icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

bombat
30. říj 2018

@misak48 Já otěhotněla s mírnou nadváhou, pak zhubla v prvním trimestru sedm kilo jenom zracionalizováním jídelníčku (hlavně jsem ubrala sacharidy) a dostala se tak dokonce váhově do normy. Na začátku druhého trimestru jsem během pár týdnů nabrala tři kila, teď více méně pořád stojím, nebo přibírám jenom pomalinku. Takže jsem teď pořád ještě -4 kila. Nestěžuju si, snad miminko prospívá. Mimochodem OGTT chci odmítnout, ale ještě trochu váhám. Nejhorší by bylo, kdybych měla ten cukr jenom takový hraniční a zase další stresy... Měla jsem všechny čtyři děti velké, průměrně asi 3900 gramů, ale od nadbytku glukózy to určitě nebylo.

bombat
30. říj 2018

@zuzekk Mě se taky asi týden nebo možná i deset dní prakticky nehýbalo. Myslím, že bylo otočené někam dozadu. Pak jsem týden cítila pohyby stejně jako před tou přestávkou. No a od víkendu, myslím, že se to stalo v sobotu večer, je hlavičkou dolů: Jsem si tím prakticky jistá, byla to změna ráz na ráz, žádné předchozí těhotenství jsem to nezažila, abych to takhle poznala, ale většina mých dětí měla placentu vepředu. Teď jsou ty pohyby ještě výraznější a rušivější (když třeba ležím v posteli a chci spát). Vlastně si to uspořádal tak, že má víc místa v nohách - asi jako když je pytel na spaní pro dítě dole širší kvůli pohybu nohou 🙂. Ale nestěžuju si, já to mám strašně ráda, když se ve mě děťátko hýbe. Je to tak roztomilé a tak nesdělitelné někomu, kdo to nezná... A tak strašně unikátní - to, jak se dané dítě uvnitř tvého těla chová, jak se hýbá a kope, to znáš vždy jenom ty jako jeho matka... Jsem opravdu moc ráda, že to ještě můžu znova zažívat. Tvůj prcek se nejspíš taky jenom načas natočil jinak. Třeba taky zvažuje, jak si to tam uspořádat a pak šup a bude hlavou dole 😀.

andelka
30. říj 2018

@misak48 pro mě byl porod nejlepší dieta. S prvním. Přibrala jsem 7,5 kg a všechno nechala v porodnici a v šestinedělí jsem musela udělat nájezd na obchoďák,protože mi bylo všechno oblečení velké.

garfa4
30. říj 2018

Ahoj vsem, dnes mi prisel balicek z Bonprix. Skoro u vseho byly recenze, ze je lepsi brat o cislo mensi, ze jim to moc nesedi. Tak jsem vzala plus minus sve velikosti z doby pred tehu (diky tem mym silenym nevolnostem jsem porad -10 kg oproti obdobi pri otehotneni) a obleceni sedi. Objednala jsem si tehu kalhoty, tehu triko, kojici nocni kosili a kojici podprdy (u tech me teda mrzi, ze je tam sev, ktery asi bude pod trikem videt). A snad mi to vse tedy sedne po zbytku tehotenstvi i pak na kojici obdobi

bombat
30. říj 2018

@misak48 Mišáku, napiš mi nějaký svůj typický jídelníček buď sem nebo do zprávy (jestli toho dáš dohromady víc) - co jíš k snídani, co svačiny, typickou večeři. Hodně jsem omezila sacharidy (tedy hlavně jednoduché cukry), ale teď zjišťuju, že už mě to po těch měsících nebaví - jím pořád to samé dokola a nejsem zrovna velký zeleninožravec, přijala bych nějaké typy. Nechci Tě tím příliš zaměstnat, ale myslím, že to máš v malíku. Moc díky.

jednaholkaa
30. říj 2018

@andelka Vezmu Bcko, diky za radu 🙂

dominika963852
30. říj 2018
garfa4
30. říj 2018

@dominika963852 mam ty stejne 🙂

dominika963852
30. říj 2018

@garfa4 Mě dnes přišly a jsou vážně pohodlné 🙂

andelka
30. říj 2018

@dominika963852 na tu jsem se též dívala,ale potřebuju širší ramínka.

jessulka
30. říj 2018

@dominika963852 Pěkné, takové podobné mám z toho Lidlu. Ale chci ještě dokoupit. A béčko na malá prsa myslíš ok? A obvod jsi brala 75, nebo raději 80?

dominika963852
30. říj 2018

@andelka To chápu, když si tu píšete velikosti D-F 🙂 To si ani neumím představit.

@jessulka Asi si pořídím ještě jednu hezkou , jako by na parádu, když budu muset prsa vyndat veřejně 😀 Teda doufáááám, že budu kojit. Mě je teď B dobře, trochu už se prsa zvětšily a s většími já už nepočítám. a 80,jelikož jsem se i rozšířila :D 75 by mě už škrtilo .

jessulka
30. říj 2018

@dominika963852 Tak až narazíš někde na nějakou hezkou, tak dej vědět. Já jsem také brala 80.

jednaholkaa
30. říj 2018

@dominika963852 Ty vypadaji dobre!

jednaholkaa
30. říj 2018

@dominika963852 Jo, ale ten sev vepredu, to by me asi nevyhovovalo.. nejde po trickem videt? To dela hranata prsa ne?

andelka
30. říj 2018

@misak48 prosím tě, kolik máš tu podprsenku obvod a kolik cm máš reálně? Já nevím jestli vzít 80 nebo 85. Tu menší můžu prodloužit dílem,ale větší zmenšit ne. Podle dnešních cm to vzít nemůžu,už mám bříško nahoře,což po porodu mít nebudu.

andelka
30. říj 2018

Holky,řekla bych že viditelnost švu a tvar prsou jsou pak ten nejmenší problém. mně spíš vadilo že pod některými jsou vidět prsní vložky. Doma mi to bylo fuk,takže to i ty švy a tvar.

arielka222
30. říj 2018

@vilmic já kojící podprdy taky neřeším. Minule tehu jsem si koupila v HM a radši o číslo větší než mám a prsa byla jen plnější, ale nezvětšila se mi a velikost zůstala. Po ukončení kojení byly vyfoukle měkké balónky a teď zase plne. Taky chci po ukončení kojení na plastiku, ale sem srab 😂 i když nové prsa fakt chci, prijdu si ještě hodně mladá na to abych pak měla mindrák se ukazovat v plavkách.

garfa4
30. říj 2018

@dominika963852 taky mi dnes prisly 🙂 a i ten material vypada, ze to neco vydrzi. Jeste mam objednane z Lidlu, tak na ty jsem taky zvedava.

misak48
30. říj 2018

@bombat až přijedu večer domů, tak ti to klidně sepisu. Ale asi ti to moc platné nebude, protože když jsem přecházela na inzulín, tak jsem naopak musela sacharidy zvýšit. Mám 30g na snídani, 50g na oběd a veceri, 20g na svačiny a případně 20g na druhou večeři (tu si ale moc nedávám). Co ale hlídám je, aby všechno byly jen pomalé sacharidy, mám úplně zakázané rychle. Takže u všeho hlídám složení, aby neobsahovalo cukr, vařím taky bez použití cukru.
@andelka tu podprsenku mám 85 a reálně jsem dnes naměřila cca 94. Ale nemám pocit, že bych ho měla kvůli bříšku větší.

andelka
30. říj 2018

@misak48 takže se nemusím bát vzít ten menší obvod,bezva, díky.

zuzekk
30. říj 2018

zrovna jsem na téma a fi Anita narazila v reklamním časopise těhule, cituji: "Nákup kojících podprsenek doporučuji maminkám od poloviny 8.měsíce, kdy je růst prsů ukončen. Podprsenky musí být o jednu velikost větší - po porodu se prsa nalijí a vkládají se prsní vložky (...). Podprsenky denní mají odlehčenou soft kostici, která je širší než u běžného prádla, na noc bez."
http://bilatara.cz/

dominika963852
30. říj 2018

@jednaholkaa Nepřijde mi, že by to dělalo hranatá prsa 🙂

ajdamajda
30. říj 2018

Na vložky asi pecu. Nezbyde nic navíc. Kojila jsem tandem a teď budu kojit 3 děti takže nemam z toho nervy.

garfa4
30. říj 2018

https://www.kojenecke-obleceni.eu/outlet-x2s27136

Holky, zde je stranka, kde je outlet detskeho obleceni. Ja to dnes vidim poprve, tak pokud znate nebo je to blby, tak se omlouvam. Ale ty ceny mi neprijdou spatny

jessulka
30. říj 2018

@dominika963852 Ja mám jednu kojící lepší z Bonprixu. Ale jeste by to chtelo jednu.

jessulka
30. říj 2018

@garfa4 Pri prvním tehu jsem odsud neco objednavala, to si pamatuji. Ale zustala jsem věrná osvědčenému Autex Baby. Nesráží se a barvy nevybledly ani po 5 letech.

garfa4
30. říj 2018

@jessulka jak mi dnes prisla zasilka z Bonprixu, tak tam byl i katalog. Na hlavni strance je uvedeno, ze na webu je ted 10% sleva, pokud je clovek u nich v klubu. Neni to moc, ale kazda korunka z ceny dolu, je dobra 🙂

andelka
30. říj 2018

@jessulka ta je pěkná. Já ji tam nemůžu najít.

dominika963852
30. říj 2018

@jessulka vypadá dost dobře, to je asi tim, že je na tobě 😁😉 . Já mám hodně podobnou, ale nekojici.

Strana