icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
16. lis 2018

@andelka jjj jsem si právě udělala trosku přehled výdajů z účtu a celkem koukam... a to mě ještě čekají komplet věci do porodnice,pradlo,léky,kosmetika atd.pocitam ze to ještě dost na + u nas nad rámec jeste výdaje za vyšetření na genetice

andelka
16. lis 2018

@seveneye já už mám asi všechno. Včera jsem koupila vložky do podprsenky,ubrousky do porodnice a vložky na šestinedělí ( používala jsem takové ty tlustší, klasické,bez gelů a parfemace). A už nevím co bych ještě měla..docela se toho děsím,že už nemám co řešit.

seveneye
16. lis 2018

@jenssy teda cože jen pět kg?to je potom divný ty výsledky, bych řekla že musíš mít vše s přehledem ok...já vyloženě zeru šílený cukr bomby:-\ a test jsem zvládla v limitu a jeste s rezervou...nevim bohužel uz zase kdo ale někdo tu ogtt komentoval odborněji,tak snad se ti ozve co a jak.

seveneye
16. lis 2018

@andelka haha jo a to jsem vlastně ještě nepořídila ani nic z maličkostí určených pod stromek,jsme v rodině domluveni,ze to letos budou spíše jen takové pozornosti,ale i tak ono se to nezdá...

andelka
16. lis 2018

@seveneye ono to spolu úplně nesouvisí, cukrovka a váha. Kamarádka je hodně aktivní, sportovkyně,navíc přibrala snad jen bříško.

andelka
16. lis 2018

@seveneye no to je fakt. Řekne se maličkost,ale i to se nascita. Já už pro děti dárky mám. Ale pro mamku a manžela ještě ne.

andelka
16. lis 2018

A ještě musím koupit suroviny na vánoční cukroví.

misak48
16. lis 2018

@jenssy ptala jsem se ti na to mamky (je diabetologicka sestra) a co se týče tech 8 minut, tak ty pravděpodobně roli nehrají. Jinak jako doporučení by viděla jen snažit se vyhýbat rychlym cukrum (nedat si třeba koblihu), ale jinak jíst normalne... A co se tech kil nahoře týče, tak prý je to naopak tak, že kdybys už měla nahoře 10, tak by pravděpodobně ta hodnota byla vyšší...

seveneye
16. lis 2018

@andelka kolik toho plánuješ tvořit?chtěla bych zabojovat s tou váhou,tak se chci radši krotit,navic počítám s tím,že všichni příbuzní k nám taky něco nanosi,aby toho pak nebylo v koňských dávkách.ale u vás toho asi pojí hodně i kluci co?

seveneye
16. lis 2018

Holky aktuální info o vilmicce někdo opět nemá?a co val333,jak jsi na tom? Snad je vše v nejlepším pořádku.

val333
16. lis 2018

@seveneye děkuji za optání 😉 bříško v pořádku, jenom lezim....jen pořád dumam nás tím výtokem, zda to není ta plodová voda... snad ne... Chci počkat do pondělka na svého gynekologa...

andelka
16. lis 2018

@seveneye no nebudu to přehánět. Dělám vždycky dva druhy rohlicku, kokosové kuličky,pak vždycky něco nového na zkoušku,a den před Vánocemi štolu. A pro manžela bzlp brownies. Část cukroví dávám mamce,a ona zase mně ( linecké s krémem a polevou a ještě jiné,nevím co vybere). O vánocích bývají kluci u mě i z otce,takže i u prarodičů, jezdíme i k manželově ex,k jeho babičkam..a všude je cukroví. Takže nepřeháním.

jenssy
16. lis 2018

@misak48 moc děkuji za info 🙂 ok, holt se budu víc hlídat....a tys měla ty hodnoty ještě vyšší, matně si vzpomínám, že jsi tady o té kompenzaci těhotenské cukrovky psala, nebo jsi to nebyla ty?

ajdamajda
16. lis 2018

@jednaholkaa já mám fotku obličeje z boku ze 3D takže vím 🙂. Podle mě bude vypadat jako bráška.

michaelarei
16. lis 2018

@seveneye Jo domluvili jsme se s fotografkou co budeme mít ted tehu pak na foto novorozence..mně se strašne libí mrnata a pořídili jsme zrcadlovku abych mohli i doma fotit a fotí nadherne tak se moc těším na prdelku ☺

jessulka
16. lis 2018

@seveneye Děkujeme, focení jsme si opravdu s V. užily a nafotily jsme hrozně moc fotek. Neboj, pokud je šikovný fotograf, udělá ti hezké fotky i když nejsi fotogenická. Focení newborn budu mít také, Verunku jsem také nechavala fotit. Najdu nejakou fotku a pošlu. Je to krásná památka.

jessulka
16. lis 2018

Ahoj holky, zdravím z Nového Boru z welness pobytu. A hned jedno spestreni dnesniho vecera.....M. se pohádal s cisnikem v restauraci. Vynadal mu, že číšník ma litat kolem hostu aby meli co jist a pit. Prostě si nás za celou večeři skoro nikdo nevsimnul a když uz ano, cekali jsme dalších 30 minut, nez nas zase nekdo obslouzil. No ja se za nej propadala hanbou.

andelka
16. lis 2018

@jessulka profesní deformace a asi i frustrace ze současné situace.
Můj muž by se taky ozval,i když asi nějakým mírným tónem. Nebo bychom prostě odešli ( udělali jsme jednou). Nebo nedali dysko.

andelka
16. lis 2018

@jessulka a co jinak? Co můžete využít? Jaký máte program? Já si neumím představit že bych teď někam jela. Odpočívám,mám pocit že prcek vypadne,často mě dole píchá..ale bříško mi netvrdne,kontrakce nemám,tak myslím že je prostě jen nízko a šťoucha tam.

jessulka
16. lis 2018

@andelka Proc mi to musí tak kazit, hergot. Ja si sem jela odpočinout a ne se za nas stydět. Jak nejakej vidlák 😂 Je to tu moc hezké. Uz mají vánoční výzdobu, tak tu na mne asi uz dychnou Vánoce.

jessulka
16. lis 2018
jessulka
16. lis 2018
jessulka
16. lis 2018
seveneye
16. lis 2018

@jessulka jeee v tom kočárku je mladá k sežrání:-*:-*:-*

misak48
16. lis 2018

@jenssy já na OGTT vůbec nebyla, mám diebtes dědičně, normálně si jen lehce hlídám co jím (ani se tomu nedá říkat dieta), ale v těhu už od 5tt na inzulínu, kvůli miminku 🙂

jessulka
16. lis 2018

@andelka Máme vstup do solné jeskyně, do vířivky do sauny (to asi nevyuziju, tak si to asi promenim za solnou jeskyni), mam nějaký olejovy zabal kloubu, medovo mléčnou nebo cokoladovou koupel, parafínový zábal rukou. Vecere byla luxusní byla kachna s černým zelím a knedlíkem a dezert cheesecake.

andelka
16. lis 2018

@jessulka hmmm,tak to zní dobře. Snad už bude pohoda.

iris92
16. lis 2018

@jenssy Ahojky, ja jsem tu taky komentovala cukrovku 🙂 me vysla mirne vyssi prvni hodnota, ostatni v norme. V laborce s tim byla doktorka uplne v pohode a o tyden pozdeji me gyndarka hnala na diabetologii. No na palici... Tak mi delali jeste jedno vysetreni a vysledky krasne, ale holt kvuli tomu jednomu vykyvu je to GDM :-/ doporucuju stranku tehotenskacukrovka.cz, tam je to pekne popsane vcetne ukazkoveho jidelnicku. Ja mam jen dietu a musim se jednou tydne merit a v podstate jde o to vynechat rychle cukry, tedy min ovoce, zadne sladke jogurty, zadne bile a sladke pecivo, nic nedoslazovat (a zadne vanocni cukrovi 😭). Z priloh to neprehanet s knedliky a testovinami a jist hodne zeleniny. Uvidis co ti rekne dr na gynde, snad to bude v pohode.

jenssy
17. lis 2018

@iris92 moc dekuju za info 😉

zuzekk
17. lis 2018

K tomu bolení - na bedra , kyčle a tam vše okolo pomáhají nohy nahoru o zeď s podlozeným zadkem, myslím, že jsem sem už dávala foto, pěkně to vše srovná, vyloženě těhotenská poloha, o bříško se bat netřeba.
Ale jsem líná jak veš "cvičit " doma i tohle😔🐖, pravá kyčel (SI skloubení) mě bolí už snad půl roku. V posteli mě zachraňuje pohankovy válec, kterým si kyčel takjako podkládám, výrazně lepší. 😁

Strana