icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
18. pro 2018

@skretik Neřeším ho, raději, abych se ještě víc nenasrala 😀 Přece si nenechám zkazit Vánoce. Jestli se on na ně netěší, protože nemá peníze, tak je to jeho problém, ne můj. A s tou prací už to vážně asi jiné nebude.

jessulka
18. pro 2018

@jednaholkaa Gratulace ke kontrole 🙂

dominika963852
18. pro 2018

@jessulka Super,tak to jsi pořídila dobře. Ukážeš mi župánek 🙂 ?
Verunka je šikulka, jak dlouho vlastně tancuje?

jessulka
18. pro 2018

@dominika963852 Doma ho vyfotím, ju? Teď jsem ještě v práci a mám ho v kufru v autě 😀 Ale je hezkej, barevný jako ten tvůj. Jsem za něj moc ráda, tak děkuji za doporučení. Verunce jsem tam ještě koupila čepici, M. dvoje rukavice a také čepici a ozdobičky na stromeček, měly moc hezké a hlavně levné. Oproti OBI se to nedá vůbec srovnat.
Verunka tancovala už vloni, ale jen s Domem děti a mládeže. Teď chodí do taneční skupiny a je to znát. Mám i video, ale nejde sem bohužel nahrát. Je to šikulka. Já jsem normálně slzela. Byl se na ní podívat i tatínek, tak byla ráda, že ho tam má. Taky po něm pořád pokukovala, když se vrtěla a kroutila. Říkal, že z ní byl unešenej.

arielka222
18. pro 2018

@val333 já pouzivala aniball, malinik i lněné seminko. Porod 21 hodin, neotevírala jsem se a nástrih taky byl, ale jen 3 mini stehy. Bud v klidu ;) za mě je tohle vše stejně k prdu a nikdy nevíš jaky ten porod bude i když se dostatečně připravis. Zvládly to ženský tisíce let před námi bez aniballu, zvládneš to taky ;)

val333
18. pro 2018

@arielka222 jo jasně... Budu si to muset opakovat 😀 jsem takový stresar... Tak jsem raději vždy připravena, ale pokoušet to nebudu... 😉... Děkuji za info

dominika963852
18. pro 2018

@jessulka Jasně, počkám 🙂 .
No to jooo, však se musí ukázat před tatínkem taky . Šikulka je to .

arielka222
18. pro 2018

@val333 nebooj, na to se ani nedá moc připravit 😂 já teď vím do čeho jdu a stejně se bojim, bych řekla že teď ještě víc než jako prvorodicka 😂😂

jessulka
18. pro 2018
andelka
18. pro 2018

@jednaholkaa třeba nešlo o nic tak vážného. Já jsem byla dost přešla, sestřička se mě ptala co se stalo,a to bylo jen info že malý je kp,a to tuším už měsíc. Bohužel se může stát kdykoliv cokoliv,to je pravda.

jessulka
18. pro 2018

@jednaholkaa Mohlo to byt cokoliv, proc paní plakala. Nesmíš nad tim tak moc přemýšlet. Mohou to být i hormonální změny. Mne ted rozbrečí i písnička v radiu 😂

andelka
18. pro 2018

Jo a já poprvé obrecela i to,že mám Rh - i to,že mám pozitivního streptokoka ( což nám i teď,ale vůbec mě to nevzrušuje), prostě jsem byla v šoku a bála jsem se,a tehdejší Dr mi k tomu skoro nic neřekl.

jessulka
18. pro 2018

A ted brecim v ordinaci u Dr. smichy, protože si ze mne dělá pořád legraci. At furt k nemu netaham ten batoh a ze batoh se nosi na zadech a ne na brise 😀

misak48
18. pro 2018

@jednaholkaa taky pořád akorát někde lítám, od té doby co jsem na mateřské 🙂 ale dneska jsem si udělala odpoledne chvilku v sedě a aspoň jsem dodělala konečně čepičku pro malou 🙂

val333
18. pro 2018

@arielka222 no to je taky pravda, že jak už člověk ví, do čeho jde, tak je to možná ještě horší 😀... Když já jsem takový posranek 😀... A chlap taky... To tam budem dvojka

misak48
18. pro 2018

@val333 no já jsem na svého manžela u porodu zatraceně zvědavá 🙂 od začátku tam v každém případě chce být. Teď jsme řešili masáž hráze a zase mě překvapil tím, že mi ji klidně bude dělat, protože mi chce co nejvíc pomoct. Ale když jsem ho teď viděla, jak kolem mě chodil, když jsem "umírala" bolesti od těch zablokovaných zad a byl z toho vyřízený, tak jsem na ten porod fakt zvědavá teda...

dominika963852
18. pro 2018

@jessulka suprovej 😍

val333
18. pro 2018

@misak48 ale tak je pěkný, že se sam chce tak zapojovat 😁... To ten můj to dělá spíše z takové té nutnosti .. a k porodu se mu rozhodně nechce .. ale jasně jsem mu řekla, že samotnou mě tam nikdo nedostane 😂...

jednaholkaa
18. pro 2018

@val333 Ty jo, tak pozor aby z toho porodu pak nemel trauma. To se muze stat.. Me jak ten muj se zminil, ze nechce tak jsem si okamzite poridila dulu, to je to posledni co bych chtela, mit tam nekoho komu je to neprijemne.
@misak48 No a pritel jak byl otravnej kdyz me bolel zub, tak tohle demo mi uplne stacilo, u porodu nebude ani omylem 🙂)
Cepicka je teda skvela!! Fakt pekna 🙂

val333
18. pro 2018

@jednaholkaa snad ne... Vyloženě že by byl proti to ne, ani bych ho vyloženě nenutila....ale ví, že mi na tom záleží, tak půjde... Ať si to chlapi taky něco úžijou 😀 že z toho budu mít trauma já on taky neřeší 😀... Navíc je to policajt, to by měl přežít! 😂

jednaholkaa
18. pro 2018

@val333 Tak to jo, to by mel neco vydrzet 🙂)

misak48
18. pro 2018

@jednaholkaa ještě aby byla dobrá velikostně, to totiž vůbec netuším jak odhadnout ☹ aby nebyla buď moc malá nebo až na léto 😀 vzala jsem ji podobně jako mám newborn z Lindexu, tak snad 🙂
Tak to se ani nedivím, že ho tam nechceš. Já jsem ráda, že tam chce být. Ale on má o mě takový strach. Když mi něco je, tak pořád chodí kolem a ptá se, jestli nemůže něco udelat, co by mi pomohlo aby mi bylo líp. Tak snad to spolu nějak rozumně zvládneme 🙂
Ach jo holky, za chvíli má dorazit tchyne. Ona je sice strašně fajn a rozkrajela by se pro nás, ale zas mi bude sahat na břicho a mě je to tak nepříjemné ... ☹

val333
18. pro 2018

@misak48 ojejda... Tak to mě sahání na břicho nevadí, ale chápu, že někomu ano... A tchýni se to asi blbě vysvětluje, co? 😐... Mě zas naopak stve, že už měsíc ležím doma a bříško si vůbec neužívám, nemůžu se s ním chlubit a nemá mi na něj kdo sahat 😂

jednaholkaa
18. pro 2018

@val333 Je fakt, ze je zabavny to bricho vzit ven 🙂) Ja dneska dostala kvuli brisko zadarmo zarovku do toho lustru 🙂) Pani v obchode pres ulici mela radost, a ze jeji dcera taky ceka, a at se pry pak prijdu pochlubit a tu zarovku si vezmu k vanocum.
@misak48 Sahani na bricho moc nechapu, jak si nekdo mysli, ze je to najednou ok. Kdyby si nebyla tehotna tak by ji to bylo asi trapny ne? 🙂)
Oni v tom lindexu maji ruzny velikosti newborn jsem pochopila na ponozkach, cepicky nevim.. Hlavne aby nekousala nebo tak.

misak48
18. pro 2018

@jednaholkaa nene, je to příze s atestem a je krásně mekoucka 🙂 na kousání já jsem choulostivá, takže si dávám bacha 🙂
@val333 Ono je to těžké, ona totiž nemá pocit, že by sahala na moje bříško, ale že si hladí svou vnučku. Už jsme to řešili v létě, manžel ji tenkrát docela ostře řekl, že teda mi to vadí. Ale ona to hrozně přeháněla. Tak jsme se tenkrát spolu nakonec dohodly, že to zatím vydrží a až pak budu poradne cítit pohyby a bude "zřejmé", že tam to dítě je a sahá na něj a ne na "moje špeky", tak může. Ale rozumně, jen při vítání a loučení. Předtím než jsme si to vyjasnili totiž měla tendence pohladit bříško kdykoliv šla kolem mě a to jsem rozdychavala dost těžko. Naštěstí je to fakt rozumná ženská a nechala si normálně říct 🙂

val333
18. pro 2018

@misak48 tak to je dobře... Někdo by si to vzal osobně... Tak to moje tchýně si sáhla jen jednou...je taková konzervativní a stydí se .. 😁

jessulka
18. pro 2018

Já třeba nesnáším, když jsem v klidu, odpočívám a nebo spím a M. ke mně přijde a chce mi mermomocí hladit břicho. Jenže malá zrovna treba spi a ja jsem ráda, že necitim momentálně zádné kopance. Tak mu řeknu, ze miminko spí a ja chci odpočívat a poprosim ho,at si vybere jinou dobu. Vždycky se urazí a ma průpovídky, jestli si to miminko bude moct pak vůbec pochovat. Kdyz mne treba malá kope a vylejza mi treba hrbolek, tak mu to ukážu a on to radši ani nechce vidět, ze prý je to hrůza. Divné. Tchýně s tchánem ze mne dělají Otesanka a jak velké vůbec to miminko bude, ze už musí mit nejméně 2,5kg. Lituje mne jen moje mamka, ze se taham s takovým bříškem a ze mne musí bolet celé JÁ. Na bříško mi ale nesahaji. Nejhezčí a nejupřímnější je to od Verunky. Ta si s miminkem povídá, zpívá mu, dává bříšku pusinku, objímá ho a říká mu, kolik ještě dní a pak uz se uvidi. Ellinka uz se k miminku nevyjadřuje, nechce si o něm ani povídat, jako dřív. A kdyz se jí zeptám, jestli si chce pohladit brisko, tak rekne ze ne. M. ji nutí, at si pohladí sourozence, tak mu vzdy řeknu, ze nemusí, když nechce.

val333
18. pro 2018

@jessulka to úplně nesnáším a nechápu, jak některý lidi posuzují podle břicha, že se někdo cpe a naopak... Já toho za celý den nezeru kolik chci a všechno možný dokupy a přitom mám celkem malý břicho a ani jsem moc nepřibrala...kdežto někdo to má zase přesně naopak... Zabít málo 😤 takové urypance...

zuzekk
18. pro 2018

@val333 víš co, ono to v ty porodnici může dopadnout různě - prý i otcové, kteří u toho být nechtěli a třeba jen dovezli, nakonec svou ženu přirozeně doprovází procedurou tak dlouho, až je to vlastně ono a po všem. Jiný uvedomele odhodlaný sebou sekne (nebo se zasekne) při prvním náznaku opravdové bolesti a musí si to rozdejchat někde v koutku... další se stresuje až ruší, s jiným mává adrenalin tak, že je nepoužitelnej... No, uvidíme, jak na tom budou naši drahouškové..! 😉

zuzekk
18. pro 2018

Dneska mi sahala na břicho PA - viděla jsem ji teda podruhé v životě, takže vlastně cizí ženská, ale to vám bylo tak pěkný! Jak umí ruce zabořit tak, že miminko téměř obejme, krásně s ním mluví dotekem... to já s vlastním Kulihraskem neumím..

Strana