Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@evelinkaw já jsem si císaře nikdy nepřipouštěla. Akorát si pamatuju,že poprvé byla se mnou na pokoji maminka po císaři. Rodila asi den dva přede mnou. No jako nic moc. A to jsem byla zmatená prvorodička po nástřihu a bez mléka,takže jsem toho měla taky plný brejle. Ale též kdoví jak by dopadl porod kp,též můžou být komplikace u obou,a šití až za ušima ( i když mám Aniball).
Já nevím kolik teď malej váží. V 29+3 měl odhad 1 530g.
Cítím se děsně zavodnena. Těžká :( udělala jsem si teď litr čaje abych projela telo ještě tekutinami. Asi své děla kyselé prostředí těla. Víc piju kávu atd. Takže to utnu. Mám paže natekle a tlusté čím dal víc. Jakoby ze dne na den. A oblast břicha cítím jako úplně zavodnenou 😒 no proste jsem odula pocitově
@andelka Káťo, zažila jsem to s Verunkou a zažívám to i teď. Miminko ven nějak musí. Mne primářka při Verunce přirozený porod koncem pánevním strašně rozmlouvala. Určitě to nebylo kvůli jejímu pohodlí, řekla mi to po žensku "to chcete být zašitá od hlavy až k patě?" Jen tohle vyslovila a udělalo se mi z toho špatně, když jsem si představila, že vlastně po tom šití bych měla úplně stejné bolesti jako po císaři a o to horší by bylo, že bych si vlastně nemohla vůbec sednout, bolelo by mne čůrání, jít na velkou, sotva bych chodila. Vyprávěla i o sezení na kruhu. Většinu maminek je prý potrhaných i vnitřně. Já bych do toho nešla ani náhodou. To jestli máš strach z umrtvení spodku, tak vol celkovou narkózu, prospíš to a pak se vzbudíš a malej bude na světě. Malý má určitě důvod, proč je KP.
Ahoj holky, zdravím vás po dvou dnech plných schůzek a ježdění po zákaznících. Ještě zítra jedna schůzka a pak už mám snad klid. Je to ale náročný. V noci nemůžu spát, malá sebou dlouho strašně mele a bolí to. Jinak jsem dnes byla v Pepcu, mají slevy, tak zajděte 🙂 Koupila jsem si tam ten lehký župan, měly od 175,-Kč, ten můj vyšel na 299,-Kč a je fakt boží. Šedý s vytlačenými srdíčky. Zabalím si ho pod stromeček. A pantofle si asi vezmu crocsy, co nosím na zahradu. Takže o víkendu balím tašku, už mám všechno, jupííí.
@jessulka no, právě,je dost riziko že šitá stejně budu. Což nenávidím od prvního porodu,a to byl nástřih malý a hojil se dobře. Asi je to i pocitové,že člověk jinak vnímá poranění dole a jinde na těle. Navíc malý je kluk a není úplně drobný. Asi radši snesu riziko pro sebe než pro dítě. A u nás se cs dělá hodně, protože fakultka je právě pro různé rizikové porody vybavená a dělaná,takže tam těch cs dělají hodně.
Jinak když bych byla po operaci,tak by si manžel tu otcovskou vzal,vyhadal v práci. V době kdy bych byla v nemocnici záleží jakou by měl směnu. Jinak bude babička hlídat,bydlí u školy,takže se postará o kluky.
@andelka Já bych ani neváhala a na ten císař šla. Když si představím, že by se pak třeba šprajcla hlavička a museli by ho tahat ven kleštěmi. Měl by pak šišatou hlavičku. Ty to dáš. Bohužel nic jiného ti nezbývá, mimčo se narodit musí tak jako tak. A takhle si to budeš moct naplánovat na den přesně a i podle volna tvého muže.
@jessulka Dr říkal že v 39 tt by se to řešilo. Což jako by byl dobrý termín. Dívala jsem se na statistiky,ale zrovna fn tam vaginální porod kp nemá uvedený,a další naše dvě nemocnice mají 0 a 3. Tak to není nic moc teda. Cs je u nás 26% a otec může být na sále a může pak mít i miminko u sebe. Tak zatím budu čekat a pak se domluvím v nemocnici co a jak. Sice jsem už 2x rodila,ale kdy to bylo že..
@jessulka ja to mam taky tak, posledni 2a pul tydne strasny zahul v praci, jeste v lednu sem budu muset asi neco dodelat :( a pak v noci nemuzu spat, protoze Typek je jak sibnutej, uz me ty jeho pohyby dost boli. Snazim se davat i behem dne do klidu, aby si zaradil i pres den a nechal me v noci spat, nekdy to vyjde, nekdy ne
@andelka nehazej flintu do zita jeste, jeste se klido muze otocit, casu ma jeste spostu, syn mel taky kratkou pupecni snuru, u porodu placenta vylitla rovnou s nim a presto byl hlavickou dole.
Tak já se hlásím po pořádně 😉 všechno v pořádku, malý roste jak má a je hlavou dolů, čípek drží na 3,6 cm... 😉 Takže celkem spokojenost, akorát mi doktor nedoporučuje používat ten aniball... Což jsem trošku zklamaná... 🤔 Jsem prvorodička a z nástrihu mám strach... 🤐
@skretik To už dáme. Musíme to nějak v té práci přečkat. Nejhorší je, že v práci je plno práce a pak ještě po práci blázinec (do školky, po nákupech, doma to olítat, udělat večeři, hrát si s V.) můj taťka má dnes svátek, tak mu jdeme popřát. Dnes mám naštěstí klidný večer bez M., jel na brigádu do Prahy, tak se těším, jak si večer pustím nějaký hezký film, zapálím si svíčky a budu užívat ticha a klídku. Včera byl na pohovoru, tak jsem se ho ptala, jaký z toho má pocit. Prý vlastně nijaký a vůbec neví, jestli by se mu tam líbilo. Řešili jsme teď dárek, co by měl koupit V. k Vánocům. Tak jsem mu poslala odkaz na poníka, který vypráví pohádky. Stojí 1000,-Kč Tak jsem dostala přednášku, jestli jsem prý nespadla na hlavu, že jí nebude kupovat tak drahej dárek, že takhle drahej dárek nemá ani pro sebe ani pro E. Tak mne to celkem zamrzelo. Já tedy na peníze nehledím, pro E. mám plno dárečků, hodně hraček mám společných pro obě holky. Mým rodičům nic kupovat nemusí, protože jsme se dohodli, že já koupím mým rodičům dárky a on zase koupí jeho rodičům. Tzn. že vlastně kupuje dárky jen mne, E. a V. To ho 1000,-Kč tak finančně zruinuje? Asi jo, protože bývalka chtěla zase poslat nějaké prachy za lyžařské hadry a boty pro Ellinku. Tak jsem mu řekla, ať se mnou tedy dárky na Vánoce raději neřeší a ať koupí co uzná sám za vhodné.
Holky ja uz jsem druhy den na materske (jeste dobiram dovolenou) a teda litam po vsech certech 🙂 V praci jsem pekne odpocivala, ted same navstevy, nakupy a tak.
Koupila jsem si krasny starozitny retro lustr, tak z nej mam radost, budu na nej koukat pri kojeni 🙂)
JInak jsem dneska byla na poslednim velkem utz, jsem 31 plus 2. Mimi je v poradku, hlavou dolu, vaha 1870 g. Tak to je asi dobry 🙂 Nicmene prede mnou zase nekdo odchazel z ordinace s brekem. To jsem videla na kazdem velkem utz co jsem byla, je to sila.. asi spatne zpravy nejsou tak neobvykle.

@andelka Moc ti rozumím, maličký je také KP a bohužel váhové odhady vypadají na pořádné miminko. První porod jsem měla vyvolávaný, přenášela jsem a placenta už malou nevyzivovalw zcela dobře. Moc si přeju druhý porod přirozený - zažít kontrakce, prasknutí vody...
Pokud se ovšem miminko neotoci, tak za sebe jsem spíše smířená s CS, ano, je to operace, zákrok... Ale pro dítě menší riziko než porod KP, ještě když jsou váhové odhady vyšší...
Na otočení také případně nechci jít, věřím, že miminko ví, proč je KP. A pokud chce jít přirozeně, otočí se...