icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

merope
27. pro 2018

@baruda Drž se! Kolikátý jsi tt? Jestli tě to uklidní, tak jsem zrovna nedávno četla, že po 27tt už přežívá takřka 100% předčasně narozených dětí. A i těch komplikací tam nebývá tolik. Hlavně ať se stihnou kortikoidy a aspoň den-dva, ať jim dorostou plíce.

kacka214
27. pro 2018

@baruda držte se. Nohy nahoru a hodně štěstí. Vydržte,co to půjde. Kolik jsi?

baruda
27. pro 2018

@vendelinka08
@lotta1234
@alnaa
@merope
@kacka214 holky,díky za podporu,podle utz jsem 27+2,podle má 27+6.....jedny kortikoidy sem už dostala,tak zítra druhý a pak uvidíme.budou mi ještě odebírat zítra plodovku,aby zjistili,jestli není nějaký zánět v plodovce a pak uvidí......jen jedno mimco má prý menší nožičku,tak uvidime,co bude

merope
27. pro 2018
baruda
27. pro 2018

@merope děkuju za povzbuzení....
Holky,já si to vsechno tak vyčítám.....přitom mi nepřišlo,že bych se nějak přepínala nebo něco.....možná sem si neměla brát ten mucosolvan, nebo sem si měla vzít ty antibiotika,co mi dala doktorka,kdyby se mi to zhoršilo.....už 20 minut tu bulim,jak sem hrozná

vjercik
27. pro 2018

@baruda to si nevycitej, mělo to tak být. Všechno bude v pořádku, ještě chvíli je udrží a pak se dopecou🙂 A jak jsou velké mimca dle odhadu?

petratra
27. pro 2018

@baruda drž se a ať vše dobře dopadne!! Pak dej vědět!

baruda
27. pro 2018

@vjercik jedno má kolem kila a druhý má odhad 780g,ale pry kvůli tomu,že má menší nožičku,což nechápu,když to doteď bylo všechno v pořádku a vyvíjeli se oba stejně

levandulina
27. pro 2018

@baruda To si nevyčítej. To jsi určitě nemohla ovlivnit. Lékaři teď dokáží hodně

vendelinka08
27. pro 2018

@baruda ale to si nevycitej....ja si nemyslim ze by to bylo tim...a hlavne..vse jsi delala pro mimca. Doktori pomuzou....uvidis...vse bude ok.

vjercik
27. pro 2018

@baruda jj stačí něco menšího a váha se zmenší, takže bude mít snad více. Já hlavně nechápu jak můžou změřit obě nohy a to ještě když jsou 4v břichu a ještě vedi která je koho.
A kilečko je krásne.
Bude to v pořádku. A zatím to nevypadá že by šli ven? Když už není plodovka?

baruda
27. pro 2018

@vjercik já to taky nechápu,jak to poznají....vždycky mi přišlo,že měří část jednoho a pak druhýho :D zatím neví,musí minimálne dva dny ještě vydržet kvůli plicím.mam lapačku proti stahům,tak uvidíme,co bude dal

merope
27. pro 2018

@baruda Hele, to nikdy nevíš, kde se stala chyba - mohl to spustit kašel, ale taky by to mohly způsobit ty antibiotika a teď by sis vyčítala, že jsi je brala. A zvládnou to občas i miminka pod půl kila. Předpokládám, že tě odvezli někam, kde mají dobrou neonatologii a tam umí vypiplat ledasjaké drobečky. Hlavně zkus být teď maximálně v klidu, ať zvládnou dorůst rychle plíce, to je asi to hlavní - a potom už doberou zbylá kila v inkubátoru. A pokud není v plodovce infekce, tak taky můžou ještě chvíli vydržet (pokud se zvládne doplňovat).

vjercik
27. pro 2018

@baruda no právě, oni to mají vše hned změřeno, že člověk ani nepostřehne.
Určitě vědí co dělají, bude to dobrý🙂

baruda
27. pro 2018

@merope no jsem v jedine porodnici,kam vozí takovýhle prcky.... zrovna v té,co byla v televizi :D

@vjercik ono by stačilo,kdyby ti doktoři s tebou aspoň trochu komunikovali,všechno si říkají pro sebe a tobě nic neřeknou a když se zeptas,tak ti to nevysvětlí

alnaa
27. pro 2018

@baruda nic si nevycitej, vsechno jsi delala pro miminka jen s tím nejlepsim umyslem..... Drzim palecky

vjercik
27. pro 2018

@baruda no to věřím. Doktoři no.

harleta
27. pro 2018

@baruda jejdaa drzim vsechny prsty, urcite to dobre dopadne!! Tedka uz jsou sikulove v porodnicich...a miminka jsou vzdycky vetsi bojovnici bez dospeli ;) i ta vaha je uz vcelku fajn. Kamaradka porodila chlapecka ve 24tt a mel 360g. Sice nemozne, byl tri mesice v porodnici, ale rozchodili ho...ted ma dva roky a je to divocak zdravy🙂 vse bude v poradku a nic si nevycitej. Priroda si to zaridi sama..

kreatura
27. pro 2018

@baruda Tý jo, tak to mě mrzí, já jsem byla dnes na kontrole a pustili mě domů, ale musím ležet a šetřit se, tak jsem zvědavá jak to zvládnu až manžel odejde 2.1. do práce s těma dvěma raubířema.....
Držte se a napiš, jak bojujete! 🙂

baruda
27. pro 2018

@kreatura teď jsme na tom jak ty minule :D doma v dětskem pokoji samé krabice s nesestavenym nábytkem :D v hostovskem pokoji bordel...všude jinde taky :D doma mám rozdělaný věci,ve kterých se význam jen já a měla jsem je mít za 14 dni hotové.....látky,ze kterých jsem chtěla ušít vybavicku ještě neviděli stroj....a včera jsem si z toho ještě dělala srandu,že času dost a podobně.....v hloubi duše jsem ale měla takové tušení,že sem pojedu mezi svátky......pochybuji,že by mě ještě do porodu pustili domů,tak budu doufat,že by mě pustili pak a jezdila bych sem klidně na šestou ráno a večer zpět......vím,jsem hrozná,ale pro mě bude tohle menší utrpení než tady ležet,dětem v inkubátoru nepomůžu a doma přijdu na jiný myšlenky.....trpěla jsem už před tremi lety a to jsem tu byla jen přes noc s konizaci čípku......

kreatura
27. pro 2018

@baruda Naprosto Tě chápu, no, pokud Ti odtekla voda, tak Tě domů nepustí...
Jo, já jsem byla také ráda doma, na jednu stranu jsem si nachystala co jsem potřebovala a na druhou jsem trpěla, že nemůžu být s dětmi, hrozně jsem si to vyčítala...
Ale nevrátím to a musím se to naučit lépe stravovat některé situace, hrozně si všechno beru... 🙂

baruda
27. pro 2018

@kreatura no já si hlavně myslím,že oni ji nemůžou nechat bez plodovka dlouho ne? Sice tam něco zbylo,ale odtéká mi pořád.....já si taky všechno hrozně beru a ne jenom teď v těhotenství.....dneska tu skoro celý den bulim,nevím proč.....vím,že to je ode mě fakt blbý,ale i když tady ty děti mít budu,v noci jim stejně nebudu moc platna a když sem hned ráno přijedu,tak je to jako bych tu ležela s tím rozdílem,že já budu víc vklidu.....bože já sem takovej vul,já si to určitě přivolala sama.rikala jsem,jak by bylo hezky,kdybychom slavili narozeniny dohromady - manžel je 22.12 a já 9.1. a bohužel si myslím,že dýl nevydrží

kreatura
27. pro 2018

@baruda Bez plodové vody nechávají max 3 dny, záleží kolik jí tam ještě máš, alespoň tak to měla paní co se mnou ležela v nemocnici a to jsem se divila, že tak dlouho.. 🙂 Oni Tě hlavně budou chtít udržet, aby mohly zapůsobit kortikoidy.. Pak nejspíše půjdou bobci ven... A který tt jste?
Buď v klidu, všechno bude v pořádku... 🙂 Hlavně se nestresuj, to Vám moc nepřidá ( já vím, lehko se to říká, hůře koná, ale pokus se o to, představ si, jak si po večerech došíváš výbavu a přemýšlej co tam dáš a jak to uděláš 🙂 Taky to tak dělám a pak se v noci vzbudím a jdu buď plést, nebo něco, protože se mi o tom zdálo, jak je to úžasné 😀 )

Jo tak já si všechno moc beru už od mala 🙂 I když na venek se tvářím, že mě nic nerozhází, uvnitř trpím a pak v soukromí brečím... A pak jak mi někdo řekne, jak jsem silná osobnost, tak bych mu to omlátila o hlavu, ale můžu si za to sama, protože na okolí tak prostě působím, že mě nikdo a nic nerozhází... 🙂

baruda
27. pro 2018

@kreatura nejsi ty já? 😂😂😂 Jako bych se viděla v zrcadle :D když mi řekli,že mají podezření na mimoděložní,manžel byl z toho hotovy,v neděli jsem mu řekla,že se hrozně bojím dalšího dne,kdy jsem šla znovu na krev a on mi řek,že to na mě nebylo vůbec poznat,ale on nespal na probrecenym polštáři :D tak jako když jsem čekala na výsledky z ty plodovka,to bylo dost podobný,jen jsem už neudržela slzy.jeho sem poslala pryč (měl koupený s bratrem lístky na fotbal a stačilo,že doma bulim ja a navíc jsme se stejně o tom nedokázali ani jeden bavit) a rvala si doma nad Googlem (ano vím, nejhorší věc,co můžeš udělat :D )
Tak to budou naši novoroční uzlicci štěstí...už se na ně těším,ale čekala jsem je až za měsíc a pul

merope
27. pro 2018

@baruda Říkej si, že se stalo, co se mělo stát a je to tak, jak to mělo být. Nějaký důvod k tomu je. Jinak zrovna dneska jsem vracela knížky do knihovny, zjistila, že nemám dočtenou jednu, co je opravdu dobrá a hned po pár stránkách tam byla statistika přežití pro děti podle týdnů z roku 2005. Ve tvém případě tam bylo už před více jak 10 lety přes 90% a pozor - pouhých 24 hodin steroidů zvyšuje prckům drasticky pravděpodobnost, že bude vše v pohodě - a kdybys to vydržela 48 hodin, tak tím spíše. Proto počítám, že pokud tam není infekce, budou se snažit tě ty 2-3 dny držet na steroidech, ať prckům dozrají plíce, co to jde - a potom už půjdou ven se vší možnou péčí a připraveni se porvat se světem (pravděpodobnost přežití byla už v roce 2005 přes 95% - to je něco, s čím už statistici pracují jako s "jistotou" a co teprve teď, se stávající medicínou). Hlavně v tom 27tt se to drasticky láme - mezi ukončeným 27tt a 28tt je obrovský skok a léky to ještě výrazně zlepší. Tak jen držím pěsti, ať je vše jen a jen dobře. Navíc co vím, tak česká neonatologie je obecně na světové špičce - a co se umí vypiplat dneska, to před 10-15 lety vůbec nešlo. Čili opravdu teď mají ti mrňousci dost šancí to všechno zvládnout. Asi to s nimi bude první rok hodně těžké, ale za pár let nikdo nepozná, že jsou nedonošení.

maryoneta
27. pro 2018

@baruda moc a moc vám držím palečky, ať to všechno zvládnete a brzo se mrnousci vypiplaji. Určitě bude všechno dobré 🙏❤

dzogobela
autor
27. pro 2018

@baruda hlavne mysli pozitivne! Bude to dobre, kluci uz jsou celkem velci. Mam kamaradku, ktera rodila holcicky, obe mely cca 600 g a dneska jim je 8 🙂 zacatky byly samozrejme tezke, ale ted jim uz delaji radost. Drzim palce, at je vse v poradku!

baruda
27. pro 2018

@merope je tak to je pěkný....mám tady pár známých i přímo u neonatologie,tak mi taky říkají,že co je nad půl kila je dobrý......nějaký důvod to určitě mělo

@maryoneta
@dzogobela děkuji za podporu holky

merope
27. pro 2018

@baruda Tak ta statistika, co jsem viděla, začínala v ukončeném 22tt a i tam přežívala skoro čtvrtina miminek (ale nepíší tedy s jakými problémy - vím, že tam je těch problémů hodně). Neuvěřitelné, co jde - ještě 50 let zpátky byl problém udržet při životě dítě, co se narodilo ve 35tt a často se to nepovedlo. Bývalý byl rozený v 7. měsíci (70. léta) a tam často v inkubátoru "spálili" oči, on taky špatně vidí, špatně slyší. Teď už to nehrozí, navíc se hodně klokánkuje, děti co to jde jsou na mateřském mléku, protože se ví, že jim to prospívá. Sama doufám, že to tedy nebudu potřebovat, ale jsem poměrně klidná i kdyby to bylo nutné - protože v tomto jsou doktoři opravdu "mágové".

baruda
27. pro 2018

@merope to je fakt,šlo to hrozně dopředu a vím,že už jsme za hranicí toho "nejhoršího"

Strana