icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
12. pro 2018

@zuzekk nene, je to soukromá klinika, takže bez papiru 🙂 protože kamkoliv bych tady šla s zadankou na proplacení na pojišťovnu, tak mi řeknou za 3 měsíce až půl roku. Absolutní nezájem, že se nemůže člověk hnout zrovna teď. Tady sice prý normálně objednávají tak cca za mesic, ale řekla jsem do telefonu, že je to akutní a jsem v 8 mesici a "šéfová" dohodla s tím jedním fyzioterapeutem, že přišel do práce o půl hodiny dřív, aby mě stihnul. Chtějí 290 Kč za tu půlhodinovou terapii, ale upřímně v tu chvíli je mi fakt úplně sumak, kolik to stojí. Byla jsem mu tak vděčná, že mi pomohl od bolesti, že jsem se ho ještě ptala, jestli nechce příplatek za expres službu 🙂

jednaholkaa
12. pro 2018

@misak48 Ty jo, tak to je zadarmo! Ja kdyz byla naposledy u fyzio v Praze tak to bylo za pul hodiny asi 900 🙂) A to jsem byla objednana dopredu..

misak48
12. pro 2018

@jednaholkaa tak to je kruté... Tady se všichni ti soukromí pohybují max okolo 600 za hodinu... Tady chtějí buď 290 za půl, nebo 550 za hodinu. A jsou fakt super, já s nima dnes měla první zkušenost, ale mamka tam chodí pravidelně....

jednaholkaa
12. pro 2018

@misak48 Priste pojedu do Kolina ;)

misak48
12. pro 2018

@jednaholkaa radsi do Kutné Hory (http://www.fyzio-kh.cz) a můžeš to spojit s prohlídkou UNESCO města 😀

garfa4
12. pro 2018

Ahoj holky, tak jsem dnes byla na utz (jsem 31+0). Princezna je mensi, ale to myslim vubec nevadi. Ale mam podrazdenou delohu a velke bolesti spodku a trisel, jde to az do kreci. Nekdy si musim nohu zvednout za pomoci rukou ☹ Tak nevim, jestli znovu zacit brat magnezium, coz se ale bojim, ze bude mit vliv na delohu. A jeste mam placentu vepredu. Ale bohuzel jsem se blbec nezeptala, co to muze zpusobit za problem ☹ Princezna odmitla ukazat oblicej, tak jdu na dalsi utz 27.12. Jsem z tech informaci nejaka na nervy ☹

val333
12. pro 2018

@garfa4 já myslela, že placenta vepředu je normalni!? 🤔 Taky ji mám vepředu .. a magnosolv beru už měsíc, od té doby, co jsem skončila v nemocnici... Také mám dráždivou dělohu...

andelka
12. pro 2018

@garfa4
@val333 já mám též placentu vepředu,to je normální poloha a ničemu to nevadí. Magnosolv beru a budu do 36 tt. Dráždivou dělohu teda nemám,ale mimino je tak blbě,že pohyby bolí.

andelka
12. pro 2018

@cuccinka
Plinky mám ráda Babylove,nám jeden balík 1 a jeden 2, pak mám ještě Pampers active 1, byly v akci. A pak mám tuším Tesco 2. Dostala jsem je a prý ještě dostanu malé plinky,takže už nekupuju nic. A mám latkovky.
Vlhčené ubrousky jsem vždycky brala Babylove bílé,po 4ks.
Jednorázové Happy,jsou větší než jiné. Ale mam tak 4ks. Jinak mám nepropustnou podložku z IKEA.
Kalhotky síťované mám 4ks.
Vložky do podprsenky Johnsons, když mi nejvíce seděly,tvarem. Mám jednu krabici. A nám i asi 10 ks pratelnych.
Vložky mám 2,5 balíku zatím. A jeden balík obyčejných vložek z Rossmann,s křidélky,ale bez gelu a parfemace, takové ty měkké. Do porodnice mám ty dva balíky porodnickych, uvažuju koupit ještě jeden,ale nechci ať mi moc zbude. Minule jsem jich měla 4-5 a nebyla schopna je spotřebovat.

garfa4
12. pro 2018

@val333
@andelka aha, me to rekl tak, jak kdyby to bylo spatne a mela by byt vzadu. Dekuji za uklidneni.

A je nejaky rozdil mezi magnosolvem a tabletkami magnezia? Ja mam jen ty tabletky a uz jsem si jednu vzala a doufam, ze se mi ulevi

garfa4
12. pro 2018

@val333 a kvuli te deloze mas narizeny klid? Me zakazal i prochazky ☹

val333
12. pro 2018

@garfa4 no nevím, jestli vysloveně kvůli dráždivé dělohy, každopádně do toho mám i trochu zkrácený čípek a měla jsem lehké kontrakce... Já jen ležím 😕 jinak nevím, jaký je mezi tím rozdíl, vím jen, že magnosolv zabírá rychleji než tablety, ale jestli je i silnější, to netuším 🤔🤔

lindikova
12. pro 2018

@garfa4 ahoj, zdravím z Lednovek. Tabletky myslíš mg lactacii? Bilomodra krabicka? Magnosolv je jiná forma hořčíku, za me je nejlepší citrat. Je i volne prodejny, pro těhotné, vyrábí ona pharm. Ale záleží, co komu zabere. V jedné tabletce toho lactacii je myslím 50mg hořčíku, na jeden sáček Magnisolvu bys jich musela sníst osm, ten má okolo 400mg. A taky mám placentu vpředu, to má spoustu holek. Horsi je, když se dostane nízko.

garfa4
12. pro 2018

@val333 tak to mas taky pekne teda ☹

garfa4
12. pro 2018

@lindikova na krabicce je napsano Magnesium Oxide, kupovala jsem to primo na veterine a jedna tableta = 920 mg. Tak nevim....

lindikova
12. pro 2018

@garfa4 to ale nebude množství hořčíku, to by byla slusna darda🙂

zuzekk
Autor odpověď smazal
garfa4
12. pro 2018

@lindikova takhle je to na obalu napsano. Budu i tak doufat, ze to zabere. Nemuzu se bolesti uz skoro ani hnout

lindikova
12. pro 2018

@garfa4 pokud to nemáš přímo od mudra, zkus ten citrat. Mne pomaha neuvěřitelně. Citrat komplex, ona pharm, vyrábí i chytré miminko.

garfa4
12. pro 2018

@lindikova dekuji za radu, zkusim se zitra poptat

jessulka
12. pro 2018

@andelka Teda Káťo, musim ti napsat, ze poslední dny tedy fakt trpim, jak mne malá strašně kope, mele sebou. Mně přijde, jakoby se chtěla otočit hlavičkou dolů, ale nejde ji to. Dělá se mi z toho az zle od žaludku jak mi tam rajtuje po orgánech. V noci zase nebudu spát, poslední dobou je to vecer utrpení. Jen co si lehnu, tak zacnou kopance, simrani. Včera měla skytavku snad pul hodiny. Usnula jsem az v pul třetí ráno. A v 6 vstavam. Ještě musim týden a 1 den vydržet, pak mne uz snad nechá dyl spát.

jessulka
12. pro 2018

Asi exploduju 😂😂😂😂😂😂

basice
12. pro 2018

@jessulka a je tam opravdu jen Klárka? To je opravdu mega pupík😁, ale krásný 😉

zuzekk
Autor odpověď smazal
jessulka
13. pro 2018

@basice No právě že je tam jen jedno miminko 😂 Večer je ten pupík fakt velkej. Si říkám, jak budu asi vypadat za měsíc. Ale zajímavé je, ze nepribiram. Mam furt 68kg.

jednaholkaa
13. pro 2018

@jessulka To uz se ti mozna zarazi. Kamoska mela taky velke bricho a ke konci uz tolik nerostlo.
@misak48 Kutna Hora je super, jezdime tam obcas, mam rada tu galerii, Gask..nebo jak se to jmenuje.
Jak pisete s tema pohybama, tak me se to mimi hybe tak decentne, spis se obcas zavrti. Doufam, ze si to nebude chtit vynahradit po narozeni 🙂)

ajdamajda
13. pro 2018

@jessulka to je mega rozdíl oproti mě, obdivuji nosit takové pupiky. A já si stěžují 😂

misak48
13. pro 2018

@jednaholkaa já tam chodila 8 let na gympl, tak mám k tomu městu zvláštní vztah 🙂
Naše malá je taky hrozně hodná, zvlášť proti tomu, co tu občas čtu 🙂 jako když zabere, tak kolikrát i nadskočim, jak se leknu, i břicho se mi dokáže hýbat o pěkných pár cm jako zběsilé, ale je to jen párkrát za den, jinak je úplně v klidu. I večer v posteli si jen párkrát šťouchne a pak se prostě spí. Ale prý miminka, která jsou hodná v bříšku bývají i po narození 😉

ajdamajda
13. pro 2018

Já dneska stoupla na váhu a mám UŽ 59 kg. 27.tyden jsem měla 57 skoro a teď 32 a 59, nějak jsem si myslela ze budu rodit s 60 kily ale .... to fakt asi bohužel presvihnu.pocitam ze když budu probírat ještě tak 250g týdne minimálně , rodit ve 39, tak 4 kila 🤪🙈 ale to snad ne. Koukala jsem na prukazku z minulého tehu a od 35 jsem pribirala úplně minimum a pak nic, třeba to tak bude taky 😀

janety32
13. pro 2018

@jednaholkaa My máme taky moc hodné miminko - zatím teda určitě :D Je už i hlavičkou dolů, a tím, že mám břicho docela veliké, tak je tam snad spokojený - a to už měl v 30+4 1860g 🙂

Strana