Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Vzhledem ke zdravotnímu stavu mému a hlavně manželovu budeme cca po 20ti letech doma... a dělat budeme velký nic. Moc mě mrzí, že se neuvidíme s kamarádama, těšila jsem se jak si s holkama zdrbneme; ale nemoci v každé rodině, tak si holt dáme další citron s medem..
@zuzekk teda nezávidím ☹ snad to do porodu nějak zvládnete dát dohromady 🙂 my máme naštěstí byt jinak po rekonstrukci, tohle je jediný pokoj v původním stavu. Doteď nebylo potřeba s ním něco dělat. Já bych si tu komodu i postavila, ona by se tam při troše dobré vůle vešla, ale bylo mi řečeno, že mě to nesmí ani napadnout, že to nebudou stěhovat tam a zpátky, že prostě nový nábytek se bude stavět teprve až bude hotová podlaha (stěrka + lino) a stěny (chtěla bych tam vytapetovat).
@misak48 to jsem byla ujištěna , že těžko. Už jsem to obrecela, chtěla jsem pro naše vytoužené robátko mít krásně připravený pokojíček a ne hromadu krámů..
Koupit komodu, postýlku atd. taky nemůžu, protože kam bychom to dali, že.. a sem tam přestěhovat mi neprojde.
Další kámen úrazu je skříň, v pokojíku je sikmina, tedy na míru, a sehnat truhláře.. ☹
@misak48 @zuzekk Dětský pokoj pro tohle děťátko máme mít tam, kde je teď půda - trámy, krámy, prach a zima... To fakt neřeším, na to máme tak tři roky, bude se muset přeložit a zateplit střecha, to bysme stejně museli udělat, jen nás to asi donutí dřív. Potřebuji teď ale nějaké zázemí pro miminko ve společných místnostech a v naší ložnici a už zbývá tak málo času... Na druhou stranu mám alespoň důvod nespěchat příliš na porod, fakt bych chtěla stihnout mít všechno vyskládané ve skříni a přebalováku ještě než začnu rodit i když je to vzato kolem a kolem dětinské.
Já Silvestr nesnáším . Nemam rada pyrotechniku. Takže pro mě psycho . Zabednim si okna a budu se snažit to zaspat.
Ty jo, jim min nebo stejně jako vzdycky , žádný cukroví a obzerstvi na svátky . A mám už 60.8kg 🙈nevím z čeho furt kynu. Už nechci
@zuzekk popeláři mě budí pravidelně v pátek 😀 dneska jsem vstávala na budík, protože jsem měla být už v půl 8 v Praze na monitorech. Takže parádička, ve 2 se mi povedlo konečně usnout a v 5:20 budík 😀 a manžel chudák jel se mnou jako doprovod, normálně takhle brzo nestává ani do práce. Tak prý půjdeme spát po obědě, aby vůbec vydržel do půlnoci vzhůru 😀
@bombat tak kontrola dnes ukázková 🙂 obvod bříška odpovídá percentilu 37, takže ještě míň než posledně. To znamená, že diabetické komplikace by hrozit neměly. Na CTG byla malá krásné vzhůru, tak z ní měla PA radost, zvlášť v porovnání s tím spícím mrnetem u maminky vedle. A odhad hmotnosti 2700 g. Tak to tak vidím ještě těch 14 dní, ať se dostaneme přes 3 kila a pak už bych teda klidně rodila 🙂 ještě mi udělal stěry na streptokoka (výsledky předpokládám příští týden) a hrdlo je uzavřené a tuhé 🙂
@misak48 Presnee, mimi bude potrebovat akorat maminku 🙂 S pokojickama bych nevysilovala...Nejlepsi je blizkost maminky, spinkani co nejbliz a to staci. Ja premyslim jestli vubec mame skladat tu postylku 🙂
@jednaholkaa jestli zvládnete dítě v posteli, tak to asi není nutné 🙂 já bych si to neriskla, spím docela tvrdě, bála bych se, abych malé neublížila. To se sice třeba změní, ale bojím se i manžela. On když fakt usne, tak se kolikrát v noci převalí, že si lehne i na mě... S mimi by si asi dal pozor, ale to by se zas pořádně nevyspal... Budu to řešit postýlkou, ale mám ji složenou s matrací ve výšce naší matrace a sundanou bočnici. A prirazim si ji k boku své postele. Tak budeme s malou hezky u sebe, ale nikdo ji nebude ohrožovat 🙂
Ahoj holky, nevím, kdy se sem dnes ještě dostanu, tak bych vám chtěla srdečně moc popřát úspěšný vstup do Nového roku. Hlavně nám všem přeji úspěšné a rychlé porody bez komplikací
a bolestí, hodně radosti a nadšení z miminek a všem moc a moc zdraví. Také přeji hodně štěstí, bez kterého se nelze obejít a také lásku od vasich nejbližších. Na závěr vam přeji hodně spokojenosti, osobních úspěchů a aby jste byly pro ty vaše dětičky těmi nejlepšími a nejmilovanějšími maminkami na světě. 😘😘😘😘😘😍😍😍😍😍
@misak48 Taky budem mit tu stazenou bocnici u postele, ale i v mimi v posteli bych chteka zkusit, na moji strane, ne mezi nami, uvidime jak se vyspime. A pak bych chtela spolecne spani v jedne loznici co nejdele to pujde..nastesti se nam tam jeste jedna postel vejde.

A jak budete travit Silvestra? My jsme s V. doma sami, M. se rozhodl jit do práce. Tak půjdeme od 18:00 na městský ohňostroj a pak půjdeme na chvíli ke kamarádce, kde bude holčičí párty s detickami. Ale vidím to tak do 23:00 max. Dýl asi V. nevydrží.