty kasle. Jak je hyperaktivec, vlastne uz pul roku tak nespi pres den, je mu 2,5 let, tak jak nechodime ven nebo nejaka aktivita, chodi spat i ve 12, jeden den sel i v pul 2 a stejne do tech 2 se treba budi zachvatem kasle. Ale jinak spi, ale stejne ja sama nemocna a jsem taaak unavena uz. Ale nastesti jako nic nejak delat nemusim, ze proste spis lezim, max se staram o Vasu, zabavovat ho, hrat si s nim. Ted on nechce odsat, smrkat, jen utirat nudle, tak ze 50× za den jsem mu utirala nudli. Ale jo snad uz bude lip, clovek ma hlavne starost ted o to mimco, aby to nemelo nejake nasledky, kdyz jsem vlastne cely tehotenstvi nemocna. Ja se zajimam ted docela i o psychosomatiku a je mi jasny, ze problem bude i ve mne, ze se musim zamerit na sebe co ja delam spatne a neresit ostatni co delaji spatne. Tak jeste jednou diky a uzij si trosku klidu a odpocinku.😉
Jak jste na tom s přecitlivělostí?? :D :D já včera nějak neměla svůj den.....manžel si chtěl v kauflandu koupit vitamíny, tak si je vybral, dal do košíku a já až u kasy mu řikam, jestli je nechce spíš koupit v lékárně, že tam stejně potřebuju něco objednat, tak je šel vrátit a dneska to na mě nějak padlo, tak tu řvu, jak jsem hrozná......doteď to bylo relativně v pohodě
Holky,byla jste uz nektera na 3D? Dneska zacinam 28tt a vecer jdeme s manzelem na 3D, tak se moc tesim na nasi Viki. Pokud bude stat za to,muzu se pak pripadne pochlubit fotkou😊 s prvni dcerkou mame jak si plazi jazyk,uvidime co nam dneska druha princezna predvede. Hihu
@stef9328 Mě příjde, že jsem moc toho neřešila, když jsem byla těhotná s klukama, teď máme mít holčičku a příjdu si tedy více na " nervy " 😀
Ale já jsem celkově v pohodě i když nejsem těhotná, prostě beru věci tak jak jsou a řeším to co musím a příjde mi důležité 🙂 Za ničím se neženu 🙂
A naopak u kluků mi přišlo na všechno čas co se výbavy týče a teď s holčičkou mám strach, abych stihla nachystat všechno co chci 😀
@kreatura ja nemam porovnani, ale co mam kamaradky co maji,nebo cekaji chlapecka, tak jsou vsichni precitlivele a ja ani s prvni ani ted s druhou nemam tenhle stav. Jsem uplne vpohode,neresim nic, ani nejak nespecham s nicim,mam na vse cas😁 dokonce u prvni dcerky jsem postylku chystala az jsme prisli z porodnice.... chtela jsem vse delat tyden pred porodem, aby se zbytecne na vse neprasilo a dcerka mela vse co nejcistci,no ale nestihlo se,rodila jsem o 12dni drive....ted udelam vse radsi driv...poucila jsem se.
@stef9328 Jo, tak u nás postýlky chystal táta ( kupoval je ráno a večer se kluci narodili 😀 ) A když mě pustili z nemocnice tak jsem ty dva dny než jsem mohla za dětmi lítala a prala, nakupovala, aby něco měli 😀
Většinu jsem řešila až jsme došli domů z nemocnice všichni 🙂
A základní věci jsem posílala tátovi na skype - odkazy a ten sháněl 😀
Takže jo, jde to zvládnout bez chystání měsíce do předu, ale něják si to teď chci užít 😀
Vzhledem k tomu, že jsme si řekli, že už to je poslední miminko 🙂
Ale neříkám, možná jsem některé věci také hrotila více než teď, to uvidím až nastane den D a já nebudu mít nic 😀 ( V porodnici jsem z toho byla špatná, že doma nemáme nic, kromě komody a něco málo oblečení z bazárků 😀 ale manžel to bravůrně zvládl, jen mě mrzelo, že to zůstalo na něm 🙂 )
Holky já co se týče těhotenství tak: holka x kluk x kluk a přecitlivělost asi nejhorší u holky 😀 nevím jestli tím, že to bylo úplně první těhotenství, ale řvala jsem snad kvůli všemu.
U druhého už jsem na to asi ani neměla tolik času (malé bylo v té době 13 měsíců, když jsem otěhotněla podruhé).
Teď u třetího si to užívám po psychické stránce asi nejvíc a i se nejvíc těším! škoda jen že to tělo nemládne a oproti těm předchozím mám spíš zdravotní komplikace 😀
Což je škoda, jinak bych klidně měla ještě jedno 😀
Tak ja jsem strasne precitlivela....a normalne me vcera rozbrecelo kdyz se Vojta mel ucit koledu a pousteli jsme si na youtube...no a az ji bude zpivat pristi tyden na namesti tak budu uplne vyrizena...me celkove ty koledy rozbreci..
U Vasika jsem bulela porad a kvuli vsemu, ted je to lepsi, bulim jen obcas a na malyho obcas rvu. Mam ted vetsi podporu, jistotu, nez kdyz jsem cekala Vasika. Kdybych nebyla tak furt marod a vlastne i Vasik, mame ted vse spolu, tak jsem v pohode a vic si to uzivam. Ale holt to k tomu taky patri. Zacinam si to vic uvedomovat a tesit se az ted. Neumela jsem se moc na miminko napojit. Ono i kdyz jsem to zjistila jsem mela smisene pocity radost i smutek, brecela jsem a smala se zaroven.
@stef9328 ja take tak....otehotnela jsem vloni v lete..tehu zjisteno 22.7. V 9tt revize...zamlkle tehu...letos zjisteno tehu 22.7. A vse v poradku....ale zacatek jsem mela jen nervy aby se to neopakovalo....takze prvni prohlidky byly fakt o nervy....pak ta plodovka a druhy screening...az ted si to uzivam...
Dievcata... akym sposobom sa pripravuje porodny plan ? Existuje na to nejaka predloha ?
Tak Anetka bude asi Davídek........ obě babičky se tak moc těšily na vnučku, tak je mrňous musel vyvést z omylu a odtajnil se..... jako bych to tušila, od včera jsem začala mít takovej pocit, že to bude další kluk a dneska se to potvrdilo 🙂
@babikadaska netusim..mam pocit ze jsem si ho vyplňovala v porodnici kdyz jsem tam zacala dochazet na ozvy...ale jinak si plan delat nebudu.

@merope já teda chtěl do bazénu chodit taky,ale ze začátku jsem pořád spinila a teď se mi tam nechce,protože je tam hrozná zima :D musím zjistit,jestli mi permanentku převedou do dalšího roku.....já pořád smrkam,ale nemám ucpaný nos,ale to je pry normální......no tak uvidím ve čtvrtek,jak to bude vypadat, kdyžtak to holt zrušim no