icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

iris92
7. lis 2018

Ja si lnene seminko nadrtim v hmozdiri a preliju horkou vodou, pak micham treba do jogurtu. Ale nijak pravidelne ho nejim, to se chystam az od toho 35.tt 🙂 dulezite je pry nejak narusit tu slupku a pak co nejdriv zpracovat.

1nelinka
7. lis 2018

@jessulka hele ja nad tim taky porad premyslim..pamatuji si ze jsem se probouzela kdyz me prevazely na jip a cekal tam na me manzel a ukazal mi fotku miunky..pak to mam takovy v mlze a nevim po jake dobe jsem se uplne probrala:/ ale jak uz jsem psala pred tim malou jsem vydela az druhy den

jenny888
7. lis 2018

@jednaholkaa hmmm....tak to je zajímavé....pokud semínko nepříjde do styku s teplotou nad 42 stupnu tak je to ok ale pokud ne, pak zbytečně ztrácí....každopádně já jsem toho názoru, že nejdůležitější je poslouchat své tělo 🙂

skretik
7. lis 2018

@jenny888 tak moje telo si poslednich par dnu rika o rektalni trubicku :D 🙈

jessulka
7. lis 2018

@1nelinka Já už byla také párkrát v celkové narkoze a pamatuji si, že jsem pak hodně spala a vše jsem měla jak ty říkáš v mlze, nepamatuji si nic. Ale u porodu to neznám. Tak se právě ptám, když tu máte zkušenosti. Miunku ti dali proč až druhý den? To ti jí nenosili ještě ten den na kojení? Mne právě Verunku přinesli hned za další dvě hodiny na to, aby mne rozkojila. Ale mne sekci dělali ráno v 8:00 hodin, malá se narodila v 8:30 a v 9:30 jsem už byla na JIP. Ve 12:00 se za mnou přijela podívat mamča, nechala jsem si Verunku přinést, aby jí viděla a pochovala si jí. Já si tak nějak nedovedu vůbec představit, že bych toho drobečka neměla u sebe celý den. A mohla jsi pak po té celkové narkoze chodit na záchod, neměla jsi vůbec cévku? Na to také vzpomínám nerada, když mi zaváděli cévku. Dělala to nějaká učnice a strašně se bála, já taky, bylo to nepříjemný.

jessulka
7. lis 2018

@skretik Tak to jsme na tom podobně 😂😂😂😂

jessulka
7. lis 2018

Holky, vymýšlím dárky k Vánocům. K té konvici mamce na zahradu by to chtělo ještě nějaké pěkné hrnky stejného designu. Vybrala jsem nakonec tu světlou s těmi puntíky. A nemůžu nikde nic najít.

vilmic
7. lis 2018

@jessulka Já si pamatuju, že jsem se probudila při odjezdu z operačního sálu na JIP, manžel mi ukazoval fotku Vojty (jediný na co jsem se podívala byly kuličky, jestli je to opravdu kluk 😂 ) Vim, že jsem brečela, že jsem to prospala. Byla jsem úplně poblblá. On ten porod byl totiž bylo docela dramatický. Nikdo mi moc neříkal, co se bude dít. Vzali mi brýle a pak si pamatuju, jak se mi chtělo hrozně spát a já si řikala, že to přece neprospim, že musim vydržet. Manžel pak řikal, že ho poslali pryč. Hodně jsem krvácela, malý nespolupracoval, vytahovali ho vaxem. Žádná hitparáda. Pak teda zbytek noci na JIPU, tam žádný návštěvy nesmí. Malýho mi přivezli v osm ráno, pak asi ještě jednou a cca od těch 14 hodin jsem byla na šestineděli a tam mi jo vozili co 3 hodiny.

ajdamajda
7. lis 2018

@vilmic jo, nesnáším pocit ze je to špinavé zpocene. 🙂 když peru i potahy na matrace (pokud se znečisti častěji jinak tak 4x do roka) - to pak pracka jede 12 hodin

jessulka
7. lis 2018

@vilmic Teda, to jsi si vytrpěla chuděrko. To je mi líto. Tak snad už se to nebude opakovat. Na Mělníku za mnou návštěva na JIP mohla, ale jen krátce. Dostali ochranný plášť, návleky na boty a čepici na hlavu. Bývalý přítel tam za mnou šel hned co mne tam převezli a pak se za mnou zastavil ještě odpoledne po práci, chtěl vidět Verunku. Já se nejvíc těšila na mamku. Dodnes si pamatuju, jak mi tekly slzy po tváři, když tam u mne seděla a já byla jak chcípák bez citu v nohou a nemohla jsem ani zvednout hlavu. No jsem zvědavá, co mi řekne příští týden Dr., který mi tu sekci bude provádět. Se ho zeptám na rovinu, jestli mne tam chce užvaněnou, nebo abych to celé prospala 😀

skretik
7. lis 2018

ty jo ja vcera nestihla ten kaufland a dnes koukla jen tak zkusmo na aukro a koupila jsem Pampers 2 Premium Care 120ks + New Baby-dry 76ks nové balení za 390CZK, ono se to da vazne koupit na tech bazarcich

plamenak11
7. lis 2018

Tak mam dnes trhani osmicky za sebou, cekala jsem to horsi ale slo to spis tlak neprijemny ale i doktor rikal ze horni jdou lip nez dolni tak snad se mi to do vikendu zahoji to jdem na veceri a mam narozeniny tak bych chtela jist uz normalne 😁 koho to ceka drzim palce!

skretik
7. lis 2018

@plamenak11 tak drzim palce, me taky tvrdil jak horni je pohodicka :D a pak kdyz jsem tam byla skoro kazdy den 2tydny, tak mi rikal, ze to se obcas stava :D . Prislo to k sobe tak 2-3hodiny po vytrhnuti. Tak drzim palce at to mas co nejvic v klidu!!!!!

plamenak11
7. lis 2018

@skretik diky, no uz to zacina prichazet k sobe 😁 tak jsem zvedava na vecer

vilmic
7. lis 2018

Tohle mě dneska pobavilo. Balík 30 plen, to je opravdu jak pro panenku. 😁

smigli
autor
7. lis 2018

Ja lnene seminko hodlam jist zase nejak az ten 35.-36. tyden, delam to tak, ze si udelam caj z maliniku, do nej to seminko a projedu tycovym mixerem.
V jidle se nijak neomezuju, mam nahore asi 7-8 kilo a kaslu na to. Dneska jsem byla nakoupit a koupila jsem si kazetu tri dortiku a vsechny je snedla. :D Byla jsem se podivat v Tescu, ze by tam bylo nejake vanocni obleceni pro syna, chtela jsem nejakou tematickou kosili, ale pro kluky nic, pro holky stovky saticek a pro kluky jedna oskliva kosile. Takze nic..

vilmic
7. lis 2018

@ajdamajda Ty jo, ale obden je fakt masakr. Já měnim tak á 14 dní, někdy 3 týdny v závislosti na počasí a mnoho lidí už mi řeklo, že to je často. Víc už teda nesnesu. Jediný, co mě napadá, chudinky tvoje budoucí snachy.. 😂😂

1nelinka
7. lis 2018

@jessulka mia se narodila v 6:15 a byla jsem na jipu kam navstevy nesmely..mela jsem dren v brise a cevu..dren s cevkou mi vyndaly druhy den rano po vizite a kolem 14h pro me byl pripraveny nadstandartni pokoj tak me propustily a sla jsem za Miunkou na jip..deti z jipu byli na neonatologii v jinem patre a maminky museli chodit za nima tak mi ji nemohli dovest..takhle jsem tam za ni chodila 4dny nez me propustily z nemocnice a pak jsme byli spolu 3dny na neonatologii a pak nas teprve pustily domu..s kojenim jsem nemela sanci..a ty si mela cevku po epiduralu nebo se nedava?

jessulka
7. lis 2018

@1nelinka Tyjo, koukám jak je to vsude jine. Mne udelali v 6:00 rano monitor, pak uz si pro mne přišly sestřičky a odvedly mne na porodní sál. Daly mi nejakou injekci, zavedly cevku a musela jsem se svliknout donaha. Pak mne převezly na sál, tam mi asi pul hodiny napichovaly pater, nešlo to, ja skucela bolesti a v duchu nadavala na tu anesteziolozku, proc to nemůže napíchnout, kdyz mam pater hezky vidět. Pak to do mne natlacila a hned prisla primarka, byvaly pritel a detska doktorka, porodni asistentka. Byl jich plny sal. Pak to slo uz hrozně rychle. Mala byla venku do peti minut. Na JIPce jsem lezela od 9:30 do 11:00 druhého dne. Za tu dobu jsem mela Verunku u sebe asi 4x, vozily mi ji sestricky v nákupním voziku. Na JIP mi daly i el. odsavacku, abych se rozkojila, ono to Verunky sání v leze moc neslo. Ale cumlala, snazila se. Ten dren mi vyndaly rano s cevkou take po vizite a pak mi naridily se postavit a zacit chodit. Musela jsem trénovat, abych mohla byt z JIP propuštěna na nadstandardní pokoj. Nejdriv jsem jim omdlela ve sprse, tak mne vlekly zase do postele. Bylo mi blbe. Asi tlak. Tak mi daly kapacku. Hned se mi udělalo líp. Odpoledne jsem uz sama došla na nadstandardní pokoj a za chvíli mi přivezly Verunku a uz jsme byly jenom spolu. V porodnici jsem byla od úterý, Verunka se narodila ve středu a v pondělí nas propustili.

jessulka
7. lis 2018

@1nelinka Verunka byla taky na neonatologii, po dobu co jsem byla na JIP, ale pak uz jsem ji měla pořád u sebe.

1nelinka
7. lis 2018

@jessulka ono asi zalezi jak na tom miminko je a jak moc je nedonoseny no:/ mala se narodila ve 35tt a nemela ani 2kg tak byla na neonatologii tyden a pak nas pustily domu.. ja jsem cca 12h rodila prirozene hezky jsem si uzila kontrakce ale neotevrela jsem se na vic jak 5 cm a mala zacala kolabovat a to slo pak rychle mela jsem zavedenou kanylu tak mi jen rekli ze je zle a miminko musi hned na svet a to uz jsem spala a manzel rikal ze tak za minutu uz ji slysel jak place..a kde jsi rodila? Ja v praze na bulovce a i prez to vsechno jsem tam byla hrozne spokojena lezela jsem tam cca 5 tydnu pred porodem a vsichni byli super i u porodu byli skvely ..kdyby jsme se neodstehovaly do ceskeho raje rodila bych zase tam..

jessulka
7. lis 2018

@1nelinka Na Mělníku a ted pojedu opet tam. Sekci provadela sama paní primarka. Ted mne bude rodit muj pan Dr. primar z Prahy, který tam slouzi jako externí lékař. Jsem moc ráda, ze tu sekci chce provést on, ze mi to sam nabidl.

jessulka
7. lis 2018

@1nelinka Ja úplně zapomněla, ze se Miunka narodila uz v 35tt. Tak to potom chapu, že musela byt na neonatologii. Dopejkala se tam, prdelinka.

misak48
7. lis 2018

Holky dneska to teda bylo náročné 🙂 že mě může tak vyřídit promoce by mě teda nenapadlo 🙂 nicméně se školou jsem se definitivně rozloučila se vší parádou a rodina si to náramně užila 🙂 akorát nás jídelní stůl vypadá jako katafalk, normálně bych zakázala, aby každý z pozvaných dorazil s vlastní kytkou (a to jí vlastně z tohohle důvodu ani všichni neměli) 😀 ale dostala jsem spoustu peněz, tak z nich aspoň můžu doporidit všechny věci pro mimčo 🙂 akorát mě to sebralo víc, než bych očekávala, skoro od té doby, co jsme dorazili domů tak řvu. Rozbrečela mě stará fotka a je mi prostě strašně líto, že tam děda nemohl být taky... Mě ty hormony jednou fakt zabijou...

renulkka
8. lis 2018

Holky ahoj 🙂 Trochu mimo miminka v bříšku, potřebuji váš názor 🤔 Dneska jdeme se starší na očkování proti klíšťové encefalitidě, za rok v září bude nastupovat do školky a tady na vesnici učitelky upřímně moc neřeší, jestli děcka vlezou do vysoké trávy atd. 😏 Letos měla 3 klíšťata a to jsme šly jen po cestě s nízkou trávou, tak se bojím, kolik jich nachytá na vycházkách se školkou 🙄 No a teď k věci... Už to je rok, co starší trápí chronická zácpa... Dětská uznala, že je to u dětí v tomhle věku běžné, napsala ji Forlax 4g 2 sáčky denně a že do pár měsíců max půl roku, by se to mělo zpravit... Ze začátku ji to zabíralo, tak jsme se na kontrole domluvili, že budem dávat na střídačku 2-1 sáčky, to také chvilku zabíralo (sice musela víc tlačit, ale vykakala se), tak jsme měli dávat jeden sáček a zas začaly problémy... Najednou se úplně zacpala, asi 3 dny nekadila, 4.den už se jen klepala, v kuse tlačila, rudá, opocená, s křikem a pláčem, tak jsme zkusili čípek a nic, šla z ní akorát voda s hlenem, tak jsme jeli k dětský, ta ji prohmatala a že má celý střeva plný a doporučila nám klyzma, tak jsme ho koupili... Naštěstí zabralo a měli jsme zas dávat 2 sáčky Forlaxu denně... To už doktorka udělala alespoň testy na celiakii, které vyšly naštěstí negativně 🙂 No jenže už zas tak čtvrt roku musíme dávat 2 sáčky, aby se vůbec vykakala 😔 Jak dáme jeden den 1 sáček, tak 3 dny nekadí, než ji zase zaberou ty 2 sáčky 😔 A takhle je to pořád dokola, teď už zas 3 dny nekakala i přes dva sáčky 😔 U nás v nemocnici na dětským je dětská gastroenterologie, chtěla jsem tam Anežku objednat, ale je potřeba doporučení od dětské 🤔 Myslíte, že je blbý si o to doporučení/žádanku říct? Aby se doktorka necítila nějak ukřivděně... Jinak je super doktorka, ale v tomto už nevím... Trvá to víc jak rok, starší (2,5roku) kvůli tomu neumí ani kakat na nočník 😔 Nemáme to jak nacvičit, jak kakání na ní přijde, tak se vykadí do plínky, jak ji to přeruším, tak je schopná celý den nekadit... 😔 Tak jsem chtěla znát názor od nějakýho lékaře, kdo se tím zabývá 🤔 Kdo by ji třeba ještě trochu víc vyšetřil 🤔

dominika963852
8. lis 2018

@renulkka Ahoj, ohledně toho očkování. Prcek měl tohle léto asi taky 3klíštata, tak jsem se rozhodla očkovat, ale dr mi řekla,že teď je to zbytečný, že mám přijít v únoru tak nevím.
Jinak to kajdění mě mrzí, takhle malá musí jí to trápit. Sama se necítím dobře,když nemůžu na velkou. Já bych to s doktorkou normálně probrala, že jí tam chceš objednat,ale že potřebuješ její doporučení. Prostě se s ní poradit, zabránit ti v tom snad nemůže ne 🙂

jessulka
8. lis 2018

@renulkka Jejdanánku, chuděrka malá. To má tedy trápení. Ale já bych nečekala ani setinu a ihned bych to začala řešit. Doktorce bych řekla, že jsi začala váš problém řešit ve specializovaném středisku, kde se tímto problémem zabývají, ale že potřebují doporučení od obvoďáka. A když by se ptala, tak bych jí řekla, že chceš dceru nechat pořádně vyšetřit, když už to trvá tak dlouho a ne a ne se to zlepšit. Doporučení by ti měla dát, je to tvoje dítě tak bojuj za jeho práva.
Ohledně očkování. Chci nechat Verunku také oočkovat. Ale až příští rok. Letos už měla dvě klíšťata. Mám hrozný strach, když jí ho vždycky musím vyndat.

jessulka
8. lis 2018

@renulkka Gratuluji k promoci a k hezké oslavě. To muselo být hezké. Máš nějakou fotečku?

renulkka
8. lis 2018

@dominika963852 My dáme 1.dávku teď (to nám ještě proplatí pojišťovna), druhou dávku po těch 2-3 měsících (takže nám to výjde taky dobře na pojišťovnu) 🙂 Pak je myslím 3.dávka po roce? 🤔 A pak přeočkování po 5 letech se mi zdá 🙂 No já si taky myslela, že snad nebude problém, ale chlap mě dnesja znejistil, prý co když se urazí, že v ní nemáme důvěru a tak... Tak jsem chtěla znát názor někoho dalšího 🙂

renulkka
8. lis 2018

@jessulka No právě, že už to trvá tak dlouho... Nedokážu si představit, ji ten Forlax třeba vůbec nedat... 😔 Tak snad nebude mít námitky a napíše nám to... 🙄

Strana