icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

levandulina
14. pro 2018

Já mám od kamarádky Belly belt https://www.primarodina.cz/cz-detail-1055248-be... Je to teda dost drahý, to leckdo si dokáže ušít. Ale udělá to velkou službu. Můžu nosit pořád svoje kalhoty, i když je normálně už nezapnu a s tímhle mi tam nefouká 🙂

petratra
14. pro 2018

@merope těhu oblečení seženeš v H&M, C&A nebo ten zmiňovaný Lidl.

alnaa
14. pro 2018

@levandulina jojo to je bezva, mela jsem neco podobneho u syna. Ted mi vic vyhovuji tehu rifle, ze mam brisko pěkně v teple 🙂

petratra
14. pro 2018

@kacka214 Já ji taky zkoušela, není to žádnej zázrak, ale asi v tom ty 2-3 měsíce přežiju. Jen mi u ní chybí kapuce. Ale v obchodě neměli mou velikost v černé, tak jsem musela objednat přes internet, pak sem můžu hodit fotku, jak vypadá oblečená.

petratra
14. pro 2018

@alnaa těhu rifle jsou super a na zimu se hodí i ten náplet v pase. Akorát já bohužel ani v těch těhotenských nevydržím, protože u těch dvojčat mám to jedno mimčo asi dost dole a tlačí mě pod pupkem i těhotenský kalhoty. Takže jsem musela přejít na šaty a dlouhý svetry+legíny, ale zas je to pohodlný a zima mi v tom není.

vendelinka08
14. pro 2018

No jelikoz nosim normalne velikost 34-36 tak s briskem uz sve veci neoblecu...hlavne kalhoty....ted v tydnu jsem si koupila jeste jedny rifle z Lidlu..tehotenske...a sedi mi..dam si je k nasim pod stromecek a jeste si necham usit softshelove kalhoty..ktere pak budu moci nosit i normalne jako netehu..proste do upletove gumy...stejne na sebe zadne nemuzu sehnat..nic mi nesedi...a jelikoz cekam az konec brezna tak je jeste uziju a jedeme na hory..tak je budu potrebovat...

vendelinka08
14. pro 2018

Zitra slavime Vojtovi narozky..tak me ceka chystani...ale spise uklid a vyzdoba..o jidlo se stara manzel...

dmiska
14. pro 2018

@petratra asi taky trochu záleží na střihu... Mám doma dvoje tenčí z minulého těhotenství a ty mi s větším břichem už vadí. A teď jsem si koupila nové, teplejší a ty sedí super. Přitom všechny troje jsou H&M, stejná velikost, ale jen ty jedny mi jsou teď pohodlné

dmiska
14. pro 2018

Tohle je teď moje dobrá kámoška 🙂
Když jdu s dcerou (dva a čtvrt) na nákup pěšky a chci toho vzít víc, je to k nezaplacení ;)

babikadaska
14. pro 2018

@baruda tvrdne ti,aj ked lezis ?? Mne tvrdne silno uz neustale akonahle sedim,stojim ci chodim, ale ked si lahnem , prejde to.

harleta
14. pro 2018

Holky, ted trosku bokem...pomaha vam doma chlap? Nebo dela neco?

dmiska
14. pro 2018

@harleta tak jako obvykle... Jsem doma a malou a většinu věcí do udělám přes den, abychom měli večer klid až malá usne ;) nic extra po něm nechci, občas něco pomůže

michaela_2
14. pro 2018

@harleta Ne 🙂 ale s domácími prácemi F. nepomáhal nikdy, ani nevařil atd. Vyrůstal se 3 sestrama - takže asi tak 🙂)
Mazec to pro mě trošku začal být, když jsme se přestěhovali do domečku a já začala po rodičáku s dětmi chodit do práce (+ jsem ještě dodělávala VŠ), ale ne kvůli tomu, že bych po něm něco najednou začala vyžadovat, ale spíš jemu se nelíbilo, že najednou už doma není vše tak, jak byl zvyklý, když jsem byla s dětmi 🙂) co se týče stavu úklidu, navařenosti a podstrojování............Naštěstí ho ty manýry přešly, po nějaké době 😀
Pro mě je primární, že se věnuje dětem, že nás s přehledem uživí i když nebudu v práci a že zařídí řadu jiných věcí - technických okolo domu, aut atd.
Má ale hodně časově náročnou práci, pokud by to bylo tak, že má ve 4 odpoledne padla, přijde domů a práskne sebou na gauč a nechá se obskakovat - tak to by se mi taky nelíbilo 🙂)
On v podstatě všechen svůj čas dělí mezi práci a nás.

michaela_2
14. pro 2018

Jinak k tomu tvrdnutí břicha, mě se to teď trošku změnilo - netvrdne mi už tak často, jako od toho 18. týdne, to jsem se v práci kroutila snad co hodinu. Místo toho mám takové dvě až tři tvrdnutí večer, ale o něco silnější 🙂
Doktorka mě minule prohlížela a prý vše vypadá normálně, tak to nějak neřeším, tvrdlo mi i v předchozích těhotenství docela často, co si pamatuju.

michaela_2
14. pro 2018

@dmiska ta taška je super nápad! já kolikrát v krámku vídám právě maminky s bříškem a cca 2,5 letými dětmi které jsou kvůli taškám s nákupem nucené sedět v golfkách a už se jim to moc nelíbí logicky, tak řvou 😃 Tohle řešení mi přijde fajn.

vendelinka08
14. pro 2018

Manzel dela vse krome uklidu....spise dela binec..ale my neresime jestli neni vse tip top....s detmi to uz je proste jine...vsude mame nejake karticky a ja nevim co jeste....ale uklid je moje domena i kdyz nejsem puntickarka a manzel se ujal velmi rad kuchyne...vareni ho bavi..je to kulinar...no a jinak se stara o kluky...jelikoz mam pracovni dobu vetsinou az prijde z prace..tak se stridame...vozi kluky na treninky a chodi s nimi plavat a vse co se ryce sportovnich sktivit..rad s nimi travi cas. A vecer jsem s klukama ja a on si jde zaplavat nebo zabehat nebo jede na trenink nebo na zapas. Proste delame vsechno tak nejak co je treba....a kdo muze...

fiedlermonika
14. pro 2018

@carolinca88 no my už jsme se narodili a malá je v inkubátoru na intenzivní péči

mysek
14. pro 2018

@petratra tyjo tak dej vedet jak bundicka sedi😉

mysek
14. pro 2018

@petratra me to tlaci i s jednim mimcem, tvrdne mi potom bricho i boli. Snesu jen tehu leginy, pokoupila jsem po bazarcich a mam jich hodne. Nektere byly i nove. 2 mam i zateplene. Tak ty nosim ted. Mam i tehu kalhotky.

vendelinka08
14. pro 2018

@fiedlermonika tak to je mazec..moc gratuluji..ale hlavne preji aby byla v poradku...

harleta
14. pro 2018

@fiedlermonika velka gratulace, hlavne at vse dobre dopadne! Drzte se...

harleta
14. pro 2018

@michaela_2 no muj chlap chodi do prace na smeny, tak chapu, ze je unaveny. Ale co je doma, tak si lehne na svuj kavalec a lezi. Kdyz jde na zachod, to je zazrak :D posloucham, jen zlato prosimte, udelas piti, kdyz stojis (pac ja jsem v pohybu porad), podas mi ovladac atd...kdyz ho o neco poprosim, to je tisice kecu a otravenych vyrazu. Prej, ale kdybych nahodou potrebovala pomoct, mam mu rict :D takze cekam treba tri dny, nez vynese kos :D :D joo, teda sem tam vyvenci psa :D

mysek
14. pro 2018

@harleta ne a vadilo mi to hodne, kdyz se fakt jen valel a ja okolo kmitala. Ted mi to nevadi tolik, protoze byl v praci do vecera, delal porad 12. Vikend nic nedelal, ale aspon se venuje malymu, no spis takovy to zlobeni. Jinak manzel nakoupi, malyho vzdycky prebalil, prebali automaticky, kdyz je doma. A to je asi vse. A ja nevim co driv, balit darky, skola, uklid, varit, venovat se malymu. Dneska jsem sklizela pradlo a rikala jsem mu, ze nechci byt sluzkou 3 chlapum. Nektery chlapy jsou tak nauceny, zvykly, muj extra. Tezko se to meni, ale je i na nas to nedopustit uplne do extremu, nebat se i si o pomoc rict. Jinak mame barak na rekonstrukci a manzel, kdyz uz bude mit chut neco delat, tak na baraku, ale ted mi vylozene stval jak nedelal nic ani doma ani na baraku. Jinak si nemuzu stezovat, uzivi nas i s hypotekou, i kdyz to neni na nejake vyskakovani, jako tata i manzel je dobry.

carolinca88
14. pro 2018

@fiedlermonika Tak to veliká gratulace, a zároveň hlavně držím pěsti a posílám hodně síly a štěstíčka 🍀. My zatím ok, ale celý týden špiním, trochu křeč, tak uvidím co mi řekne v pondělí. Ale neměla jsem takový nález, jako ty, mě se jenom zkracuje čípek a odešla zátka..tak tak můžeme vydržet asi dlouho 🤔

mysek
14. pro 2018

@fiedlermonika bobeska malicka. A jak se vam dari, jak to zvladas a jaky byl porod? Drzim moc palce, at je mala v poradku, to je to nejdulezitejsi a hodne sily do narocnych dni.

harleta
14. pro 2018

@mysek je to tak no, ze si to delame samy vetsinou...ja si totiz o pomoc moc rikat neumim a ani nechci. Driv mi to nejak nevadilo, ale tim jak ted kynu, pro me zacina byt kazdodenni zaprah trosku hur snesitelny. Neumim moc ani odpocivat, kor kdyz vidim, ze je kolem neporadek. Jako po financni strance si taky nemuzu stezovat a miluje nas nade vsechno i malyho, jeste v brisku. Akorat ten uklid no :D Kdyby aspon nekdy uvaril neco, ale sotva udela caj :D :D

mysek
14. pro 2018

@harleta mam to stejne, je to zoufaly😀me nejvic mrzela ta nechut mi pomoct, ze i kdybych lezla po zemi, tak me snad i prekroci. Ale jak rikam, tezko se to meni, manzel ma uplne hrozny vzorec. Ale alespon nejakymi pomalymi krucky je naucit, ze nejsme sluzky.

harleta
14. pro 2018

@mysek 😅 no jo no, dnes mi rika po celem dnu lezeni, z ceho jsi tak unavena (sedla jsem si az v sedum vecer a to jsem jeste hodinu a pul stala v kostele na vanocnim koncerte synovcu 🙂) a ze potrebuje osetrit zader na prstu, ze to je hrozna bolest. To uz jsem sla uplne do kolen 😂😂 jeste, ze rodim ja :D ale snad se to po porodu zpravi. Tatka bude urcite dobry 🙂 maminka za nej taky prave vsechno delala, takze s tim vzorem to je podobne.

kacka214
15. pro 2018

@fiedlermonika gratuluji a držím moc moc pěsti. Buď hodně statečná a hezky odstrikavej,to teď malá potřebuje nejvíce.

fiedlermonika
15. pro 2018

@kacka214 jj děkuju dala bych sem fotečku ale nechci aby se některé maminky vystrasili🤗ale i když je tak malinkata tak je krásná

Strana