icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
8. led 2019

@dominika963852 neboj nejsem na tom o moc hůř:Ouž se smiřuji,ze tu magickou dvacku taky nakonec nahoru dam a pak snad zase dolů....

jednaholkaa
8. led 2019

@jessulka Ja jsem teda zila dlouho v USA a tam by si nikdo nepozastavil nad jakymkoliv jmenem, tady jsme fakt hrozny konzervy. Je to tvoje dite a kdyby jste ho chteli pojmenovat treba Karel IV, tak do toho podle me nema nikdo co kecat. Ale holt nektery lidi maji utkvely predstavy o tom jak by meli veci bejt.. 🙂) Treba jako nas se ptali jestli se ted teda vezmem kdyz cekame dite.. Pro chlapa je to asi tezky zkousnout kvuli jeho egu, ale kdyz nejste zasnoubeni tak nevim duvod proc by se dite melo jmenovat automaticky po chlapovi. My jsme se treba bavili o zmene jmena, ze ja bych si zmenila jmeno na pritelovo prijmeni.. bez svatby normalne, abysme se vsichni jmenovali stejne 🙂) At si kazdej dela co chce probuh..

jednaholkaa
8. led 2019

@andelka Nejlepsi je tohle: "Cervikální dilatace (otevření děložního hrdla) byla významně vyšší u matek, které datle pojídaly při příjezdu do nemocnice." Uz vidim jak jedu do porodnice se sackem datli v ruce, jak naka opice 🙂)

enja921
8. led 2019

@1nelinka gratuluji 😍

misak48
8. led 2019

Dávám slíbenou porovnávající fotku pupíku 🙂 37+0 a donošený melounek 🙂 už by se teda mohla rozhodnout jít ven, když nám to pan doktor včera schválil 😀

ajdamajda
8. led 2019
ajdamajda
8. led 2019

Lnene semínko v maliniku. Vypadá to hnusne ale chutná dobre

garfa4
8. led 2019

Holky, tak dcerka nakonec bude mit prijmeni po tatinkovi, i presto, ze spolu nezijeme a svatba je v tuto chvili utopie. Mne to ve vysledku asi bylo i jedno, na obou variantach shledavam pozitiva i negativa a tak jsem rozhodnuti nechala na nem. Pravdou je, ze by mi asi prislo lito, ze jeho ostatni deti maji jeho prijmeni a jen nase dcerka ne.

Co me ale nastvalo, ze mi tenhle stat urcuje, jaky tvar prijmeni musi mit. Chceme, aby byla bez -ova a to je teda byrokraticky opruz, ktery nuti rodice lhat. A jeste je otazka, zda ta lez projde a nakonec bude mit takovy tvar prijmeni jaky chci....

dominika963852
8. led 2019

@seveneye Ráda bych napsala ...,,jupí,, aspoň nejsem sama, ale vím, jaký opruz to je ;)

ajdamajda
8. led 2019

@garfa4 já třeba nemam koncovku OVA . U našeho příjmení by to ani neslo

andelka
8. led 2019

@jednaholkaa též jsem si říkala,že je to vtipná představa. Takže na příjem s pytlíkem datlí, jasný 😀

andelka
8. led 2019

Tak už se mě Dr zbavil. Zítra zavolám do nemocnice se domluvit na dalším postupu. Malý stále hlavou dolů, vnitřní nález přiměřený tt..takže jako cajk.

skretik
8. led 2019

@jessulka hele me ted jak stval tak jsem mu taky rikala,ze to dite bude mit moje prijmeni,ze nevidim duvod proc by melo byt po nem,kdyz ho stejne nezajima... samozrejme to bral jako urcity druh pomsty z moji strany... kdyby to bylo nase prvni dite stojim si za tim,ale tim ze je to uz druhe,tak zas chci,aby se kluci jmenovali stejne... jestli ovsem stihnem skocit na matriku... rekla jsem mu uredni hodiny a at si to hlida sam...

jednaholkaa
8. led 2019

@andelka No, jako uz vidim jak budu plasit jestli mam vsechno a do toho ten homeopaticky napoj pit a jeste myslet na to ze se mam rvat datlema :DDD

andelka
8. led 2019

@jednaholkaa no ani nestihneš sledovat porod,to je zase výhoda. Já když teď řeším přípravu,tak aspoň mám pocit že něco dělám, kromě čekání kdy to teda přijde.

garfa4
8. led 2019

@ajdamajda jj, jsou prijmeni, kde to nejde. U tohoto by to slo, i kdyz to neni ceske prijmeni. Ale je to pak dlouhe, lide to komoli (plus k tomu mam samozrejme par osobnich duvodu). Tak uvidim, zda to na matrice budou akceptovat nebo me jeste bude cekat obihani uradu

michaelarei
8. led 2019

@garfa4 Taky nemám koncovku ova a žádný problém nebyl ...ted bude mit i dcera tak...Nevím proč by ti mněli dělat problém..

skretik
8. led 2019

@jednaholkaa to das 😄😄😄

ajdamajda
8. led 2019

@andelka taky už budu čekat jak na godota 😂 pripada mi to dlouhý .

1nelinka
8. led 2019

@jessulka si zlaticko dekuju..kupodivu me to ani moc neboli a uz tu funguju..s miunkou me to bolelo hrozne a ted ani ne..ale za chvilku prijede manzel tak budu delat auau at jsem chvilinku za chudacka😂😂😂nejhorsi je hlad😂😂

jednaholkaa
8. led 2019

@ajdamajda Ja mam opacnej problem nez dlouhy cekani, spis panika kolik toho musim jeste stihnout. Mam teda jeste cas, ale mimi veci jsou porad v garazi, chybi nam skrin a prebalovaci pult, jenom tasku mam tak napul sbalenou. Do toho se me akorat plni kalendar ruznejma navstevama a divadlama. Mnoo, bude to ok, hlavne nesmim porodit driv 🙂)

garfa4
8. led 2019

@michaelarei a bez -ova jsi si zvolila pri svatbe? A v oddacim listu mas uvedeno, ze dcera bude bez -ova? Pokud ano, tak to je mozna jine...

Dostala jsem formular, na kterem jsou 4 duvody, pro ktere muze prave narozene dite mit prijmeni v muzskem tvaru. My nesplnujeme ani jeden, nejsme cizinci, nezijeme v cizine, nemame tam trvaly pobyt ani prislusnost apod. Duvod "prani rodicu" tam neni.

Kdybych tenhle papir nemela, dcera ma automaticky prijmeni s -ova. Nektere holky tento formular na matrice ani nedostaly, ze se maji dostavit az po narozeni ditete. Mne ho teda pani dala s tim, ze si ho mam dopredu vyplnit a doufat, ze ho pak urednice pri vytvareni rodneho listu bude akceptovat....

skretik
8. led 2019

@jednaholkaa taky si rikam, ze ta materska je pekna fuska teda 😅, zatim jsem se jeste nestacila nudit. Ja mam zatim pripravenou sedacku a obleceni pro mimi do porodnice, pro sebe porad ne. A skrin budeme mit az nekdy koncem unora, prebalovak je nekde u kamosu,pritel mi stahnout zpatky,takze to do porodu nebude tak jako tak 😅🤦‍♀️ a postylka je nekde 200km od domova u kamosu na chate,takze ted rychle shanim jinou ... ale jo klidne muzu porodit driv, vubec by mi to nevadilo,ono se to nejak vyvrbi pripadne

jednaholkaa
8. led 2019

@skretik Tak ja mam postylku alespon doma, ale teda v krabici pod posteli 🙂 Tak to jsem o krok napred 🙂) Joo, jsou to jenom kramy..hlavne aby mimino bylo zdravy 🙂

seveneye
8. led 2019

@dominika963852 nj nejhorší je pak andelka,já nemám pomalu v čem chodit,kalhoty natahují vší silou jako potápěčské neopren😀a bunda ani nemluvím,odepla jsem nosici vsadku,ze mi to musí stačit a ono houbel asi ji zase budu brzy přidělávat zpět...

seveneye
8. led 2019

Holky tak já už tu půl hodiny připravená v pozoru čekám na přítele,abych mu mohla pořádně popřát a on oslavenec jako pořád nikde...napipla jsem na rychlo nějaké jednohubky atd.no nakonec to snad sezeru sama a budu přitom oslavovat dnešní přírůstek-Rachelku:-*

raliska
8. led 2019

Ahoj holky, ani nevim jestli vas stihnu docist, kazdopadne od ctvrtka mi nebylo dobre a od nedele jsem v nemocnici. Mam zanet plic, ale tentokrat me dali na gyn-por oddeleni. Hned jsem si vzpomnela na diskuzi, co s sebou do porodnice a jak jste se nektera smala tomu priboru :D takze opravdu mi sdelili, ze pribor at mi co nejdrive nekdo doveze a prozatim tedy pujcuji plastovy :D tak hned v pondeli mi sousedka dovezla pribor a vite co? Nekdo mi behem 24hod stihl ukrast malou lzicku :D na pokoji jsem sama, tak ze by si personal delal zasobu? :D obecne ale co jsem na plicnim nepotrebovala, tady potrebuji a naopak (dve ruzne budovy), takze se urcite ridte seznamem ze sve nemocnice 🙂

misak48
8. led 2019

@seveneye jsem na tom dost podobně. Dnes mi přišel dárek pro manžela k narozeninám. Má je sice až příští týden, ale nechci to zbytečně odkládat, kdyby se mi přání splnilo a já fakt porodila. Tak jsem na dnešek naplánovala narozeninovou večeři, že si uděláme hezký večer rovnou. A ve 3 hodiny mi přišla zpráva, že přijede z práce o hodinu později a navecereny 😀 jídlo jsem ještě naštěstí připravené neměla, tak si snad dáme aspoň dezert spolu a tak nějak to oslavíme 🙂 zítra a ve čtvrtek má totiž pro změnu tréninky....

michaelarei
8. led 2019

@garfa4 jj při svatbě jsem si dala bez ova a ptali jseme se na děti teda dceru a už vtedy řekli ,že to není problém...no manžel má příslušnost i nemecku takže to jsme uvedli jako důvod ale i tak si myslím ,že zaskrtni cokoliv třeba ze plánuješ zit v cizině a jich by to nemělo zajímat ...

smigli
autor
8. led 2019

@seveneye @misak48 Manzel ma taky dneska narozeniny. Darek jsem mela pripraveny, prisel z prace, najedl se, stacil z parapetu shodit kytku a uz je zas pryc, jel na zkousku s kapelou. Byl tu tak trictvrte hodiny. Takze to byla narozeninova jubilejni oslava! :D Krom toho me asi uz hodinu boli bricho, takze jen lezim.. A mam hlad..

Strana