Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka já jsem si tam objednala takovou mikinu s cípy,které závazu pod bříškem,a pak tílko s cípatým kabátkem. A bolerko na nějaké akce k šatům ( no ne na tehu,ale i normálně) tak uvidím co přijde.
@jednaholkaa no já se ten měsíc zcvoknu jestli nebudu mít mezi tím nějaké vyšetření. Ale doufám že v té době už prcka ucítím. Mám kontrolu 15+2 a pak až 19+2. A přesně mezi tím mi letos mimco umřelo. Takže já mám fakt nervy. I když se to snažím potlačovat,většinou mě to večer přepadne.
@jednaholkaa
@jessulka
@andelka
@arielka222
Děkuju, obo to asi opravdu nic není. Ale já si začnu řikat, jestli to nejsou kousky hlenový zátky, když je to takový táhlý a už mi jebe. První těhotenství bylo skvělý a vůbec jsem neměla potřebu se pozorovat, druhý už jsem touhle dobou pořád krvácela, nebo špinila takže nějaký výtoky mě netrápily a teď jsem hrozně poznamenaná a vyplašená. Samotnou mě to šileně štve, protože se bojim, že si akorát sama něco přivodim timhle magořením.
@vilmic mám to stejně. Pořád se pozoruju protože minule jsem právě ode dneška byla doma,protože ráno jsem začala špinit a už jsem se odmítla vrátit do práce. Zátka mě též napadla,ale neplas. Já ani u jednoho netuším kdy odešla,a zda vůbec,vůbec nevím jak má vypadat a co to je. Určitě ten táhlý hlen je v pořádku. Hlen je hormonální věc a hormony nám teď lítají různě.
@andelka Ty jo, tak drzim palce at ses co nejvic v klidu. To je dlouha doba a s takovym zazitkem by me kleplo. Zase na druhou stranu, si muzes rikat, ze podruhe se to same proste nestane, uz sis jednou smulu vybrala, takze ted to bude urcite ok 🙂 Chce to najit neco co cloveku odvede myslenky jinam asi. Ja uz jsem dneska byla doma taky trochu mimo, sla jsem na obed s kamaradkou a hned jsem se hodila do klidu. Me asi pomaha byt s lidmi, to to pak neresim. Jenze samozrejme nemuzu porad nekde byt. Jsem tehotna poprvy, tak nevim co to se mnou udela, ale fakt to chce asi cilene najit si nejakou relaxacni techniku nebo nevim. Jeste se chystam na kraniosakralni terapii, na to jsem chodila pred otehotneni a to me hodne vzdycky uklidnilo. Musim rict, ze jsem si to tehotenstvi predstavovala jinak, takove zenove a ne nervove 🙂))
@jednaholkaa jo,to si říkám,že není možný aby se ta blbá náhoda stala 2x. Čeho jsem se bála byl sp nebo zt v 1 trimestru,protože to jsou jiné důvody většinou,a to se mi zatím vyhýbalo. Tak doufám no. Ale z hlavy to nemůžu dostat.
Mně to s dětmi utíká dost rychle. Zítra jdu ke kosmeticce,v úterý vyřizovat občanku a na tu kontrolu. Pak už jen 14 dní a je tu září,mám prvňáka a druháka,tak myslím že když to bude fakt až za měsíc,tak že snad i to zvládnu. Budu v jednom kole.
Ahoj holky,nasla jsem dnes vaší skupinku,dlouho jsem váhala zda se někam registrovat,s fb a podobnými aplikacemi totiz moc nekamaradim,ale nedá mi to,momentálně jsme tak trošku v rozpacích z výsledků vysetreni a potřebovala bych si s někým popovidat,koukala jsem,ze spostu z vás jsou již zkušené maminky a pokročilé tehulky,prosim mužů se mezi vás zapojit?
@seveneye určitě 😊 vítáme tě 🍀
Dekuju,zkusim se trosku vic představit.je mi 32 a v očekávání jsem poprvé,dnes 13+1tt.bohuzel zatím nejsem vubec v klidu,porad se něco děje...nejdříve to byl vytok a špinění,původně hematom,ale nakonec uzavřeno jako sy mizejícího dvojcete,teď NT screening negativní,ale zhoršené výsledky krve - snížené papp-a,mam dle konzultace vyčkat na další vysledky-triplly?!trosku se desim co se najde mam sama zdrav.potize -stitna žláza pryc,autoimunitní poruchu zazivani,.. to čekání je hrozny,však to znáte svým způsobem všechny,snažím se zatím alespon něco víc nacist a zjistit zkušenosti.
@dominika963852 Ahoj, vítej mezi námi 🙋
@seveneye chápu tě. Já u syna měla tohle taky špatný i tripply, a je to zdraví kluk 😉 . Hlavně v klidu. Hlavně,že screening dopadl dobře 😊
Prej budu odpočívat 😂😂😂😂 Tak jsem vygruntovala celý byt, vyzehlila, uvarila, zalila na zahradě, odvezla rodicum psa do psiho hoteku, stavěla se za přítelem v práci, byla nakoupit. A ted jsem si sedla.
Holky děkuju za pozitivní slova,jsem stresar od přírody a navíc po dřívějších zkušenostech,kdy téměř vždy vázla prvotni diagnostika jsem hold vůči zdravotnictví nedůvěřivá.u triplu jsem četla že nejsou moc spolehlive,dr.mi napsala přesný termín kdy nejdříve odebírat laborku,aby byly co nejvíce prukazne,tak snad.vite nekdo vice o rizicich toho nizkeho pappu?cetla jsem neco o spatne fce placenty,preklampsii ci rustove retardaci plodu?no pro me same celkem nesnadné pojmy,akorát u výživy vím,ze moje tělo funguje jinak a díky IBD nevstrebava ziviny,tak jak je potřeba.napr.minuly týden mě zděsila naprosto celá nenatravena pilule těhotenských vitamínů...
@seveneye Ty brdo, to IBD, to musi byt hodne znepokojujici..a da se to nejak resit? Taky jsem mela pred otehotenim trochu problemy se zazivanim a byla jsem z toho hodne nervozni. Vysadila jsem mlecne vyrobky, lepek a cukr a dost me to pomohlo.. samozrejme to se neda srovnanovat. Ale umim si predstavit, ze to na pocitu zdravi moc neprida. Hlavni, ze screening dobry a ses ve druhem trimestru! 🙂
@vilmic já mám konzistencí přesně stejný výtok jako ovulační hlen už snad od 7 tt. Akorát není čirý, ale bílý. Ale až doteď mě nenapadlo, že by to mělo být špatně, naopak se tím teď dost uklidnuju, že tenhle "těhotenský" výtok pořád mám, tak to bude určitě v pořádku... Ty dva měsíce mezi ultrazvuku jsou totiž fakt strašná muka...
Co prosím znamenají tři křížky (tedy moc) bakterie v moči?
@misak48 Děkuju za uklidnění, asi máš pravdu a je to naprosto v pořádku. Já na tom prostě nejsem asi úplně dobře s psychikou a takhle zbytečně šílim. Už mě to hrozně unavuje.
Dva měsíce by mě asi zabily, chápu že to musí být muka. Já chodím hrozně často a zase mě štve, že jsou chudáci pořád prosvícený, ale asi lepší než abych pořád propadala panice.
@jessulka No ty jsi teda šikovná :D ale to je úplně normální. doteď jsi se točila kolem malé a teď si týden můžeš dělat co chceš 🙂
Verunka se krásně rozloučila s miminkem to bude super ségra 🙂
Tak to moje první miminko má dnes 3 roky :( achjo, letí to letí šíleně moc !! Víkend se nesl v duchu dvou oslav tak jsem z toho vyřízená.
Krásný den všem a užívejte si bříška 🌹
@dominika963852 Ahoj a můžu se zeptat jak to s tebou dále řešili? mě navrhli ty tripply, potom dle výsledků event. ještě možnost placeného testu z krve, pak asi invazivní metody... nechci předbíhat jen se připravuju jaké další varianty jsou ve hře. hodně jsme četla počkat na další podrobné UTZ vyšetření, ale nevím zda není prováděné až od toho 20tt?
@dominika963852 A samozřejmě velké gratulace juniorovi🙂
@jednaholkaa Ahoj, léčím se cca od 16 let, za sebou mám dva větší ataky, takže už trošku vím co si můžu a nemůžu dovolit, důležitý je dodržovat pravidelný režim, užívat předepsané léky, v jídle moc neprasit a snažit se držet v klidu. při poslední kontrole byly výsledky dobrý, tak snad se i přes ty současný těhotenský stavy držím🙂
@seveneye Děkuji moc 🙂
Se synem to bylo tak, že jsem musela jít na odběr plodové vody a pak čekat na výsledky. No hrůza,už bych na ní nešla,nikdo mi neřekl o žádných testech z krve (placených). Teď,když se mi to bude opakovat tak mi dr řekla,že pokud to vyjde zase špatně, tak ty neinvazivní testy z krve nyní proplácí pojišťovna (nevím do jak špatné skupiny musíš patřit,aby to proplácela) . A trvala si na podrobném utz od odborníka.
Na krev k mojí dr jdu ve čtvrtek,tak doufám,že vyjde dobře,jinak to budu teď řešit jak píšu. Neinvazivní test + podrobný utz. Protože si myslím,že když je to mimi ok tak to úplně stačí.
@dominika963852 Minulý týden jsem byla na NT v FMF centru,utz nadvakrát, ale nakonec jsme vše oměřili a ok, pak ale ta laborka, papp vyšel 0,42 mom a tím se výsledky posunuly, svoji roli hraje určitě i věk, ale zajímalo by mě zda je ten výsledek hodně mimo, mudr. mluvila o šedé zoně,tj. co jsem pochopila něco mezi ani špatný ani dobrý, zítra mám kontrolu u své doktorky, tak se taky zeptám podrobněji na její názor, můžu se zeptat jaké výsledky byly u tebe (pokud samozřejmě nechceš takto veřejně - šlo by psát rovnou na mail)

@vilmic Vsichni tu nejak silime 🙂 Vytok nejaky zvlastni nepozoruju.. Tak hlavne ze to neni spineni, ne?