Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@michaelarei tak to mate jednodussi 🙂 presne toto mam uvedeno a uvidime, jak to dopadne 🙂
@garfa4 presne takhle to mame my ja jsem bez ova ale holky se automaticky narodily s ova a musime na matriku..my se ale s muzem domluvily ze jim nechame zatim ova.. tady v burakove na to neni nikdo zvyklej a nechceme aby se jim treba deti ve skolce/skole smaly..tak si to pak zmeni az z toho budou mit rozum a kdyz budou samy chtit
@garfa4 tak snad Dobře pro vás, držím palce ☺
@michaelarei dekuji 🙂
@smigli tak to jste měli vůbec veselé 🙂 tady to snad dopadne dobře, až konečně dorazí 🙂 chtěla jsem to dneska, protože už se právě nikam nechystá. Ostatní dny jsou nabité. Tak ať je brzy líp 🙂 břicho cítím taky, ale pořád doufám, že je to třeba známka toho, že už bych mohla porodit 😀
Ahoj holky, tak se vám jdu pochlubit, jak jsem dnes dopadla v porodnici.
No hrozně ☹ Lítala jsem tam jak hadr na holi a přehazovali si mne tam jako horký brambor. Byla jsem u třech doktorů (dětská primářka, primář gynekologicko-porodnického odd., lékařka na příjmové ambulanci.) Dělali mi dva ultrazvuky (nepochopitelné a pěkně jsem nadávala - protože u toho prvního ta doktorka na příjmu nekoukla na tu jizvu, ale celou dobu koukala jen na Terezku, měřila a kontrolovala, zda je vše v pořádku. No naštěstí je v pořádku, malá je zdravá jako řípa, odpovídá 36tt a váhový odhad je cca 2800g.
Pak mne poslali k dětské primářce. Termín 17.1. nepovolila a měla milion výmluv a keců (chápu, je to risk, ale hledí tu také někdo na mne, že můžu mít zdravotní problém i já, když by to třeba prasklo?). Ale ona pořád tvrdila, že je to ještě před 37.tt. a to se u nich sekce neprovádí. Až od 38tt. Tak mne poslala k primáři gynekologicko-porodnického oddělení, který chtěl vidět tu jizvu a změřit jí, takže další ultrazvuk ale tentokrát vnitřní. Jizva má 1-1,5 mm, říkal, že to je risk a dal mi doporučení "Ležte a nic nedělejte a vyčkejte do termínu". No výborně, to jsem chtěla slyšet.
Nástup do porodnice jsme sepsali až na 30.1. a sekce se provede ve čtvrtek 31.1. Ptala jsem se proč ne toho 28.1. a to zase zakázali tomu mému Dr. z Prahy, který tam má sloužit jenom čtvrtky a na jiné dny nemá nárok. Takže taky prima. No když bude nějaký problém, tak hold pojedu a udělá tu sekci někdo jiný a nebude to hold můj doktor. Je ale zajímavé, když nad tím tak přemýšlím, že spoustu miminek se rodí přirozeně i dřív, mamince praskne voda, nebo nastanou nějaké komplikace a mimčo musí ven. Já mám přece také komplikaci, riziko ztenčené jizvy, která může kdykoliv prasknout.
Tak nejsem moc spokojená. Ale musím hold vydržet, jak mi nařídili.
Jinak jak jsme si tu psaly o tom příjmení. Mluvila jsem o tom dnes i s mojí mamkou a ta říkala, že jsem tím urazila jeho mužské ego. A že vlastně za celou dobu nenaznačil, že by si mne vzal. Také jí to mrzí, že se k tomu takhle staví a že nás tím pádem vůbec nebere jako rodinu. Hlavně že mu jde jen o jeho příjmení, aby to tedy před kamarády a rodinou nebylo trapný, že Ella má jeho příjmení a druhé dítě už ne.
Já už mu nic vysvětlovat nebudu a dohadovat se s ním také nechci. Ať se třeba staví na hlavu a ať mne třeba pak pomluví. Já jim pak můžu zase říkat, když by se ptali, že mi v říjnu v opilosti před kolegy z mé práce a hlavně spousty známých lidí z Roudnice, kam se máme stěhovat, řekl takové hnusárny, že může být rád, že bude vůbec uveden v rodném listě. A že k tomu mám své důvody a nemíním na svém rozhodnutí nic měnit. Mezi námi to již několik měsíců nefunguje, žijeme spíš jak na hromádce a já mám dítě pojmenovávat po něm? Ani náhodou. A přesně jak píšete, když pak otec odejde od rodiny, dítěti pak zůstává jeho příjmení. Mne teď také štve že má Verunka jméno po otci, s kterým nežijeme. Raději bych jí přejmenovala po mne, měla by radost 🙂 Ale nevím, jak se to dělá. Možná, až půjde do školy, tak to udělám. Jenže to mi asi u jejího táty neprojde. On je palice dubová. Leda, že bych mu řekla, že se budu vdávat a Michal bude mít moje příjmení 😀
@1nelinka Eliško, tohle mám přesně v plánu. V porodnici si před M. budu hrát na děsnou chudinku a budu brečet bolestí. Aby se měl co ohánět a pomáhat mi. Aby mu třeba došlo, že na první místo musí stavět mne a miminko a ne Ellinku. Já bych tak hrozně moc chtěla, aby až mne pustí z porodnice u nás Ellinka nebyla. Byla bych moc ráda, když by tu byla jen Verunka a sžili jsme se jako rodina. Jenže to bude asi pro M. problém a bude trvat na tom aby tu Ella byla, protože to je také její sourozenec. Tak chci tu chudinku dělat i kvůli tomu, že budu mít bolesti a bude mi muset se vším pomáhat. Neumím hrát herečku, jsem hrozně soběstačná a všechno si vždy chci vytrpět sama. Tak uvidím, jak mi to půjde 😀
Jak jsi zvládla první vstání z postele?
@garfa4 když jsem se poprvé vdávala, tak jsem také jsem si nechala jméno bez ová. Tenkrát na matrice jsem jen podepsala papíry, že se řadím k nějaké komunitě a bylo to. Když se narodila dcera, tak byla asi 1 týden s ová, protože jsme na matrice nezařidili papíry a hlavně nás to ani nenapadlo. Ale naštěstí to pak nebyl nějaký velký problém to změnit.
@garfa4 Obdivuji tě, že chceš dát příjmení po otci, když ani nevíš, jestli spolu vůbec budete žít. Ale samozřejmě je to tvé rozhodnutí, do kterého ti okolí nemá co mluvit. Mne by jen bylo líto, že vychovávám sama dítě, které má otce jen na návštěvy, ale hlavně že má jeho příjmení.
@1nelinka já jsem byla bez ová cca 7 let než jsem se podruhé vdala a musím říct, že ze začátku se mě hodně lidí ptalo proč mám takové příjmení a pořád to komolili. Dceři se naštěstí děti nesmějí a nějak už to bere, že to je její součástí. Jen když jsme třeba někde na turnaji a neznají ji, tak se vždy holky v její kategorii diví, že tam s nimi hraje i kluk 😁
@basice taky doufam, ze to nebude problem, uz ted vim, ze se mi s mimcem nebude chtit litat po uradech. A dcerka je s tim tedy v pohode, ze ma jiny tvar prijmeni nez jeji kamaradky?
@jessulka tak to vis, ze toho muzu jednoho dne litovat, ale ted to citim jako spravne rozhodnuti. Ale kdo vi, co bude. Kdyz nastane problem, tak ji prijmeni necham soudne zmenit (a jeho donutim mi ty papiry podepsat). Ale snad k necemu takovemu nedojde. Porad nejak verim, ze si k nam dcerka nasla cestu z nejakeho duvodu, treba abychom nas vztah prehodnotili....
Mrzi me, jak jsi dopadla na kontrole, to jsou teda zmeny. Hlavne, aby ta jizva vydrzela a byly jste holky obe v poradku
Tak dneska jsem se za odměnu nahrála tlačenky s octem a cibuli... 😀😀 Asi budu trpět jako prase... Ale chtěla jsem to stihnout, než budu kojit 😀
@basice JJ, vlastně o 9 dní dřív než termín porodu dle průkazky. Přijde mi to na sekci hrozně pozdě. Tak se aspoň Terezka hezky zkrášlí.
@garfa4 Tak psala jsi nedávno, že jsi miminko chtěla hlavně ty ale on ne a byl z toho otěhotnění v šoku. Tak nějak nevidím důvod mu to ještě ulehčovat tím, že bude mít miminko jeho příjmení. Jak tu psala již několikrát @ajdamajda má to hned několik výhod. A i já dnes považuji za nevýhodu, že má Verunka příjmení jejího otce. Většinou všude kde něco podepisuji tak jelikož mám jiné přijmení než má Veruka, chtějí i jeho podpis. Je to otravný. Budu ti držet palce, abys to všechno dobře zvážila a nebyla jednou zklamaná. Ono ted se ti to lehce říká, že bys z něj soudně to příjmení vymámila. Nevymámila, když nebude souhlasit. Michal třeba má také milion keců, že by nesvolil své ex, aby změnila příjmení Ellinky. Trvá na tom, že je to jeho dítě a nebude mít příjmení po chlapovi, který není její táta. A já teď vidím výhodu v tom, že Terezka bude mít přijmení mé a já budu všude vystupovat pod stejným příjmením jako ona. Všechno bude hned jednodušší.
@basice Když vezmu, že ráno musím s V. do školky, pak jít na nákup, doma něco uvařit k obědu, protože musím něco jíst, pak vyzvednout ve školce V. odvést jí 2x v týdnu na kroužek, vyzvednout jí z kroužku, doma poklidit, vyprat vyžehlit. A do toho věčně znuděný M.,který když má volno se automaticky ptá "Co budeme celý den dělat?". No dnes jsem mu psala do práce, jak jsem špatně pořídila a že mám nařízeno být doma, nevzdalovat se a nejlíp ležet a odpočívat. No a je mu asi jasné, že by měl být někde poblíž, kdyby se náhodou něco stalo.

@smigli 😄😄😄 to je fakt jak u nas... me jen stacil vynadat,ze delam blbosti a ze chci asi vazne porodit driv 🙈😅😅🤦♀️🤦♀️🤦♀️