Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka tak to jsou teda změny. Fakt bys měla odpočívat,když chtějí abys vydržela tak dlouho. Já už to pomalu nedávám. Manžel si teď vyřídil v práci,že bude jezdit na 9 h do práce,aby vozil kluky do školy. Od po do čtvrtka vyzvedávám kluky,s kroužkama mi už pomáhá mamka,že vodí a já vyzvedávám a jedeme domů. Dělá mi problém se pořád oblíkat, obouvat, jezdím busem a chodím pěšky,cestou nějaký menší nákup a večer jsem ko. Kolikrát se mi chce brečet když mám vstát z gauče.
@val333 no krom toho samozřejmě se malý vrtí jak kdyby byl chobotnice. Je to i dost nepříjemné a bolestivé někdy..Dneska na ctg věčně bouchal do sondy,pořád se mi pod ní vlnilo břicho. To byl záznam jak noha. Ale ty bolesti kyčlí a zad jsou nejhorší. Skucim i když se otáčím v posteli.
@basice je fakt, ze deti umi byt krute, ale snad uz se ta nase spolecnost i v otazce homosexuality nekam posunula. I kdyz desi me, jak casto slychavam ve zpravach o sikane, nejak mam pocit, ze to za nas nebylo nebo ne v takovem mnozstvi
@jessulka urcite mas pravdu, ze z pozice nejakeho zarizovani je to jednodussi a mnohem praktictejsi. A rozumim tomu, proc Terezka bude mit tve prijmeni. A budes se zkouset domlouvat s ex partnerem, ze by se i Verunka prejmenovala nebo to nechas tak, jak to je?
@andelka Mne se chtělo brečet dnes, když mi řekli vlastně termín ještě pozdější, než toho 28.1. Ono každý den je znát. Leda, že bych si stěžovala při kontrolách, že mám bolesti a že už se nedají vydržet. Zkusit to uhrát alespoň na tohle v tom 38+0. Akorát to budu mít toho mého Dr. na horách. Říkal ale, že by to domluvil když tak s nějakou paní doktorkou, která by ho zastoupila, když bych měla problémy. Ten dnešní přístup v porodnici se mi ale vůbec nelíbil. Jsem docela zklamaná.
@garfa4 Určitě to jednou budu chtít řešit, ale už teď předem vím, že s tím bude mít hrozný problém. Nechci, aby měla jeho příjmení. On má novou přítelkyni, jestli si jí vezme, bude mít stejné příjmení jako Verunka a to se mi ti nějak příčí, když já jsem Verunky maminka. Ale bohužel s jiným příjmením. Nerada bych, aby jí někdy třeba kamarádi, co bude mít v Žatci, kde spolu žijí říkali, že je to její maminka, když mají vlastně stejné příjmení.
@garfa4 A tak ti nějak přemýšlím nad tím, že kdybych si třeba jednou M. vzala, tak bych si nechala své příjmení a k němu dala i to jeho, ale používala bych jen to své a tím pádem by se nemusela přejmenovávat ani Terezka, ani Verunka, protože by měly pořád moje příjmení. To snad jde, že? Že si můžu nechat příjmení své a přidat si i jeho, ale podepisovala bych se stále svým a úředně bych také měla jen své.
@andelka No já když dnes viděla, kolik málo místa tam Terezka má, tak jsem se až zhrozila, že se tam ještě vejde. Je tam chuděrka tak zkroucená. Břicho mne svědí, jak mne pne, musím ho často mazat a nebo si ho drbu. Když v noci vstávám s plným měchýřem na záchod, tak si držím břicho, jak mne to strašně bolí na té jizvě. Ti doktoři vůbec nevědí, jak je to nepříjemný. Hlavně že mají svoje metody, že miminko se smí narodit až 38+0. Ale já můžu chcípat, na mne nikdo nebere ohledy. Ach jo.
A ještě mi říkali "Nesexujte" Tak jim říkám...my nesexovali 8 měsíců. A oni "No vidíte, tak to už nějak vydržíte".
@jessulka taky mě to hned napadlo,že to je ještě později než jsi říkala..No nemůžeš mít klid ani v posledních týdnech 😕
My sexovali do 36 tt, teď už myslím že bude utrum. Tvrdne mi břicho,všechno mě bolí a už se moc necítím. A muz už se taky trochu bojí.Dr když dělal vnitřní vyšetření,tak říkal že asi cítí hlavičku,takže se fakt otočil. Ještě to zkontroloval utz.
@garfa4 Tak to jsi uhodla na 200%. Jeho ego by tohle přece nezkouslo. Ale je fakt, že bych nemusela měnit příjmení vůbec. Vždyť celebrity si také nechávají své příjmení. Ale já se na svatbu s M. necítím. Opravdu minimálně než půjde Terezka do školky si ho brát nechci. A v mých 36 letech to už neberu tak, že bych byla ta mlaďounká životem neobouchaná nevěsta, která si bere svého muže z té největší lásky, s kterým bude plánovat rodinu. U nás by to bylo hlavně kvůli tomu, že bychom oficiálně byli rodina.
@andelka Nemám klid a jsem z toho v rozpacích. Teď se budu ještě o to víc pozorovat. Malá je taky jak chobotnice, roztahuje se tam, ty pohyby jsou nepříjemné. Hlavně když vyboulí prdelku a nebo patičky. To si myslím, že mne roztrhne. Špatně se mi dýchá, když mluvím delší dobu, tak se strašně zadýchávám. Mám těhotenskou rýmu, takže mám věčně ucpaný nos. A to mám vydržet s tou slabou jizvou a skoro 2800g miminkem do 31.1.? Mazec jako. Ve čtvrtek v Praze řeknu mému Dr. ať splaší tu náhradní doktorku a ať mne kuchne už 38+0. Protože tohle už fakt dlouho nevydržím.
Spoustu z vás, které čeká přirozený porod má třeba výhodu, že můžete porod začít v určitém týdnu nějak vyvolávat (vyhánět miminko např. sexem, svařákem, chozením do schodů. Ale já bych si asi ublížila, kdybych něco z toho dělala. Leda, že by se dostavily kontrakce (který teda nevím, jak poznám když mi malá strašně tlačí na čípek a občas mne tam chytnou křeče) ale museli bychom jet hned do porodnice.
@garfa4 To zní pohádkově. Ale na to je ještě spoustu a spoustu času a hlavně to chce najít v sobě zase tu zamilovanost, která u mne během těhotenství a díky těm jeho blbým kecům a tím jak se staví k naší finanční situaci, že nevzal tu práci v Praze ale je stále jen po brigádách, momentálně vyprchala. Prostě jsem se šprajcla. M. si myslí, že se má odpouštět a mají se dávat druhé šance a že na posílení vztahu musí být dva. Jenže já už nemám ani chuť pořád mu něco odpouštět, když se někdy chová jako totální blbec a abych posilnila náš vztah, tak nevím tedy, jak bych se měla jinak chovat, když já jsem se nezměnila.
@jessulka rozumim, prochazite krizi asi v ten nejhorsi moment. Ale treba uz to pak bude jen a jen lepsi. Zacnete se soustredit oba na miminko a to vas muze zase k sobe pritahnout. Jasne, ja jsem taky v nekterych chvilich pro druhe sance, ale zase nic nejde lamat pres koleno nebo to delat z donuceni. To by byl stejne zacatek konce. Casem uvidis, jak si to u vas sedne a tu cestu k sobe bezpochyby najit muzete 🙂
@jessulka dvě příjmení jsou po svatbě řešení, známá se brala v 50 a měla už nějaké jméno v oboru, ale teď se nevejde do žádné kolonky, i když je Jana 😉
Hele, Jess, nechci dělat chytrou a už vůbec ti radit, ale už poněkolikáté píšeš "aby mu to došlo", "uvědomí si", "pak mu dojde"...když toho tvého chlapa takhle od mobilu pozoruju, obávám se, že takhle se ničeho nedočkáš.. zároveň tě musí stát děsný energie všechno to herectví kolem, taktizovani,... pak jsi zklamaná z nenaplněného očekávání.. Nebylo by u vás efektivnější jednání na rovinu, na tvrdo a bez taktiky? Evidentně jste každý z trochu jiného těsta...
A s tím šetřením se - fakt, nepodceňuj to! Mně nic není, ale vnímám velký rozdíl, když jsem před vánoci litala - s pocitem že vlastně nic, jen semka dojdu, tady to poklidim, upecu atd., i jsem odpočívala na sofa - teď, kdy jsem 2tydny v kuse jen seděla a lezela (vánoce a nemoc): tahání, tlaky, kontrakce - vše ustalo, pořádný rozdíl! Teď je úplný klid, ač ve vyšším tt. On ten věčně omílaný odpočinkový režim má co do sebe.
Fakt, vyprdni se na to - objednej nudle od číňanů, nařiď Michalovi ať uklidi on, holt bude čistoty méně, ale ty celá. V. třeba nepůjde pár týdnů na kroužky, nákupy objednej, nebo ho prostě zaprahni, aspoň bude mít jasný program 😉
@raliska S tim priborem to snad neni mozny! Jako to vazne? Nekdo ti musi dovezt pribor a jinak se jako nenajis? Tak to je podle me uplnej ulet.. ach jo, jeste stesti ze alespon jinak je to cesky zdravotnictvi na docela dobry urovni 🙂 Tak at je ti brzo lip a hlidej si aspon tu vidlicku a nuz 🙂)
@jessulka S tou sekci to me mrzi.. ale da se na to podivat i z lepsiho uhlu, kdyz se budes setrit a vydrzite 2 v 1, ta miminko pak alespon bude donosene ne? 🙂
@zuzekk Moc děkuju, jsi milá. Ono je to složitější v tom, že on prostě na rodinný život nebyl nikdy zvyklý. Je to samorost. S ex sice žil asi 2 roky před narozením Ellinky, ale dle jeho vyprávění byl buď on a nebo ona střídavě v práci, takže se v baráku prakticky míjeli. A pak když se narodila E., tak do jejího roku a čtvrt spolu ještě žili. Pak šli od sebe, nerozuměli si. V podstatě asi máme stejný problém i my dva, ono s ním totiž není jednoduché vyjít. A bohužel to vidí i jeho máma, že je to další jeho ze vztahů, který prostě nefunguje. A já si nemyslím, že to je námi ženskými, ale je to hlavně v něm a on by měl se sebou začít něco dělat, něco v sobě změnit. Třeba dnes mi vynadal, proč vařím k obědu tolik rýže. Tak jsem mu uplně v klidu odpověděla, že si vařím do zásoby na zítra k obědu, abych nemusela stát u plotny i zítra. Místo aby mlčel, tak mi odpověděl, že rýže je lepší čerstvě uvařená. Nojo, tady se ukazuje ta jeho praxe z práce. Vidíš a hned důvod k tomu, abychom se dohadovali. Vždyť mu přece může být uplně fuk, proč té rýže vařím o trochu víc. Nemusí hned kvůli tomu dělat takové caviky. A to jsou prostě maličkosti, které ho dokážou vytočit. Jenže já už to přehlížím a neřeším a myslím si své. Pokaždé něco hledá, přitom ta věc kterou hledá je na svém místě a on se na mne rozčiluje, kam jsem to zase dala. Jdu s ním na to místo a vyndám mu tu věc, kterou hledal a říkám mu, ať si dojde na oční, že je slepej jak patrona. A že když řeknu, že to je na stejném místě, tak to myslím vážně a prostě to tam je. A takhle je to se vším. Já ho mám ráda, ale mne přijde, že čím je starší, tak tím je to s ním horší. Jako že mu hrabe na maják, nebo já nevím, ale on takový před 2 roky nebyl. Přijde mi, že teprve teď přicházím na to, jaký opravdu uvnitř je.
Budu se snažit odpočívat, ale jelikož má M. teď dost brigád a dělá dlouhý a krátký týden a směny si naplánoval tak, aby mohl mít ty své dny kdy má Ellinku, tak jsem tu víceméně pak sama. Moji rodiče chodí do práce, takže si Verunku musím obstarat sama, ale to nějak zvládnu. Na kroužky chodit musí, chodí na tanečky, nacvičují na elorepublikové soutěže a nemůže si dovolit nepřijít. To by jí jinak vyhodili. A pak chodí do Lidové školy umění na Výtvarnou výchovu a tam se také musí chodit, protože to už je škola a omluvenky platí jen když je dítko nemocné. Nákupy u nás objednávat nelze, nefunguje tu žádný rozvoz. Musím dojít do sámošky a nebo dojet do Roudnice autem do většího obchodu. M. nakoupí, ale jen občas a ještě k tomu nekoupí všechno, co mu napíšu na seznam. Číňany tady u nás nemáme 😀 Chtěla jsem si navařit do zásoby, abych mohla jen vyndávat z mrazáku.
Zapřáhnout ho, to se ti řekne, když on chrápe do desíti hodin, pak vstane a řekne "Dobré ráno" a já vstávám v 6:30 abych vypravila Verunku do školky.
Ale jinak se mám fajn a hlavně se už moc těším na Terezku. Verunka dnes plakala, když jsem jí řekla, že se miminko narodí až na konci měsíce. Už se těšila, jak ho příští týden uvidí. Tak jí zítra navážu bonbonky na provázek, aby mohla střihat každý den jeden, aby věděla, kolik dní ještě zbývá.
Holky, dotaz č.8 - PŘÍPRAVA BRADAVEK: radila lekarnice, že už mám mazat bepanthenem (kt.jsem tam kupovala). PA radila dřít drsným ručníkem, ať nejsou choulostivy. To mi přijde logičtější, ale zase se mi do toho nechce. Praktikujete něco vy? Vycetly/vyslechly jste nějaké rady směřující k některé z variant? Jak jste to měly u předchozích porodů &kojení?
@andelka Cetla jsem si jeste nejake studie k tem datlim, ma se jist 70-75g denne, to je docela dost. Mozna pockam do toho 36-37tt jeste nez s tim zacnu. Kolik ty se jich chystas jist? Jinak teda ale fakt to potvrzujou vyzkumy..docela ziram 🙂

@ajdamajda To to dlouho tajil. Hérečka 😀 To váš že to vědět nemusí. A ostuda to není. Za mnou asi před 10 lety přišel kamarád, který je gay, zrovna jsem byla asi 2 roky sama a nabízel mi prachy, zda bych si s ním neudělala dítě, že by si hrozně moc přál potomka. Ještě dnes se tomu směju. Ale na jednu stranu je mi ho hrozně líto. Je to hodný kluk a vím, že by se pro dítě rozdal. Ale do něčeho takového bych v životě nešla.