Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Darky mam zabalene uz asi 3tydny. Letos jsem zacala nakupovat v rijnu abych mela pak uz klid. Stejne dcerka jeste "dokreslovala" Jeziskovi,tak jsme museli dokoupit. Letos jsem rikala, ze dceri doprejeme,protoze za prve jsou to prvni Vanoce,ktere vnima a za druhe posledni, ktere si uzije sama a vse bude jen pro ni! Asi jsem to prehnala,ale jelikoz tady ma pouze jednu babicku (tchyni) a zbytek rodiny je mimo CR, ruzne po Evrope,tak darky se nazhromazdi,vseci poslou postou a pak je vse pod jednom stromecku🎄😁 nastesti u tchyni dostane pouze 2 darky a zbytek penize,takze tam to bude vpohode. ...jinak co se tyce toho mazani: v prvni tehu jsem se mazala vselijakymi olejicky,ale nejvice me vyhovoval od HIPP MUM nebo nejak tak, ted se mazu nejakym s rossmanu,ale normalne na brichu v horni casti udelali pupinky (jakoby potnicky) a kuze po bokach a pod prsa se mi zacala supinatit( proste sucha kuze), manzel mea strasi, ze mi popraska. Tak jsem se vcera zacala mazat kokosovym olejem, doufam,ze se mi strie vyhnou. Po prvnim porode nemam nic 😊
Holky a jak mate ulozena miminka? Mate uz nektera, ktere uz se drzi hlavickou dolu? U nas pred 2tydnama mala byla dole hlavickou a minully.tyden zase hlavickou nahore. Jsem ve.29tt. Doktor.rikal, ze do toho 33-34tt se ma ustalit. Hrozne se bojim,protoze se prvni dcerka neotocila a ja musela rodit konec panevnim a ty nervy jestli vse dopadne dobre,byli neskutecne. Dokonce jsem byla i na tom hmatu,co se provadi,ale s malou se nedalo tehdy hnout. Dr mi rikal,ze kdyz byl prvni porod KP,ze muze byt i druhy, ale neni to podminkou,tak se toho hrozim.
@stef9328 mně se dcerka točila až do 37 tt., na každé kontrole byla úplně jinak...ale byla sem rozhodnutá, že pokud by byla KP, tak půjdu na císaře. Nakonec se dala přemluvit, byla hlavičkou dole, ale musela sem akutně na císaře stejně-padaly ozvy a měla sem zkalenou plod.vodu
@veverka.terka ja jsem taky mela naplanovny cisar,kvuli polohy, ale dcera to chtela jinak,takze jsem rodila normalne, jsem za to nesmirne stastna, ale ty nervy, byl to masakr.
@stef9328 no malej byl naposled take KP, ted mi delali jen ozvy, tak ze nevim, ale v prukazce mam KP. Moc z toho taky nejsem nadsena, ze se mu takhle libi, snad se nam otoci, drzim palce. Dula mi rikala, ze bychom kdyztak zkusily potom nejake cviky. Ale uz nejak pocitam s touhle verzi, protoze mi hrozne tlaci porad na zaludek, myslim, ze ma nahore hlavu.
@vendelinka08 jj, presne jak rikas. Noo tak to me jednou ceka s klukama😀tak preju pevny nervy. Doktor byl kupodivu v pohode ani mi tu krev nechtel delat, ze se to stejne kontroluje tou moci, ale ja jsem se na neco vyptavala a nakonec, ze mi naberou krev a musela jsem jet druhy den nalacno. No ja uz jsem dneska hotova, malej odpoledne spadnul pusou na dlazdicky, ma nastesti asi jen ret, zuby asi snad dobry, ale plakal nekolik hodin a ja ho utesovala, tad jsem uklizela, chtela jsem, ale udelat jeste neco, ale uz to nejde, telo nechce, jsem vycerpana, tak ho poslechnu a budu lezet. Ted jsem Vasika uspala, tak snad bude spat.
odpoledne jsem padla únavou a spala dvě hodiny.... a večer zase budu ponocovat a balit dárky, naštěstí ráno nemusíme vstávat....
Tak Vasik samozrejme v 10 vzhuru, tak ze jdeme spat buhvi kdy, nekdy k ranu. Zkusila jsem to a v 7 proste usnout nesmi, ach jo.
Tak dalsi varka zabalena a zitra to dodelam....
@stef9328 Já zatím nevím jak malá leží, UZ budeme mít až 10.1. Ale podle pohybů a kopaní.... Si myslím, že leží příčně, takže doufám, že se hodlá dát trochu do pohybu, protože na císař neplánuju jít, to ji budu nosit raději do 20 v břichu 😀
Synové leželi od začátku do porodu ve stejné poloze, možná ji změnili, ale na každou kontrolu i na porod se vrátili 😀
A: Toník měl příčnou polohu a B: Honzík byl konec pánevní, ale on byl někde zaseknutý, takže ho i při císaři měli problém vyndat, ale vyndali ho 🙂 Narodili se 34+3 a do poslendí chvíle jsem věřila, že budu rodit normálně, ale nevyšlo, tak teď to výjde 🙂
Holky to jste na tom dobře, já každý rok mám dárky vymyšlené začátkem září, konec září, říjen je nakupuju a hned balím no a na konci října mám hotovo a víte co letos? 😀
Letos nemám ještě nic a na nákupy jdeme dneska - klepne mě při představě kolik bude všude lidí - nesnáším to 😀
@stef9328 Naši kluci ( v lednu 2 roky ) chodí přes den spát kolem půl 12 - 12, vstávají kolem půl 3 - 3. Večer jdou v 7 spát, než přečteme pohádku, nebo tak tak v půl 8 většinou usnou, někdy dříve, podle únavy a ráno vstávají v 8. Ale od narození neměli problém se spaním, takže až na pár vyjímek nevím co to je nemoct v noci spát cca od toho 3 - tího měsíce.. 🙂
Tak doufám, že malá bude v tomhle po brášcích 🙂
( Ano sama si to závidím 🙂 )
@kreatura tiše zavidim. Dcera byla v tom ohledu taky super,ale jak skoncilo leto a my prestali tolik vylizat ven,tak se vse zmenilo. Taky chodivala v 11:30spat do 2-3odpoledne a vcer v 21hod uz spala,usinala uplne sama. Ale nevim cim to je zda citi,ze jsem tehotna, tak ted chce abych ji uspavala cetla a cetla a cetla nez usne a ja se muzu zblaznit jen cist a cist😁😁nastesti vzdy v noci spala celou noc. Takze taky v noci se aspon vyspim, ale v pul 7 je budicek,vzdy prijde zpokojicku a "Mami vstavej,nespi, ja uz jsem vzhuru"😁v lednu bude mit 2,5roku😁no jo co dite to unikat
@stef9328 Ono se to průběžně u těch dětí mění to spaní, za půl roku můžu říkat to samé, že je nedostanu dříve jak v 9 do postele, nebo tak 🙂
Teď mají období, kdy potřebují spát spolu, takže každý jde spát do své postýlky a jak se vrátím je zkontrolovat jestli spí, tak leží spolu v postýlce a chrní 😀 Je to sladké... 🙂
A ráno taky vylezou z postýlky a jdou za mnou do postele ( Prvně je tedy mami? Řeknu ano, už jsi vzhůru, tak pojď za mnou a jde ten kdo je vzhůru, za chvilku se přidá druhý 😀 ), pak se ještě tak 10 - 15 minut mazlíme a povídáme si, horší o víkendu, když tam je ještě táta, to už máme problém se do postele vlést 😀
@kreatura mame to stejne. U všech deti jsem to takhle dodrzovala a nikdy nebyl problem se spanim. Obcas nejake probuzeni, ale to k tomu patri. Nejmladšímu synovi precteme v 8 pohádku a on sam bez problemu usne. Jsem za to hrozně rada a mam to v planu tak udelat i ted u malicke. Kolikrat je to uleva, ze vim, ze od 8 je klid 😊
Závidím všem, kterým děti spí..... my jsme s tím měli vždycky problém, snažíme se držet režim, ale poslední dobou to už nefunguje. Mrňous přestal spát přes den.... vstává mezi 7-8 a spát chodí kolem 22. Je to masakr..... mysleli jsme si, že když přes den nespí, tak ho do 19 uložíme a bude klid..... prdlajs, když ho dáme spát dřív, tak za 2 hoďky je vzhůru a plný energie (narozdíl od nás ;-D ) Docela mi ten polední odpočinek chybí.... po celém dnu jsem grogy
Holky, vcera vecer jsem zacala mit bolesti jako na ms.. bricho a v krizi.. trvalo to vzdycky tak pul minutky, pak cca 10min klid a znova.. mela jsem to asi 6x takhle za sebou.. co to jeeee??? 😒
@kreatura taky závidím 🙂
Mně Anička naopak celkem hezky spala cca do 4 měsícu (ale usínání byl večer horor, kterému předcházel téměř nonstop rev od 17 hod do usnutí kolem 21-22 hod). Pak začaly zlobit zuby a s tím přišlo stále častější noční buzení. To se zlepšilo až odstavem a koncem růstu zubů, tj. ve dvou letech. Do té doby byly 2-3 vzbuzení skvela noc.
Od dvou let zase nespí přes den vůbec, předtím od roka a půl jak kdy. Vstává většinou kolem půl sedmé a usíná kolem sedmé večer. Prostě toho spánku moc nepotřebuje, no 🙂
@kreatura to jsme na tom podobně. Já rodila poprvé taky císařem akutním před rokem a půl kvůli HELLP syndromu a teď bych si moc přála rodit přirozeně. Doktor proti tomu není,pokud bude vše ok. Podle UZ je ale prcek zatím jednou tak a podruhý jinak. Teď to vůbec neumím odhadnout, protože kopance,nebo možná boxování cítím jak ze stran,tak dole. Tak uvidíme 27.12.,jak je tam uložený. Dneska jsem 27+4.
@snazilkakamilka24 jo, takhle nějak vypadají poslíčci. Kontrakce pak taky, ale jsou silnější
@dmiska no napadlo me to, ale neni to moc brzo? Jsem 28+3...
@snazilkakamilka24 poslíčci být můžou, akorát by to nemělo být moc často zatím. Jinak by bylo lepší nechat se zkontrolovat a doktor dá kdyžtak magnezko na zklidnění
@stef9328 no Vasik 2 roky 8 mesicu pres den nespi, i tak jde mezi 22 a 24 hodinou. Nekdy se povede 9, pul 10, ale to je spis vyjimka. No a vcera v 7, jak byl unaveny z toho place a v 10 oci brambory a sli jsme spat nekdy mezi 3 a 4 rano ani nevim uz. Snad se nam to povede nejak ustalit, posunout, vic pohybu venku.

@snazilkakamilka24 mamka má taky, ale já nic . Ale prej ji prasklo až těsně před porodem